Gość: skyblue IP: *.nycap.res.rr.com 05.10.06, 00:34 Jakie czeskie filmy polecacie (zwlaszcza z tych wyprodukowanych po 2000 roku)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: echtom Re: kino czeskie IP: 153.19.98.* 05.10.06, 13:26 "Musimy sobie pomagać" - chyba Hrebejka. Tylko Czesi mogli zrobić tak brawurowy film o wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: kino czeskie 05.10.06, 16:28 Ja polecam dokument "Kobiety rozmienione" Ale zachęcałbym Cie do sięgnięcia poczeskie filmy z lat 60-70 jak chociażby "Straszne skutki awarii telewizora" Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
neverman Re: kino czeskie 05.10.06, 22:07 www.csfd.cz/stats.php?limit=200&zanr=9&rok=&rok2=&puvod=34&stat=zebricky Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loginn99 Re: kino czeskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 00:04 DLACZEGO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony Re: kino czeskie 06.10.06, 00:07 pupendo żelary ogród babie lato kola mały otik samotni rok diabła (dokumentalizowana wariacja biograficzna z nohavicą i jego muzyką w roli głównej) obrazy starego świata - dokument skowronki na uwięzi lemoniadowy joe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justynka Re: kino czeskie IP: *.flashnet.pl 06.10.06, 23:15 Niektore nie są czeskie, ale słowackie: > pupendo CZ > żelary CZ/SK > ogród SK > babie lato CZ > kola CZ > otik (Otesanek) CZ > samotni CZ > rok diabła CZ > obrazy starego świata - dokument SK > skowronki na uwięzi CZ > lemoniadowy joe CZ A ja jeszcze dopisze: koniecznie "Guzikowcy" Petra Zelenki (CZ). I "Seks w Brnie" (leci jeszcze w kinach). I "Dzikie pszczoły" (CZ). Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: kino czeskie 08.10.06, 22:40 "Słoneczne miasto" Co prawda rezyser jest Słowakiem, ale film krecony był w Ostravie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loginn99 Re: kino czeskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 00:10 Najlepsze sąte z lat 60-tych. nawet dokumęty są wspaniałe -boki zrywać .A pamięta ktoś z WAS dobranockę ,,SĄSIEDZI" ?. Odpowiedz Link Zgłoś
kkmk Re: kino czeskie 10.10.06, 01:10 Jak wyżej w dwóch postach: Samotni(Samotari) świetny film:) polecam bardzo brakuje nam takiej polskiej wersji samotnych bo "Egoiści" to inny klimat.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
neverman Re: kino czeskie 11.10.06, 19:50 Za chwile (po WMFF) wejdzie do kin Szczescie Bohdana Slamy. Polecam, imho rownie dobry jak Dzike pszczoly. Fajni naturszczycy, klimatycznie - uklon w strone wczesnego Formana. <Nuda (seks?) w Brnie mnie odrzucil> Odpowiedz Link Zgłoś
neverman A jak ktos ma czas i ochote 11.10.06, 20:00 zobaczyc Szalonych Svankmajera, to tez polecam. Nie wiem, czy bedzie w oficjalnej dystrybucji, ale mozna obejrzec na WMFF. Oparte tekstach na F.A. de Sade oraz E.A. Poe - calkiem niezla mieszanka, nb. nominowana do Oscara. Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: A jak ktos ma czas i ochote 11.10.06, 20:41 Widziałem "Szalonych"... Miałem mocno mieszane uczucia po obejrzeniu tego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
neverman Re: A jak ktos ma czas i ochote 11.10.06, 21:09 freerock napisał: > Widziałem "Szalonych"... Miałem mocno mieszane uczucia po obejrzeniu tego filmu. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pekinska Re: kino czeskie IP: *.ip-point.pl 14.10.06, 09:24 Polecam szczególnie "Rok Diabła" pana Petra Zelenki. Bohaterami tego fałszywego dokumentu są prawdziwy czeski bard Jaromir Nohavica oraz zespół Czechomor- dowcip reżysera w połączeniu z energią zespołu i talentem Nohavicy dają prawdziwą mieszankę wybuchową. A do "Samotnych" Davida Ondricka dodałabym jeszcze "Szeptem" tego samego reżysera. Nie widziałam wpawdzie "Jedna ręka nie klaszcze" ale spodziewam się, że też jest warty obejrzenia. A z ostatnio oglądanych na TV Kultura bardzo podobało mi się "Pupendo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brytfanka Re: kino czeskie IP: *.hsd1.ct.comcast.net 14.10.06, 15:52 "Opowiesci o zwyczajnym szalenstwie" Petra Zelenki- swietny. "Czeski sen" - dokumentalny o sile reklamy, o manipulacji. Lekko mna wstrzasnal. Odpowiedz Link Zgłoś