Gość: ablaszczuk6 Ofiary wojennej jatki IP: *.chelm.mm.pl 04.03.07, 09:19 Czy my nie jesteśmy agresorami to pytanie powinni przede wszystkim postawić sobie amerykanie, my w drugiej kolejności. Nie dziwię sie temu, agresor w k a ż d y m kraju ( nawet w Polsce) jest bardzo źle widziany. Zapomnieliśmy o drugiej wojnie światowej czym był dla nas Niemiec. Uważam,że wojna w Afganistanie to wymysł Ameryki i wszelkie ofiary jakie będą obciążą ten kraj ( ale oni odpowiadają tylko przed Bogiem i historią). Zatem jest proste wyjście, dla nas nie wydanie pieniędzy odebranych ludziom potrzebującym ( dzieciom, rencistom, emerytom etc), zakończyć wybryki wojenne w tych dwu krajach ( Afganistan i Irak). Nie słuchać Izraela i nie odwracać uwagi od jego postępowania wobec arabów sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
buildingservices Ofiary wojennej jatki 04.03.07, 09:35 Mi najbardziej podobal sie dialog jaki oni prowadzili o tym co beda robic jak wroca do domu. jeden z nich na to pytanie odpowiezial ze bedzie pil. kolega zapytal co bedzie robil jak przestanie pic. ten odpowiada,dalej bede pil!! Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai Orchyestro: Scena naznaczona ohydą 04.03.07, 09:47 To nie jest dziwne, że dla zadeklarowanych homoseksualistów wielbienie jednej, ładnej kobiety przez wielu chłopaków jest ohydne. Film dostałby w GW doskonałą recenzję, gdyby Ci chłopcy zamiast kochać córkę sanitariuszki, uprawiali partnerski homoseks między sobą. alles klar? :) Zawsze trzeba brać poprawkę, na to kto pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
gapmar55 Tendencyjność 04.03.07, 10:07 Artykuł tendencyjny i nieobiektywny. Podobnie można by oceniać każdy wojenny film. Bo w każdej wojnie jest najeźdźca i broniący się, ale nie każdy film o wojnie zajmuje się tym aspektem. Przypomnę choćby: Pluton, Helikopter w Ogniu, Good morning Wietnam. Ciekawy jestem czy autor artykułu podobnie oceniłby wymienione przeze mnie filmy. A sam film warto obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Afgański Wietnam IP: 62.233.164.* 04.03.07, 10:11 dostali tam w dupę i płaczą teraz, zrujnowali ten kraj... Afganistan powinien wystąpić o odszkodowania wojenne i wtedy naprawdę mieliby nad czym płakać www.foto-tel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PMC - AFGHAN. Afganistan to kraj, gdzie zasada jest brak zasad. IP: 85.134.155.* 09.04.07, 15:59 Sluzylem w Afghanistanie w Bagram i poznalem tylko troche ten kraj, ale ten film i cala te sytuacje moze zrozumiec tylko ten, kto poznal ten kraj, region, kulture, religie. Lotnisko w Bagram jest troszke inaczej polozone tez dokola rozciagaja sie gory HINDUKUSZU, ale w filmie moze byc. Realia raczej pokazane OK. Ani Rosjanie jak tez obecnie caly OEF i ISAF nie dali i nie dadza rady - szkoda ofiar po strinie Wojsk Koalicji, a wiem co pisze, iz obecnie od 11 miesiecy nadal sluze w Afghanie, ale juz dla PMC z USA jako Oficer Ochrony. Wiem co pisze i znam realia tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Afgan IP: *.escom.net.pl 02.09.08, 19:48 No oczywiście że NATO jest pokojowo nastawiną armią nie to co ruscy agresorzy ! Przecież oni (NATO)pojechali tam z humanitarną pomoca dokarmiać dzieci. Oni nawet nie mają ostrej amunicji ! Odpowiedz Link Zgłoś