Dodaj do ulubionych

Ofiary wojennej jatki

• Gość: ablaszczuk6 Ofiary wojennej jatki IP: *.chelm.mm.pl 04.03.07, 09:19
      Czy my nie jesteśmy agresorami to pytanie powinni przede wszystkim postawić
      sobie amerykanie, my w drugiej kolejności. Nie dziwię sie temu, agresor w k a
      ż d y m
      kraju ( nawet w Polsce) jest bardzo źle widziany. Zapomnieliśmy o drugiej wojnie
      światowej czym był dla nas Niemiec. Uważam,że wojna w Afganistanie to wymysł
      Ameryki i wszelkie ofiary jakie będą obciążą ten kraj ( ale oni odpowiadają
      tylko przed Bogiem i historią). Zatem jest proste wyjście, dla nas nie wydanie
      pieniędzy odebranych ludziom potrzebującym ( dzieciom, rencistom, emerytom etc),
      zakończyć wybryki wojenne w tych dwu krajach ( Afganistan i Irak). Nie słuchać
      Izraela i nie odwracać uwagi od jego postępowania wobec arabów sąsiadów.
    • buildingservices Ofiary wojennej jatki 04.03.07, 09:35
      Mi najbardziej podobal sie dialog jaki oni prowadzili o tym co beda robic jak
      wroca do domu.
      jeden z nich na to pytanie odpowiezial ze bedzie pil.
      kolega zapytal co bedzie robil jak przestanie pic.
      ten odpowiada,dalej bede pil!!
    • ylemai Orchyestro: Scena naznaczona ohydą 04.03.07, 09:47
      To nie jest dziwne, że dla zadeklarowanych homoseksualistów wielbienie jednej,
      ładnej kobiety przez wielu chłopaków jest ohydne. Film dostałby w GW doskonałą
      recenzję, gdyby Ci chłopcy zamiast kochać córkę sanitariuszki, uprawiali
      partnerski homoseks między sobą. alles klar? :)

Zawsze trzeba brać poprawkę, na to kto pisze.
    • gapmar55 Tendencyjność 04.03.07, 10:07
      Artykuł tendencyjny i nieobiektywny. Podobnie można by oceniać każdy wojenny
      film. Bo w każdej wojnie jest najeźdźca i broniący się, ale nie każdy film o
      wojnie zajmuje się tym aspektem. Przypomnę choćby: Pluton, Helikopter w Ogniu,
      Good morning Wietnam. Ciekawy jestem czy autor artykułu podobnie oceniłby
      wymienione przeze mnie filmy. A sam film warto obejrzeć.
    • Gość: kris Afgański Wietnam IP: 62.233.164.* 04.03.07, 10:11
      dostali tam w dupę i płaczą teraz, zrujnowali ten kraj... Afganistan powinien
      wystąpić o odszkodowania wojenne i wtedy naprawdę mieliby nad czym płakać

www.foto-tel.pl/
    • Gość: PMC - AFGHAN. Afganistan to kraj, gdzie zasada jest brak zasad. IP: 85.134.155.* 09.04.07, 15:59
      Sluzylem w Afghanistanie w Bagram i poznalem tylko troche ten kraj, ale ten
      film i cala te sytuacje moze zrozumiec tylko ten, kto poznal ten kraj, region,
      kulture, religie.

Lotnisko w Bagram jest troszke inaczej polozone tez dokola rozciagaja sie gory
      HINDUKUSZU, ale w filmie moze byc.

Realia raczej pokazane OK.

Ani Rosjanie jak tez obecnie caly OEF i ISAF nie dali i nie dadza rady - szkoda
      ofiar po strinie Wojsk Koalicji, a wiem co pisze, iz obecnie od 11 miesiecy
      nadal sluze w Afghanie, ale juz dla PMC z USA jako Oficer Ochrony.

Wiem co pisze i znam realia tego kraju.

• Gość: Viola Afgan IP: *.escom.net.pl 02.09.08, 19:48
      No oczywiście że NATO jest pokojowo nastawiną armią nie to co ruscy
      agresorzy ! Przecież oni (NATO)pojechali tam z humanitarną pomoca
      dokarmiać dzieci. Oni nawet nie mają ostrej amunicji !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka