23.10.06, 12:48
Dopiero co widziałem film ten ów wypasiony. Jest po prostu świetny. W
porównaniu do Diabła co się u Prady ubiera bardziej luzujący i oderwany od
marności żywota naszego, w porównaniu do Statystów Komedia 21 wieku! Bez
porównania tak na prawdę!
Obserwuj wątek
    • milutkadzieweczka Re: Clerks 2 23.10.06, 13:12
      Sprzedawcy 2 też mi się bardzo podobali. Na co dzień nie szastam tego typu
      humorem, ale może powinnam:) to dobre lekarsto na stresy! Ale kobiecie w sumie
      nie przystoi;)
      • slimoza2 Re: Clerks 2 23.10.06, 21:56
        moze faktycznie tak na codzien moglo by sie kilka osob zdziwic gdybym szastala
        takimi tekstami:)ale to byla dobra chwila relaksu i oderwania sie:)ogolnie
        niezla jazda choc faktycznie momentami mozna sie zarumienic:)
      • Gość: apolonia Re: Clerks 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 17:35
        eeee tam, nie przystoi;)jak dla mnie ten specyficzny rodzaj poczucia humoru nie
        jest niczym zlym - po prostu ktos ma odwage smiac sie z samego siebie i z formy
        zycia jaka narucaja nasze czasy a ktora kultywowana jest przez wszechobecna pop
        i nei tylko kulture...ja sie smialam i to glosno ale potem przerazilam sie ze
        tak latwo jest byc sztywnakiem przy cichym bobie i jayu:(
    • hiphoppotamus Re: Clerks 2 23.10.06, 13:27
      To dopiero jest ostra komedia. Smith by być oryginalny musiał przekroczyć
      kolejne granice przyzwoitości i absurdu;) Super się ogląda i super się, już,
      wspomina!
      • Gość: szparag Re: Clerks 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 17:28
        sie wspomina az znowu brzuch boli...cieszy dobra forma smitha po latach i powrot
        do watku sprzedawcow:)ja czekalem z neicierpliwoscia, ale i odrobina obaw, bo
        wiadomo jak to z drugimi czesciami bywa, ale muszze powiedzeic ze jestem
        absolutnie zajawiony na punkcie tego filmu!!bomba po prostu, koniecznie trzeba
        zobaczyc:)))
    • brrrrrumbrrrrrum Re: Clerks 2 23.10.06, 13:30
      no, no, widzę, że jednogłośnie wychwalać nam przyszło Klerksów2. Sequele rzadko
      są tak miłą niespodzianką, bo trudno im dotrzymać części pierwszej i
      oczekiwaniom. Tym razem Smith spokojnie sprostał wymaganiom publiczności, moim -
      stuprocentowo.
      • comte Re: Clerks 2 23.10.06, 14:47
        To fakt kontynuacje sprawdzonych filmów to przekleństwo kina.
        NIe powiem, żeby to była produkcja bez wad - ale trzyma poziom jedynki.
        (troche mnie te sexualne prowokacje irytuja)
        Gratulacje dla Kevina Smitha za dialogi i obsadę bez zmian - i za Cichego Boba
        oczywiście.
        • oksymoronik Re: Clerks 2 23.10.06, 22:36
          no wlasnie:)smith to nie tylko rezyserski kunszt...ale takze calkiem zabawne
          aktorstwo:Dmnie si epodoboba to ze nie idzie z mainstreamem tylko calkowicie po
          swojej linii:Dplus za odwage i nieszablonowe dowcipy ktore nie kazdemu moga
          przypasc do gustu:)mnie sie jednak podobaly,a film jest naprawde zabawny:)
    • kleofas55 Re: Clerks 2 25.10.06, 22:16
      no to fakt ze porownujac do arcydziel niektorych na ktore mozna sie teraz wybrac
      to clerks nie ma sobie rownych...no i dobrze ze tak, bo to film ktory koniecznie
      trzeba zobaczyc chociazby dla samego przeslania ktore niosa ze soba filmy
      smitha-wyluuuuuzuj i odpusc sobie czasem:)
    • wendrowsky Re: Clerks 2 27.10.06, 11:43
      Muszę przyznać, że terapia trochę szokowa nowych klerksów działą bez zarzutu.
      Mimo, żę bohaterowie są nieco ode mnie starsi, poczułem się znowu młodszy
      nieco... Taki poważny już żywot prowadzę... aż film ten dał mi do myślenia. A
      tego się po nim nie spodziewałem.
      • bodek24 Re: Clerks 2 27.10.06, 21:27
        no wlasnie...to kolejna cudowna wlasciwosc tego filmu - oproc z tego ze
        relaksuje, odpreza to jeszcze odmladza:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka