comte 29.11.06, 15:22 widział ktoś, bo słyszałam że wybrańcy juz widzieli możecie coś powiedzieć? Ja wypadli nasi aktorzy no i czy warto bedzie pojsc do kina? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
estranea Re: Inland Empire na Camerimage 29.11.06, 22:30 ja niestety nie nalezalam do grona szczesliwcow, ktporzy mogli film obejrzec w lodzi, ale...widze kilka argumentow, dla ktorych jest to dla mnie obowiazkowa pozycja filmowa (jak juz sie pojawi).po pierwsze to lynch:)wprost wstyd nie zobaczyc nowego filmu...ciekawia mnie efekty wspolpracy rezysera z naszymi polskimi aktorami, i intryguja plotki o swobodnym i dlugim procesie tworzenia filmu:)czy wymieniac dalej??chyba nei trzeba...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
nataliako1 Re: Inland Empire na Camerimage 30.11.06, 15:59 Ja też nie mogę się doczekać występów Majchrzaka, Karoliny Gruszki no i oczywiscie mojej ulubienicy Weroniki Rosati. Muzyka chyba też robiona jest przez polaka Odpowiedz Link Zgłoś
ktmajcher Re: Inland Empire na Camerimage 01.12.06, 13:13 nataliako1 napisała: Muzyka chyba też robiona jest przez Polaka nadal na szczęście bez zmian czyli Lynch = Badalamenti, ale akcenty polskie muzyczne podobno są Odpowiedz Link Zgłoś
gdotb Re: Inland Empire na Camerimage 17.12.06, 05:44 wczoraj dopadl mnie kumpel, ktory pracuje w wypozyczalni wideo, ogladal wlasnie film i mowi, ze odlot. Zastanawial sie caly czas, czy tlumaczenie polskich dialogow (podobno pol filmu po polsku) jest akuratne i kazal mi wrecz maszerowac do kina :)) Aha, i wspomnial jeszcze, ze muzyka by Krzysztof Penderecki, ale nigdzie nie znalazlem potwierdzenia tej wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleofas Re: Inland Empire na Camerimage IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.12.06, 00:17 bylem, widzialem i macie mi czego zazdroscic...dla milosnikow lyncha i pogmatwanych historii bedzie to prawdziwa uczta, dla reszty moze byc ciezko. krotko mowiac: lynch w najlepszym wydaniu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szwarc.charakter Re: Inland Empire na Camerimage 01.12.06, 16:39 Miło mi podzielić opinię kolegi, dla mnie to chyba najbardziej zawiły film lyncha ale nie oczekuje od niego, na szczęście prostej fabuły, a Badalamenti znowu zrobił świetną muzykę. Odpowiedz Link Zgłoś
oksymoronik Re: Inland Empire na Camerimage 01.12.06, 20:03 talent badalamentiego jest bezdyskusyjny, a film lyncha nie bylby tym samym dzielem bez jego muzyki...wielkie brawa, jeden z nieiwielu naprawde wielkich i oryginalnych kompozytorow filmowych!! Odpowiedz Link Zgłoś
stormy1 Re: Inland Empire na Camerimage 04.12.06, 21:31 niestety zobaczyc to na razie naprawde trudno, jedyne co pozostaje to zobaczyc sobie trailer w sieci:)ale warto, naprawde dobrze zrobiony:) Odpowiedz Link Zgłoś
kocislaw6 Re: Inland Empire na Camerimage 05.12.06, 21:43 mnie tylko dziwi jeden fakt, jak lynch potrafi laczyc w filmach sporo przeciwienstw z jednym na czele: uwazany jest za niszowego i reprezentanta kina alternatywnego,z drugiej jednak strony w jego filmach zobaczyc mozna aktorska czolowke - ormond, irons, dern itd...majstersztyk:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DL Re: Inland Empire na Camerimage IP: 212.191.69.* 06.12.06, 00:26 Badalamenti nie napisał ani jednego utworu do INLAND EMPIRE. Został użyty jedynie fragment jego utworu z serialu RABBITS z łebsajtu Lyncha. Cała muzyka jest autorstwa Lyncha, Neffa, Żebrowskiego. Pojawiają się też utwory Becka i Niny Simone. Więcej rzetelnych info: www.david-lynch.stopklatka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
slimoza2 Re: Inland Empire na Camerimage 08.12.06, 18:14 ooo, to niezle zdziwko, bylam pewna ze muza jest badalamentiego...zreszta czytalam chyba o tym na jakims wortalu...czyli w sumie coraz iwecej polskich elementow:) byle byla to tendencja, a nei tylko wyjatek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Inland Empire na Camerimage IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 21:26 I Kylie Minouge;) Film jest tak fantastyczny, ale przeraźliwie długi. Jego niezwykłość nudzi, nuży w 3 godzinie zwłaszcza, nawet najwięksi fani wiercą się na fotelach. Ale koniec przesądza o wszystkim - niezwykły, niezwykły, niezwykły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxxyma Re: Inland Empire na Camerimage IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 09:57 a jak muzyka??czy naprawde nie ma tam badalamentiego tylko nasz ebrowski??jaki efekt??po ogladnieciut railera jewtem pod wrazeniem, olbrzymimy glownie muzy, jezeli tak jest w calym iflmie, to na pewno warto bedzie kupic sobie soundtracja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DL Re: Inland Empire na Camerimage IP: 212.191.69.* 13.12.06, 10:56 Recenzja w The New York Times: movies2.nytimes.com/2006/12/06/movies/06empi.html?ref=movies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DL Re: Inland Empire na Camerimage IP: 212.191.69.* 17.12.06, 01:32 Data premiery: 23 marca 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
kalia9 Re: Inland Empire na Camerimage 17.12.06, 18:13 niestety jeszcze nie widziałam, w przypadku lyncha nie będę sobie nawet zadawać pytania czy warto tylko polecę do kina na skrzydełkach;)gościu jest genialny.chociaż przez głowę do wycierania nie mogłam przejść, ale to w sumie staroć i lynch nie miał jeszcze tak wyrazistego stylu. codziennie.info/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DL Re: Inland Empire na Camerimage IP: 212.191.69.* 18.12.06, 00:49 INLAND EMPIRE jest powrotem Lyncha do korzeni, do eksperymentu. Narracyjnie (choć trudno tam móić o jakiejkolwiek narracyjności i linearności) jest powrotem do "Eraserhead", eksperymentów: "Premonitions Following the Evil Deed" i "Industrial Symphony No.1" oraz "Rabbits", które częściowo znalazło się w "INLAND EMPIRE" Film trwa ponad 3 godziny. Jest niezwykły! Odpowiedz Link Zgłoś
zielka Re: Inland Empire 20.02.07, 21:52 No wracam, i nie moge sie nadziwic, bo procz spodziewanych aktorow jest Marek Zydowicz! I rzec pragne, ze o ile rozumiem, slowo "inland" pojawia sie w filmie raz jeden, i wypowiada je wlasnie Marek! ugh. nie, no nie ma co mowic, jest kilka obsesji u Lyncha, ktore jak najbardziej rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Inland Empire na Camerimage IP: *.bulldogdsl.com 29.04.07, 00:14 Właśnie obejrzałam, absolutnie genialny i wbijający w fotel. Oczywiście zagmatwany, rewelacyjna muzyka, zdjęcia, 3 godziny minęły nie wiem kiedy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Re: Inland Empire na Camerimage IP: *.bulldogdsl.com 29.04.07, 00:24 ale pani Rosati to nie zauważyłam, gdzie ona była? na anglojęzycznych stronach nie ma jej w ogóle w wykazie aktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Cooper Re: Inland Empire na Camerimage IP: *.cec.eu.int 30.04.07, 15:30 Film obejrzałem wczoraj i właśnie zajrzałem do sieci aby poszukać informacji o nim a najchętniej zapoznać się z opiniami tych, którzy, podobnie jak ja, zdążyli już go zobaczyć. Nie chciałbym urazić fanów Davida Lyncha, którego sam bardzo cenię, ale film mnie kompletnie zawiódł. Nie potrafię odpowiedzieć na proste pytanie: o czym był film? Tajemniczość w wydaniu Lyncha to dla mnie przede wszystkim Twin Peaks (serial, nie film kinowy). Z pozostałych filmów, bardzo mi się podobała 'Prosta historia'. Przestałem rozumieć Lyncha chyba od 'Zagubionej autostrady', nie wiem o co w tym filmie chodziło i to samo niestety muszę powiedzieć o 'Inland Empire'. Wczoraj w jakimś sensie zrozumiałem (?) tylko jedną scenę, tej w której Laura Dern pojawia się na planie 'od drugiej strony lustra' i widzi siebie i innych członków ekipy filmowej. Przypomniała mi się ostatnia scena 'Lokatora' Polańskiego i 'Alicja w krainie czarów oczywiście'. :-) Wstyd się przyznać ale wczoraj pierwszy raz , mam nadzieję, że ostatni, wyszedłem z kina. Może dlatego go nie zrozumiałem? Wytrzymałem jednak 2 godziny i 10 minut. Sorry David. Z opinii na forum widzę, że film się niektórym podobał, zakładam, że bardziej niż ja rozumiecie zawiłości przedstawiane przez Davida. I chyba tylko takim osobom, absolutnym fanom Lyncha, mogę go polecić. Na koniec, prowokacyjnie, rzucam pytanie: co autor miał na myśli? Pozdrawiam wszystkich. Agent Cooper Odpowiedz Link Zgłoś