IP: *.pai.net.pl 08.01.07, 21:06
Zastanawiam się czy wybrać się do kina na w/w.Słyszałam opinie,że film jest
obrzydliwy estetycznie,więc jestem ciekawa czy ktoś z Was moze mi coś o tym
opoiwedzieć?
Obserwuj wątek
    • Gość: Piła999 Re: "Piła"3 IP: 195.47.201.* 11.01.07, 13:25
      Film ten to będzie klasyką kina!!! Musisz go zobaczyć! ja się juz nie mogę
      doczekać :)
    • coosmitka Re: "Piła"3 12.01.07, 15:02
      Ten film jest super!!! Nie widziałam poprzednich części Piły,więc nie mam
      porównania czy ta część jest lepsza czy gorsza,ale bardzo go polecam. Po prostu
      trzeba go zobaczyć!
    • gondra Re: "Piła"3 12.01.07, 17:58
      Widziałam wszystkie części i chociaż filmy z tego cyklu mają niedociągnięcia, a
      logika czasami trzeszczy, to mam do nich słabość, szczególnie do jedynki.
      • wampuka Re: "Piła"3 13.01.07, 02:33
        Tak, jedynka rzeczywiście zasługuje na to, żeby ją darzyć słabością. Ale
        objaśniająca wszystko i to łopatą część trzecia już nie. Co prawda pokazuje się
        widzowi poprzednie części "od kulis", ale wewnętrzna spoistość filmu kuleje. No
        i - co to za "Piła" bez Jigsaw'a?!
    • brain_bitch_project Re: "Piła"3 14.01.07, 12:39
      Stanowczo nie polecam.O ile "Piła" była interesująca,ze względu na
      swoją "thrillerowatość"zaś "Piła2"odrażająco-obrzydliwa, "Piła3"ani nie
      ekscytuje ani nie przeraża,jest beznadziejnie wtórna, a nachalna "furtka"do
      następnej części pozwala mi sądzić,że wtórności tej nie da się niestety uniknąć
      i czeka nas jeszcze kilka numerków "Piły" naciąganych niczym mięśnie
      Timothy'ego Younga.
      • Gość: rtgr Re: "Piła"3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 19:08
        hmmm co by tu powiedzieć o tym filmie? początek filmu w porównaniu do
        poprzednich częsci był najsłabszy i szczerze powiedziawszy myśląłem po 30 min,
        że to będzie nudne i wtórne. Fabuła. o ile w poprzednich częsciach fabuła była
        ciekawa( 2 troche za bardzo w stylu cube'a)tutaj potrójny wątek( leczenie johna,
        ten gosciu co go testują i amanda) troche zepsuł film. w poprzednich filmach
        akcja była skierowana jakoś sensownie, tutaj...widziałem duże niedociągnięcia.
        Wątek Amandy i retrospekcje! Troche niepotrzebne bo widać wyraźnie że chyba
        scenarzysci nie mieli pomysłu na cały film. Choć może i wnosiły coś bo dały nam
        obraz Amandy, która jest słaba ("you're not Jigsaw"- donnie wahlberg) Nie wiem,
        cały czas nie moge jednoznacznie ocenić tego filmu. Jigsaw ! W pierwszej częsci
        tajemniczy( wszyscy myśleli,że seb to on, a tu zonk), w drugiej doskonała gra
        psychologiczna, choć do milczenia owiec (lecter-starling) dużo mu brakuje, no i
        element zaskoczenia przepadł,bo johny się pojawił, w trójce leży na łóżku-
        wielki Jigsaw przykuty do łóżka !! Słaby i umierający
        • wampuka Re: "Piła"3 14.01.07, 19:36
          Ja myślałem, że jednak nastąpi wybaczenie po mojej myśli. Ale niekoniecznie ;)
          Może - i tu już serio - to był model: "Wybaczam, ale nie zapominam", stąd
          zapiłowanie Jigsaw'a?
    • nancy08 Re: "Piła"3 20.01.07, 13:52
      Obrzydliwy, beznadziejny, ociekający krwią i mięchem film dla osób, które lubia
      sie nad soba znęac w kinie. Nie polecam, jeśli chcesz jeszcze kiedyś mieć
      spokojny sen. A reżyser chyba sam jest jakimś psycholem, bleee, jak kogoś może
      kręcić film, w kórym bez przerwy lataja odcięte/ odrąbane części ciała a krew
      się leje strumieniami????
    • j-adore Re: "Piła"3 21.01.07, 11:18
      Jedynka była całkiem interesująca ze względu na główny wątek - dwóch facetów
      zamkniętch w obskurnym pomieszczeniu, któzty nie widzą co się z nimi dzieje.
      Gdyby jeszcze skupić się tbardziej na tym wątku i poprościć panów aktorów
      (szczególnie blondyna) żeby grali lepiej, to mógłby wyjść bardzo dobry film. Ale
      i tak go lubię.
      Dwójka to niezły horror, trójka chyba jest najgorsza i najbardziej naciągana (no
      musimy zrobić trzecią część, do diabła z ciekawym pomysłem i fabułą).
      • kukurukuku Re: "Piła"3 21.01.07, 16:09
        nienaturalnie rozwlekła zapowiedź czwartej części.
        rzeczywiście, jest kilka obrzydliwych scen, ale też bez przesady.
        • martitka18 Re: "Piła"3 21.01.07, 17:27
          Pila I i Pila II podobaly mi sie,a III nie bardzo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka