Gość: Paula IP: *.pai.net.pl 08.01.07, 21:06 Zastanawiam się czy wybrać się do kina na w/w.Słyszałam opinie,że film jest obrzydliwy estetycznie,więc jestem ciekawa czy ktoś z Was moze mi coś o tym opoiwedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piła999 Re: "Piła"3 IP: 195.47.201.* 11.01.07, 13:25 Film ten to będzie klasyką kina!!! Musisz go zobaczyć! ja się juz nie mogę doczekać :) Odpowiedz Link Zgłoś
coosmitka Re: "Piła"3 12.01.07, 15:02 Ten film jest super!!! Nie widziałam poprzednich części Piły,więc nie mam porównania czy ta część jest lepsza czy gorsza,ale bardzo go polecam. Po prostu trzeba go zobaczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
gondra Re: "Piła"3 12.01.07, 17:58 Widziałam wszystkie części i chociaż filmy z tego cyklu mają niedociągnięcia, a logika czasami trzeszczy, to mam do nich słabość, szczególnie do jedynki. Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: "Piła"3 13.01.07, 02:33 Tak, jedynka rzeczywiście zasługuje na to, żeby ją darzyć słabością. Ale objaśniająca wszystko i to łopatą część trzecia już nie. Co prawda pokazuje się widzowi poprzednie części "od kulis", ale wewnętrzna spoistość filmu kuleje. No i - co to za "Piła" bez Jigsaw'a?! Odpowiedz Link Zgłoś
brain_bitch_project Re: "Piła"3 14.01.07, 12:39 Stanowczo nie polecam.O ile "Piła" była interesująca,ze względu na swoją "thrillerowatość"zaś "Piła2"odrażająco-obrzydliwa, "Piła3"ani nie ekscytuje ani nie przeraża,jest beznadziejnie wtórna, a nachalna "furtka"do następnej części pozwala mi sądzić,że wtórności tej nie da się niestety uniknąć i czeka nas jeszcze kilka numerków "Piły" naciąganych niczym mięśnie Timothy'ego Younga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtgr Re: "Piła"3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 19:08 hmmm co by tu powiedzieć o tym filmie? początek filmu w porównaniu do poprzednich częsci był najsłabszy i szczerze powiedziawszy myśląłem po 30 min, że to będzie nudne i wtórne. Fabuła. o ile w poprzednich częsciach fabuła była ciekawa( 2 troche za bardzo w stylu cube'a)tutaj potrójny wątek( leczenie johna, ten gosciu co go testują i amanda) troche zepsuł film. w poprzednich filmach akcja była skierowana jakoś sensownie, tutaj...widziałem duże niedociągnięcia. Wątek Amandy i retrospekcje! Troche niepotrzebne bo widać wyraźnie że chyba scenarzysci nie mieli pomysłu na cały film. Choć może i wnosiły coś bo dały nam obraz Amandy, która jest słaba ("you're not Jigsaw"- donnie wahlberg) Nie wiem, cały czas nie moge jednoznacznie ocenić tego filmu. Jigsaw ! W pierwszej częsci tajemniczy( wszyscy myśleli,że seb to on, a tu zonk), w drugiej doskonała gra psychologiczna, choć do milczenia owiec (lecter-starling) dużo mu brakuje, no i element zaskoczenia przepadł,bo johny się pojawił, w trójce leży na łóżku- wielki Jigsaw przykuty do łóżka !! Słaby i umierający Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: "Piła"3 14.01.07, 19:36 Ja myślałem, że jednak nastąpi wybaczenie po mojej myśli. Ale niekoniecznie ;) Może - i tu już serio - to był model: "Wybaczam, ale nie zapominam", stąd zapiłowanie Jigsaw'a? Odpowiedz Link Zgłoś
nancy08 Re: "Piła"3 20.01.07, 13:52 Obrzydliwy, beznadziejny, ociekający krwią i mięchem film dla osób, które lubia sie nad soba znęac w kinie. Nie polecam, jeśli chcesz jeszcze kiedyś mieć spokojny sen. A reżyser chyba sam jest jakimś psycholem, bleee, jak kogoś może kręcić film, w kórym bez przerwy lataja odcięte/ odrąbane części ciała a krew się leje strumieniami???? Odpowiedz Link Zgłoś
j-adore Re: "Piła"3 21.01.07, 11:18 Jedynka była całkiem interesująca ze względu na główny wątek - dwóch facetów zamkniętch w obskurnym pomieszczeniu, któzty nie widzą co się z nimi dzieje. Gdyby jeszcze skupić się tbardziej na tym wątku i poprościć panów aktorów (szczególnie blondyna) żeby grali lepiej, to mógłby wyjść bardzo dobry film. Ale i tak go lubię. Dwójka to niezły horror, trójka chyba jest najgorsza i najbardziej naciągana (no musimy zrobić trzecią część, do diabła z ciekawym pomysłem i fabułą). Odpowiedz Link Zgłoś
kukurukuku Re: "Piła"3 21.01.07, 16:09 nienaturalnie rozwlekła zapowiedź czwartej części. rzeczywiście, jest kilka obrzydliwych scen, ale też bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
martitka18 Re: "Piła"3 21.01.07, 17:27 Pila I i Pila II podobaly mi sie,a III nie bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś