Dodaj do ulubionych

Brokeback Mountain.

02.03.07, 10:39
Kilka dni temu obejrzałam ten film.Oglądałam dużo dobrego kina ale ten film
przeszył mnie na wskroś.To najpiękniejszy film o miłości,tolerancji,emocjach
i trudnościach w dążeniu do celu.Żaden jeszcze film nie wywarł na mnie
takiego wrażenia.Chciałoby się o nim mówić,myśleć.Heath Ledger i Jake
Gyllenhaal aktorzy na medal,że uporali się tak znakomicie z odegraniem tych
ról.Nie mogę się opamiętać po tym filmie.Reżyser po mistrzowsku zrealizował
tak delikatny temat.Muzyka doskonale wkomponowana w tło.Film dla tych,którzy
nie ulegaja stereotypom!I mają wyobraźnię.Dla koneserów.
Obserwuj wątek
    • Gość: quentin Re: Brokeback Mountain. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 10:46
      Zgadzam się, też byłam wstrząśnięta do głębi tym filmem. Taki film zostaje w
      widzu na zawsze.
    • ptasia30 Re: Brokeback Mountain. 02.03.07, 10:51
      Właśnie!Wstrząsa do głębi.Dobrze,że takie filmy nakręcono.Że jest film o którym
      nie mozna zapomnieć!
      • dzida001 Re: Brokeback Mountain. 02.03.07, 21:39
        chyba sobie go troche przypomnę...choć obecnie jestem pod wpływem serialu
        Prison Break /leże chora i obejżałam jakies 35 odcinków/ to faktycznie
        Brokeback jest super,później to takie emocje miałam dopiero po filmie Babel
        • ptasia30 Re: Brokeback Mountain. 04.03.07, 10:17
          A mnie i tak emocje nie opadają.Książka też jest super.Kiedy sie z tego wyleczę?
    • paddinktun Re: Brokeback Mountain. 04.03.07, 10:40
      Wczoraj obejrzalam. Zobaczylam nie film gejowski, ale film o ludziach i o
      wielkiej milosci. Nie pamietam, zebym widziala piekniejszy: poczawszy od scen
      erotycznych, ktore mnie zelektryzowaly, przez subtelnosc wszystkich rol, po
      zestawienie potegi przyrody z trwaloscia uczucia silniejszego niz smierc.
      Mysle, ze film ten jest wstrzasajacy przez dwie sekwencje zajmujace w sumie
      moze 10 sekund. Wkomponowane na zasadzie kontrastu w opowiesc malownicza i
      powolna sprawiaja, ze po obejrzeniu czlowiek nie jest juz taki sam.
    • Gość: Paddinktun Re: Brokeback Mountain. IP: *.gdynia.mm.pl 04.03.07, 17:31
      Juz tyle godzin minelo i nie moge sie wydostac z melancholii wywolanej tym
      filmem. Tlumaczenie sobie, ze to fikcja nic nie pomaga.
    • ptasia30 Re: Brokeback Mountain. 04.03.07, 23:20
      A widzisz....Człowiek juz nie ten sam po takim filmie.Ja tez tak mam.I to cały
      czas....Niech ten stan trwa i trwa ,ale żeby to nie było tak bolesne....bo ta
      trudna do opisania tęsknota,żal i smutek zostają....cieszę się,że kupiłam sobie
      płytkę,moge w kazdej wolnej chwili wracać do tego co mnie tak
      natchnęło,ubarwiło i ukłuło w samo serce....Szkoda,że czasy, w których Ennis i
      Jack sie poznali były takie trudne.Brak tolerancji,zrozumienia,pojecie
      grzechu...teraz byłoby im łatwiej...
    • ptasia30 Re: Brokeback Mountain. 04.03.07, 23:22
      Dzida 001 kuruj się.Zdrówka życzę!
      • dzida001 Re: Brokeback Mountain. 05.03.07, 21:49
        dzieki, juz jestem zdrowa:)/antybiotyki robią swoje/
    • Gość: jaija Re: Brokeback Mountain. IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.03.07, 14:40
      To ciekawe, że tyle ludzi tak go odbiera. Dla mnie to film solidnie zrobiony,
      dobrze nakręcony i zagrany, ale jakoś mną nie wstrząsnął. Znam wiele innych
      filmów, które owszem, poruszyły mnie, ale akurat nie ten.
      • dzida001 Re: Brokeback Mountain. 05.03.07, 21:53
        hmmm, mi sie wydaje że odbiór filmu w dużym stopniu uzależniony jest od tego
        gdzie sie oglądało film, ja osobiście obejżalam sobie Brokeback w domku..
        wieczorem w sobotę, natomiast Babel w kinie i pewnie jakbym puściła go sobie w
        domu to bym sie lekko znudziła /chyba 3 godz trwa/ a tak to byłam pod dużym
        wrażeniem tego obrazu, to był mój faworyt na tegoroczne oskary.
    • ptasia30 Re: Brokeback Mountain. 06.03.07, 08:39
      Chyba obejrzę sobie ten Babel.Ale i tak po BM wszystko jest namiastką.Co prawda
      każdy inny film jest, czy będzie ok ale jak sie oczarowało takim BM to każdy
      następny nie jest juz taki cool.
    • poe4 Re: Brokeback Mountain. 06.03.07, 17:30
      Przeciętniak. Brawa za zdjęcia
      • sliwka4 Re: Brokeback Mountain. 06.03.07, 19:58
        No, przeciętniakiem to on zupełnie nie jest... rzadko kiedy film wywołuje tyle
        wzruszeń, melancholii i przemysleń.
        A przy tym zrobiony z dyskrecją, bez epatowania czymkolwiek. Szanujący widza,
        bez wymuszania na nim czegokolwiek.
    • mhadau1 Re: Brokeback Mountain. 07.03.07, 10:36
      A MNIE ROZCZAROWAŁ. tYLE SŁYSZAŁEM O TYM FILMIE NA DŁUGO PRZED POLSKA PREMIERĄ,
      WIĘC JAK TYLKO POJAWIŁ SIE W NASZYCH KINACH - ZARAZ NA NIEGO POSZEDŁEM.
      BYC MOŻE ZA DUZO SIE PO NIM SPODZIEWAŁEM, GDYZ SKLASYFIKOWAŁEM GO JAKO TYPOWY
      MELODRAMAT- CZYLI COS W STYLU KOCHAJA SIĘ, ALE NIE MOGA BYĆ ZE SOBĄ. PRZEMINĘŁO
      Z WIATREM, LOVE STORY, CASABLANCA - TO NAJWIEKSZE FILMY Z TEGO GATUNKU. W TYM
      SAMYM CzASSIE OBEJRZAŁEM "MIASTO GNIEWU" KTÓRY DOSTAŁ OSKARA ZA NAJLEPSZY FILM
      W ZESZŁYM ROKU - I O TYM FILMIE JESZCZE DŁUGO POZ AKOŃCZENIU MYSLAŁEM.
      ZASKOCZYŁ MNIE NA PLUS.
    • Gość: sally1307 Re: Brokeback Mountain. IP: *.chello.pl 07.03.07, 18:52
      Wczoraj obejrzałam go po raz 4-ty i pewnie jeszcze kiedyś do niego wrócę, ten
      film jest mi bardzo bliski, wzruszam się tak samo za każdym razem. Jeden z
      najlepszych filmów jakie w życiu widziałam.
    • ptasia30 Re: Brokeback Mountain. 07.03.07, 20:33
      Każdy ma swoiste podejście do tematu tego filmu.Tak jak i każdy na swój sposób
      go przeżywa.
      Dla mnie film nr 1.
      • ptasia30 Re: Brokeback Mountain. 23.03.07, 00:37
        I nadal tak jest!
    • ptasia30 Re: Brokeback Mountain. 27.03.07, 16:24
      • Gość: Justyna Re: Brokeback Mountain. IP: 83.141.66.* 28.03.07, 12:37
        Brokeback jest niesamowity - jeden z niewielu filmow, ktore sie wybijaja z
        tlumu. Obejrzalam go wiedac, ze to film o gejach i bardzo sie zdziwilam, bo
        okazuje sie, ze akurat homoseksualizm to nie jest glowny motyw tego filmu. Dla
        mnie rewelacja. Musze sie zgodzic z ktoras z wypowiadajacych sie pan, ze
        wrazenie zrobil na mnie potem tylko Babel.
    • paddinktun Re: Brokeback Mountain. 29.03.07, 10:44
      Mam pewne "obawy", ze ten film oczarowal tylko kobiety, choc trudno mi sobie
      wyobrazic osobe, ktora nie kibicowalaby tej milosci i nie mowila w duchu "Boze,
      pozwol im miec to wspolne ranczo"...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka