czy.ja.wiem 31.03.07, 00:51 Czy ktos doszedl co bylo sila sprawcza zamiany tych dzieci, mysle ze sam film byl dosc interesujacy bo wlasnie nie pokazano CO TO BYŁO!Ale ciekawosc pozostaje:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus22 Re: Dzieci Kukurydzy 31.03.07, 07:01 a to chyba stary film co? bo cos mi swita ale z lat 8otych.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venus 22wylogowana Re: Dzieci Kukurydzy IP: *.st.vc.shawcable.net 31.03.07, 07:07 jesli to ten: www.imdb.com/title/tt0087050/ no , to jak zwykle u Kinga jest ta 'szatanska sila nieczysta' ktora zamieszkuje pole kukurydziane, i ktora stworzyla taki kult gdzie rzadza dzieci i te dzieci zabijaja doroslych. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Dzieci Kukurydzy IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.03.07, 23:50 A pomysł w ogóle zerżnięty z pewnego kultowego hiszpańskiego horroru z lat 70- tych. King pewnie obejrzał, podkradł pomysł, napisał książkę (bo późniejsza) i potem nakręcono film, który w ten oto sposób splagiatował pomysł innego. Nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Dzieci Kukurydzy 01.04.07, 00:35 nie bronie Kinga bo nie wiem ale zwracam uwage ze King napisal swoja historyjke tez w 77 r. poza tym na tej zasadzie to mozna podejrzewac o plagiat kazdego kto pisze i kreci horrory o np. diable. albo wampirach. albo o Draculi itd. Venus Odpowiedz Link Zgłoś