Gość: sfann Piractwo jest plagą IP: 213.76.153.* 19.06.07, 22:35 osiolek.com zniknął. bu. Odpowiedz Link Zgłoś
nipoch Re: Piractwo jest plagą 19.06.07, 22:41 Gość portalu: czlonek PWP napisał(a): > Daliscie nam komputery, > Daliscie nam Internet, > Daliscie nam CD, > Daliscie nam DVD, > Daliscie nam mp3, > Daliscie nam divx, > > My tylko nauczylismy sie z tego korzystac dla wlasnych potrzeb > > Partia Wolnych Piratuf ! Nie nauczyliscie sie korzystac, tylko KRASC. KRADZIEZ zostala usankcjonowana przez socjalizm i choc nie ma go od 18 lat, to zlodziejami jestesmy nadal. Umilowanie do kradziezy jest wrecz dziedziczne!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Piractwo jest plagą 19.06.07, 23:27 nipoch napisał: > Nie nauczyliscie sie korzystac, tylko KRASC. Nie nauczyłeś się myśleć tylko powtarzać jak magnetofon. > KRADZIEZ zostala usankcjonowana przez socjalizm i choc nie ma go od 18 lat, to > zlodziejami jestesmy nadal. O jakiej kradzieży piszesz? > Umilowanie do kradziezy jest wrecz dziedziczne!!!!!!!!!!!!!!! Chyba oceniasz po sobie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Piractwo jest plagą IP: *.gemini.net.pl 19.06.07, 22:48 pl.wikipedia.org/wiki/Lista_najdroższych_polskich_filmów Odpowiedz Link Zgłoś
obly Re: Piractwo jest plagą 19.06.07, 23:04 hej a kto go sciaga? wszystkie jego filmy zalegają na polówkach jako niewykupki z gazet były jyżw tinie, w przyjaciółce i winnych gazetach gospodyń domowych. wiadomo że dystrybucja via gazeta to łabędzi spiew filmu. nikt na to nie pojdzie do kina i nikt tego nie kupi na dvd. i mozna po 4-5 zeta nabyc wszystkei jego filmy nie jest strona w tym konflikcie i tak naprawde niech nie zajmuje stanowiska w sprawach które go niedotyczą. równie dobrze ja mógłbym sie wypowiadac w sprawie wysokosci żołdu US Marines. PS: tak naprawde nie ma ucieczki juz przed dygitalizacją pytanie ile to bedzie nas kosztowało Odpowiedz Link Zgłoś
konwencja1 Piractwo jest plagą 19.06.07, 23:39 Po co tyle zamieszania. Prawdziwa sztuka nigdy nie była i nie będzie dochodowa, bo stanie się komercją i zejdzie na psy. Musi istnieć mecenat, który swoimi dochodami wesprze dzieło i twórcę. Do dóbr kultury każdy powinien mieć nieograniczony dostęp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak65 O czym Pan pisze? IP: *.toya.net.pl 19.06.07, 23:50 Szanowny Panie reżyserze, Pański kolega po fachu, pan Piotr Szulkin, przedstawił pierwszą pozytywną propozycję dotyczącą rozpowszechniania polskich filmów w sieci. Zaproponował przekazanie części dorobku polskiej kinematografii, jako dóbr narodowych, do tzw. domeny publicznej. Nie ma to nic w spólnego z piractwem i umieszczenie jego wypowiedzi w kontekście pospolitego złodziejstwa ociera się moim zdaniem o naruszenie dóbr osobistych. Jego tekst poruszył jeszcze jedną istotną rzecz wymagającą publicznego wyjaśnienia, a mianowicie - kto jest w posiadaniu autorskich praw majątkowych do polskich filmów (nie chodzi oczywiście o filmy, które powstały w ostatnim czasie, których status jest jasny, ale filmy wcześniejsze, filmy powstałe za państwowe pieniądze). Jestem właśnie w trakcie ustalania do kogo ... z poważaniem artur kmieciak Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej9927 Re: Piractwo jest plagą 20.06.07, 00:15 Gość portalu: czlonek PWP napisał(a): > Daliscie nam komputery, > Daliscie nam Internet, > Daliscie nam CD, > Daliscie nam DVD, > Daliscie nam mp3, > Daliscie nam divx, > Ale daliśmy też prawo i świadomość dobrego i złego. A jak ktoś ukradnie Wam komputer, to będzie usprawiedliwiony. No bo istnieje. A jak istnieje, to można zabrać. Chociaż jest cudzy. W internecie są rzeczy przeznaczone do brania i kupowania. Tak jak w życiu. Grzyba z lasu można zabrać, ale z cudzej zupy już trzeba kupić. Film sam się nie robi, sam nie rośnie. Piosenka sama się nie nagrywa. Sama nie rośnie. To jest cudza zupa. Trzeba prosić o pozwolenie korzystania lub kupić jeżeli tak zostało postanowione. Więc nie udawajcie naiwniaków. > My tylko nauczylismy sie z tego korzystac dla wlasnych potrzeb > > Partia Wolnych Piratuf ! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Piractwo jest plagą 20.06.07, 01:28 andrzej9927 napisał: > Ale daliśmy też prawo i świadomość dobrego i złego. A jak ktoś ukradnie Wam > komputer, to będzie usprawiedliwiony. No bo istnieje. A jak istnieje, to można > zabrać. Chociaż jest cudzy. W internecie są rzeczy przeznaczone do brania i > kupowania. Tak jak w życiu. Grzyba z lasu można zabrać, ale z cudzej zupy już > trzeba kupić. Film sam się nie robi, sam nie rośnie. Piosenka sama się nie > nagrywa. Sama nie rośnie. To jest cudza zupa. Trzeba prosić o pozwolenie > korzystania lub kupić jeżeli tak zostało postanowione. Więc nie udawajcie > naiwniaków. Ale jak sobie grzyba z tej zupy SKOPIUJE o Ty Siewco mądrych analogii to już będzie ok prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Piractwo jest plagą IP: *.dhcp.lbl.gov 20.06.07, 01:34 Obiektywnie: Problem polega nie na tym, zeby wymuszac oplaty. Nalezy cos zrobic z obecna sytuacja - jest to tzw. stan faktyczny, ktory trzeba zaakceptowac. Wyjsciem jest pewnie wliczenie sciagania filmow w koszt polaczenia internetowego na zasadzie ryczaltu - mowie o sumach okolo $10 miesiecznie, na wiecej nikt sie nie zgodzi... Subiektywnie: Wydaje mi sie, ze artysci nie umieja spojrzec na sprawy od strony konsumenta. Np. widz w kinie nie ma zadnej gwarancji, ze film bedzie satysfakcjonujacy. Wiec moze artysci powinni oddawac pieniadze a nawet doplacac za zmarnowany czas tym, ktorym sie film, sztuka, czy koncert nie podobal ? Ja ogladam sporo filmow, i moze jeden na 10 mi sie podoba, a jezeli chodzi o rodzima produkcje to moze jeden na 20. Tak naprawde produkcje filmowe to czesto nie jest sztuka, i nie robia tego artysci Odpowiedz Link Zgłoś
skoropis Re: Piractwo jest plagą 20.06.07, 10:58 Nigdy nie ściągnąłem żadnego filmu z sieci, ani mp3. Dlaczego więc mam płacić w koszcie połączenia internetowego na zasadzie ryczałtu??? Już nieuczciwie pobierana jest opłata na "twórców" w czystych nośnikach. Same brzydkie słowa przychodzą mi na myśl o Twoim pomyśle. Scyzoryk też się sam otwiera w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stańczyk Piractwo jest plagą IP: *.elpos.net 20.06.07, 05:45 Jak nazwać faceta który w majestacie prawa okrada mnie ( procent od biletów na kulturę ) na swoje głupie filmiki ?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wioletta niewillas Re: Piractwo jest plagą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 16:25 Niech się Machulski nie rzuca, jego gnioty mało kto ogląda, nie mówiąc już o ściąganiu ich z sieci. Tylko patrzeć jak się odezwie Bromski - kolejny "artysta" polskiego kina. Odpowiedz Link Zgłoś
allexamina Piractwo jest plagą 21.06.07, 00:01 Nie rozumiem czemu sie pan Machulski denerwuje, przeciez zadne z jego 'dziel' sie do biblioteki narodowej nie nadaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Piractwo jest plagą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 11:11 Nie trzeba od razu kraść - wystarczy wejść na www.megatotal.pl i zobaczyć, że da się inaczej ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jhj Ludzie wyrzuccie P2P (czyli emule np), teraz P2M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 02:18 przerzuccie sie na p2m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkj porzuccie emula czyli p2p teraz p2m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 02:21 :) Odpowiedz Link Zgłoś