Dodaj do ulubionych

Co zazywa "recenzent" Wyborczej?

IP: *.sa.bigpond.net.au 17.07.03, 00:00
Hulk **** > Dog Soldiers *** > Sekretarka ** ?

Nie wiem co ten czlowiek zazywa, ale to musi byc cos naprawde super - jezeli
tak potrafi zmienic postrzeganie swiata i rzeczywistosci...

BTW - nadal nie ma mozliwosci komentowania "recenzji" filmowych, ciekawe
czemu, hmm...
Obserwuj wątek
    • ignatz Re: Co zazywa 'recenzent' Wyborczej? 17.07.03, 01:17
      Gość portalu: Michal napisał(a):

> BTW - nadal nie ma mozliwosci komentowania "recenzji" filmowych, ciekawe
      > czemu, hmm...

Narozrabiałeś widać ;-)
      • Gość: bobak Re: Co zazywa 'recenzent' Wyborczej? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.03, 18:31
        do narodu:

jesli chcecie aby Wasze nerwy byly w jakim takim stanie,apeluje:
        ZAPRZESTANCIE CZYTAC RECENZJI PANA MOSSAKOWSKIEGO!!!!!!!
        nie wiem,czemu Gazeta nadal je drukuje.
        to chory czlowiek,ktory nie zna sie na rzeczy.nie dlatego,bym ja sie z nim nie
        zgadzal,lecz dlatego,ze nie wie co to recenzja filmowa.nie zdradza sie o co
        chodzi w filmie,to nie sztuka-mozna to znalezc w bezplatnych gazetkach w
        multiplexach.
        koniec,szkoda slow by pisac o pmoss..........
    • Gość: capote Re: Co zazywa 'recenzent' Wyborczej? IP: utp.:* / 10.10.9.* 18.07.03, 09:58
      szoruj dalej kibelek, a jak ci sie nie podoba to czytaj kangurze recenzje
    • Gość: neoSPASmin wciaga filmy glupie i od tego tak mu sie robi IP: *.acn.waw.pl 18.07.03, 11:10
      Z recenzentami gazetowymi to jest klopot.Zwykle zajmuja sie tym ludzie ktorzy
      maja duze oczekiwania wobec kina.To pewnie dlatego ze wydawca chce miec
      inteligentego,erudycyjnego,blyskotliwego recenzenta.
      I taki ktos,z glowa wielka niczym kark dresa, musi sie zaczac babrac w gownie
      jakim jest przewazajaca czesc filmow dystrybuowanych w Polsce. Baa na swiecie
      calym.
      Filmy sa zle bo robione pod widownie. Bo widownia placi.Im wiecej widowni tym
      wiecej kasy. Bo najwazniejsza info na temat filmu ,ksiazki,przedstawienia to
      utarg i sponsorzy.Oczywistym jest ze widownia jest znacznie mniej wymagajaca od
      recenzenta takiego. Ale jej sie nie wybiera.Wiec dystrybutor celuje w gusta
      kwasniewsko-lepperowskie.Wiec trzeba recenzowac to co sie ogladalo a nie to co
      by sie chcialo ogladac.I pisac o tym .Pozytywnie.
      Bo czasy juz mamy normalne wiec nie nalezy juz zjechac recenzowanego filmu bo
      dystrybutor sie obrazi i reklamy w gazecie nie zamiesci.
      A ze recesja szaleje to srednia gwaiazdkowa na film rosnie z roku na rok,co
      wcale nie oznacza ze filmy lepsze.
      Wiec kto zawyza spozycie alkoholu i innych uzywek per capita?Sfrustrowani
      recenzenci.A czytac sie tego nie da.I tylko dealerzy prochow i alkoholi swoje
      spracowane lapki zacieraja.
      Jak ja bym mial gazete to recenzje zlecalbym komus z grupy do ktorej film jest
      adresowany(Sekretarka-sekretarkom,matrix -matrixom,Taxi-
      tasksowkarzom,Przelamujac fale -falom albo lamaczom).Nikt inny i tak na te
      filmy prewnie i tak nie pojdzie, stad po co szukac obiektywizmu.
      Napisalem taka glebie ze teraz chyba mi przyjdzie znalezc w domu miejsce na
      połlitzera jakiegos. Najlepiej w lodowce.
      pozdro
      m

PS Dawno juz nie widzialem recenzji z filmu ktorego nie bylo a ktory chcialoby
      sie zobaczyc.Ani w gazecie w wersji malkulaturowej ani na forum.Wanna try?
      m
      • Gość: luv Re: wciaga filmy glupie i od tego tak mu sie robi IP: 217.97.135.* 18.07.03, 12:57
        on nic nie wciąga. i to jest problem.
        a na poważnie-recenzja jest wypowiedzią subiektywną, więc z recenzentem można
        się zgadzać lub nie, ale zarzucać mu brak obiektywizmu to czysty nonsens. juz
        szybciej widziałbym problem w dziennikarskiej nierzetelności polegającej na
        pisaniu o filmie, którego się nie widziało.

'Я хотел бы жить и умереть в Париже'
        Nikakoi ‘Shentimental’ wmf [2003]
        • Gość: neoSPASmin sprostowansko IP: *.acn.waw.pl 18.07.03, 13:18
          Gość portalu: luv napisał(a):

> on nic nie wciąga. i to jest problem.
          > a na poważnie-recenzja jest wypowiedzią subiektywną, więc z recenzentem można
          > się zgadzać lub nie, ale zarzucać mu brak obiektywizmu to czysty nonsens.

Pisac o gazetowej recenzji jako o wypowiedzi subiektywnej to zbytek idealizmu
          zupelnie niestosowny w tych komercyjnych czasach.Kazde tak/nie,kazda gwiazdka
          da sie przeliczyc na frekwencje=pieniadze za sprzedane bilety.i nie wierze tu w
          dziewictwo recenzentow.Moze dlatego ze to prawie sami faceci,a to kobitki jak
          potocznie sie mowi bardzej drza o ten swoj klejnocik.

juz
          > szybciej widziałbym problem w dziennikarskiej nierzetelności polegającej na
          > pisaniu o filmie, którego się nie widziało.

"Dziennikarska rzetelnosc'. Czy to pojecie z tego samego obszaru co "szczerosc
          polityka"?
          Wydaje mi sie ze recenzje z filmow ktorych sie nie widzialo sa lepsze bo
          wymagaja wiecej skupienia.Stad moja propozycja zabawy.

> 'Я хотел бы жиm
          > 0;ь и умереть в 
          > 055;ариже'
          > Nikakoi ‘Shentimental’ wmf [2003]

"Lube"!Tylko "Lube"!
          m
          • frolix Re: sprostowansko 18.07.03, 14:48
            Gość portalu: neoSPASmin napisał(a):
            > "Lube"!Tylko "Lube"!

Rascwieła bujnym cwietom malina ;-))
            • Gość: neoSPASmin LUBE, tolka Lube! IP: *.acn.waw.pl 18.07.03, 16:24
              frolix napisał:

> Gość portalu: neoSPASmin napisał(a):
              > > "Lube"!Tylko "Lube"!
              >
              > Rascwieła bujnym cwietom malina ;-))

Ja tu wreszcie ze szczerego serca, 1:1,bez kpiny nijakiej i na kolanach Lube
              lansuje a ty tak....
              A jak bedziesz sobie z kazaa sciagal to polecam:
              "bielyj lebied`"
              "doroga'
              "skworcy'
              "tam za tumanami"
              "kombat"
              Ciekawe kiedy u nas sie taka esencja polskosci pojawi?
              m(zupelnie powazny)
              • frolix Re: LUBE, tolka Lube! 18.07.03, 17:04
                > > > "Lube"!Tylko "Lube"!
                > >
                > > Rascwieła bujnym cwietom malina ;-))
                >
                > Ja tu wreszcie ze szczerego serca, 1:1,bez kpiny nijakiej i na kolanach Lube
                > lansuje a ty tak....

Ej, kombat, czego taki wrażliwy? ;-) Też lubię Lube, powaga.

> A jak bedziesz sobie z kazaa sciagal to polecam:
                > "bielyj lebied`"
                > "doroga'
                > "skworcy'
                > "tam za tumanami"
                > "kombat"

Mam wszystkie oprócz Lebiedia, skoro polecasz, spróbuję.

> Ciekawe kiedy u nas sie taka esencja polskosci pojawi?
                > m(zupelnie powazny)

Chętnie bym posłuchał takiej nostalgiczno-patriotycznej mieszanki
                Szwagierkolaski z disco polo, tylko nie wiem, czy jest zapotrzebowanie. Nas
                dwóch to trochę za mało.
                • Gość: NEOspasmin ale mi wyszlo powazne IP: *.acn.waw.pl 18.07.03, 17:25
                  > > Ciekawe kiedy u nas sie taka esencja polskosci pojawi?
                  > > m(zupelnie powazny)
                  >
                  > Chętnie bym posłuchał takiej nostalgiczno-patriotycznej mieszanki
                  > Szwagierkolaski z disco polo, tylko nie wiem, czy jest zapotrzebowanie. Nas
                  > dwóch to trochę za mało.

Klopot w tym ze tego byle kto nie zrobi.Mozna to odbierac na poziomie disco-
                  polo ale i na glebszych poziomach to sie broni. I to jak!
                  Dotyczy to tak muzyki(troche dancingowej,troche wojskowej,czasem cerkiewnej,a
                  czasem ludowej) jak i textow.
                  Popyt by byl. Wystarczy popatrzec na takie produkcje jak Maryla Biesiadna czy
                  Szwagierkolaska.Te polskie dezawuuje bo w Lube jest poszukiwanie(znalezienie)
                  tozsamosci rosyjskiej a za tym szcunek dla poczucia rosyjskosci,a w tych
                  produkcjach powyzej przymruzenie oka.a i tematy bardziej biesiadne.
                  Jak nie chodze, to mysle jakie to polskie Lube powinno byc?
                  Co jest polska tozsamoscia w muzyce pop?A co powinno byc w textach?
                  I na razie tylko "zlote przeboje socjalizmu" mi do glowy przychodza.Chichot
                  historii...
                  m
                  • Gość: luv Re: ale mi wyszlo powazne IP: *.icpnet.pl 18.07.03, 21:24
                    hej. chłopaki. nikakoi nie ma nic wspólnego z disco-polo. to progresywna
                    elektronika rodem z berlina. zrelaksujcie się.

'Я хотел бы жить и
                    умереть в Париже'
                    Nikakoi ‘Shentimental’ wmf [2003]

• Gość: Aniela Re: LUBE, tolka Lube! IP: *.pkobp.pl 21.07.03, 13:49
                  Hej! Też lubię Lube, myślę,że więcej fanów by się znalazło:-)
                  nawet kilka płytek sobie przywiozłam( chociaż moja siostra uważa to trochę za
                  rusko-disco;-))
                  • Gość: NEOspasmin i jeszczio raz Lube! IP: *.acn.waw.pl 21.07.03, 14:26
                    Gość portalu: Aniela napisał(a):

> Hej! Też lubię Lube, myślę,że więcej fanów by się znalazło:-)
                    > nawet kilka płytek sobie przywiozłam( chociaż moja siostra uważa to trochę za
                    > rusko-disco;-))

Siostre na drobno i w pielmieni powtykac.Bedzie wtedy kuchnia rusko-
                    kanibalska.Z cebulka.
                    W Warszawce sa do dostania na koronie stadionu Xlecia.Tam jest
                    taka "szczekowa' rosyjska ksiegarnia.I wszystko.Jak nie ma dzis to bedzie
                    jutro.I po polsku calkiem dobrze mowia.Tylko targowac sie nie da.
                    Ostatnio szukalem Lube koncertowego dla zamorskiej kolezanki ale nie mieli.
                    Ale sie odgrazali ze bedzie i to nawet na mp3.
                    Na ich koncert w Polsce sie nie nastawiam bo to nie dla naszej publicznosci.Ale
                    muzyka miodzio. W sam raz na formu filmowe.
                    pozdro
                    m
                    • Gość: Aniela Re: i jeszczio raz Lube! IP: *.pkobp.pl 21.07.03, 15:03
                      Ja kasety przywiozłam ze Lwowa, ale nie mogłam tam znaleźć wielu innych
                      ulubionych rosyjskich wykonawców:-( Czy w tej księgarni na stadionie jest duży
                      wybór ?( niestety nie jestem z W-wy)
                      pozdrawiam
                      • Gość: NEOspasmin czy to juz reklama? IP: *.acn.waw.pl 21.07.03, 15:25

> Ja kasety przywiozłam ze Lwowa, ale nie mogłam tam znaleźć wielu innych
                        > ulubionych rosyjskich wykonawców:-( Czy w tej księgarni na stadionie jest
                        duży
                        > wybór ?( niestety nie jestem z W-wy)
                        > pozdrawiam

Tam jest wszystko co u nich modne:od ichniejszego playboya czy vivy przez
                        muzyke cerkiewna,wertynskego,wysockego po kirkorowa i tatu.Sa tez kasety z
                        filmami.
                        Jak czegos nie ma to sie umawiasz kiedy bedzie.Wschodnia,bo wschodnia, ale
                        EUROPA!
                        Jak bede tam nastepnym razem to wezme od nich numer komory i ci tu podam. To
                        nie wczesniej jak w weekend.
                        pozdro
                        m
                        • Gość: Aniela Re: czy to juz reklama? IP: *.pkobp.pl 21.07.03, 15:32
                          Dzięki wielkie!!
                          To czekam na nr komórki!!
                          Ja słucham muzyki typu DDT, Akwarium, Nacznyje Snajpery, Czajf itp.
                          poszukuję nagrań grup:Iwan Kajf i Czie czie ( czy też cze cze- nazwe znam tylko
                          ze słuchu, słyszałam 2 piosenki i w jednej zakochałam sie na amen)
                          pozdr
                          • Gość: RasNEOsputin Re: czy to juz reklama? IP: *.acn.waw.pl 21.07.03, 15:53

> Dzięki wielkie!!
                            > To czekam na nr komórki!!
                            > Ja słucham muzyki typu DDT, Akwarium, Nacznyje Snajpery, Czajf itp.
                            > poszukuję nagrań grup:Iwan Kajf i Czie czie ( czy też cze cze- nazwe znam
                            tylko
                            >
                            > ze słuchu, słyszałam 2 piosenki i w jednej zakochałam sie na amen)
                            > pozdr

Niczego z tego nie znam.Ale to ciekawe czego sluchaja inni/inne wiec pewnie
                            poszukam,poslucham i tego.Podaj mi, prosze po najcharekterystyczniejszej
                            piosence dla kazdej z tych grup.

W miejscu o ktorym pisalem oryginaly sa po PLN 20-30,a plyty troche mniej
                            oryginalne po PLN 10.
                            Wszystko mozna sobie odsluchac na miejscu.
                            A jak z twoim rosyjskim?
                            m
                            • Gość: Aniela Re: czy to juz reklama? IP: *.pkobp.pl 22.07.03, 07:59
                              Grupy o których wczoraj pisałam ( DDT, Akwarium, Maszyna Wriemieni)należą do
                              tzw dinozaurów rocka.A rock po rosyjsku to trochę piosenka autorska-teksty
                              niesamowite! Ciężko mi wybrać jakąś charakterystyczną piosenkę, daj mi czas do
                              jutra:-).Jeżeli w sklepiku sprzedają Rosjanie, myślę,że nie ma możliwości, by
                              nie znali tych zespołów.GORĄCO POLECAM!!
                              Jeżeli chodzi o mój rosyjski, to słabiutko :-(.W szkole przykładałam się do
                              angielskiego, dopiero niedawno podjęłam decyzję o ponownej nauce- od września
                              intensywnie. Ale za to troszke lepiej znam ukraiński.
                              pozdr
                              A.
                              • Gość: Neospasmowycz teraz juz na pewno reklama IP: *.acn.waw.pl 22.07.03, 09:44

> Grupy o których wczoraj pisałam ( DDT, Akwarium, Maszyna Wriemieni)należą do
                                > tzw dinozaurów rocka.A rock po rosyjsku to trochę piosenka autorska-teksty
                                > niesamowite! Ciężko mi wybrać jakąś charakterystyczną piosenkę, daj mi czas
                                do
                                > jutra:-).

Wlasnie slucham akwarium Kostroma mon(ma?) amour.Trafilo mnie.Bardzo.
                                Myslalem ze tylko moi Lubercy robia takie kompilacje muzyczne a tu zaskoczenie.
                                Choc moi spiewaja o tematach odrobine szerszych niz to co akwariumisci.
                                DDT jakos nie bardzo-moze za malo slyszalem? Czysty rock po rosyjsku jakos mnie
                                nie bierze.
                                Te kejfy maja jakis taki zapis ze kazaa nie znajduje.
                                Teraz derevnieruska toska.+/-
                                Chcialbym kiedys miec czas aby tego wszystko wysluchac.
                                Tu sie cisnie na klawiaturke stare rosyjskio-klejfowe przyslowie"Wsiech nie
                                priejebjosz.Nawet tych piekniejszych"
                                Ciekawe czy w jakims polskim radiu jest audycja o nieklasycznej muzyce
                                rosyjskiej,czeskiej?
                                Tego jest taka kupa i tyle smacznego.

Jeżeli w sklepiku sprzedają Rosjanie, myślę,że nie ma możliwości, by
                                > nie znali tych zespołów.GORĄCO POLECAM!!
                                > Jeżeli chodzi o mój rosyjski, to słabiutko :-(.W szkole przykładałam się do
                                > angielskiego, dopiero niedawno podjęłam decyzję o ponownej nauce- od września
                                > intensywnie. Ale za to troszke lepiej znam ukraiński.

Ukraina,huculszczyzna to z kolei mania mojej strasznej zony Moniki(?).Nawet
                                ostatnio sie okazalo ze moj prywatny adres sluzy jako kontakt do wakacji w
                                Dżembroni.
                                www.dzembronia.republika.pl
                                Wlasnie tam jest i znow wroci z czarnym podniebieniem......
                                pozdr
                                m
                                > pozdr
                                > A.
                                • Gość: Aniela Re: teraz juz na pewno reklama IP: *.pkobp.pl 22.07.03, 10:09
                                  Pewnie,ze jest audycja :-) w czwartki o 9:00 w Radio Bis- POLECAM!!
                                  wszystkiego się nie da.. przesłuchać, ale trzeba próbować( jeżeli chodzi o
                                  cytowane przysłowie;-))
                                  spróbuj jeszcze posłuchać zespołu Karol i Szut..i słuchaj audycji, czasami są
                                  tam takie perełki,ze palce lizać.
                                  A co sądzisz o Wysockim?
                                  • Gość: NEOspasmowicz forum filmowe to bardzo pojemna formula IP: *.acn.waw.pl 22.07.03, 10:20

> Pewnie,ze jest audycja :-) w czwartki o 9:00 w Radio Bis- POLECAM!!
                                    > wszystkiego się nie da.. przesłuchać, ale trzeba próbować( jeżeli chodzi o
                                    > cytowane przysłowie;-))
                                    > spróbuj jeszcze posłuchać zespołu Karol i Szut..i słuchaj audycji, czasami są
                                    > tam takie perełki,ze palce lizać.
                                    > A co sądzisz o Wysockim?

Dziekuję bardzo za audycję -juz lece krecic gałą radia.
                                    Twoje zespoly zaraz sobie posciagam.Masz cos ich specjalnego?
                                    Wysocki w porowniniu do Lube jest zbyt teatralny, za malo plebejski.
                                    I w mojej ocenie odrebny od muzyki-sam glos,text prawie.Wykrzyczany bardziej
                                    niz wyspiewany.
                                    Prawie tak jak Kaczmarski.
                                    Ale on byl 20 lat temu i na tamte czasy byl najlepszy.Galicza nie moge.
                                    Zaduma przy gitarze wydaje mi sie dosc pretensjonalna.
                                    paka
                                    m
                                    • Gość: ani Re: forum filmowe to bardzo pojemna formula IP: *.pkobp.pl 22.07.03, 10:27
                                    • Gość: Aniela Re: forum filmowe to bardzo pojemna formula IP: *.pkobp.pl 22.07.03, 10:40
                                      no a kto powiedział,że nie może być pojemna?;-)
                                      zawsze zresztą można wtrącić refleksję np o Sokurowie..:-)
                                      coś specjalnego..mam trochę płyt, trochę( ze 30-40 ) trzeszczących kaset z
                                      nagranymi audycjami z "biski"..cudowny album akustyczny babskiej grupy Nacznyje
                                      Snajpery-ciekawe, czy Tobie się spodoba ich muzyka ..
                                      Coś Ty,Wysocki do Kaczmarskiego? Zwariowałeś? Wysocki jest najlepszy ( dla
                                      mnie:-))
                                      A spróbuj jeszcze zespołu Mitki ( mama nadzieje,ze nie przekręciłam nazwy)
                                      Ja jeszcze bardzo lubie płytkę z muzyką do filmu Azazyl. Wspóczesne wersje
                                      romansów, naprawdę bardzo dobre.
                                      paka :-)
                                      • Gość: NEOspasmicz Wysocki?On pasuje do czarnych glanow z rozowymi IP: *.acn.waw.pl 22.07.03, 11:04
                                        sznurowkami.Nosisz takie?W swoim banku?

> no a kto powiedział,że nie może być pojemna?;-)
                                        > zawsze zresztą można wtrącić refleksję np o Sokurowie..:-)

no to wtracaj,prosze.Zanim nas nie zbanuja. Byle gleboka i duszoszczypatielna.
                                        Ja dodam jeszcze ze na stadionie sa schody niczym w "Pancerniku Potiomkinie",
                                        a plyty zapakuje do kaszkietu,calkiem takiego jak nosil Dziga Wiertow(nie mylic
                                        z jarmulka) i bedzie filmowo.

> coś specjalnego..mam trochę płyt, trochę( ze 30-40 ) trzeszczących kaset z
                                        > nagranymi audycjami z "biski"..cudowny album akustyczny babskiej grupy
                                        Nacznyje
                                        >
                                        > Snajpery-ciekawe, czy Tobie się spodoba ich muzyka ..

Ja pytalem o konkretne tytuly aby sobie wybrac z kazaa.Ale znow kazaaa mowi ze
                                        nie ma ani szut` ani karola.Wiec pytanie proforemne sie stalo.Poslucham na
                                        stadionie.

> Coś Ty,Wysocki do Kaczmarskiego? Zwariowałeś? Wysocki jest najlepszy ( dla
                                        > mnie:-))

Wole wykoncypowane prostactwo Lube.Coz ,kto powiedzial ze we wszystkim musisz
                                        miec racje? :)

> A spróbuj jeszcze zespołu Mitki ( mama nadzieje,ze nie przekręciłam nazwy)
                                        > Ja jeszcze bardzo lubie płytkę z muzyką do filmu Azazyl. Wspóczesne wersje
                                        > romansów, naprawdę bardzo dobre.
                                        > paka :-)

Za duzo tego, za duzo.Na stadion chyba ze soba fotel wlasny i sluchawki
                                        zabiore. I plik wydrukow z forum.Kawa,herbata,plyta,kawa,herbata,plyta.....
                                        m.
                                        • Gość: Aniela Re: Wysocki?On pasuje do czarnych glanow z rozowy IP: *.pkobp.pl 22.07.03, 11:15
                                          A Ty co? Sledzisz mnie? Własnie w takich butach chodziłam sobie w zeszłym
                                          tygodniu po Beskidach;-)
                                          No w banku to nie, to inne, ale nie tylko Wysockiego słucham, więc nie tylko
                                          glany mi pasują;-)
                                          Proponuję do zestawu kawa, herbata dodac mate, aby się nie nudziło:-)
                                          Ja po tych rozmowach zatęskniłam do Lube, dawno ich nie słuchałam- dzisiaj
                                          będzie ich wieczór.
                                          Na razie nie podaję juz nowych nazw, przesłuchaj na bazarze co mają :-)
                                          Bardzo jestem ciekawa, jaka muzyka będzie w czwartek..
                                          A skoro żona interesuje się Ukrainą, to znasz ich zespoły muzyczne?
                                          pozdr
                                          • Gość: Nieospasminycz fluoroscencyjne sznurowki IP: *.acn.waw.pl 22.07.03, 11:34

> A Ty co? Sledzisz mnie? Własnie w takich butach chodziłam sobie w zeszłym
                                            > tygodniu po Beskidach;-)

Sledzenie ani mi w glowie.To w koncu ty przypelzlas do dyskusji ktorej watek
                                            dawno juz zgubilem.Nie sledze ,tylko sznurowki byly fluorescencyjne stad
                                            walilo po oczach.

> No w banku to nie, to inne, ale nie tylko Wysockiego słucham, więc nie tylko
                                            > glany mi pasują;-)
                                            > Proponuję do zestawu kawa, herbata dodac mate, aby się nie nudziło:-)
                                            > Ja po tych rozmowach zatęskniłam do Lube, dawno ich nie słuchałam- dzisiaj
                                            > będzie ich wieczór.

A u mnie wieczorem bedzie jajecznica z koperkiem.Lube jest non stop.

> Na razie nie podaję juz nowych nazw, przesłuchaj na bazarze co mają :-)
                                            > Bardzo jestem ciekawa, jaka muzyka będzie w czwartek..
                                            > A skoro żona interesuje się Ukrainą, to znasz ich zespoły muzyczne?

To zona jest zakrecona Huculszczyzna, nie ja.Ona lubi natural folk,najlepiej
                                            weselny.Ja na takie klimaty muzyczne mam za slaba watrobe.
                                            Monika wraca 25.07.Mozesz z nia wtedy pogadac.Tylko uwazaj,bo to kobieta-
                                            potwor :)
                                            Co do ukrainskiego rocka to jestem ciemny jak kozackie podniebienie.
                                            paka
                                            m.

> pozdr
                                            • Gość: Aniela Re: fluoroscencyjne sznurowki IP: *.pkobp.pl 22.07.03, 11:44
                                              Gość portalu: Nieospasminycz napisał(a):

> Gość portalu: Aniela napisał(a):
                                              >
                                              > > A Ty co? Sledzisz mnie? Własnie w takich butach chodziłam sobie w zeszłym
                                              > > tygodniu po Beskidach;-)
                                              >
                                              > Sledzenie ani mi w glowie.To w koncu ty przypelzlas do dyskusji ktorej watek
                                              > dawno juz zgubilem.Nie sledze ,tylko sznurowki byly fluorescencyjne stad
                                              > walilo po oczach.
                                              :-))
                                              >
                                              > > No w banku to nie, to inne, ale nie tylko Wysockiego słucham, więc nie tyl
                                              > ko
                                              > > glany mi pasują;-)
                                              > > Proponuję do zestawu kawa, herbata dodac mate, aby się nie nudziło:-)
                                              > > Ja po tych rozmowach zatęskniłam do Lube, dawno ich nie słuchałam- dzisiaj
                                              >
                                              > > będzie ich wieczór.
                                              >
                                              > A u mnie wieczorem bedzie jajecznica z koperkiem.Lube jest non stop.
                                              wolę z kurkami ;-)
                                              >
                                              > > Na razie nie podaję juz nowych nazw, przesłuchaj na bazarze co mają :-)
                                              > > Bardzo jestem ciekawa, jaka muzyka będzie w czwartek..
                                              > > A skoro żona interesuje się Ukrainą, to znasz ich zespoły muzyczne?
                                              >
                                              > To zona jest zakrecona Huculszczyzna, nie ja.Ona lubi natural folk,najlepiej
                                              > weselny.Ja na takie klimaty muzyczne mam za slaba watrobe.
                                              > Monika wraca 25.07.Mozesz z nia wtedy pogadac.Tylko uwazaj,bo to kobieta-
                                              > potwor :)
                                              bardzo lubie potwory, ale nie cierpię folku..
                                              > Co do ukrainskiego rocka to jestem ciemny jak kozackie podniebienie.
                                              > paka
                                              > m.
                                              a, miała być wstawka filmowa..bardzo jestem zła,że nie mogłam być w sobotę w
                                              Cieszynie i ominął mnie najnowszy film Sokurowa, może widziałeś?
                                              paka
                                              A.
                                              >
                                              > > pozdr
                                              • Gość: NEOspasmin matrix forever! IP: *.acn.waw.pl 22.07.03, 11:56
                                                Co do jajecznicy to nie czuj sie zaproszona,bynajmniej.Po pierwsze nie mam
                                                kurek....
                                                W Cieszynie nie bylem.Z reszta mojego ulubionego matriksiunia tam pewnie nie
                                                puszczali.
                                                Jesli chodzi o folk to kaset au naturelle ci u nas dostatek.Sa tez nagrania VHS
                                                robione w trakcie pijanych lotow pod huculski stol weselny.Slaba glowa,mocne
                                                kino. Slowo!
                                                paka
                                                m.
                                                • Gość: Aniela Re: matrix forever! IP: *.pkobp.pl 22.07.03, 13:02
                                                  Gość portalu: NEOspasmin napisał(a):

> Co do jajecznicy to nie czuj sie zaproszona,bynajmniej.Po pierwsze nie mam
                                                  > kurek....
                                                  to byłaby najdroższa jajecznica świata, gdybym musiała wliczyć w cenę bilet do
                                                  Warszawki, tak więc nie obawiaj się ;-)
                                                  > W Cieszynie nie bylem.Z reszta mojego ulubionego matriksiunia tam pewnie nie
                                                  > puszczali.
                                                  pewnie nie, ale w sobotę chyba będzie Pancernik P
                                                  > Jesli chodzi o folk to kaset au naturelle ci u nas dostatek.Sa tez nagrania
                                                  VHS
                                                  >
                                                  > robione w trakcie pijanych lotow pod huculski stol weselny.Slaba glowa,mocne
                                                  > kino. Slowo!
                                                  > paka
                                                  > m.
                                                  jedną z moich ulubionych piosenek DDT jest "Szto takoje osin'", jest bardzo
                                                  znana, może to ściągniesz
                                                  pozdr
                                                  • Gość: NEOpasmin same kurki(odkrecam) IP: *.acn.waw.pl 22.07.03, 13:41

> Gość portalu: NEOspasmin napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Co do jajecznicy to nie czuj sie zaproszona,bynajmniej.Po pierwsze nie mam
                                                    >
                                                    > > kurek....
                                                    > to byłaby najdroższa jajecznica świata, gdybym musiała wliczyć w cenę bilet
                                                    do
                                                    > Warszawki, tak więc nie obawiaj się ;-)

To malo:jeszcze bilet dla przyzwoitki/przyzwoitka :)

> > W Cieszynie nie bylem.Z reszta mojego ulubionego matriksiunia tam pewnie n
                                                    > ie
                                                    > > puszczali.
                                                    > pewnie nie, ale w sobotę chyba będzie Pancernik P

Strasznie sie boje takich imprez jak Cieszyn,bo w natloku bodzcow,zaraz
                                                    zapominam co widzialem przed chwila.Kwestia wieku chyba.

> > Jesli chodzi o folk to kaset au naturelle ci u nas dostatek.Sa tez nagrani
                                                    > a
                                                    > VHS
                                                    > >
                                                    > > robione w trakcie pijanych lotow pod huculski stol weselny.Slaba glowa,moc
                                                    > ne
                                                    > > kino. Slowo!
                                                    > > paka
                                                    > > m.
                                                    > jedną z moich ulubionych piosenek DDT jest "Szto takoje osin'", jest bardzo
                                                    > znana, może to ściągniesz

juz szukam
                                                    pozdrow kurki
                                                    m.
                                                    > pozdr
                                                  • Gość: Aniela Re: same kurki(odkrecam) IP: *.pkobp.pl 22.07.03, 13:53
                                                    No coś Ty? Ja pamiętam filmy z zeszłego roku bardzo dobrze, mimo wielu dobrych
                                                    widzianych później. Szczególnie jeden utkwił mi w pamięci- trzeba umiejętnie
                                                    wybierać to się człowiek nie zagubi w natłoku, wiek tu nie ma nic do rzeczy- to
                                                    oczywiście tylko moje zdanie.
                                                    Jeżeli chodzi o dodatkowy bilet, to podwójnie nie masz się czego obawiać-
                                                    jestem strasznie chytra, w życiu bym nie dała tyle kasy;-)
                                                    za oknem pada, co przypomina mi o jeszcze jednej piosence DDT, o deszczu właśnie
                                                    paka
                                                  • Gość: NEOspasmin do sald!!!!! IP: *.acn.waw.pl 22.07.03, 14:17

> No coś Ty? Ja pamiętam filmy z zeszłego roku bardzo dobrze, mimo wielu
                                                    dobrych
                                                    >
                                                    > widzianych później. Szczególnie jeden utkwił mi w pamięci- trzeba umiejętnie
                                                    > wybierać to się człowiek nie zagubi w natłoku, wiek tu nie ma nic do rzeczy-
                                                    to
                                                    >
                                                    > oczywiście tylko moje zdanie.

Ja sie gubie jak mam za duzo.Jeden film /dzien to max.

> Jeżeli chodzi o dodatkowy bilet, to podwójnie nie masz się czego obawiać-
                                                    > jestem strasznie chytra, w życiu bym nie dała tyle kasy;-)

Bez przyzwoitki to nawet na jajecznice z koperkiem szans nie masz wielkich.
                                                    Dziewczynka w glanach z fosforyzujacymi sznurowkami????
                                                    I to jeszcze kiedy zona-potwor pojechala na wakacje???!!!
                                                    Koperek wysylam poczta.Parawionem.

> za oknem pada, co przypomina mi o jeszcze jednej piosence DDT, o deszczu
                                                    właśni
                                                    > e

Wez sie w garsc !!! To nie nastroje dla bankiera!!!
                                                    > paka

paka-bis
                                                    m
                                                  • Gość: Aniela Re: do sald!!!!! IP: *.pkobp.pl 22.07.03, 14:26
                                                    to są właśnie nastroje dla bankiera, w końcu to ja pracuję w banku!;-)
                                                    A o deszczu pisałam,żebyś sobie piosenkę ściągnął, a nie dlatego,że nastrój
                                                    melancholijny! To w końcu kącik dla rozmów o kinie a nie kanapka psychiatry!:-)
                                                    pozdr
                                                  • Gość: NEOspasmin kanapka z psychiatra- Hannibal Lecter tu byl? IP: *.acn.waw.pl 22.07.03, 14:31

> to są właśnie nastroje dla bankiera, w końcu to ja pracuję w banku!;-)
                                                    > A o deszczu pisałam,żebyś sobie piosenkę ściągnął, a nie dlatego,że nastrój
                                                    > melancholijny! To w końcu kącik dla rozmów o kinie a nie kanapka psychiatry!:-
                                                    )
                                                    > pozdr

Czuje ze kwestia kina stanowi dla ciebie parawanik jakis.
                                                    Czy chesz o tym porozmawiac?
                                                    Tylko spoookojnie.....
                                                    :))))))
                                                    dr.Jekyll
                                                  • Gość: Aniela Re: kanapka z psychiatra- Hannibal Lecter tu byl? IP: *.pkobp.pl 22.07.03, 14:40
                                                    :-))))))))))
                                                    to już wolę o mojej melancholii, filmy jednak lepiej mi się ogląda niż rozmawia
                                                    o nich.
                                                  • Gość: NEOspasmin melancholia-tego tu jeszcze nie bylo! IP: *.acn.waw.pl 22.07.03, 14:49
                                                    Wszyscy ktorzy tu pisza wygladaja na szczesliwych:)

> :-))))))))))
                                                    > to już wolę o mojej melancholii, filmy jednak lepiej mi się ogląda niż
                                                    rozmawia
                                                    >
                                                    > o nich.

Konsument znaczy?
                                                    To znacznie podraza cene porady.Conajmniej o bilety. Dla ciebie i przyzwoitki.
                                                    paka-bis-bis
                                                  • Gość: Aniela Re: melancholia-tego tu jeszcze nie bylo! IP: *.pkobp.pl 22.07.03, 15:05

> Wszyscy ktorzy tu pisza wygladaja na szczesliwych:)
                                                    Hej, ja ze swoją melancholią jestem szczęśliwa!
                                                    >
                                                    >
                                                    > > :-))))))))))
                                                    > > to już wolę o mojej melancholii, filmy jednak lepiej mi się ogląda niż
                                                    > rozmawia
                                                    > >
                                                    > > o nich.
                                                    >
                                                    > Konsument znaczy?
                                                    tak, konsumentka :-) wolę konsumowac coś bardzo dobrego, niż tworzyć średnie:-)
                                                    > To znacznie podraza cene porady.Conajmniej o bilety. Dla ciebie i przyzwoitki.
                                                    > paka-bis-bis
                                                    o kurczę, to muszę zaczekać na pensję, jestem spłukana!!
                                                    poke szczo( dla odmiany po ukraińsku;-))
                                                  • Gość: NEOspasmin o reeeety! IP: *.acn.waw.pl 22.07.03, 17:00

>
                                                    > > Wszyscy ktorzy tu pisza wygladaja na szczesliwych:)
                                                    > Hej, ja ze swoją melancholią jestem szczęśliwa!
                                                    > >

Stop!Zaczyna sie robic niebezpiecznie-jeszcze chwila a ci sie salda przestana
                                                    zgadzac!

> > Gość portalu: Aniela napisał(a):
                                                    > >
                                                    > > > :-))))))))))
                                                    > > > to już wolę o mojej melancholii, filmy jednak lepiej mi się ogląda ni
                                                    > ż
                                                    > > rozmawia
                                                    > > >
                                                    > > > o nich.
                                                    > >
                                                    > > Konsument znaczy?
                                                    > tak, konsumentka :-) wolę konsumowac coś bardzo dobrego, niż tworzyć średnie:-
                                                    )
                                                    Jak slysze takie texty to az mna trzesie:zycie tez przezyjesz w kinie?
                                                    Chodz,zaraze cie moja mania wielkosci.Wtedy jedyne co ma sie srednie to dochody
                                                    i otoczenie.No i moze jeszcze rozmiar kaftana(bepieczenstwa).Dla ciebie damskie
                                                    M ?

>
                                                    > > To znacznie podraza cene porady.Conajmniej o bilety. Dla ciebie i przyzwoi
                                                    > tki.
                                                    > > paka-bis-bis
                                                    > o kurczę, to muszę zaczekać na pensję, jestem spłukana!!

Mialo byc o recenzjach trzech a tu sie problemy egzystencjalne
                                                    wylaniaja:melancholia,pensja,kurki....Zona mnie nabije jak wroci i zobaczy co
                                                    sie tu nawyprawialo.
                                                    czesc
                                                    m.
                                                    > poke szczo( dla odmiany po ukraińsku;-))
                                                  • Gość: Aniela Re: o reeeety! IP: *.pkobp.pl 23.07.03, 08:16
                                                    Cześć, dzisiaj kilka adresów, które znalazłam na płytach-nie sprawdzałam
                                                    jeszcze co jest na stronach i czy są aktualne.
                                                    zespół Nacznyje Snajpery: www.snipers.net
                                                    grupa czajf : www.chajf.ru
                                                    grupa Karol i Szut: korol.da.ru
                                                    grupa Maszyna Wriemieni : www mashina.ru
                                                    wczoraj zachwycałam się jeszcze grupą Piatnica ( takie ruskie regge), niestety
                                                    znam tylko jedną ich piosenkę pt "Sałdat"
                                                    paka
                                                  • Gość: NEOspasmin obiecywanki-spelnianki IP: *.acn.waw.pl 23.07.03, 12:12
                                                    Juz ci lepiej?Lube na melancholie pomoglo?Suuper.
                                                    No to teraz masz:
                                                    Wasnie wrocilem ze stadionu.Zabraklo mi viagry,sorry; wkladow do
                                                    dlugopisow,stad wpadlem tam wczesniej.

Telefon stacjonarny(!) do ksiegarni rosyjskiej na gornej koronie stadionu
                                                    (sektor 38) to (22)423 38 36 (od 7 do 13), komora do wlascicielki 503 480 463
                                                    mail: knigi_rus@poczta.onet.pl
                                                    Dostalem wizytke stad cytuje.

Dzis bylo;
                                                    Lube koncertnyj album 2 plytki mp3 PLN 40,(pycha!)
                                                    nocznyje... BCE XNTY PLN 20
                                                    czajf zolotyje.... PLN 20
                                                    koncertnaja`95 2xCD PLN 40
                                                    liryka PLN 20
                                                    karol i szut` sobrannnyje PLN 20
                                                    wszystkie albumy na mp3 2 plytki PLN 40

Nic Piatnicy, Iwana Kajfa
                                                    dziewuszka o cze-cze nie slyszala

Co do spedycji poza wawke to musisz sie dogadac -najlepiej na ich komore.
                                                    Sam,za twoim poduszczeniem,wzaialem Snajpery.Jeszcze nie zdazylem odsluchac
                                                    calosci, ale nie na kolanach.
                                                    W trakcie mojego odpytywawnia jakas kobieta szukala brad`agi w wykonaniu choru
                                                    alexandrowa dostala tylko Biczewska ale twierdziala ze ta ostatnia ma zbyt malo
                                                    meski glos.Nie znala sie wcale....
                                                    Ktos inny zachwycal sie ze choralne piesni kozackie sa nagrane tak tradycyjne.
                                                    Piesni kozackie wyrapowanie to bylby odlot!

Wiec glowa do gory, zarekawki na miejsce i powodzenia!
                                                    m
                                                  • Gość: Aniela Re: obiecywanki-spelnianki IP: *.pkobp.pl 23.07.03, 13:24
                                                    DZIĘKI!:-)

> Juz ci lepiej?Lube na melancholie pomoglo?Suuper.
                                                    Przecież pisałam,ze jest mi dobrze, melancholia w tym nie przeszkadza;-)
                                                    > No to teraz masz:
                                                    > Wasnie wrocilem ze stadionu.Zabraklo mi viagry,sorry; wkladow do
                                                    > dlugopisow,stad wpadlem tam wczesniej.
                                                    po co Ci viagra, jak żony nie ma?

> Telefon stacjonarny(!) do ksiegarni rosyjskiej na gornej koronie stadionu
                                                    > (sektor 38) to (22)423 38 36 (od 7 do 13), komora do wlascicielki 503 480 463
                                                    > mail: knigi_rus@poczta.onet.pl
                                                    > Dostalem wizytke stad cytuje.
                                                    dzięki, dzięki, dzięki
                                                    >
                                                    > Dzis bylo;
                                                    > Lube koncertnyj album 2 plytki mp3 PLN 40,(pycha!)
                                                    > nocznyje... BCE XNTY PLN 20
                                                    > czajf zolotyje.... PLN 20
                                                    > koncertnaja`95 2xCD PLN 40
                                                    > liryka PLN 20
                                                    > karol i szut` sobrannnyje PLN 20
                                                    > wszystkie albumy na mp3 2 plytki PLN 40
                                                    >
                                                    > Nic Piatnicy, Iwana Kajfa
                                                    > dziewuszka o cze-cze nie slyszala
                                                    >
                                                    > Co do spedycji poza wawke to musisz sie dogadac -najlepiej na ich komore.
                                                    > Sam,za twoim poduszczeniem,wzaialem Snajpery.Jeszcze nie zdazylem odsluchac
                                                    > calosci, ale nie na kolanach.
                                                    > W trakcie mojego odpytywawnia jakas kobieta szukala brad`agi w wykonaniu
                                                    choru
                                                    > alexandrowa dostala tylko Biczewska ale twierdziala ze ta ostatnia ma zbyt
                                                    malo
                                                    >
                                                    > meski glos.Nie znala sie wcale....
                                                    > Ktos inny zachwycal sie ze choralne piesni kozackie sa nagrane tak tradycyjne.
                                                    > Piesni kozackie wyrapowanie to bylby odlot!
                                                    dysponuję nagraniami typu ukraiński rap, ale niestety nie są to pieśni
                                                    kozackie;-)
                                                    >
                                                    > Wiec glowa do gory, zarekawki na miejsce i powodzenia!
                                                    Ty, co z tymi zarękawkami, filmów historycznych się naogladałeś?! a poza tym
                                                    nie pracuję w kasie! zarękawki, dobre sobie!;-)
                                                    pozdr
                                                    a
                                                    > m
                                                  • Gość: NEospasmin ciekawe czy skorzystasz z tych info,czy wszystko IP: *.acn.waw.pl 23.07.03, 13:47
                                                    pojdzie w gwizdek?

> DZIĘKI!:-)
                                                    De nada -jak to sie mowi po kubansku.(ale nie na Kubaniu!)

>
                                                    >
                                                    > > Juz ci lepiej?Lube na melancholie pomoglo?Suuper.
                                                    > Przecież pisałam,ze jest mi dobrze, melancholia w tym nie przeszkadza;-)

Rakiem sie wycofuje.Choc niechetnie bo pamietam ze z melancholii mozna zrobic
                                                    swietna konfiture do herbaty.Czaju raczej.

> > No to teraz masz:
                                                    > > Wasnie wrocilem ze stadionu.Zabraklo mi viagry,sorry; wkladow do
                                                    > > dlugopisow,stad wpadlem tam wczesniej.
                                                    > po co Ci viagra, jak żony nie ma?

Myslisz ze jak zony nie ma to dlugopisy nie moga sie konczyc? Co ty zaraz z ta
                                                    viagra???!!!A zreszta;czemu myslisz ze to ona ma zazywac te ...wklady do
                                                    dlugopisow?

> > Wiec glowa do gory, zarekawki na miejsce i powodzenia!
                                                    > Ty, co z tymi zarękawkami, filmów historycznych się naogladałeś?! a poza tym
                                                    > nie pracuję w kasie! zarękawki, dobre sobie!;-)

Sorry,myslalem ze w ten sposob,ciezka praca w zarekawkach, leczy sie z
                                                    Wysockiego :)
                                                    m.
                                                  • Gość: aniela Re: ciekawe czy skorzystasz z tych info,czy wszys IP: *.pkobp.pl 23.07.03, 14:07
                                                    Gość portalu: NEospasmin napisał(a):

> pojdzie w gwizdek?
                                                    jejku, dlaczego faceci zawsze sądzą po sobie?!!!
                                                    a po co bym o to pytała?sztuka dla sztuki?

>
                                                    > > DZIĘKI!:-)
                                                    > De nada -jak to sie mowi po kubansku.(ale nie na Kubaniu!)
                                                    >
                                                    > >
                                                    > > Gość portalu: NEOspasmin napisał(a):
                                                    > >
                                                    > > > Juz ci lepiej?Lube na melancholie pomoglo?Suuper.
                                                    > > Przecież pisałam,ze jest mi dobrze, melancholia w tym nie przeszkadza;-)
                                                    >
                                                    > Rakiem sie wycofuje.Choc niechetnie bo pamietam ze z melancholii mozna zrobic
                                                    > swietna konfiture do herbaty.Czaju raczej.
                                                    wiem, wiem..mam kilka słoików ( nie traktuj tego jako zaproszenie :-P )
                                                    >
                                                    > > > No to teraz masz:
                                                    > > > Wasnie wrocilem ze stadionu.Zabraklo mi viagry,sorry; wkladow do
                                                    > > > dlugopisow,stad wpadlem tam wczesniej.
                                                    > > po co Ci viagra, jak żony nie ma?
                                                    >
                                                    > Myslisz ze jak zony nie ma to dlugopisy nie moga sie konczyc? Co ty zaraz z
                                                    ta
                                                    > viagra???!!!A zreszta;czemu myslisz ze to ona ma zazywac te ...wklady do
                                                    > dlugopisow?
                                                    sorry, juz nic nie myślę :-)
                                                    >
                                                    > > > Wiec glowa do gory, zarekawki na miejsce i powodzenia!
                                                    > > Ty, co z tymi zarękawkami, filmów historycznych się naogladałeś?! a poza t
                                                    > ym
                                                    > > nie pracuję w kasie! zarękawki, dobre sobie!;-)
                                                    >
                                                    > Sorry,myslalem ze w ten sposob,ciezka praca w zarekawkach, leczy sie z
                                                    > Wysockiego :)
                                                    WYSOCKI JEST NIEULECZALNY I BOGU DZIEKI !:-)
                                                    nie zapomnij jutro o audycji o 9:00!
                                                    paka
                                                    > m.
                                                  • Gość: NEOspasmin Dzis jestem facetem! Sorry- FACETEM! IP: *.acn.waw.pl 23.07.03, 16:30
                                                    > > pojdzie w gwizdek?
                                                    > jejku, dlaczego faceci zawsze sądzą po sobie?!!!
                                                    > a po co bym o to pytała?sztuka dla sztuki?

Zawsze jak ktos(plci przeciwnej)zneca sie nade mna zaczynajac od 'dlaczego
                                                    faceci...",to zamiast czuc sie zdolowanym rozkwitam:czuje sie FACETEM.Nawet nie
                                                    wiesz jakie to dziwne uczucie.I sie pewnie nie dowiesz.Wiec znecaj
                                                    sie,znecaj......
                                                    Co do twojego pytania, to go wcale nie bylo. To ja kramik rozlozylem, a ty juz
                                                    nawet wyjscia nie mialas.Sprawdz sobie sama.
                                                    Tylko sobie nie mysl ze jestem u nich na prowizji: 20% od kazdej nawiedzonej
                                                    Wysockim, a za takie z fosforyzujacymi sznurowkami dodatkowe 3 punkty.....

> > > Przecież pisałam,ze jest mi dobrze, melancholia w tym nie przeszkadza
                                                    > ;-)

> > Rakiem sie wycofuje.Choc niechetnie bo pamietam ze z melancholii mozna zro
                                                    > bic
                                                    > > swietna konfiture do herbaty.Czaju raczej.
                                                    > wiem, wiem..mam kilka słoików ( nie traktuj tego jako zaproszenie :-P )

No, to juz ponizej pasa.Ani surowca,ani gotowej konfiturki!Ech,ci
                                                    bankowcy...skapi tacy.I pewnie jeszcze krakowskie centusiostwo?!!

> >
                                                    > WYSOCKI JEST NIEULECZALNY I BOGU DZIEKI !:-)
                                                    Lube,tolka Lube!!!
                                                    > nie zapomnij jutro o audycji o 9:00!
                                                    Dziekuje,sprobuje,choc bez czaju z konfitura trudno bedzie.....
                                                    m
                                                  • Gość: Aniela Re: Dzis jestem facetem! Sorry- FACETEM! IP: *.pkobp.pl 24.07.03, 08:38
                                                    :-))))
                                                    dzisiaj bardzo wcześnie wstałam i nie jestem w stanie myślec rozsądnie!
                                                    lubię, jak faceci są dumni z tego,ze są facetami ;-)
                                                    musze wypić drugą kawę by wejść do realu..
                                                    i musze Cię zmartwić, dzisiaj nie mam na nogach martensów tylko buciki na
                                                    wysokich obcasach
                                                    paka
                                                  • Gość: NEOspasmin w cos ty mnie wpuscila! IP: *.acn.waw.pl 24.07.03, 09:20
                                                    Rany boskie, jacy drewniani ludzie prowadza te audycje!
                                                    Znaja rosyjski, ale duszy za gram.
                                                    "Eschatologia w rosyjskim rocku".
                                                    Jakby tak ktos w BBC opowiadal o Kulcie na przyklad.
                                                    Nie moze tak byc ze facet z hemoroidem w glowie prowadzi audycje o rocku,bo
                                                    zadepcze wszystkie piosenki.
                                                    A z drugiej strony ta audycja ma pewnie tyle lat co ty wiec jakas
                                                    dlugodystansowa formule trzeba bylo wymyslic.Od Kirkowa po Akwarium.
                                                    Studenci rusycystyki?Jakis polski rockman?Kleyff? BRW
                                                    ALE NIE CI!!!Ani pani Zuzanka, ani ten nudziarz!!!
                                                  • Gość: Aniela Re: w cos ty mnie wpuscila! IP: *.pkobp.pl 24.07.03, 09:29

> Rany boskie, jacy drewniani ludzie prowadza te audycje!
                                                    > Znaja rosyjski, ale duszy za gram.
                                                    > "Eschatologia w rosyjskim rocku".
                                                    > Jakby tak ktos w BBC opowiadal o Kulcie na przyklad.
                                                    > Nie moze tak byc ze facet z hemoroidem w glowie prowadzi audycje o rocku,bo
                                                    > zadepcze wszystkie piosenki.
                                                    Jedyna możliwość poznania rosyjskiego rocka w polskich mediach o jakiej wiem.
                                                    nagrywasz piosenki, przesłuchujesz i wyłapujesz, co Tobie bliskie, a potem
                                                    szukasz konkretnej płyty konkretnego zespołu. Trzeba wyłuskiwać groch z
                                                    popiołu:-)
                                                    > A z drugiej strony ta audycja ma pewnie tyle lat co ty
                                                    TO ILE JA MAM LAT?
                                                    wiec jakas
                                                    > dlugodystansowa formule trzeba bylo wymyslic.Od Kirkowa po Akwarium.
                                                    > Studenci rusycystyki?Jakis polski rockman?Kleyff? BRW
                                                    > ALE NIE CI!!!Ani pani Zuzanka, ani ten nudziarz!!!
                                                    Nudzasz nie jest zły, dzięki jego audycji poznałam niezłe kawałki, kobiety
                                                    które zaprasza są z reguły nudne i nigdy nie słucham o czym mówią..
                                                    marudzisz
                                                  • Gość: NEOspasmin mal kontenctwo czwartkowe IP: *.acn.waw.pl 24.07.03, 09:34
                                                    > marudzisz

masz racje,prxzepraszam.
                                                    m
                                                  • Gość: Aniela Re: mal kontenctwo czwartkowe IP: *.pkobp.pl 24.07.03, 09:35

> > marudzisz
                                                    >
                                                    > masz racje,prxzepraszam.
                                                    > m
                                                    :-))
                                                  • Gość: Aniela ja się cieszę IP: *.pkobp.pl 24.07.03, 09:44
                                                    ja się cieszę z kazdej wyłowionej piosenki (czasami przez kilka tygodni nie ma
                                                    nic ciekawego)..
                                                    a dzisiaj zaraz po audycji mam w planie rozwiezienie stojaków i ulotek po
                                                    placówkach,więc muszę sie naładować pozytywnie.. a poza tym tak wcześnie
                                                    dzisiaj wstałam..teraz ja marudzę :-))
                                                    paka
                                                  • Gość: NEOspasmin moze byc IP: *.acn.waw.pl 24.07.03, 09:55

> ja się cieszę z kazdej wyłowionej piosenki (czasami przez kilka tygodni nie
                                                    ma
                                                    > nic ciekawego)..
                                                    > a dzisiaj zaraz po audycji mam w planie rozwiezienie stojaków i ulotek po
                                                    > placówkach,więc muszę sie naładować pozytywnie.. a poza tym tak wcześnie
                                                    > dzisiaj wstałam..teraz ja marudzę :-))
                                                    > paka

Snajpery byly oki.Pierwsze akwarium tez.
                                                    Ale tego faceta wyslalbym na jakies wyuzdane wakacje aby sie wyluzowal.
                                                    Znasz Karela Kryla?
                                                    m
                                                  • Gość: Aniela Re: moze byc IP: *.pkobp.pl 24.07.03, 10:07

>
                                                    > > ja się cieszę z kazdej wyłowionej piosenki (czasami przez kilka tygodni ni
                                                    > e
                                                    > ma
                                                    > > nic ciekawego)..
                                                    > > a dzisiaj zaraz po audycji mam w planie rozwiezienie stojaków i ulotek po
                                                    > > placówkach,więc muszę sie naładować pozytywnie.. a poza tym tak wcześnie
                                                    > > dzisiaj wstałam..teraz ja marudzę :-))
                                                    > > paka
                                                    >
                                                    >
                                                    > Snajpery byly oki.Pierwsze akwarium tez.
                                                    > Ale tego faceta wyslalbym na jakies wyuzdane wakacje aby sie wyluzowal.
                                                    myślisz,że jest w stanie się wyluzować?
                                                    > Znasz Karela Kryla?
                                                    nie znam
                                                    A
                                                    > m
                                                  • Gość: NEOSPASMIN ZNOW O FILMIE :) IP: *.acn.waw.pl 24.07.03, 10:18
                                                    > > > a dzisiaj zaraz po audycji mam w planie rozwiezienie stojaków i ulote
                                                    > k po
                                                    > > > placówkach,więc muszę sie naładować pozytywnie..
                                                    I TO WSZYSTKO W TYCH MARTENSACH NA WYSOKIM OBCASIE???
                                                    a poza tym tak wcześ
                                                    > nie
                                                    > > > dzisiaj wstałam..
                                                    NO JUZ DOBRZE,OPOWIEDZ WRESZCIE CZEMU TAK WCZESNIE WSTALAS!
                                                    FACET CI SIE WIERCIL?PRZETWORY Z NOSTALGII TRZEBA BYLO NASTAWIC?MARTENSY
                                                    ZAPASTOWAC?SMOKA WAWELSKIEGO NAKARMIC?

teraz ja marudzę :-))
                                                    > > > paka
                                                    > >
                                                    > >
                                                    > > Snajpery byly oki.Pierwsze akwarium tez.
                                                    > > Ale tego faceta wyslalbym na jakies wyuzdane wakacje aby sie wyluzowal.
                                                    > myślisz,że jest w stanie się wyluzować?
                                                    ZAKWESTIONUJ MU KARTE KREDYTOWA A POTEM SIE Z NIM UMOW.JAK JUZ ZOBACZYSZ CZY
                                                    SIE DALO TO MI OPOWIEDZ.NA FORUM.

> > Znasz Karela Kryla?
                                                    > nie znam
                                                    ON JEST CZESKI.UMARL W 93(?). PO NASZEMU SPIEWA GO TOSIA KRZYSZTON.
                                                    PLYTY "TO JE NEJLEPSI"(?) "RAKOVINA" PEWNIE ZNAJDZIESZ GDZIES W LEPSZYCH
                                                    SKLEPACH.JAK NIE TO POJEDZ NA CZESKA STRONE TO DOSTANIESZ NAPEWNO.A JAK NIE TO
                                                    KAZAA.
                                                    PO NIM TO NAWET STENDY LATWIEJ SIE NOSI.Z PRZEKONANIEM TAKIM DO SLUSZNOSCI TEGO
                                                    CO W TYCH TWOICH ULOTKACH NAPISANE.
                                                    POZDRO
                                                    M
                                                    > A
                                                    > > m
                                                  • Gość: Aniela Re: ZNOW O FILMIE :) IP: *.pkobp.pl 24.07.03, 12:35
                                                    Gość portalu: NEOSPASMIN napisał(a):

> > > > a dzisiaj zaraz po audycji mam w planie rozwiezienie stojaków i
                                                    > ulote
                                                    > > k po
                                                    > > > > placówkach,więc muszę sie naładować pozytywnie..
                                                    > I TO WSZYSTKO W TYCH MARTENSACH NA WYSOKIM OBCASIE???
                                                    no..:-)
                                                    > a poza tym tak wcześ
                                                    > > nie
                                                    > > > > dzisiaj wstałam..
                                                    > NO JUZ DOBRZE,OPOWIEDZ WRESZCIE CZEMU TAK WCZESNIE WSTALAS!
                                                    > FACET CI SIE WIERCIL?PRZETWORY Z NOSTALGII TRZEBA BYLO NASTAWIC?MARTENSY
                                                    > ZAPASTOWAC?SMOKA WAWELSKIEGO NAKARMIC?
                                                    przetwory już spiżarni, a wstałam wczesnie, bo robiłam gaspacho i czytałam
                                                    książkę..taki kaprys, ale potem się za kaprysy płaci..
                                                    >
                                                    > teraz ja marudzę :-))
                                                    > > > > paka
                                                    > > >
                                                    > > >
                                                    > > > Snajpery byly oki.Pierwsze akwarium tez.
                                                    > > > Ale tego faceta wyslalbym na jakies wyuzdane wakacje aby sie wyluzowa
                                                    > l.
                                                    > > myślisz,że jest w stanie się wyluzować?
                                                    > ZAKWESTIONUJ MU KARTE KREDYTOWA A POTEM SIE Z NIM UMOW.JAK JUZ ZOBACZYSZ CZY
                                                    > SIE DALO TO MI OPOWIEDZ.NA FORUM.
                                                    dobra:-)
                                                    >
                                                    > > > Znasz Karela Kryla?
                                                    > > nie znam
                                                    > ON JEST CZESKI.UMARL W 93(?). PO NASZEMU SPIEWA GO TOSIA KRZYSZTON.
                                                    > PLYTY "TO JE NEJLEPSI"(?) "RAKOVINA" PEWNIE ZNAJDZIESZ GDZIES W LEPSZYCH
                                                    > SKLEPACH.JAK NIE TO POJEDZ NA CZESKA STRONE TO DOSTANIESZ NAPEWNO.A JAK NIE
                                                    TO
                                                    >
                                                    > KAZAA.
                                                    > PO NIM TO NAWET STENDY LATWIEJ SIE NOSI.Z PRZEKONANIEM TAKIM DO SLUSZNOSCI
                                                    TEGO
                                                    >
                                                    > CO W TYCH TWOICH ULOTKACH NAPISANE.
                                                    dobra, postaram się go znaleźć, już jestem ciekawa jego muzyki
                                                    poke
                                                    a
                                                    > POZDRO
                                                    > M
                                                    > > A
                                                    > > > m
                                                  • Gość: NEOspasmin teraz o ksiazkach IP: *.acn.waw.pl 24.07.03, 13:10
                                                    Jak na przerosnieta wspolczesna nastolatke to zainetresowania masz
                                                    nietypowe:ksiazki czytasz.
                                                    Czy ta ktora czytalas dzis rano to bylo "101 sposobow na dobre gaspacho"?
                                                    Jak to doczytasz do konca to zaproponuje ci Babla. Znasz?
                                                    Opowiadania krotkie wiec cie oczy nie rozbola.
                                                    Ja go czytalem jak bylem jeszcze mlodszy od ciebie, a dr Martens mial pewnie
                                                    mleczne zeby.
                                                    paka
                                                    m.
                                                  • Gość: Aniela Re: teraz o ksiazkach IP: *.pkobp.pl 24.07.03, 13:23

> Jak na przerosnieta wspolczesna nastolatke to zainetresowania masz
                                                    > nietypowe:ksiazki czytasz.
                                                    >od tego roku jestem już dorosła nawet jako hobbit:-)
                                                    > Czy ta ktora czytalas dzis rano to bylo "101 sposobow na dobre gaspacho"?
                                                    > Jak to doczytasz do konca to zaproponuje ci Babla. Znasz?
                                                    > Opowiadania krotkie wiec cie oczy nie rozbola.
                                                    Babla znam,dzisiaj czytałam kryminał Akunina, jeżeli chodzi o krótkie
                                                    opowiadania to znasz Kereta?
                                                    > Ja go czytalem jak bylem jeszcze mlodszy od ciebie, a dr Martens mial pewnie
                                                    > mleczne zeby.
                                                    > paka
                                                    > m.
                                                    jadę dalej ze standami, do jutra :-)
                                                  • Gość: Neospasmin zasluzylem! IP: *.acn.waw.pl 24.07.03, 15:15
                                                    Mam za swoje-moglem nie zadzierac tak nosa!
                                                    Faceci tak maja!A potem im glupio.
                                                    >
                                                    > > Jak na przerosnieta wspolczesna nastolatke to zainetresowania masz
                                                    > > nietypowe:ksiazki czytasz.
                                                    > >od tego roku jestem już dorosła nawet jako hobbit:-)

Juz pomyslalem zeby pobiec do ksiazki i sprawdzac.Dobrze ze szybciej mysle niz
                                                    robie.

> > Czy ta ktora czytalas dzis rano to bylo "101 sposobow na dobre gaspacho"?
                                                    > > Jak to doczytasz do konca to zaproponuje ci Babla. Znasz?
                                                    > > Opowiadania krotkie wiec cie oczy nie rozbola.
                                                    > Babla znam,dzisiaj czytałam kryminał Akunina,

To ten od kryminalow "historycznych"?Po jakiemu czytalas?Jest juz po polsku?

jeżeli chodzi o krótkie
                                                    > opowiadania to znasz Kereta?

Znam -nie lubie.Moze dlatego ze jest taki "do konca".

> > Ja go czytalem jak bylem jeszcze mlodszy od ciebie, a dr Martens mial pewn
                                                    > ie
                                                    > > mleczne zeby.
                                                    > > paka
                                                    > > m.
                                                    > jadę dalej ze standami, do jutra :-)

do poniedzialku albo wtorku
                                                    pogodnych standow!
                                                    m

PS jesli chcesz dalej rozmawiac w takim tonie to zastanow sie gdzie, bo tu
                                                    chyba nie wypada.Moze forum kulinarne(konfitura!!)?Albo slowianofilskie?
                                                    Z reszta pewnie jutro wpadnie tu moja zona i narobi uzasadnionego hurgotu.Jak
                                                    znam zycie to w przyszly weekend,w drodze na stadion, wpadniesz na czaj z
                                                    konfitura(konfitura twoja!) Polubicie sie pewnie na gruncie huculskiego reggae.
                                                    paka
                                                    m.
                                                    m
                                                  • Gość: Aniela Re: zasluzylem! IP: *.pkobp.pl 25.07.03, 08:02
                                                    Gość portalu: Neospasmin napisał(a):

> Mam za swoje-moglem nie zadzierac tak nosa!
                                                    > Faceci tak maja!A potem im glupio.
                                                    A dobrze tak tym wrednym facetom!!!!:-)))))
                                                    > >
                                                    > > > Jak na przerosnieta wspolczesna nastolatke to zainetresowania masz
                                                    > > > nietypowe:ksiazki czytasz.
                                                    > > >od tego roku jestem już dorosła nawet jako hobbit:-)
                                                    >
                                                    > Juz pomyslalem zeby pobiec do ksiazki i sprawdzac.Dobrze ze szybciej mysle
                                                    niz
                                                    > robie.
                                                    >
                                                    > > > Czy ta ktora czytalas dzis rano to bylo "101 sposobow na dobre gaspac
                                                    > ho"?
                                                    > > > Jak to doczytasz do konca to zaproponuje ci Babla. Znasz?
                                                    > > > Opowiadania krotkie wiec cie oczy nie rozbola.
                                                    > > Babla znam,dzisiaj czytałam kryminał Akunina,
                                                    >
                                                    > To ten od kryminalow "historycznych"?Po jakiemu czytalas?Jest juz po polsku?
                                                    Już trzy tomy są po polsku!
                                                    > jeżeli chodzi o krótkie
                                                    > > opowiadania to znasz Kereta?
                                                    >
                                                    > Znam -nie lubie.Moze dlatego ze jest taki "do konca".
                                                    >
                                                    > > > Ja go czytalem jak bylem jeszcze mlodszy od ciebie, a dr Martens mial
                                                    > pewn
                                                    > > ie
                                                    > > > mleczne zeby.
                                                    > > > paka
                                                    > > > m.
                                                    > > jadę dalej ze standami, do jutra :-)
                                                    >
                                                    > do poniedzialku albo wtorku
                                                    > pogodnych standow!
                                                    > m
                                                    >
                                                    > PS jesli chcesz dalej rozmawiac w takim tonie to zastanow sie gdzie, bo tu
                                                    > chyba nie wypada.Moze forum kulinarne(konfitura!!)?Albo slowianofilskie?
                                                    > Z reszta pewnie jutro wpadnie tu moja zona i narobi uzasadnionego
                                                    hurgotu.Jak
                                                    > znam zycie to w przyszly weekend,w drodze na stadion, wpadniesz na czaj z
                                                    > konfitura(konfitura twoja!) Polubicie sie pewnie na gruncie huculskiego
                                                    reggae.
                                                    > paka
                                                    pewnie tak!! paka
                                                    > m.
                                                    > m
                                                  • Gość: NEOspasmin to gdzie sie wynosimy? IP: *.acn.waw.pl 25.07.03, 08:17
                                                    czesc,
                                                    poczucie przemadrzalosci juz ze mnie brudna szmata opadlo wiec jestem do
                                                    gadania.
                                                    Przed godzina przyjechala zona-Monika.Cala napakowana Rumunia i Czarnohora.
                                                    Ukrainśke LMy sa jeszcze paskudniejsze niz polskie.
                                                    Po co czekac do nastepnego tygodnia?Wpadnij dzis wieczorem.Tylko z konfitura!
                                                    W razie czego,na dworcu, poznam cie po sznurowkach.
                                                    To co?
                                                    m.

PS Nie zapomnijmy zabrac ze soba ze soba innych lubolubow!
                                                    Jak nie beda chcieli gadac, to przynajmniej beda klaskac albo grac na balalajce.
                                                    m
                                                  • Gość: Aniela Re: to gdzie sie wynosimy? IP: *.pkobp.pl 25.07.03, 10:40

> czesc,
                                                    > poczucie przemadrzalosci juz ze mnie brudna szmata opadlo wiec jestem do
                                                    > gadania.
                                                    ładnie:-)
                                                    > Przed godzina przyjechala zona-Monika.Cala napakowana Rumunia i Czarnohora.
                                                    zazdroszczę jej, ja już nie była na Ukrainie miesiąc:-(
                                                    > Ukrainśke LMy sa jeszcze paskudniejsze niz polskie.
                                                    > Po co czekac do nastepnego tygodnia?Wpadnij dzis wieczorem.Tylko z konfitura!
                                                    > W razie czego,na dworcu, poznam cie po sznurowkach.
                                                    > To co?
                                                    kurczę, dzisiaj nie mogę, idę z koleżanką do rosyjskiej knajpki, może to Ty się
                                                    do nas przyłączysz?
                                                    > m.
                                                    >
                                                    > PS Nie zapomnijmy zabrac ze soba ze soba innych lubolubow!
                                                    > Jak nie beda chcieli gadac, to przynajmniej beda klaskac albo grac na
                                                    balalajce
                                                    jej, mój dziadek grał na bałałajce!!ale już gra w niebie..:-)

> .
                                                    > m
                                                    :-)
                                                    A.
                                                  • Gość: NEOspasmin logistyka branzy konfitur IP: *.acn.waw.pl 25.07.03, 12:03
                                                    > kurczę, dzisiaj nie mogę, idę z koleżanką do rosyjskiej knajpki, może to Ty
                                                    się
                                                    >
                                                    > do nas przyłączysz?

Eee tam, kolezanke pod pache i wpadnijcie.Najlepsze sa weekendy improwizowane.
                                                    Powiedz,chytrusie kolezance ze to ona placi za transport do wawki a ty
                                                    zalatwiasz reszte.Spac tez gdzie bedzie,choc spiworki lepiej zabrac.
                                                    A zreszta,poddaje sie.Ty to pewne poczekasz az Stadion przeniosa conajmniej do
                                                    Kielc?
                                                    Dobra ,przy jakiej ulicy jest ta twoja ruska knajpka?
                                                    I tak nie wpadne. Pytam z grzecznosci wrodzonej.
                                                    m

> > PS Nie zapomnijmy zabrac ze soba ze soba innych lubolubow!
                                                    > > Jak nie beda chcieli gadac, to przynajmniej beda klaskac albo grac na
                                                    > balalajce
                                                    > jej, mój dziadek grał na bałałajce!!ale już gra w niebie..:-)
                                                    skad byl twoj dziadek?z Odesssy?
                                                    paka
                                                    m.

>

> > .
                                                    > > m
                                                    > :-)
                                                    > A.
                                                  • Gość: Aniela Re: logistyka branzy konfitur IP: *.pkobp.pl 25.07.03, 14:49

> > kurczę, dzisiaj nie mogę, idę z koleżanką do rosyjskiej knajpki, może to T
                                                    > y
                                                    > się
                                                    > >
                                                    > > do nas przyłączysz?
                                                    >
                                                    > Eee tam, kolezanke pod pache i wpadnijcie.Najlepsze sa weekendy improwizowane.
                                                    > Powiedz,chytrusie kolezance ze to ona placi za transport do wawki a ty
                                                    > zalatwiasz reszte.Spac tez gdzie bedzie,choc spiworki lepiej zabrac.
                                                    > A zreszta,poddaje sie.Ty to pewne poczekasz az Stadion przeniosą conajmniej
                                                    do
                                                    > Kielc?
                                                    hej, nie marudź, dzisiaj dowiedziałam się,ze wypłatę będę miała dopiero w
                                                    środę! a liczyłam,że to wspaniałe zdarzenie bedzie miało miejsce dzisiaj

> Dobra ,przy jakiej ulicy jest ta twoja ruska knajpka?
                                                    W Katowicach, boczna od Staromiejskiej. Knajpka nazywa się Fanabieria i często
                                                    tam słychać Lube:-) słowo!
                                                    > I tak nie wpadne. Pytam z grzecznosci wrodzonej.
                                                    Ależ wpadnij, czekamy:-))
                                                    > m
                                                    >
                                                    > > > PS Nie zapomnijmy zabrac ze soba ze soba innych lubolubow!
                                                    > > > Jak nie beda chcieli gadac, to przynajmniej beda klaskac albo grac na
                                                    >
                                                    > > balalajce
                                                    > > jej, mój dziadek grał na bałałajce!!ale już gra w niebie..:-)
                                                    > skad byl twoj dziadek?z Odesssy?
                                                    ten od bałałajki z Odessy, a drugi ze Lwowa:-)
                                                    > paka
                                                    > m.
                                                    to jak nie przyjedziesz to do przyszłego tygodnia!
                                                    paka:-)
                                                    >
                                                    >
                                                    > >
                                                    >
                                                    >
                                                    > > > .
                                                    > > > m
                                                    > > :-)
                                                    > > A.
                                                  • Gość: NEOspasmin wkusno! IP: *.acn.waw.pl 25.07.03, 15:19
                                                    > hej, nie marudź, dzisiaj dowiedziałam się,ze wypłatę będę miała dopiero w
                                                    > środę! a liczyłam,że to wspaniałe zdarzenie bedzie miało miejsce dzisiaj

Cos czuje ze wole do wizyt wzajemnych mamy calkiem podobna.Bardzo mi sie to
                                                    podoba.

>
                                                    > > Dobra ,przy jakiej ulicy jest ta twoja ruska knajpka?
                                                    > W Katowicach, boczna od Staromiejskiej. Knajpka nazywa się Fanabieria i
                                                    często
                                                    > tam słychać Lube:-) słowo!

Zapamietam,choc sytuowalem cie raczej w Krakowie. Nie zechcialabys sie
                                                    przeniesc? Wtedy wszystko by mi pasowalo :)A i Krakow takie piekne miasto.....

> > I tak nie wpadne. Pytam z grzecznosci wrodzonej.
                                                    > Ależ wpadnij, czekamy:-))
                                                    Dziekuje-patrz wyzej.
                                                    > > skad byl twoj dziadek?z Odesssy?
                                                    > ten od bałałajki z Odessy, a drugi ze Lwowa:-)

A ty skad jestes?Z dziecinstwa?Z dzisiaj?

to jak nie przyjedziesz to do przyszłego tygodnia!

Do przyszlego. Napisz,prosze co jadlyscie/pilyscie.(cholera ,czasy mi sie
                                                    pomieszaly-jak to powinno byc: przyszly dokonany?).No wiesz; takie tematy w sam
                                                    raz na forum filmowe.Napisz oczywiscie jesli stoliczna czy Baczewski ci
                                                    pamieci nie zresetuje.
                                                    pak-paka
                                                    m.

• Gość: Aniela Re: wkusno! IP: *.pkobp.pl 25.07.03, 15:31

> > hej, nie marudź, dzisiaj dowiedziałam się,ze wypłatę będę miała dopiero w
                                                    > > środę! a liczyłam,że to wspaniałe zdarzenie bedzie miało miejsce dzisiaj
                                                    >
                                                    > Cos czuje ze wole do wizyt wzajemnych mamy calkiem podobna.Bardzo mi sie to
                                                    > podoba.
                                                    :-))NO..
                                                    >
                                                    > >
                                                    > > > Dobra ,przy jakiej ulicy jest ta twoja ruska knajpka?
                                                    > > W Katowicach, boczna od Staromiejskiej. Knajpka nazywa się Fanabieria i
                                                    > często
                                                    > > tam słychać Lube:-) słowo!
                                                    >
                                                    > Zapamietam,choc sytuowalem cie raczej w Krakowie. Nie zechcialabys sie
                                                    > przeniesc? Wtedy wszystko by mi pasowalo :)A i Krakow takie piekne miasto.....
                                                    BARDZO BYM CHCIAŁA, NAJCHETNIEJ NA KAZIMIERZ..A JESZCZE CHĘTNIEJ DO LWOWA!!

>
                                                    > > > I tak nie wpadne. Pytam z grzecznosci wrodzonej.
                                                    > > Ależ wpadnij, czekamy:-))
                                                    > Dziekuje-patrz wyzej.
                                                    DLATEGO ZAPRASZAM :-P
                                                    > > > skad byl twoj dziadek?z Odesssy?
                                                    > > ten od bałałajki z Odessy, a drugi ze Lwowa:-)
                                                    >
                                                    > A ty skad jestes?Z dziecinstwa?Z dzisiaj?
                                                    JA SAMA CZASAMI NIE WIEM, SKĄD JESTEM ..ALE JAKIE TO MA ZNACZENIE?;-))
                                                    >
                                                    > to jak nie przyjedziesz to do przyszłego tygodnia!
                                                    >
                                                    > Do przyszlego. Napisz,prosze co jadlyscie/pilyscie.(cholera ,czasy mi sie
                                                    > pomieszaly-jak to powinno byc: przyszly dokonany?).No wiesz; takie tematy w
                                                    sam
                                                    >
                                                    > raz na forum filmowe.Napisz oczywiscie jesli stoliczna czy Baczewski ci
                                                    > pamieci nie zresetuje.
                                                    WSZYSTKO NAPISZĘ! JA MAM BARDZO MOCNĄ GŁOWĘ I WSZYSTKO BĘDĘ PAMIĘTAĆ:-))
                                                    > pak-paka
                                                    PAKA!

> m.
                                                    >
          • Gość: capulet Re: sprostowansko IP: *.osiedle.net.pl 21.07.03, 18:48
            > Pisac o gazetowej recenzji jako o wypowiedzi subiektywnej to zbytek
            idealizmu
            > zupelnie niestosowny w tych komercyjnych czasach.Kazde tak/nie,kazda gwiazdka
            > da sie przeliczyc na frekwencje=pieniadze za sprzedane bilety.i nie wierze tu
            w
            >
            > dziewictwo recenzentow.Moze dlatego ze to prawie sami faceci,a to kobitki jak
            > potocznie sie mowi bardzej drza o ten swoj klejnocik.

Sorry, ale za cholerę nie uwierzę, żeby największy dziennik w Polsce działał na
            zasadzie: my wam damy dobrą recenzję a wy nam reklamę, bo w tym sęk, że
            Mossakowski ZJEŻDŻA większość filmów niezależnie od ich dystrybutora... za
            przykład może posłużyć X2, które dostało zaledwie 2 gwiazdki a jest to raczej
            produkcja blockbusterowa i idąc twoim tropem myślenia powinna dostać conajmniej
            4 gwiazdki... jak dostał Hulk. I nie czepiałbym się tego, że Hulk dostaje 4
            gwiazdki... Ja wiem, że większość ludu wypowiadającego się na forach słysząc
            wyrażenie 'adaptacja komiksu' czy 'film rozrywkowy' zakłada z góry, że jest to
            gówno, szmelc i oglądać się tego nie da... ale mi się Hulk naprawdę podobał.
            Nie zamierzam tu nikogo przekonywać do mojego zdania, ale staram się zwrócić
            uwagę na to, że naprawdę ludzie mają czasem całkiem odmienne gusta i Hulk może
            się podobać nie tylko 10-letnim gówniarzom ale także mnie i Mossakowskiemu i
            nie robiłbym z tego ani wielkiej krytyki pmossa jako beznadziejnego recenzenta
            ani argumentu do 'teorii spisku' i 'czasów komercji', gdzie nic o czym czytamy
            czy oglądamy w TV nie zależy od czyjegoś zdania tylko wyłącznie od kasy.
            • Gość: NEOspasmin pod gorke IP: *.acn.waw.pl 21.07.03, 22:01
              Gość portalu: capulet napisał(a):

> Gość portalu: neoSPASmin napisał(a):
              > > Pisac o gazetowej recenzji jako o wypowiedzi subiektywnej to zbytek
              > idealizmu
              > > zupelnie niestosowny w tych komercyjnych czasach.Kazde tak/nie,kazda gwiaz
              > dka
              > > da sie przeliczyc na frekwencje=pieniadze za sprzedane bilety.i nie wierze
              > tu
              > w
              > >
              > > dziewictwo recenzentow.Moze dlatego ze to prawie sami faceci,a to kobitki
              > jak
              > > potocznie sie mowi bardzej drza o ten swoj klejnocik.
              >
              > Sorry, ale za cholerę nie uwierzę, żeby największy dziennik w Polsce działał
              na
              >
              > zasadzie: my wam damy dobrą recenzję a wy nam reklamę, bo w tym sęk, że
              > Mossakowski ZJEŻDŻA większość filmów niezależnie od ich dystrybutora... za
              > przykład może posłużyć X2, które dostało zaledwie 2 gwiazdki a jest to raczej
              > produkcja blockbusterowa i idąc twoim tropem myślenia powinna dostać
              conajmniej
              >
              > 4 gwiazdki... jak dostał Hulk.

Klopot w tym ze filmy typu matrix czy x2 maja widownie ktora zadnymi recenzjami
              sie nie kieruje.I niezaleznie co by nie napisac to przyrost/spadek liczebnosci
              bedzie nikly.
              Pierwszy raz widzialem cos takiego, tzn. gazeta swoje a widzowie swoje przy
              okazji Psow Pasikowskiego.To jeszcze ciekawsze bo w tym przypadku widownia jest
              w wieku bardziej 'sterowalnym".
              Schody zaczynaja sie przy produkcjach "letnich", blotkach,takich co mozna acz
              niekoniecznie.Takich gdzie widownia kieruje sie recenzjami.
              Masz racje- to moje opowiadanie o prostej zaleznosci miedzy recenzja a
              zleceniami reklamy jest dosc naiwne.Kto dozyje ten moze wyczyta o realnych
              zaleznosciach z pamietnikow obecnych redaktorow.Mysle ze sa one duzo bardziej
              finezyjne=interesujace.

I nie czepiałbym się tego, że Hulk dostaje 4
              > gwiazdki... Ja wiem, że większość ludu wypowiadającego się na forach słysząc
              > wyrażenie 'adaptacja komiksu' czy 'film rozrywkowy' zakłada z góry, że jest
              to
              > gówno, szmelc i oglądać się tego nie da... ale mi się Hulk naprawdę podobał.
              > Nie zamierzam tu nikogo przekonywać do mojego zdania, ale staram się zwrócić
              > uwagę na to, że naprawdę ludzie mają czasem całkiem odmienne gusta i Hulk
              może
              > się podobać nie tylko 10-letnim gówniarzom ale także mnie i Mossakowskiemu i
              > nie robiłbym z tego ani wielkiej krytyki pmossa jako beznadziejnego
              recenzenta
              > ani argumentu do 'teorii spisku' i 'czasów komercji', gdzie nic o czym
              czytamy
              > czy oglądamy w TV nie zależy od czyjegoś zdania tylko wyłącznie od kasy.

Nie ocenialem p.Mossakowskiego ani Hulka(ani jednego ani drugiego nie
              widzialem).Ne pisalem ze TYLKO kasa tu rzadzi, ale ze jest istotna.
              Komentatorzy polityczni mojej GW czasami pokazuja obrzydzenie jakie ich ogarnia
              kiedy musza opisywac zycie polityczne ostatnich lat.Jak sie zachowywac moga
              recenzenci filmowi probowalem wymyslec i te swoje wymyslanki napisalem powyzej.
              Teoria spisku jest niezwykle atrakcyjna tak w kinie jak i w zyciu publiczym
              (np."grupa rzadzaca") stad nie dezawuuj jej az tak.
              pozdrawiam nie wnoszac juz wiecej zamieszania do dyskusji
              m.
              • Gość: Gini pmoss jest ok. IP: 193.109.123.* 22.07.03, 10:45
                Czytając twoje posty mam wrażenie, że wszędzie doszukujesz się spisku i
                przekupstwa. Może to są twoje grzechy młodości o które posądzasz otoczenie
                przez pryzmat swoich doświadczeń. Dla mnie pmoss jest w porządku. Nie mogę
                powiedzieć, że w 100 % popieram jego opinie, jednak bardzo rzadko się zdarza,
                by film który polecił był totalnym chłamem. Do tej pory zawiodłam się raz.
                • Gość: neospasmin sam sie juz pogubilem IP: *.acn.waw.pl 22.07.03, 11:18
                  Gość portalu: Gini napisał(a):

> Czytając twoje posty mam wrażenie, że wszędzie doszukujesz się spisku i
                  > przekupstwa. Może to są twoje grzechy młodości o które posądzasz otoczenie
                  > przez pryzmat swoich doświadczeń. Dla mnie pmoss jest w porządku. Nie mogę
                  > powiedzieć, że w 100 % popieram jego opinie, jednak bardzo rzadko się zdarza,
                  > by film który polecił był totalnym chłamem. Do tej pory zawiodłam się raz.

Dla mnie p.Mossakowski jest w porzadku ,NICZEGO mu nie zarzucam.
                  Kiedy czytam recenzje gazetowe,przyznaje-od niedawna, to czasami az czuje jak
                  dziennikarz musial sie wić zeby nie napisac ze zenuje go recenzowanie takiego
                  smiecia.Mysle tu tylko o niektorych filmach i niektorych recenzentach.
                  I w tym kontexcie byly moje uwagi o spiskach i przekupstwach.
                  Grzechy mojej mlodosci byly zupelnie inne,ale to jest forum filmowe a
                  nie "kardiologiczne, stad zamilkne sploniony wspomnieniami.
                  Czy ty swoje decyzje o wybraniu konkretnego filmu opierasz na sugestiach
                  recenzji filmowych?Jak czesto chadzasz do kina?Czy juz cie wpuszczaja na filmy
                  od 18 l.?
                  Nie przepraszam za wscibstwo bo to ciekawe strasznie.
                  pozdrow,prosze ode mnie pan Mossakowskiego
                  m.
                • Gość: klip Re: pmoss jest ok. IP: *.core.net.pl 22.07.03, 19:16
                  Wspolzaleznosc miedzy mediami a producentami to normalka i tu nie chodzi tylko
                  o film. Najbardziej to bylo naglosnione w przypadku gazet motoryzacyjnych.
                  Oczywiscie sa wyjatki i najlepiej czytac kilka gazet,bo mozna na uczciwego
                  trafic. Co do szanownego recenzenta, to chetnie bym go udusil ;) za podawanie
                  co wazniejszych zdarzen z filmu na ktory sie akurat wybieram...
        • masia27 Re: wciaga filmy glupie i od tego tak mu sie robi 30.07.03, 08:06
          Gość portalu: luv napisał(a):

> on nic nie wciąga. i to jest problem.
          > a na poważnie-recenzja jest wypowiedzią subiektywną, więc z recenzentem można
          > się zgadzać lub nie, ale zarzucać mu brak obiektywizmu to czysty nonsens. juz
          > szybciej widziałbym problem w dziennikarskiej nierzetelności polegającej na
          > pisaniu o filmie, którego się nie widziało.

Tu nie chodzi o obiektywizm ale o skrajnie złą ocenę filmów, pozwolicie, że
          zmienie nieco pierwsze pytanie na: "Co on bierze?" otóż moim zdaniem po prostu
          bierze pieniądze od dystrybutorów no i oczywiście dzieli się z przełożonymi bo
          dobrowolnie trzymać takiego młotka w redakcji, to co najmniej dziwne.
          Sekretarka (całkiem udana produkcja) to film, w którym może najważniejsze są
          nieoczekiwane zwroty akcji. A PMOSS je wszystkie opisał. No to chyba nie jest
          kwestia subiektywnej/obiektywnej oceny?
          Człowiek o jakiejkolwiek wrażliwości (a taki chyba powinien być recenzent w
          największej ogólnokrajowej gazecie) nie może dać 3 x * dla equilibrium bo to
          shit jakich mało.
          No i jeszcze jedno, publiczności "mało wymagającej" można dać do zrozumienia,
          że film jest "dziwny", "trudny" itp. Bo przecież Hulk (gdzie akurat zgadzam się
          z oceną PMOSSa) wcale nie jest łatwy i pełen strzelanin. Tu z kolei zadziałało
          prawo nazwisk, które jak mi się zdaje kieruje głównie PMOSSem - Ang Lee reżyser
          wysokich lotów. PMOSS nie musiał nawet oglądać Hulka.
          • Gość: Małgola Re: wciaga filmy glupie i od tego tak mu sie robi IP: 217.153.68.* 30.07.03, 13:59
            To ciekawe co piszesz, bo akurat pmoss "Sekretarki" nie recenzował.....
            Choc z drugiej strony rozumiem, ze wszyscy ci "hipokrytycy" to jedna kupka i
            moga sie mylic
      • Gość: NEOangin "caly on" IP: *.acn.waw.pl 27.07.03, 22:08

> Jak ja bym mial gazete to recenzje zlecalbym komus z grupy do ktorej film
        jest
        > adresowany(Sekretarka-sekretarkom,matrix -matrixom,Taxi-
        > tasksowkarzom,Przelamujac fale -falom albo lamaczom).Nikt inny i tak na te
        > filmy prewnie i tak nie pojdzie, stad po co szukac obiektywizmu.

Przed chwila czytalem posty Olenki i Ktoski o "cala ona".
        Filmu nie zobacze, ale jestem przeswiadczony ze recenzje czegos takiego
        powinnen pisac ktos zupelnie inny niz pan Mossakowski.Bo on patrzy na to jak na
        film.A to jest cos zupelnie innego. Cos co realizuje zupelnie inne potrzeby niz
        filmy do ktorych pasuje pmoss.Wiec moze pan Wojewodzki albo Ibisz?
        m.
        • Gość: Małgola wiedza czy rzetelnosc? IP: 217.153.68.* 31.07.03, 17:54
          przeczytalam wlasnie recenzje filmu "Ciemnosc" autorstwa pmoss
          on napisal, ze w filmie gra młodziutka Anna Paquin i ze powinnismy ja pamietac
          z filmu "Leon Zawodowiec", a tam grala przeciez Natalie Portman, a Paquin to
          dostala Oscara za role w "Fortepianie"
          i co Wy na to?
          • Gość: NEOspasmin feeling IP: *.acn.waw.pl 31.07.03, 18:10
            Gość portalu: Małgola napisał(a):

> przeczytalam wlasnie recenzje filmu "Ciemnosc" autorstwa pmoss
            > on napisal, ze w filmie gra młodziutka Anna Paquin i ze powinnismy ja
            pamietac
            > z filmu "Leon Zawodowiec", a tam grala przeciez Natalie Portman, a Paquin to
            > dostala Oscara za role w "Fortepianie"
            > i co Wy na to?

Nie czytalem tej recenzji,ale mnie bawi w recenzjach nie ksiegowosc,detalicznosc
            (parz na recenzje Roodego o np.Cisnienie),lista plac tylko nerw,dowcip, pomysl
            jak to ugryzc,feeling tego co pisze dany text.Jesli to jest, to takie detale
            jak to o czym piszesz olewam zupelnie.
            To moje wymaganie dotyczy tak filmow niezlych jak i sieczki.
            To jak z dobrym wierszem na obsmarkanej serwetce.
            Co wcale nie znaczy ze w recenzji o ktorej wspominasz byl ten nerw ktorego
            szukam.
            Chetnie natomiast przeczytam recenzje z "ciala".Wszystkie, bo tu chyba zaden z
            warszawskich recenzentow nie bedzie smial napisac na odpieprz sie.
            pozdro
            m.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka