Gość: dd IP: 212.160.130.* 27.08.03, 15:03 Jaki jest waszym zdaniem najlepszy film animowany długometrażowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ignatz Re: najlpesza animacja 27.08.03, 15:41 klasycznie czy komputerowo? i czy mówisz o jakości animacji czy o walorach artystycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
the_neverhood Re: najlpesza animacja 28.08.03, 20:02 Najlepszy pełnometrażowy filmanimowany. Ja musze tu zdecydowanie opowiedzieć się za japońską animacją, czyli: klasyczne już Ghost in the Shell i Akira, ostatnio bardzo udany Spirited Away, i troszke rozczarowujący (biorąc pod uwagę serię), ale mimo wszystko dobry Cowboy Bebop the Movie. Chociaż to i tak niewiele oddaje, bo całe piękno japońskiego filmu animowanego tkwi w seriach, nie w pełnometrażowych edycjach. A jeśli chodzi o animacje komputerową to zdecydowanie Geri's Game, Pixara (hmm znów krótkometrażowy). A to z tego względu, że bohater jest łudząco podobny do mojego nieżyjącego juz niestety dziadka... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senior X Re: najlpesza animacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 20:05 Mam pare : - Sherek - South Park (tylko za teksty Animacja jest lewa) - Fantazja 200 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: najlpesza animacja IP: *.chello.pl 29.08.03, 08:51 a GHOST IN THE SHELL jest pelnometrazowy? ja ostatnio to ogladalem i wydawalo mi sie, ze jeste dosyc krotki chociaz troszke na nim przysypialem, wiec moze wypadlo mi 40 minut filmu nic dziwnego, ze nie zrozumialem o co tak naprawde chodzi ;) (no ale ogladalem go na koncu maratonu filmowego) z japonskiej animacji polecam BLOOD: THE LAST VAMPIRE arcydzielo jezeli chodzi o animacje (ze scenariuszem jest znacznie gorzej) na pewno na uwage zasluguje SPIRITED AWAY co pieknego :) z zachodnich produkcji przede wszytstkim FANTASIA 2000 i KROL LEW :) Odpowiedz Link Zgłoś
the_neverhood Re: najlpesza animacja 29.08.03, 09:15 Ghost in the Shell jest jak najbardziej pełnometrażowy (trwa chyba 82 minuty). Może oglądałeś wersję Ghost in the Shell - Stand Alone Complex. To jest seria i każdy epizod trwa 20 minut. A co do Blood: the Last Vampire, to jest to chyba pilot do serii (40 minut), ale chyba sie nie rozkręca, bo nic o nim nie słychać. BTW, scena gdy Saya woła do jednego z tych agentów, żeby podał jej miecz... ten głos i to cięcie... ahhhh... piece of art. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: najlpesza animacja IP: *.chello.pl 29.08.03, 10:57 nie no ogladalem GHOST IN THE SHELL - film ale jak mowilem troche przysypialem zreszta oni tak strasznie duzo mowili w tym filmie, mowili, mowili i mowili o 4 rano nie chce sie ani skupiac na dialogach, ani czytac napisow, wiec patrzylem na obrazki nic dziwnego ze nie do konca wiem o co chodzilo :) a BLOOD ma byc przeniesiony na duzy ekran w wersji aktorskiej mam nadzieje, ze choc troche rozbuduja ta opowiesc :) mi sie najbardziej podobala sekwencja otwierajaca film REWELACJA i taka wieloznaczna scena na lotnisku, gdzie bohaterka karmi krwia wampira intrygujace :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: najlpesza animacja IP: 212.160.130.* 29.08.03, 11:30 wg mnie najlpesza animacja komputerowa: końcowy filmik kampanii ludzii w Warcrafcie 3 najlepsza scenariusz w animacji: Laputa Castle in the Sky (ten sam twórca co Chihiro w Krainie Bogów) najlpesza kreskówka Tv z USA: Loony Tunes (Kaczor Daffy rządzi) najlpeszy film animowany nie komputerowy (pod względem obrazków a nie scenariusza): hmm... ciężko wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
glory Re: najlpesza animacja 29.08.03, 16:45 Ludzie! A czy nie widzieliscie Toy Story 1 i 2, Monsters Inc., I ostatni przeboj Pixara Finding Nemo? Efekty sa rewelacyjne i oczywiscie temat tych filmow jest zrozumialy zarowno dla dzieci jak i dla doroslych. I to sa moje ulubione filmy animowane, jak i mojego czteroletniego syna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: najlpesza animacja IP: *.chello.pl 29.08.03, 16:59 ja na NEMO czekam az wejdzie do kin chce to zobaczyc na duzym ekranie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina17 Re: najlpesza animacja IP: *.swic.dialup.inetia.pl 29.08.03, 21:46 Shrek; Potwory i S-ka; Król Lew; Piękna i Bestia; Mrówka Z.... Odpowiedz Link Zgłoś