Dodaj do ulubionych

Stallone o Rambo 5

IP: *.gprs.plus.pl 31.01.09, 22:33
Brawo bracie tak trzymać RAMBO to klasyka ! wychowałem się na tym. Czekam na piątą część !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: wypasiona_foczka Re: Stallone o Rambo 5 IP: *.resetnet.pl 01.02.09, 11:36
      Ja co prawda się nie wychowywałam na Rambo ale niedawno w wypożyczalni wzięłam ostatnią część i jestem pod wrażeniem! Sly fantastycznie oddał klimat starych Rambo (szybko nadrobiłam zaległości). To świetny film, bardzo inny od głupawych amerykańskich produkcji w których tłuką gościa po gębie a ten ma ciągle nienaganie ułozone włosy i biały kołnierzyk.. he he.
      Rambo to filmy brutalne ale nie przekraczają granicy dobrego smaku. No i dzięki bogu nie epatują tak zwanymi "wątkami miłosnymi", naiwnymi do bólu i prostymi jak budowa cepa takimi, co to już w pierwszej scenie wiadomo kto w kim się zakocha i kto z kim prześpi:D
      Mówcie co chcecie ale Stallone jest świetny jako scenarzysta i jako reżyser.
    • Gość: dedi Re: Stallone o Rambo 5 IP: 89.191.129.* 01.02.09, 13:51
      Cześć foczka, zajefajny tekst, jak to się mówi............myślisz ;-)
    • Gość: gość Re: Stallone o Rambo 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 14:19
      Jeden z najbardziej dramatycznych filmów w historii kinematografii
      to właśnie IMO Rambo I. Jest stereotyp że rambo to zadymiarz, co trochę się zgadza do wizerunku tego bohatera w pozostałych dwóch częściach, ale nie tego z jedynki. Tam jest to człowiek zagubiony, szukający swojego miejsca w nowej Ameryce, otoczony zboczeńcami nie mających pojęcia o piekle przez niego przeżytym. Kwintesencją jego buntu jakże uzasadnionego są słowa: "Dlaczego ten kraj nie kocha nas tak jak my go kochamy?" Jest członkiem pokolenia, któremu mówiono: "Nie pytaj się, co twój kraj może zrobić dla ciebie,(...)". Temu właśnie tym nielicznym z tego pokolenia został wbity nóż w plecy, zostali wyalienowani od społeczeństwa. Porównałbym ich do naszych Kolumbów. Ten obraz przypomina mi trochę kultowy "Upadek" z Douglasem. Powinniśmy bowiem wiedzieć, że większość z nas jest częścią systemu, który niszczy ludzi mających wspaniałe ideę i chęć zmiany świata na lepsze.
      • Gość: Znawca filmu Re: Stallone o Rambo 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 21:59
        Gdyby nie był tak napakowany to by został emo, to sugerujesz?
    • Gość: Anka Re: Stallone o Rambo 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 14:21
      Unikatowa postać wzbudzająca emocje.. Jestem pełna podziwu dla Pana Stallone oby tak dalej.
    • zloty99 Re: Stallone o Rambo 5 01.02.09, 15:13
      o czym wy mowicie? swietny scenarzysta i rezyser??? jeden czlowiek ktory
      potrafi rozj...c pol afganistanu sam? poza tym filmy 'cos tam 5' sa po to
      zeby nabic kabze , zero tresci.
    • Gość: J23 Re: Stallone o Rambo 5 IP: 87.239.194.* 01.02.09, 15:26
      Stallone powinien dać już sobie spokój.Jego czas już chyba minął... a Rambo ? Cóż ...kiedyś to był hit a teraz po latach te filmy wzbudzają jedynie śmiech (zgadzam sie z tobą zloty99)
    • Gość: cracovian Re: Stallone o Rambo 5 IP: *.asm.bellsouth.net 01.02.09, 16:24
      Ostatni Rambo to byla chyba jakas parodia... Dalby sobie z tym spokoj. Przeciez tyle jest innej fajnej tematyki. To tak jakby Travolta w disco za kazdym razem tanczyl. Wlasnie niech wezmie przyklad z Travolty albo Rourke jak sam mowi...
    • Gość: noone Re: Stallone o Rambo 5 IP: *.icpnet.pl 01.02.09, 16:54
      gość, chcesz wiedzieć, czemu Rambo z pierwszej części tak się różni od tego z kolejnych? Bo tylko pierwsza część została nakręcona na podstawie książki.
    • Gość: Andrzej Re: Stallone o Rambo 5 IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.09, 17:37
      Prawdziwi koneserzy kina...x) Poza pierwszą częścią Rambo, reszta nie nadaje się nawet do oceny. Obraz jaki jest, każdy widzi...;) Artykuł jest cwaną (jak się wydaje autorzynie), prowokacją.
    • quentiin Re: Stallone o Rambo 5 01.02.09, 17:53
      Wypraszam sobie! Tylko nie... prowokacja! ;)

Sly rulez! :)
    • Gość: xxxxL Re: Stallone o Rambo 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 18:07
      Pod tym adresem macie wiecej informacji o 5 odslonie RAMBO: patrz.pl/mp3/rozmowy-w-tloku-1
    • Gość: szary Re: Stallone o Rambo 5 IP: 83.18.90.* 01.02.09, 19:05
      hahahahahahahahaha, kolejny Rambo, hahahahahahahahaha
    • Gość: monkonian Re: Stallone o Rambo 5 IP: 89.25.140.* 01.02.09, 19:50
      Dziwię się, że niektórzy się czepiają Sly'a. To bardzo utalentowany scenarzysta i reżyser. A co do Rambo, to fakt - tylko pierwsza część była nakręcona na podstawie książki, ale zmieniono w niej zakończenie (poszukajcie sobie cwaniaczki co narzekają na youtubie alternatywnego, gdzie John Rambo ginie), pewnie na prośbę producentów, ale dało to tej postaci drugie życie, już czysto filmowe. I może część druga i trzecia nie były filmami z ambicjami artystycznymi i nie schlebiały jakimś wyrafinowanym gustom, ale to było kino akcji, tam miało się dziać, a nie przeżywać, a jak ktoś tego nie rozumie, to niech sobie ogląda choćby De Vliegende Hollander (Latający Holender, ale specjalnie podałem oryginalny tytuł żeby było wiadomo o który dokładnie film chodzi) i cieszy się głębią, a nie narzeka na filmy których nie lubi, szkoda sił na to.
      A czwórka to bardzo sprawnie opowiedziany film o człowieku, który kiedyś chodził za młodu zagubiony po Ameryce, cieszę się, że Sly nie próbował udawać, że Rambo jest wciąż młody, ale zrobił atut ze swojego wieku.

Filmy "Rambo" od drugiej części to zupełnie inna bajka, niż książka. A na temat życia tej postaci po wydarzeniach z jedynki chyba może się tak naprawdę wypowiadać tylko David Morrell, gdyby go ktoś o to zapytał co sądzi.
      • Gość: Znawca filmu Re: Stallone o Rambo 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 22:03
        Gość portalu: monkonian napisał(a):
        > Dziwię się, że niektórzy się czepiają Sly'a. To bardzo
        utalentowany scenarzysta
        > i reżyser.
        Pokaźna kolekcja Złotych Malin to potwierdza.
    • Gość: jacek Re: Stallone o Rambo 5 IP: *.ip.primehome.com 01.02.09, 21:27
      -Murdock jesteś tam?
      -Idę po Ciebie...
    • Gość: frodo6@gazeta.pl Re: Stallone o Rambo 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 00:54
      ja i tak uważam Rambo II za najlepszy film serii. owszem jedynka oddawała doskonale sytuację i odczucia tych, którzy walczyl za kraj w Wietnamie, ale to dwójka pokazała dramatyzm i bezsens tej wojny. trójka to kompletna pomyłka a najnowsza, czwarta część to świetny powrót do koncepcji rozterek rambo nad sensem zycia i kwintesencja tego czym seria była: akcja, akcja i jeszcze raz akcja :)
    • Gość: gosc Re: Stallone o Rambo 5 IP: *.dhcp.gsvl.ga.charter.com 02.02.09, 02:22
      Uwazajcie co piszecie bo czesc ..6 -RAMBO-bedzie o tym jak rambo bedzie ZALATWIAL tych co zle o nim pisza tu na blogu ,,, juz podobno ma liste tych lobuzow,,,,,,,,,
    • patman Re: Stallone o Rambo 5 02.02.09, 07:52
      Ponoć w którymś z filmów ze Schwarzenegerem widać plakat z Sly'em w "Rocky XXIII".
    • krusnik02 Re: Stallone o Rambo 5 02.02.09, 08:10
      Widzę, że Sly idzie za ciosem - rzadko zdarza się, żeby kolejne części serii łączyły się w spójną całość, a tak jest w przypadku "Rambo". Z niecierpliwością będę czekał na 5.
    • Gość: bozydar ;) Re: Stallone o Rambo 5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 13:35
      Pamiętam moja przygodę z Rambo :) pierwszy raz obejrzałem film będąc u starszych kuzynów na wakacjach. Fantastyczne kino, teraz juz takich filmów nie robią. Szczerze powiem, że współczesne filmy oglądam głównie dla efektów specjalnych.
      A co do fabuły kolejnej części Rambo może coś nawiązującego do trzeciej części. JR wraca do Afganistanu i u boku dawnych znajomych walczy przeciwko Talibom. Filmowy temat wojny z terroryzmem jest teraz na czasie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka