Dodaj do ulubionych

Obcy kontra Predator

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 16:30
pierwszy:)))))))))))))))
Obserwuj wątek
    • Gość: Pedro Obcy kontra Predator IP: *.visp.energis.pl 16.12.03, 18:50
      Obcy kontra Predator uważam ze jest to jeden z najlepszym
      filmów! Jajlepszy pojedynek najlepszych ras!
      Polecam.......
      Pedro
      • yamabushi PYTANIE ZA 6 PUNKTOW 20.09.04, 15:24
        ...co wielorybnicy trzymali w zbiorniku na wode ktory ciagnie na dno matke
        robali? NO NA PEWNO NIE WODE!!! - boby zamarzla i nie mogliby korzystac ze
        zbiornika... na pewno nie wode(!) bo lod plywa w slonej wodzie (tak zreszta jak
        nafta/tran/alkohol... wiec co wielorybnicy tam trzymali?
        • Gość: nie miała szans giertycha. wiesz ile waży głupota? IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 25.10.04, 22:39
        • Gość: Isengard Re: PYTANIE ZA 6 PUNKTOW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.10.04, 00:22
          a o zzzooo chozi ???..Armand czy ty zawsze musisz być taki upierdliwy???
        • Gość: Jam ci jest Czekam na AVP II w dobranockach IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 06.11.04, 10:55
          Nuda VS strata plieniędzy
          • Gość: Empherion Re: Czekam na AVP II w dobranockach IP: *.eranet.pl 15.11.04, 15:31
            Jak ktoś nie czai klimy to niech spada na Brydżyt Dżones, może to film dla
            ciebie, a jak chcesz ogladać dobranocki to wypad na cartoon network!
        • Gość: pablo Re: PYTANIE ZA 6 PUNKTOW IP: 62.29.160.* 15.11.04, 13:44
          trzymali tam ziarno tak twarde że trza ciąć huskwarno ;-)
      • Gość: •Ardeth-Bay• Re: Obcy kontra Predator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 20:46
        to sie chyba Pedro na kinie nie znasz bo to najwieksza kupa ostatnich lat;]
        • Gość: soboliero Re: Obcy kontra Predator IP: *.udn.pl 03.12.04, 21:30
          Jeśli to ten Pedro, którego mam na myśli to on lubi takie gówna i trzeba mu
          wybaczyć. A poza tym on jest czeronym SLD-owcem ;o)
      • Gość: Branco Re: Obcy kontra Predator IP: *.chello.pl 29.10.04, 01:15
        film nawet niezly spodziewalem sie czegos wiecej po tworcach po pierwsze
        niebodobalo mi sie to ze predatorzy byli tacy ciency oprocz jednego i troche
        przesadzone bylo to ze 1 obcy zabija 2 predatorow a 3predator zabija 2 jednym
        machnieciem,film nie jest rewelecyjny ale warto obejrzec
    • Gość: pyny Re: Obcy kontra Predator IP: *.microsoft.com 17.12.03, 08:26
      to tak jak godzzilla ontra Hedora , czyli absolutne popłuczyny
      po dobrym trrilerze SF i absolutnej kaszance w dwóch odsłonach
      (mam na mysli predatora)
      • Gość: sic Re: Obcy kontra Predator IP: 212.160.72.* 17.12.03, 08:29
        odezwał się krytyk filmowy :) pozatym te popłuczyny są zrobione
        na podstawie komiksu a nie filmów ... jak się nie znasz to nie
        komentuj
        • Gość: tr Re: Obcy kontra Predator IP: 213.94.142.* 17.12.03, 09:38
          ... i chyba jakas gra byla pod tym tytulem ale nie gralem. Na
          film napewno pojde!!!
          • Gość: Arbaal Re: Obcy kontra Predator IP: *.miechow.com / 192.168.2.* 17.12.03, 12:46
            Ja też pójdę ale to będzie jakaś nędza :-(
            • Gość: pop Re: Obcy kontra Predator IP: *.jedynka.com.pl 22.10.04, 11:14
              Widziałem. Słabiutki. Miałem nadzieję, ale sie rozczarowałem. Infantylny i bez
              napięcia. Końcówka żenada (niemal powtórka z Predatora 2). Nie polecam, ale
              sami wyróbcie sobie zdanie.
      • Gość: cccc Re: Obcy kontra Predator IP: 213.227.108.* 17.12.03, 13:56
        chłopie to klasyka serii kosmiczni łowcy kontra zabójcy
      • manitoba_moose Re: Obcy kontra Predator 03.11.04, 15:36
        Uważni widzowie musieli zapowiedź takiego sequela przeczuć jeszcze podczas
        oglądania Predatora 2. W finale, gdy Danny Glover wkracza do statku predatorów,
        odkrywa salke pełną czaszek - trofeów łowieckich. W tle, m.in. za ludzkimi
        czaszkami widać także czaszkę Aliena. Znak, że się oba stwory gdzieś we
        Wszechświecie na siebie natknęły.
        Pozdr.
    • carrel Re: Obcy kontra Predator 17.12.03, 11:06
      Nareszcie !!! Mam nadzieję, że będzie to wierna kopia Dark
      Horse'a. Terror wylądował ...
    • Gość: Kokon26 Re: Obcy kontra Predator IP: *.acn.waw.pl 17.12.03, 11:26
      ekstra sprawa, to moze być niezła jadka :D:D
      • Gość: godzilla Proponuje liste następnych super-extra-totalnych IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 17.12.03, 13:04
        Proponuje liste tytułów:
        Spiderman vs. Godzilla
        Daredevil vs. Dumb&Dumber
        Kloss vs. Matrix IV
        Bridget Jones vs. Rywin
        • kajetanb52 GOLOTA VS PREDATOR /ntxt 17.12.03, 13:19

• Gość: nemo alien vs. predator - jurny vs. wibrator IP: *.t-systems.com.pl 12.05.04, 16:26
        • kajetanb52 Albo: KASHANKA VS SHALCHESON /ntxt :) 17.12.03, 13:20

• Gość: sir pawian Re: Proponuje liste następnych super-extra-totaln IP: 134.130.194.* 18.12.03, 09:05
          a ja tam czekam na Terminator 2 kontra RTS Widzew Lodz
          • Gość: predatorkiboli Re: PREDATOR vs kibole LEGII IP: 195.94.207.* 10.09.04, 15:10
            • Gość: pred Re: PREDATOR vs LEPPER IP: 195.94.207.* 10.09.04, 15:15
          • Gość: :) Beztalencie kontra brak scenariusza IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 20.10.04, 23:20
            Nic dodać nic ująć
        • juliancio.wodnik Re: Proponuje liste następnych super-extra-totaln 06.11.04, 16:45
          Ten Obcy vs. Nosferatu Wampir
          Smerfy vs. Muminki
          Predator vs Amator (Kieślowskiego)
          Garfield vs. kot Bonifacy
          Filozofowie greccy vs. idealiści niemieccy (Monthy Python)
          Jaś Fasola vs. Jaś i Małgosia
          Mefistofeles vs Rokita (Jan Maria)
    • Gość: Steff Re: Obcy kontra Predator IP: *.crowley.pl 17.12.03, 13:33
      Bedzie nam brakowac tylko SHREK przeciwko NEMO :)
    • Gość: stan Obcy kontra Predator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 14:00
      Predator wygra, już raz odleciał z Ziemi oddając honorr
      walczącym znim.
    • Gość: auti Re: Obcy kontra Predator IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.03, 16:13
      Ciekawe czy zachowany będzie klimat komiksu.
      • Gość: Olek Alien Vs Predator IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.03, 22:52
        Była taka gra komputerowa,nawet 2 części- wg mnie to po prostu
        kolejny film ,który ma przyciągnąć do kin graczy z całego
        świata,którzy z cała pewnością będą chcieli oglądnąć
        historię,którą współtworzyli grajac na komputerze... Niestety,
        tego rodzaju filmy zwykle są do kitu,ale mam nadzieję,ze nie
        wszystkie(ja osobiście czekam na Deus Ex'a kinowego). Patrząc na
        to,jak wyglądała ostatnia część Obcego, spodziewam sie
        najgorszego w związku z tym filmem..:(
        • dark-crusader Re: Alien Vs Predator 02.11.04, 13:25
          Gość portalu: Olek napisał(a):

> Była taka gra komputerowa,nawet 2 części- wg mnie to po prostu
          > kolejny film ,który ma przyciągnąć do kin graczy z całego
          > świata,którzy z cała pewnością będą chcieli oglądnąć
          > historię,którą współtworzyli grajac na komputerze... Niestety,
          > tego rodzaju filmy zwykle są do kitu,ale mam nadzieję,ze nie
          > wszystkie(ja osobiście czekam na Deus Ex'a kinowego). Patrząc na
          > to,jak wyglądała ostatnia część Obcego, spodziewam sie
          > najgorszego w związku z tym filmem..:(

A ja czekam niecierpliwie na film "PacMan vs. BoulderDash" !!!
          • Gość: asd Re: Alien Vs Predator IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.11.04, 02:30
            LOL dobre
          • Gość: katolik Re: Alien Vs Predator IP: *.torun.mm.pl 21.11.04, 13:27
            Oczywiscie ze Islam religia pokoju. Natomiast chrzescijanstwo - poczytaj o
            wyprawach krzyzowych...
    • Gość: Ninja vs Reksio to bedzie przeboj sezonu IP: 217.97.129.* 18.12.03, 10:43
    • Gość: beauceant DWIEMA, jełopie IP: *.cavern.pl / 192.168.2.* 18.12.03, 12:35
    • tchernobog Re: Obcy kontra Predator 18.12.03, 20:56
      Czy czytaliście artykuł? Film NIE BĘDZIE żadną adaptacją komiksu tylko
      samodzielną opowiastką. Po co wytwórnia miałaby wykupywać prawa do ekranizacji
      komiksu skoro sama ma prawa do obu filmów i po coś płaci scenarzystom aby
      wymyślili jakieś tam przejmujące historie:P Ciekawe jak to będzie wyglądać
      predatory ganiające po antarktydzie za xenomorfami hehe.
      • Gość: sic Re: Obcy kontra Predator IP: 212.160.72.* 27.12.03, 12:29
        Będzie pewnie jak z obrazem pod tytułem niedźwiedzie polarne w zamieci
        śnieżnej :)
      • postmoderntalking Re: Obcy kontra Predator 19.08.04, 07:47
        Bylam wczoraj w kinie... Nie biegaja po Antarktydzie tylko pod nia :o) Grupa
        naukowcow odnalazla piramide znajdujaca sie tysiace mil pod ziemia, dostaja sie
        tam tunelem wydrazonym w lodzie no i trafiaja w sam srodek walki pomiedzy
        obcymi a predatorami.Wszyscy gina, poza szefowa ekspedycji, ktora staje po
        stronie predatorow, niezlomnie walczy, ucieka ramie w ramie z predatorem przed
        ogniem z wybuchu bomby atomowej ktora on rzuca w piramidzie po akcji, potem
        predator zostaje ranny/umiera, przylatuje po niego statek, a kobieta w samym
        swetrze, pomocy znikad, zostaje w ruinach stacji polarnej, naznaczona uprzednio
        przez predatora kwasem obcego.Wszystko fajnie tylko smiac mi sie czasami
        chcialo.
        • Gość: ASD UWAGA SPOILER ;-) IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.11.04, 02:36
          Nie napisałaś tylko, że kumple zabierają zwłoki Predzia na statek kosmiczny, a
          tam wyskakuje z nich co..... zgadnijcie. Można to powiązać z Alienem 1 i
          rozbitym statkiem obcych. :D:D:D
          • Gość: A guzik Re: UWAGA SPOILER ;-) IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 06.11.04, 11:19
            Nie można szczątko istoty pilotującej statek są duużo większe niż predziowe
            • Gość: ASD Re: UWAGA SPOILER ;-) IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.11.04, 23:42
              Hmm... muszę zobaczyc Obcego 1 po raz 3, bo juz troche zapomniałem :D .
        • Gość: Sensei Re: Obcy kontra Predator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 10:09
          > Bylam wczoraj w kinie... Nie biegaja po Antarktydzie tylko pod nia :o) Grupa
          > naukowcow odnalazla piramide znajdujaca sie tysiace mil pod ziemia,

Cos nieuwaznie ogladalas.. nie tysiace metrow (!) tylko 600 metrow pod poziomem
          lodu..

>dostaja sie
          >
          > tam tunelem wydrazonym w lodzie no i trafiaja w sam srodek walki pomiedzy
          > obcymi a predatorami.

Again, oni dostaja sie przed rozpoczeciem "walki".. a w zasadzie to sami ja
          rozpoczynaja, bo niepotrzebnie podnosza bronie.. do tego momentu jedynym
          Alienem zyjacym byla krolowa (ktora zostala rozmnozona podczas rozruchu
          piramidy)..

>Wszyscy gina, poza szefowa ekspedycji, ktora staje po
          > stronie predatorow,

Najpierw ludzie sie przylaczaja do predatora a pozniej gina wszyscy procz
          niej :P

> niezlomnie walczy, ucieka ramie w ramie z predatorem przed
          > ogniem z wybuchu bomby atomowej ktora on rzuca w piramidzie po akcji, potem
          > predator zostaje ranny/umiera, przylatuje po niego statek, a kobieta w samym
          > swetrze, pomocy znikad, zostaje w ruinach stacji polarnej, naznaczona
          uprzednio
          >
          > przez predatora kwasem obcego.Wszystko fajnie tylko smiac mi sie czasami
          > chcialo.

Chyba nie spodziewalas sie arcydziela kinematografi?

ps. Obejrzyjcie sobie "25 godzina" z Edwardem Nortonem! To jest rewelacyjny
          filmik!
    • feldkurat Re: Obcy kontra Predator 28.12.03, 01:09
      No nie no, to są jaja. Czy tym przepłaconym pseudointelektualistom z Aniołkowa już kompletnie nie chce się myśleć? Czy Łaczołscy od Mejtriksa to ostatni, którym chce się sklecić przynajmniej jako-tako oryginalny scenariusz? Obydwa filmy (Zwłaszcza "Alien") były do zniesienia, ale połączenie to już rozpaczliwy krzyk o pomysł. Alien vs Predator, to był chwyt zbyt głupi nawet na gierę komputerową (Tyle, że grę można różnie skonfigurować, wiec większość ludzi grała w nią w trybie "człowiek kontra obcy").Chyba dobrniemy w końcu do momentu w którym blocbustery tak zgłupieją, że nawet 14 letni analfabeci z portorykańskiej dzielnicy nie zechcą na nie chodzić. Sądząc po tym "pomyśle" to już niedługo.
      • Gość: JuliaN Re: Obcy kontra Predator IP: *.adm.pcz.czest.pl 04.06.04, 08:22
        Moim zdaniem powinni rozwinąć wątek z pierwszej części obcego z cywilizacją,
        która przechowywała kokony na rozbitym statku, ludzie odnaleźli skamieniały
        szkielet jednego z tych innych obcych
      • Gość: Sensei Re: Obcy kontra Predator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 10:16
        > No nie no, to są jaja. Czy tym przepłaconym pseudointelektualistom z
        Aniołkowa
        > już kompletnie nie chce się myśleć? Czy Łaczołscy od Mejtriksa to ostatni,
        któr
        > ym chce się sklecić przynajmniej jako-tako oryginalny scenariusz? Obydwa
        filmy
        > (Zwłaszcza "Alien") były do zniesienia, ale połączenie to już rozpaczliwy
        krzyk
        > o pomysł.

Moim zdaniem swiat jest ladniejszy i pelniejszy z tym filmem anizeli bez
        niego.. :) Nikt nikogo nie zmusza do wydawania pieniedzy na bilety i w
        przyszlosci na DVD, aby go obejrzec.. To Twoja decyzja..

Zobaczycie, doczekamy sie A vs P 2, bo ten zarobi na siebie i producenci
        wykorzystaja nadazajaca sie okazje.. :)

> Alien vs Predator, to był chwyt zbyt głupi nawet na gierę komputerow
        > ą

Bzdura! A vs P 1 i 2 to najlepsze gry na swiecie.. Klimat jest w nich
        rewelacyjny..

> (Tyle, że grę można różnie skonfigurować, wiec większość ludzi grała w nią w
        > trybie "człowiek kontra obcy").

Chyba sobie zarty stroisz.. to najtrudniejsza kombinacja, przynajmniej w 1-ce..
        2 jest duzo prostsza i juz dalo sie znosniej grac czlowiekiem..

>Chyba dobrniemy w końcu do momentu w którym bloc
        > bustery tak zgłupieją, że nawet 14 letni analfabeci z portorykańskiej
        dzielnicy
        > nie zechcą na nie chodzić. Sądząc po tym "pomyśle" to już niedługo.

99.9% filmow jest do ogladania, a nie do przemyslen..
    • keltoi Czemu teaser nie działa ?! ??:'( (nie.t) 27.05.04, 22:00

• scroll99 Obcy kontra Predator 26.07.04, 11:01
      wielu miłośnków gier i komiksów długo na to czekało ciekawe tylko co z tego wyjdzie
    • Gość: MARIO Re: Obcy kontra Predator IP: *.k1.isko.net.pl 27.07.04, 14:03
      NARESZCIE BĘDZIE CO OGLĄDAĆ
    • Gość: MSK Re: Obcy kontra Predator IP: *.bras01.rnd.wi.frontiernet.net 18.08.04, 18:01
      Clkiem niezly, jednak koniec mnie nie zadowolil... - widzialem w stanach
      • Gość: Ktos Re: Obcy kontra Predator IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 22.08.04, 23:02
        Nawet niezly film daje 7/10 niestety zostawia duzo niedomowien, niedosyt i
        jeszcze brakuje mi tu marines i ripley. Niby jesty murzynaska i paru faciow z
        karabinkami ale to jakies sieroty co nawet jednego aliensa nie wystukali.
        Alien jest stanowczo za mocny w porownaniu z Alien 2 czy chociaz z komiksami.
        Predatorzy to niezle cipuski. Klimat jest mroczny i tak do polowy filmu
        tajemniczy jak alien 1 ale pozniej sie wszystko wyjasnia i wszechobecna
        tajemnica znika. No i jeszcze zakonczenie prawie jak w pred2 i do tego
        zostawia ewidentna furtke na AvP 2.
    • Gość: ~ Antarktyda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 20:24
      Czy to czasem nie bylo tak, ze Predatory lubia cieply klimat? Antarktyda
      idealnie pasuje ;-)
    • Gość: Preddy FANI PREDATORA BOJKOTUJCIE TEN FILM IP: 62.233.231.* 09.09.04, 21:50
      oszczędzicie sobie obciachu oglądając film PG (13 lat pod nadzorem dorosłych) w
      którym wasi pupile to fajtłapy nic nie silniejsze od ludzi głupie głuche i
      ślepe jak pień
      • Gość: APC Re: FANI PREDATORA BOJKOTUJCIE TEN FILM IP: 62.233.231.* 09.09.04, 21:59
        Eee przesada ten film jest po prostu strasznie głupi i nudny :)
        • Gość: Jam ci to Re: FANI PREDATORA BOJKOTUJCIE TEN FILM IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 06.11.04, 11:10
          za późno na ostrzeżenia
      • Gość: FAN_PREDATORA Re: FANI PREDATORA BOJKOTUJCIE TEN FILM IP: 217.153.67.* 07.11.04, 18:37
        Już nawet zniósłbym porażkę Predatora, gdyby zginął w walce pod Termopilami. No
        dobrze za dużo wymagam. Niech każdy Predator pokona bronią białą choć jednego
        aliena. Ale nie! Zrobili film Obcy kontra Ślimaki!! CHIWD.
    • Gość: Inkwizyto(R) W sumie niezła komedia ten AVP IP: 62.233.231.* 09.09.04, 21:52
      Raz zobaczyłem film i mam duużo wątpliwości oto niektóre z nich

1. Największy idiotyzm w filmie "aztecko-kambodżańsko-egipska piramida z własną
      elektrownią atomową, ukryta 3000 stóp pod lodami Antarktydy i opisana w
      przeplatańcu 3 języków

2. Piramida zmienia konfigurację co dziesięć minut, "bo Aztekowie mieli
      kalendarz oparty na wielokrotnościach dziesiątki". Tylko skąd wiedzieli oni co
      to jest minuta?

3. Predator jest słabszy od pojedynczego obcego, a może nawet od człowieka! Nie
      do pomyślenia

4. Predator jest wolny i ociężały. Ma również poważne problemy ze wzrokiem i
      słuchem nic dziwnego że Obcy robią z nimi co chcą

5. Polarne Predatory - jak się powtaża w obu filmach łowców zwabia upał

6. Prewdatorzy są głupi- zachowują się tak jakby nie wiedzieli że w obcych jest
      kwas (kiepski łańcuch na królową słabe ostrza i siatki)

7. na koniec filmu królowa obcych bez trudu przekopuje się w minutę przez 700
      metrów lodu nie zamarzając

8. ilość śluzu cieknąca po alienach (rozpuszczają się czy co?) i ilość kwasu
      wyciekająca z nich (chyba są puste w środku i zawierają tylko kwas)

9. Królowa zabiła zainfekowanego predatora, a jak wiadomo z poprzednich części
      obcy tak nie postępują.

10. panna(?) Alexa Woods pomimo olbzymich dysproporcji radzi sobie lepiej z
      obcymi niż wszystkie 3 predatory razem wzięte

11. Piramidę odkrył satelita dzięki ciepłu (przez pokrywę 700m lodu)

12. Jakim cudem ekspedycja sprzed 100 lat wykryła tę piramidę?

13. Kalendarz Azteków oparty na wielokrotnościach dziesiątki :))) Cytat z
      filmu: "Jaki dzisiaj mamy dzień? -Dziesiąty października 2004, wtorek :) -
      spróbuję ustawić może zadziała dziesiąty trrr... październik trrr... dwa
      tysiące trrr... cztery pstryk... wtorek :) otworzyło się Kwinto by tak nie
      umiał :)))

14. Obstawa pana Weylanda :))) przy nich fleje z ALIENS to supermeni i wreszcie
      po co im karabiny maszynowe na Alasce

15. Jak predatorzy mogli przeoczyć odcego w ciele ich kolegi, skoro wiedzieli
      zarodki obcych w ciałach ludzi, a nawet astmę pana Weylanda???

16. słaba gra aktorska i brak napięcia (wyjątek scena z pingwinem co może
      ugryźć)

17. Efekty specjalne na poziomie, ale bez rewelacji.

18. Błędy filmowe a to obcy zatakował Weylandowego goryla przez zamknięty otwór
      w suficie, a to filar się rozwalił zanim Predator przywalił w niego Alienem
      BOSKIE :)
      • Gość: Zbyniu Przeca Widać od razu, że Czesi kręcili IP: 62.233.231.* 09.09.04, 22:10
        a Amerykany jeno kase wyłożyli - nie wierzycie zbadajcie na avp-movie.com
      • Gość: jasiu Re: W sumie niezła komedia ten AVP IP: *.master.pl / *.master.pl 12.09.04, 09:13
        A ja dodam że Predatorzy widzieli ludzi przez ciepło ich ciała (vide Predator z
        Arnoldem gdy leży on pokryty błotem). W AvP jest facet pokryty cały śniegiem
        (po przypadkowym zjeździe tunelem). Predator go jednak dostrzega i rozwala.
        • Gość: dzio Re: W sumie niezła komedia ten AVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 18:13
          well, to akurat nie jest żaden błąd. dwóch z trzech predatorów przeszło obok tego kolesia, nie widząc go. trzeci go zobaczył, bo koleś akurat zrobił wydech - widać parę unoszącą się z jego ust i w tym momencie predator go zauważa. czyli to akurat nie jest pomyłka. co absolutnie nie ratuje katastrofalnego filmu... :/
        • Gość: Inkwizyto(R) Re: W sumie niezła komedia ten AVP IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 06.11.04, 11:16
          To jest dodatkowy błąd Predki nie atakują bezbronnych (nie ma wyzwania) a ten
          facet na skorego do walki nie wyglądał
          • Gość: dzio Re: W sumie niezła komedia ten AVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 05:03
            owszem, ale mój przedmówca uznał za błąd to, że predator tego człowieka w ogóle zobaczył. a to już prawdą nie jest. :)
      • ignatz Re: W sumie niezła komedia ten AVP 12.09.04, 11:37
        Pięknie. Po prostu pięknie :-) Uśmiałem się szczególnie z tego "dziesiąty trrr,
        października trrr..." :D No i oczywiście ma 120% rację, te wszystkie błędy psują
        odbiór filmu. Dodam od siebie, że:
        - predatorska stal raz reaguje z krwią obcego, raz chyba o tym zapomina, zależy
        jak bohaterom wygodniej.
        - obcy, którego na pice niemal uniosła w powietrze młoda dama, rzucony niedbale
        przez Predatora o podłogę rozbija strop z grubego kamienia
        - kropla krwi z Facehuga w "Obcym - ośmym pasażerze Nostromo" przeszła przez 7
        pokładów transportowca, zapewnie wykonanego z nielichego materiału. Tutaj wiadra
        obcej juchy nie moga sobie poradzić z kupą kamieni i piramida jest nietknięta
        - nie wiem czy dobrze pamiętam, ale w "Obcych" królowa biegała na zdecydowanie
        większej ilości nóg niż 2, tutaj śmiga niczym T-Rex
        - satelita wykrył emisję ciepła spod niemal kilomatra lodu, ale nie potrafił
        dostrzec potężnej emisji ciepła która wywierciła dziurę do piramidy. Ba, jasnego
        pormienia (scena na statku Predatorów) nie zauwazyła ekspedycja Weylanda.
        - 30-letni facet ma tytuł profesora, jest przystojny i czyta niczym z książki
        tekst w mieszance trzech starożytnych, wymarłych języków. Szkoda że zginął,
        zadna tajemnica historii by się przy nim nie ostała.

A co do Twojej uwagi numer 12 - odkryli ją zapewne na tej samej zasadzie co
        Weyland się do niej dostał. Po prostu pewnego dnia obudzili się a tu
        niespodzianka - tunel :-)
        • Gość: dzio Re: W sumie niezła komedia ten AVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 18:18
          > odkryli ją zapewne na tej samej zasadzie co
          > Weyland się do niej dostał. Po prostu pewnego dnia obudzili się a tu
          > niespodzianka - tunel :-)

ok, wszystko pięknie, tylko skąd oni się tam wzięli? może ja jestem niedoinformowana, ale stała i duża baza w "najbardziej niedostępnym miejscu na świecie" (jak o tej wyspie mówi pani przewodnik) w 1904 roku - to mi się jakoś mało prawdopodobne...

i mam pytanko - czy ktokolwiek zauważył bardzo fajne nawiązanie do "obcego 2"? jest taka króciutka scena, kiedy weyland siedzi za biurkiem w ciemnym gabinecie i bawi się długopisem - stuka nim szybko o biurko między palcami opartej na biurku dłoni. dokładnie tak, jak to robił bishop w "aliens", grany przez tego samego aktora... z tym, że on to robił nożem... :] mi się ten motyw podobał. :]
          • ignatz Re: W sumie niezła komedia ten AVP 02.11.04, 14:07
            > ok, wszystko pięknie, tylko skąd oni się tam wzięli? może ja jestem niedoinform
            > owana, ale stała i duża baza w "najbardziej niedostępnym miejscu na świecie" (j
            > ak o tej wyspie mówi pani przewodnik) w 1904 roku - to mi się jakoś mało prawdo
            > podobne...

Jak to skąd się wzieli? W scenariuszu byli! ;-D
            A scenę z tym długopisem albo przedrzemałem albo przewinąłem. Aż sprawdzę :-)
        • dark-crusader Re: W sumie niezła komedia ten AVP 02.11.04, 13:15
          ignatz napisał:

> - nie wiem czy dobrze pamiętam, ale w "Obcych" królowa biegała na zdecydowanie
          > większej ilości nóg niż 2, tutaj śmiga niczym T-Rex

AFAIR pomykala jednak na 2 nogach, machajac przednimi odnozami i ogonem :)

> - 30-letni facet ma tytuł profesora, jest przystojny i czyta niczym z książki
          > tekst w mieszance trzech starożytnych, wymarłych języków. Szkoda że zginął,
          > zadna tajemnica historii by się przy nim nie ostała.

W USA profesor to na ogol doktor, prowadzacy wyklady i (chyba) bedacy szefem
          katedry. Takiego profesora jak nasz belwederski to chyba u nich nie ma.
          • ignatz Re: W sumie niezła komedia ten AVP 02.11.04, 14:06
            > AFAIR pomykala jednak na 2 nogach, machajac przednimi odnozami i ogonem :)

To prawda, aż przekopałem kolekcję płyt i ujrzałem na własne oczy że Królowa ma
            dwie nogi jak uczciwy alien. Ale imho na sześciu byłaby jeszcze lepsza :-)

> W USA profesor to na ogol doktor, prowadzacy wyklady i (chyba) bedacy szefem
            > katedry. Takiego profesora jak nasz belwederski to chyba u nich nie ma.

Pfff, to nie dziwota że taki młody :-) Ale co wiedział to wiedział ;-)
            • dark-crusader Re: W sumie niezła komedia ten AVP 02.11.04, 14:40
              ignatz napisał:

> > W USA profesor to na ogol doktor, prowadzacy wyklady i (chyba) bedacy sze
              > fem
              > > katedry. Takiego profesora jak nasz belwederski to chyba u nich nie ma.
              >
              > Pfff, to nie dziwota że taki młody :-) Ale co wiedział to wiedział ;-)

Bo pewnie zaczal sie uczyc jezykow w podstwaowce i nikt mu nie zawracal dupy
              elektrochemia, cyklem rozwojowym zarodzca malarycznego, rachunkiem rozniczkowym
              i budowa chlodziarki sprezarkowej. W przeciwienstwie do polskiej szkoly ;(
              • ignatz Re: W sumie niezła komedia ten AVP 02.11.04, 15:08
                Ja osobiście uważam że wada naszej szkoły nie jest uczenie o wielu rzeczach
                pozornie nieprzydatnych, a brak wpajania samodzielności myslenia i zdrowej dawki
                zwatpienia. Znajomy był na szkoleniu w stanach i był pod wrazeniem - jego
                przełożeni, ludzie jakby nie było bardzo dobrze wykształceni i świetni fachowcy,
                potrafili gadac tylko o pracy, footballu/baseballu i co w TV było. Ale, chyba
                zbaczamy z tematu :-)
                • Gość: jam ci jest komedia AVP - płakać czy śmiać się? IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 06.11.04, 11:01
                  Samodzielnie myślący fan Alienów i Predatorów może się rozpłakać a nie uśmiać
                  • Gość: Bartek pytanie filozoficzne IP: 195.190.143.* 08.11.04, 17:47
                    jak wyglada taki fan niesamodzielnie myslacy
            • humbak Re: W sumie niezła komedia ten AVP 12.12.04, 00:34
              Dobra, wszystko pięknie, ale skąd wykształcony archeolog, który patrzy na obraz piramidy i od tak sobie stwierdza na jej podstawie, że wszystkie na świecie wzorowały się właśnie na niej. 2x widziałem i za każdym razem śmiałem się z czego innego. Pewnie mógłbym tak jeszcze parę razy, ale szkoda mi nerwów:/
              • ignatz Re: W sumie niezła komedia ten AVP 12.12.04, 02:10
                I to jest dobre pytanie :-D
        • Gość: Sensei Re: W sumie niezła komedia ten AVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 10:31
          > Pięknie. Po prostu pięknie :-) Uśmiałem się szczególnie z tego "dziesiąty
          trrr,
          > października trrr..." :D No i oczywiście ma 120% rację, te wszystkie błędy
          psuj
          > ą
          > odbiór filmu.

Tylko Tobie.. :)

> Dodam od siebie, że:
          > - predatorska stal raz reaguje z krwią obcego, raz chyba o tym zapomina,
          zależy
          > jak bohaterom wygodniej.

Sa rozne "stale".. ;)

> - obcy, którego na pice niemal uniosła w powietrze młoda dama, rzucony
          niedbale
          > przez Predatora o podłogę rozbija strop z grubego kamienia
          > - kropla krwi z Facehuga w "Obcym - ośmym pasażerze Nostromo" przeszła przez 7
          > pokładów transportowca, zapewnie wykonanego z nielichego materiału. Tutaj
          wiadr
          > a
          > obcej juchy nie moga sobie poradzić z kupą kamieni i piramida jest nietknięta

Piramida jest zrobiona przez Predatorow.. a statek byl ziemski i to
          transportowiec ;) (zobaczcie jak wygladaja "nasze" statki nawodne - cale
          zardzewiale ;)

> - nie wiem czy dobrze pamiętam, ale w "Obcych" królowa biegała na zdecydowanie
          > większej ilości nóg niż 2, tutaj śmiga niczym T-Rex
          > - satelita wykrył emisję ciepła spod niemal kilomatra lodu, ale nie potrafił
          > dostrzec potężnej emisji ciepła która wywierciła dziurę do piramidy.

Jak szef - Weyland - wybral sie na ekspedycje to wszyscy jego pracownicy uznali
          ze maja wolne i po prostu nie poinformowali go o tym fakcie.. a on i tak byl
          juz w drodze na miejsce ;) Byloby to typowe polskie olewanie pracy jak szef nie
          patrzy, prawda?

> A co do Twojej uwagi numer 12 - odkryli ją zapewne na tej samej zasadzie co
          > Weyland się do niej dostał. Po prostu pewnego dnia obudzili się a tu
          > niespodzianka - tunel :-)

Tunel byl wypalony z orbity przez statek kosmiczny - wystarczylby ulamek
          sekundy..
          • ignatz Re: W sumie niezła komedia ten AVP 08.11.04, 18:08
            Gość portalu: Sensei napisał(a):
            > Piramida jest zrobiona przez Predatorow.. a statek byl ziemski i to
            > transportowiec ;) (zobaczcie jak wygladaja "nasze" statki nawodne - cale
            > zardzewiale ;)

No racja, ale z ziemskiego kamienia (cosik kruchego, obcy rzucony o podłogę
            przechodził na wylot, może to pisakowiec? :-)
    • Gość: drewniany Kasia i Tomek vs. Żwirek i Muchomorek IP: *.veranet.pl 10.09.04, 15:16
      • Gość: pred Re: Jurek Kiler vs Leszek Miller IP: 195.94.207.* 10.09.04, 15:18
        • Gość: pred Re: Lew Rywin vs Lew Starowicz IP: 195.94.207.* 10.09.04, 15:19
          • Gość: El-Diablo Re: Akumulator vs. Wibrator IP: 81.210.21.* 17.09.04, 14:44
            • urszullka Hibernatus versus Fiskus n/txt 20.09.04, 15:27

• Gość: smackosh Re: Akumulator vs. Wibrator IP: *.chorzow.sdi.tpnet.pl 09.10.04, 20:19
              Ale z ciebie palant nieziemski, penis dupeus normalnie :|
    • Gość: Branco mam pytanie do ludzi ktorzy juz ogladali AvsP IP: *.chello.pl 29.10.04, 01:23
      myslicie ze stworza druga czesc koncuwka na to wskazywala ale jak wy myslicie
      moim zdaniem to glupota zrobic taka koncowke i nie nakrecic drugiej czesci ale
      tak zrobili w godzilli jak pamietacie scene koncowa z tego filmu
      • ignatz Re: mam pytanie do ludzi ktorzy juz ogladali AvsP 29.10.04, 02:16
        na Boga, tylko nie druga część!!! Widział ktoś "Żołnierzy kosmosu 2"? "Gatunek
        2"? Albo "Snajpera 2"? (widziałem "Snajpera 3" i "Gatunek 3", ale nie chce o tym
        mówić, to zbyt traumatyczne)
        • Gość: frosty Re: mam pytanie do ludzi ktorzy juz ogladali AvsP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 20:38
          oby im nie wyszlo jak z PREDATOREM 2:(. ale jestem za nakreceniem 2-giej czesci
          pod warunkiem, ze zostanie stworzony klimat z OBCEGO
          • Gość: Andrew Re: mam pytanie do ludzi ktorzy juz ogladali AvsP IP: *.spam.mim.pl 03.11.04, 19:02
            Jako fan ambitnego kina na ten wlasnie film czekalem. Ile? Cale moje zycie. I
            to stanie sie juz jutro :)))))))))))))).

Pol zartem,

ale

i pol serio.
      • Gość: Sensei Re: mam pytanie do ludzi ktorzy juz ogladali AvsP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 10:37
        > myslicie ze stworza druga czesc koncuwka na to wskazywala ale jak wy myslicie
        > moim zdaniem to glupota zrobic taka koncowke i nie nakrecic drugiej czesci
        ale
        > tak zrobili w godzilli jak pamietacie scene koncowa z tego filmu

Jasne ze nakreca! 2, 3, 4 i pewnie 5-tke.. :))

Przeciez nie moga zawiesc oczekiwan fanow Alienow i Predatorow!! ;)
      • Gość: miniek nastepna czesc IP: 82.152.67.* 15.11.04, 00:47
        nastepna czesc bedzie nosic nazwe obcodator lub predoobcor szmira wybralem sie
        do kina a moglem kupic flaszke
    • Gość: Sanczo Re: Obcy kontra Predator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 09:30
      film po prostu zajebisty. warto isc na niego do kina!
    • Gość: Zgaga01 Re: Obcy kontra Predator IP: *.swps.edu.pl / 193.201.164.* 05.11.04, 18:14
      Żadnej części "Predatora" nie oglądałam. "Obcego" - wszystko. Ale toto jest po
      prostu bzdura i totalną beznadzieją. Dawno nic tak durnego mi sie nia trafiło.
    • Gość: szkodnik Wygrają PRODUCENCI FILMU ten gniot to sukces IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 06.11.04, 10:58
      kasowy choć nie jest nawet w grupie B
      • Gość: Predatorofil a Przegrają Fani Obcego i Predatora IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 06.11.04, 10:59
        i Alienofil
    • Gość: FP Kto jest zwycięzcą w tym starciu? IP: 217.153.67.* 07.11.04, 19:06
      Jak już ktoś powiedział - Kto jest zwycięzcą w tym starciu? Każdy kto uniknie
      oglądania tego filmu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka