Gość: Alien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 16:30 pierwszy:))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pedro Obcy kontra Predator IP: *.visp.energis.pl 16.12.03, 18:50 Obcy kontra Predator uważam ze jest to jeden z najlepszym filmów! Jajlepszy pojedynek najlepszych ras! Polecam....... Pedro Odpowiedz Link Zgłoś
yamabushi PYTANIE ZA 6 PUNKTOW 20.09.04, 15:24 ...co wielorybnicy trzymali w zbiorniku na wode ktory ciagnie na dno matke robali? NO NA PEWNO NIE WODE!!! - boby zamarzla i nie mogliby korzystac ze zbiornika... na pewno nie wode(!) bo lod plywa w slonej wodzie (tak zreszta jak nafta/tran/alkohol... wiec co wielorybnicy tam trzymali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie miała szans giertycha. wiesz ile waży głupota? IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 25.10.04, 22:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isengard Re: PYTANIE ZA 6 PUNKTOW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.10.04, 00:22 a o zzzooo chozi ???..Armand czy ty zawsze musisz być taki upierdliwy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jam ci jest Czekam na AVP II w dobranockach IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 06.11.04, 10:55 Nuda VS strata plieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Empherion Re: Czekam na AVP II w dobranockach IP: *.eranet.pl 15.11.04, 15:31 Jak ktoś nie czai klimy to niech spada na Brydżyt Dżones, może to film dla ciebie, a jak chcesz ogladać dobranocki to wypad na cartoon network! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: PYTANIE ZA 6 PUNKTOW IP: 62.29.160.* 15.11.04, 13:44 trzymali tam ziarno tak twarde że trza ciąć huskwarno ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: •Ardeth-Bay• Re: Obcy kontra Predator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 20:46 to sie chyba Pedro na kinie nie znasz bo to najwieksza kupa ostatnich lat;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soboliero Re: Obcy kontra Predator IP: *.udn.pl 03.12.04, 21:30 Jeśli to ten Pedro, którego mam na myśli to on lubi takie gówna i trzeba mu wybaczyć. A poza tym on jest czeronym SLD-owcem ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Branco Re: Obcy kontra Predator IP: *.chello.pl 29.10.04, 01:15 film nawet niezly spodziewalem sie czegos wiecej po tworcach po pierwsze niebodobalo mi sie to ze predatorzy byli tacy ciency oprocz jednego i troche przesadzone bylo to ze 1 obcy zabija 2 predatorow a 3predator zabija 2 jednym machnieciem,film nie jest rewelecyjny ale warto obejrzec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyny Re: Obcy kontra Predator IP: *.microsoft.com 17.12.03, 08:26 to tak jak godzzilla ontra Hedora , czyli absolutne popłuczyny po dobrym trrilerze SF i absolutnej kaszance w dwóch odsłonach (mam na mysli predatora) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: Obcy kontra Predator IP: 212.160.72.* 17.12.03, 08:29 odezwał się krytyk filmowy :) pozatym te popłuczyny są zrobione na podstawie komiksu a nie filmów ... jak się nie znasz to nie komentuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tr Re: Obcy kontra Predator IP: 213.94.142.* 17.12.03, 09:38 ... i chyba jakas gra byla pod tym tytulem ale nie gralem. Na film napewno pojde!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arbaal Re: Obcy kontra Predator IP: *.miechow.com / 192.168.2.* 17.12.03, 12:46 Ja też pójdę ale to będzie jakaś nędza :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop Re: Obcy kontra Predator IP: *.jedynka.com.pl 22.10.04, 11:14 Widziałem. Słabiutki. Miałem nadzieję, ale sie rozczarowałem. Infantylny i bez napięcia. Końcówka żenada (niemal powtórka z Predatora 2). Nie polecam, ale sami wyróbcie sobie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cccc Re: Obcy kontra Predator IP: 213.227.108.* 17.12.03, 13:56 chłopie to klasyka serii kosmiczni łowcy kontra zabójcy Odpowiedz Link Zgłoś
manitoba_moose Re: Obcy kontra Predator 03.11.04, 15:36 Uważni widzowie musieli zapowiedź takiego sequela przeczuć jeszcze podczas oglądania Predatora 2. W finale, gdy Danny Glover wkracza do statku predatorów, odkrywa salke pełną czaszek - trofeów łowieckich. W tle, m.in. za ludzkimi czaszkami widać także czaszkę Aliena. Znak, że się oba stwory gdzieś we Wszechświecie na siebie natknęły. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
carrel Re: Obcy kontra Predator 17.12.03, 11:06 Nareszcie !!! Mam nadzieję, że będzie to wierna kopia Dark Horse'a. Terror wylądował ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kokon26 Re: Obcy kontra Predator IP: *.acn.waw.pl 17.12.03, 11:26 ekstra sprawa, to moze być niezła jadka :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godzilla Proponuje liste następnych super-extra-totalnych IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 17.12.03, 13:04 Proponuje liste tytułów: Spiderman vs. Godzilla Daredevil vs. Dumb&Dumber Kloss vs. Matrix IV Bridget Jones vs. Rywin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo alien vs. predator - jurny vs. wibrator IP: *.t-systems.com.pl 12.05.04, 16:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sir pawian Re: Proponuje liste następnych super-extra-totaln IP: 134.130.194.* 18.12.03, 09:05 a ja tam czekam na Terminator 2 kontra RTS Widzew Lodz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: predatorkiboli Re: PREDATOR vs kibole LEGII IP: 195.94.207.* 10.09.04, 15:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Beztalencie kontra brak scenariusza IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 20.10.04, 23:20 Nic dodać nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
juliancio.wodnik Re: Proponuje liste następnych super-extra-totaln 06.11.04, 16:45 Ten Obcy vs. Nosferatu Wampir Smerfy vs. Muminki Predator vs Amator (Kieślowskiego) Garfield vs. kot Bonifacy Filozofowie greccy vs. idealiści niemieccy (Monthy Python) Jaś Fasola vs. Jaś i Małgosia Mefistofeles vs Rokita (Jan Maria) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Steff Re: Obcy kontra Predator IP: *.crowley.pl 17.12.03, 13:33 Bedzie nam brakowac tylko SHREK przeciwko NEMO :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Obcy kontra Predator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 14:00 Predator wygra, już raz odleciał z Ziemi oddając honorr walczącym znim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auti Re: Obcy kontra Predator IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.03, 16:13 Ciekawe czy zachowany będzie klimat komiksu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Alien Vs Predator IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.03, 22:52 Była taka gra komputerowa,nawet 2 części- wg mnie to po prostu kolejny film ,który ma przyciągnąć do kin graczy z całego świata,którzy z cała pewnością będą chcieli oglądnąć historię,którą współtworzyli grajac na komputerze... Niestety, tego rodzaju filmy zwykle są do kitu,ale mam nadzieję,ze nie wszystkie(ja osobiście czekam na Deus Ex'a kinowego). Patrząc na to,jak wyglądała ostatnia część Obcego, spodziewam sie najgorszego w związku z tym filmem..:( Odpowiedz Link Zgłoś
dark-crusader Re: Alien Vs Predator 02.11.04, 13:25 Gość portalu: Olek napisał(a): > Była taka gra komputerowa,nawet 2 części- wg mnie to po prostu > kolejny film ,który ma przyciągnąć do kin graczy z całego > świata,którzy z cała pewnością będą chcieli oglądnąć > historię,którą współtworzyli grajac na komputerze... Niestety, > tego rodzaju filmy zwykle są do kitu,ale mam nadzieję,ze nie > wszystkie(ja osobiście czekam na Deus Ex'a kinowego). Patrząc na > to,jak wyglądała ostatnia część Obcego, spodziewam sie > najgorszego w związku z tym filmem..:( A ja czekam niecierpliwie na film "PacMan vs. BoulderDash" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Alien Vs Predator IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.11.04, 02:30 LOL dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Alien Vs Predator IP: *.torun.mm.pl 21.11.04, 13:27 Oczywiscie ze Islam religia pokoju. Natomiast chrzescijanstwo - poczytaj o wyprawach krzyzowych... Odpowiedz Link Zgłoś
tchernobog Re: Obcy kontra Predator 18.12.03, 20:56 Czy czytaliście artykuł? Film NIE BĘDZIE żadną adaptacją komiksu tylko samodzielną opowiastką. Po co wytwórnia miałaby wykupywać prawa do ekranizacji komiksu skoro sama ma prawa do obu filmów i po coś płaci scenarzystom aby wymyślili jakieś tam przejmujące historie:P Ciekawe jak to będzie wyglądać predatory ganiające po antarktydzie za xenomorfami hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: Obcy kontra Predator IP: 212.160.72.* 27.12.03, 12:29 Będzie pewnie jak z obrazem pod tytułem niedźwiedzie polarne w zamieci śnieżnej :) Odpowiedz Link Zgłoś
postmoderntalking Re: Obcy kontra Predator 19.08.04, 07:47 Bylam wczoraj w kinie... Nie biegaja po Antarktydzie tylko pod nia :o) Grupa naukowcow odnalazla piramide znajdujaca sie tysiace mil pod ziemia, dostaja sie tam tunelem wydrazonym w lodzie no i trafiaja w sam srodek walki pomiedzy obcymi a predatorami.Wszyscy gina, poza szefowa ekspedycji, ktora staje po stronie predatorow, niezlomnie walczy, ucieka ramie w ramie z predatorem przed ogniem z wybuchu bomby atomowej ktora on rzuca w piramidzie po akcji, potem predator zostaje ranny/umiera, przylatuje po niego statek, a kobieta w samym swetrze, pomocy znikad, zostaje w ruinach stacji polarnej, naznaczona uprzednio przez predatora kwasem obcego.Wszystko fajnie tylko smiac mi sie czasami chcialo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASD UWAGA SPOILER ;-) IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.11.04, 02:36 Nie napisałaś tylko, że kumple zabierają zwłoki Predzia na statek kosmiczny, a tam wyskakuje z nich co..... zgadnijcie. Można to powiązać z Alienem 1 i rozbitym statkiem obcych. :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A guzik Re: UWAGA SPOILER ;-) IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 06.11.04, 11:19 Nie można szczątko istoty pilotującej statek są duużo większe niż predziowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASD Re: UWAGA SPOILER ;-) IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.11.04, 23:42 Hmm... muszę zobaczyc Obcego 1 po raz 3, bo juz troche zapomniałem :D . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sensei Re: Obcy kontra Predator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 10:09 > Bylam wczoraj w kinie... Nie biegaja po Antarktydzie tylko pod nia :o) Grupa > naukowcow odnalazla piramide znajdujaca sie tysiace mil pod ziemia, Cos nieuwaznie ogladalas.. nie tysiace metrow (!) tylko 600 metrow pod poziomem lodu.. >dostaja sie > > tam tunelem wydrazonym w lodzie no i trafiaja w sam srodek walki pomiedzy > obcymi a predatorami. Again, oni dostaja sie przed rozpoczeciem "walki".. a w zasadzie to sami ja rozpoczynaja, bo niepotrzebnie podnosza bronie.. do tego momentu jedynym Alienem zyjacym byla krolowa (ktora zostala rozmnozona podczas rozruchu piramidy).. >Wszyscy gina, poza szefowa ekspedycji, ktora staje po > stronie predatorow, Najpierw ludzie sie przylaczaja do predatora a pozniej gina wszyscy procz niej :P > niezlomnie walczy, ucieka ramie w ramie z predatorem przed > ogniem z wybuchu bomby atomowej ktora on rzuca w piramidzie po akcji, potem > predator zostaje ranny/umiera, przylatuje po niego statek, a kobieta w samym > swetrze, pomocy znikad, zostaje w ruinach stacji polarnej, naznaczona uprzednio > > przez predatora kwasem obcego.Wszystko fajnie tylko smiac mi sie czasami > chcialo. Chyba nie spodziewalas sie arcydziela kinematografi? ps. Obejrzyjcie sobie "25 godzina" z Edwardem Nortonem! To jest rewelacyjny filmik! Odpowiedz Link Zgłoś
feldkurat Re: Obcy kontra Predator 28.12.03, 01:09 No nie no, to są jaja. Czy tym przepłaconym pseudointelektualistom z Aniołkowa już kompletnie nie chce się myśleć? Czy Łaczołscy od Mejtriksa to ostatni, którym chce się sklecić przynajmniej jako-tako oryginalny scenariusz? Obydwa filmy (Zwłaszcza "Alien") były do zniesienia, ale połączenie to już rozpaczliwy krzyk o pomysł. Alien vs Predator, to był chwyt zbyt głupi nawet na gierę komputerową (Tyle, że grę można różnie skonfigurować, wiec większość ludzi grała w nią w trybie "człowiek kontra obcy").Chyba dobrniemy w końcu do momentu w którym blocbustery tak zgłupieją, że nawet 14 letni analfabeci z portorykańskiej dzielnicy nie zechcą na nie chodzić. Sądząc po tym "pomyśle" to już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JuliaN Re: Obcy kontra Predator IP: *.adm.pcz.czest.pl 04.06.04, 08:22 Moim zdaniem powinni rozwinąć wątek z pierwszej części obcego z cywilizacją, która przechowywała kokony na rozbitym statku, ludzie odnaleźli skamieniały szkielet jednego z tych innych obcych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sensei Re: Obcy kontra Predator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 10:16 > No nie no, to są jaja. Czy tym przepłaconym pseudointelektualistom z Aniołkowa > już kompletnie nie chce się myśleć? Czy Łaczołscy od Mejtriksa to ostatni, któr > ym chce się sklecić przynajmniej jako-tako oryginalny scenariusz? Obydwa filmy > (Zwłaszcza "Alien") były do zniesienia, ale połączenie to już rozpaczliwy krzyk > o pomysł. Moim zdaniem swiat jest ladniejszy i pelniejszy z tym filmem anizeli bez niego.. :) Nikt nikogo nie zmusza do wydawania pieniedzy na bilety i w przyszlosci na DVD, aby go obejrzec.. To Twoja decyzja.. Zobaczycie, doczekamy sie A vs P 2, bo ten zarobi na siebie i producenci wykorzystaja nadazajaca sie okazje.. :) > Alien vs Predator, to był chwyt zbyt głupi nawet na gierę komputerow > ą Bzdura! A vs P 1 i 2 to najlepsze gry na swiecie.. Klimat jest w nich rewelacyjny.. > (Tyle, że grę można różnie skonfigurować, wiec większość ludzi grała w nią w > trybie "człowiek kontra obcy"). Chyba sobie zarty stroisz.. to najtrudniejsza kombinacja, przynajmniej w 1-ce.. 2 jest duzo prostsza i juz dalo sie znosniej grac czlowiekiem.. >Chyba dobrniemy w końcu do momentu w którym bloc > bustery tak zgłupieją, że nawet 14 letni analfabeci z portorykańskiej dzielnicy > nie zechcą na nie chodzić. Sądząc po tym "pomyśle" to już niedługo. 99.9% filmow jest do ogladania, a nie do przemyslen.. Odpowiedz Link Zgłoś
scroll99 Obcy kontra Predator 26.07.04, 11:01 wielu miłośnków gier i komiksów długo na to czekało ciekawe tylko co z tego wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIO Re: Obcy kontra Predator IP: *.k1.isko.net.pl 27.07.04, 14:03 NARESZCIE BĘDZIE CO OGLĄDAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSK Re: Obcy kontra Predator IP: *.bras01.rnd.wi.frontiernet.net 18.08.04, 18:01 Clkiem niezly, jednak koniec mnie nie zadowolil... - widzialem w stanach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: Obcy kontra Predator IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 22.08.04, 23:02 Nawet niezly film daje 7/10 niestety zostawia duzo niedomowien, niedosyt i jeszcze brakuje mi tu marines i ripley. Niby jesty murzynaska i paru faciow z karabinkami ale to jakies sieroty co nawet jednego aliensa nie wystukali. Alien jest stanowczo za mocny w porownaniu z Alien 2 czy chociaz z komiksami. Predatorzy to niezle cipuski. Klimat jest mroczny i tak do polowy filmu tajemniczy jak alien 1 ale pozniej sie wszystko wyjasnia i wszechobecna tajemnica znika. No i jeszcze zakonczenie prawie jak w pred2 i do tego zostawia ewidentna furtke na AvP 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Antarktyda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 20:24 Czy to czasem nie bylo tak, ze Predatory lubia cieply klimat? Antarktyda idealnie pasuje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Preddy FANI PREDATORA BOJKOTUJCIE TEN FILM IP: 62.233.231.* 09.09.04, 21:50 oszczędzicie sobie obciachu oglądając film PG (13 lat pod nadzorem dorosłych) w którym wasi pupile to fajtłapy nic nie silniejsze od ludzi głupie głuche i ślepe jak pień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: APC Re: FANI PREDATORA BOJKOTUJCIE TEN FILM IP: 62.233.231.* 09.09.04, 21:59 Eee przesada ten film jest po prostu strasznie głupi i nudny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jam ci to Re: FANI PREDATORA BOJKOTUJCIE TEN FILM IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 06.11.04, 11:10 za późno na ostrzeżenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN_PREDATORA Re: FANI PREDATORA BOJKOTUJCIE TEN FILM IP: 217.153.67.* 07.11.04, 18:37 Już nawet zniósłbym porażkę Predatora, gdyby zginął w walce pod Termopilami. No dobrze za dużo wymagam. Niech każdy Predator pokona bronią białą choć jednego aliena. Ale nie! Zrobili film Obcy kontra Ślimaki!! CHIWD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inkwizyto(R) W sumie niezła komedia ten AVP IP: 62.233.231.* 09.09.04, 21:52 Raz zobaczyłem film i mam duużo wątpliwości oto niektóre z nich 1. Największy idiotyzm w filmie "aztecko-kambodżańsko-egipska piramida z własną elektrownią atomową, ukryta 3000 stóp pod lodami Antarktydy i opisana w przeplatańcu 3 języków 2. Piramida zmienia konfigurację co dziesięć minut, "bo Aztekowie mieli kalendarz oparty na wielokrotnościach dziesiątki". Tylko skąd wiedzieli oni co to jest minuta? 3. Predator jest słabszy od pojedynczego obcego, a może nawet od człowieka! Nie do pomyślenia 4. Predator jest wolny i ociężały. Ma również poważne problemy ze wzrokiem i słuchem nic dziwnego że Obcy robią z nimi co chcą 5. Polarne Predatory - jak się powtaża w obu filmach łowców zwabia upał 6. Prewdatorzy są głupi- zachowują się tak jakby nie wiedzieli że w obcych jest kwas (kiepski łańcuch na królową słabe ostrza i siatki) 7. na koniec filmu królowa obcych bez trudu przekopuje się w minutę przez 700 metrów lodu nie zamarzając 8. ilość śluzu cieknąca po alienach (rozpuszczają się czy co?) i ilość kwasu wyciekająca z nich (chyba są puste w środku i zawierają tylko kwas) 9. Królowa zabiła zainfekowanego predatora, a jak wiadomo z poprzednich części obcy tak nie postępują. 10. panna(?) Alexa Woods pomimo olbzymich dysproporcji radzi sobie lepiej z obcymi niż wszystkie 3 predatory razem wzięte 11. Piramidę odkrył satelita dzięki ciepłu (przez pokrywę 700m lodu) 12. Jakim cudem ekspedycja sprzed 100 lat wykryła tę piramidę? 13. Kalendarz Azteków oparty na wielokrotnościach dziesiątki :))) Cytat z filmu: "Jaki dzisiaj mamy dzień? -Dziesiąty października 2004, wtorek :) - spróbuję ustawić może zadziała dziesiąty trrr... październik trrr... dwa tysiące trrr... cztery pstryk... wtorek :) otworzyło się Kwinto by tak nie umiał :))) 14. Obstawa pana Weylanda :))) przy nich fleje z ALIENS to supermeni i wreszcie po co im karabiny maszynowe na Alasce 15. Jak predatorzy mogli przeoczyć odcego w ciele ich kolegi, skoro wiedzieli zarodki obcych w ciałach ludzi, a nawet astmę pana Weylanda??? 16. słaba gra aktorska i brak napięcia (wyjątek scena z pingwinem co może ugryźć) 17. Efekty specjalne na poziomie, ale bez rewelacji. 18. Błędy filmowe a to obcy zatakował Weylandowego goryla przez zamknięty otwór w suficie, a to filar się rozwalił zanim Predator przywalił w niego Alienem BOSKIE :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyniu Przeca Widać od razu, że Czesi kręcili IP: 62.233.231.* 09.09.04, 22:10 a Amerykany jeno kase wyłożyli - nie wierzycie zbadajcie na avp-movie.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: W sumie niezła komedia ten AVP IP: *.master.pl / *.master.pl 12.09.04, 09:13 A ja dodam że Predatorzy widzieli ludzi przez ciepło ich ciała (vide Predator z Arnoldem gdy leży on pokryty błotem). W AvP jest facet pokryty cały śniegiem (po przypadkowym zjeździe tunelem). Predator go jednak dostrzega i rozwala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzio Re: W sumie niezła komedia ten AVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 18:13 well, to akurat nie jest żaden błąd. dwóch z trzech predatorów przeszło obok tego kolesia, nie widząc go. trzeci go zobaczył, bo koleś akurat zrobił wydech - widać parę unoszącą się z jego ust i w tym momencie predator go zauważa. czyli to akurat nie jest pomyłka. co absolutnie nie ratuje katastrofalnego filmu... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inkwizyto(R) Re: W sumie niezła komedia ten AVP IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 06.11.04, 11:16 To jest dodatkowy błąd Predki nie atakują bezbronnych (nie ma wyzwania) a ten facet na skorego do walki nie wyglądał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzio Re: W sumie niezła komedia ten AVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 05:03 owszem, ale mój przedmówca uznał za błąd to, że predator tego człowieka w ogóle zobaczył. a to już prawdą nie jest. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: W sumie niezła komedia ten AVP 12.09.04, 11:37 Pięknie. Po prostu pięknie :-) Uśmiałem się szczególnie z tego "dziesiąty trrr, października trrr..." :D No i oczywiście ma 120% rację, te wszystkie błędy psują odbiór filmu. Dodam od siebie, że: - predatorska stal raz reaguje z krwią obcego, raz chyba o tym zapomina, zależy jak bohaterom wygodniej. - obcy, którego na pice niemal uniosła w powietrze młoda dama, rzucony niedbale przez Predatora o podłogę rozbija strop z grubego kamienia - kropla krwi z Facehuga w "Obcym - ośmym pasażerze Nostromo" przeszła przez 7 pokładów transportowca, zapewnie wykonanego z nielichego materiału. Tutaj wiadra obcej juchy nie moga sobie poradzić z kupą kamieni i piramida jest nietknięta - nie wiem czy dobrze pamiętam, ale w "Obcych" królowa biegała na zdecydowanie większej ilości nóg niż 2, tutaj śmiga niczym T-Rex - satelita wykrył emisję ciepła spod niemal kilomatra lodu, ale nie potrafił dostrzec potężnej emisji ciepła która wywierciła dziurę do piramidy. Ba, jasnego pormienia (scena na statku Predatorów) nie zauwazyła ekspedycja Weylanda. - 30-letni facet ma tytuł profesora, jest przystojny i czyta niczym z książki tekst w mieszance trzech starożytnych, wymarłych języków. Szkoda że zginął, zadna tajemnica historii by się przy nim nie ostała. A co do Twojej uwagi numer 12 - odkryli ją zapewne na tej samej zasadzie co Weyland się do niej dostał. Po prostu pewnego dnia obudzili się a tu niespodzianka - tunel :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzio Re: W sumie niezła komedia ten AVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 18:18 > odkryli ją zapewne na tej samej zasadzie co > Weyland się do niej dostał. Po prostu pewnego dnia obudzili się a tu > niespodzianka - tunel :-) ok, wszystko pięknie, tylko skąd oni się tam wzięli? może ja jestem niedoinformowana, ale stała i duża baza w "najbardziej niedostępnym miejscu na świecie" (jak o tej wyspie mówi pani przewodnik) w 1904 roku - to mi się jakoś mało prawdopodobne... i mam pytanko - czy ktokolwiek zauważył bardzo fajne nawiązanie do "obcego 2"? jest taka króciutka scena, kiedy weyland siedzi za biurkiem w ciemnym gabinecie i bawi się długopisem - stuka nim szybko o biurko między palcami opartej na biurku dłoni. dokładnie tak, jak to robił bishop w "aliens", grany przez tego samego aktora... z tym, że on to robił nożem... :] mi się ten motyw podobał. :] Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: W sumie niezła komedia ten AVP 02.11.04, 14:07 > ok, wszystko pięknie, tylko skąd oni się tam wzięli? może ja jestem niedoinform > owana, ale stała i duża baza w "najbardziej niedostępnym miejscu na świecie" (j > ak o tej wyspie mówi pani przewodnik) w 1904 roku - to mi się jakoś mało prawdo > podobne... Jak to skąd się wzieli? W scenariuszu byli! ;-D A scenę z tym długopisem albo przedrzemałem albo przewinąłem. Aż sprawdzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dark-crusader Re: W sumie niezła komedia ten AVP 02.11.04, 13:15 ignatz napisał: > - nie wiem czy dobrze pamiętam, ale w "Obcych" królowa biegała na zdecydowanie > większej ilości nóg niż 2, tutaj śmiga niczym T-Rex AFAIR pomykala jednak na 2 nogach, machajac przednimi odnozami i ogonem :) > - 30-letni facet ma tytuł profesora, jest przystojny i czyta niczym z książki > tekst w mieszance trzech starożytnych, wymarłych języków. Szkoda że zginął, > zadna tajemnica historii by się przy nim nie ostała. W USA profesor to na ogol doktor, prowadzacy wyklady i (chyba) bedacy szefem katedry. Takiego profesora jak nasz belwederski to chyba u nich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: W sumie niezła komedia ten AVP 02.11.04, 14:06 > AFAIR pomykala jednak na 2 nogach, machajac przednimi odnozami i ogonem :) To prawda, aż przekopałem kolekcję płyt i ujrzałem na własne oczy że Królowa ma dwie nogi jak uczciwy alien. Ale imho na sześciu byłaby jeszcze lepsza :-) > W USA profesor to na ogol doktor, prowadzacy wyklady i (chyba) bedacy szefem > katedry. Takiego profesora jak nasz belwederski to chyba u nich nie ma. Pfff, to nie dziwota że taki młody :-) Ale co wiedział to wiedział ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dark-crusader Re: W sumie niezła komedia ten AVP 02.11.04, 14:40 ignatz napisał: > > W USA profesor to na ogol doktor, prowadzacy wyklady i (chyba) bedacy sze > fem > > katedry. Takiego profesora jak nasz belwederski to chyba u nich nie ma. > > Pfff, to nie dziwota że taki młody :-) Ale co wiedział to wiedział ;-) Bo pewnie zaczal sie uczyc jezykow w podstwaowce i nikt mu nie zawracal dupy elektrochemia, cyklem rozwojowym zarodzca malarycznego, rachunkiem rozniczkowym i budowa chlodziarki sprezarkowej. W przeciwienstwie do polskiej szkoly ;( Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: W sumie niezła komedia ten AVP 02.11.04, 15:08 Ja osobiście uważam że wada naszej szkoły nie jest uczenie o wielu rzeczach pozornie nieprzydatnych, a brak wpajania samodzielności myslenia i zdrowej dawki zwatpienia. Znajomy był na szkoleniu w stanach i był pod wrazeniem - jego przełożeni, ludzie jakby nie było bardzo dobrze wykształceni i świetni fachowcy, potrafili gadac tylko o pracy, footballu/baseballu i co w TV było. Ale, chyba zbaczamy z tematu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam ci jest komedia AVP - płakać czy śmiać się? IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 06.11.04, 11:01 Samodzielnie myślący fan Alienów i Predatorów może się rozpłakać a nie uśmiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek pytanie filozoficzne IP: 195.190.143.* 08.11.04, 17:47 jak wyglada taki fan niesamodzielnie myslacy Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: W sumie niezła komedia ten AVP 12.12.04, 00:34 Dobra, wszystko pięknie, ale skąd wykształcony archeolog, który patrzy na obraz piramidy i od tak sobie stwierdza na jej podstawie, że wszystkie na świecie wzorowały się właśnie na niej. 2x widziałem i za każdym razem śmiałem się z czego innego. Pewnie mógłbym tak jeszcze parę razy, ale szkoda mi nerwów:/ Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: W sumie niezła komedia ten AVP 12.12.04, 02:10 I to jest dobre pytanie :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sensei Re: W sumie niezła komedia ten AVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 10:31 > Pięknie. Po prostu pięknie :-) Uśmiałem się szczególnie z tego "dziesiąty trrr, > października trrr..." :D No i oczywiście ma 120% rację, te wszystkie błędy psuj > ą > odbiór filmu. Tylko Tobie.. :) > Dodam od siebie, że: > - predatorska stal raz reaguje z krwią obcego, raz chyba o tym zapomina, zależy > jak bohaterom wygodniej. Sa rozne "stale".. ;) > - obcy, którego na pice niemal uniosła w powietrze młoda dama, rzucony niedbale > przez Predatora o podłogę rozbija strop z grubego kamienia > - kropla krwi z Facehuga w "Obcym - ośmym pasażerze Nostromo" przeszła przez 7 > pokładów transportowca, zapewnie wykonanego z nielichego materiału. Tutaj wiadr > a > obcej juchy nie moga sobie poradzić z kupą kamieni i piramida jest nietknięta Piramida jest zrobiona przez Predatorow.. a statek byl ziemski i to transportowiec ;) (zobaczcie jak wygladaja "nasze" statki nawodne - cale zardzewiale ;) > - nie wiem czy dobrze pamiętam, ale w "Obcych" królowa biegała na zdecydowanie > większej ilości nóg niż 2, tutaj śmiga niczym T-Rex > - satelita wykrył emisję ciepła spod niemal kilomatra lodu, ale nie potrafił > dostrzec potężnej emisji ciepła która wywierciła dziurę do piramidy. Jak szef - Weyland - wybral sie na ekspedycje to wszyscy jego pracownicy uznali ze maja wolne i po prostu nie poinformowali go o tym fakcie.. a on i tak byl juz w drodze na miejsce ;) Byloby to typowe polskie olewanie pracy jak szef nie patrzy, prawda? > A co do Twojej uwagi numer 12 - odkryli ją zapewne na tej samej zasadzie co > Weyland się do niej dostał. Po prostu pewnego dnia obudzili się a tu > niespodzianka - tunel :-) Tunel byl wypalony z orbity przez statek kosmiczny - wystarczylby ulamek sekundy.. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: W sumie niezła komedia ten AVP 08.11.04, 18:08 Gość portalu: Sensei napisał(a): > Piramida jest zrobiona przez Predatorow.. a statek byl ziemski i to > transportowiec ;) (zobaczcie jak wygladaja "nasze" statki nawodne - cale > zardzewiale ;) No racja, ale z ziemskiego kamienia (cosik kruchego, obcy rzucony o podłogę przechodził na wylot, może to pisakowiec? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drewniany Kasia i Tomek vs. Żwirek i Muchomorek IP: *.veranet.pl 10.09.04, 15:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smackosh Re: Akumulator vs. Wibrator IP: *.chorzow.sdi.tpnet.pl 09.10.04, 20:19 Ale z ciebie palant nieziemski, penis dupeus normalnie :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Branco mam pytanie do ludzi ktorzy juz ogladali AvsP IP: *.chello.pl 29.10.04, 01:23 myslicie ze stworza druga czesc koncuwka na to wskazywala ale jak wy myslicie moim zdaniem to glupota zrobic taka koncowke i nie nakrecic drugiej czesci ale tak zrobili w godzilli jak pamietacie scene koncowa z tego filmu Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: mam pytanie do ludzi ktorzy juz ogladali AvsP 29.10.04, 02:16 na Boga, tylko nie druga część!!! Widział ktoś "Żołnierzy kosmosu 2"? "Gatunek 2"? Albo "Snajpera 2"? (widziałem "Snajpera 3" i "Gatunek 3", ale nie chce o tym mówić, to zbyt traumatyczne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frosty Re: mam pytanie do ludzi ktorzy juz ogladali AvsP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 20:38 oby im nie wyszlo jak z PREDATOREM 2:(. ale jestem za nakreceniem 2-giej czesci pod warunkiem, ze zostanie stworzony klimat z OBCEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: mam pytanie do ludzi ktorzy juz ogladali AvsP IP: *.spam.mim.pl 03.11.04, 19:02 Jako fan ambitnego kina na ten wlasnie film czekalem. Ile? Cale moje zycie. I to stanie sie juz jutro :)))))))))))))). Pol zartem, ale i pol serio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sensei Re: mam pytanie do ludzi ktorzy juz ogladali AvsP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 10:37 > myslicie ze stworza druga czesc koncuwka na to wskazywala ale jak wy myslicie > moim zdaniem to glupota zrobic taka koncowke i nie nakrecic drugiej czesci ale > tak zrobili w godzilli jak pamietacie scene koncowa z tego filmu Jasne ze nakreca! 2, 3, 4 i pewnie 5-tke.. :)) Przeciez nie moga zawiesc oczekiwan fanow Alienow i Predatorow!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miniek nastepna czesc IP: 82.152.67.* 15.11.04, 00:47 nastepna czesc bedzie nosic nazwe obcodator lub predoobcor szmira wybralem sie do kina a moglem kupic flaszke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanczo Re: Obcy kontra Predator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 09:30 film po prostu zajebisty. warto isc na niego do kina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgaga01 Re: Obcy kontra Predator IP: *.swps.edu.pl / 193.201.164.* 05.11.04, 18:14 Żadnej części "Predatora" nie oglądałam. "Obcego" - wszystko. Ale toto jest po prostu bzdura i totalną beznadzieją. Dawno nic tak durnego mi sie nia trafiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkodnik Wygrają PRODUCENCI FILMU ten gniot to sukces IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 06.11.04, 10:58 kasowy choć nie jest nawet w grupie B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Predatorofil a Przegrają Fani Obcego i Predatora IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 06.11.04, 10:59 i Alienofil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FP Kto jest zwycięzcą w tym starciu? IP: 217.153.67.* 07.11.04, 19:06 Jak już ktoś powiedział - Kto jest zwycięzcą w tym starciu? Każdy kto uniknie oglądania tego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś