Dodaj do ulubionych

Windows 7 - system przewietrzony

• kretynofil Re: Windows 7 - system przewietrzony 13.11.09, 12:41
      @Gosc:

"Wiedziałem, że są upośledzeni ludzie umysłowo, ale nie wiedziałem, że aż tak bardzo. Jeżeli nie używałeś Linuksa to po co się wypowiadasz? Szkoda takich ludzi jak ty ponieważ nie wiesz co gadasz nawet..."

No, najwyrazniej nie zdajesz sobie sprawy z tego jak bardzo jestes uposledzony.

Wyjasnie Ci WIELKIMI LITERAMI:

TO JEST ARTYKUL O WINDOWS. TO NIE JEST ARTYKUL O LINUKSIE. CHCESZ SMECIC O LINUKSIE, TO SPADAJ NA SWETERKOWE FORUM. JESLI JEDNAK UWAZASZ ZE WSZEDZIE MOZNA PISAC O LINUKSIE, TO POLECAM FORA KOLKA GOSPODYN WIEJSKICH, PORADY DLA MLODYCH RODZICOW, MOZESZ TEZ KILKA RECENZJI SRUBUNTU WRZUCIC NA FORUM KATOLICKIE, MILOSNIKOW TRABANTOW, HODOWCOW STRUSI I PRODUCENTOW KALOSZY.

NA PEWNO BEDZIE TO UZASADNIONE, BO WASZE SWETERKOWE WYPOCINY PASUJA POD TYM ARTYKULEM TAK SAMO JAK BY PASOWALY POD RECENZJA WIDEL DO ZGARNIANIA KROWIEGO GOWNA.

Czy teraz juz zrozumiales?
    • Gość: pollux Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 12:51
      @kretynofil:
      Znowu ta "wiekszosc" uzytkownikow - ktora interesuje Was tylko kiedy wymyslacie te swoje sweterkowe brednie:
      - wiekszosc uzytkownikow nie gra (heh, akurat),
      to moze podaj jakies statystyki? - do grania to najlepiej kupic konsole...
      - wiekszosc uzytkownikow nie uzywa poprawnie MS Office,
      nie uzywa, MS Office to wielki kombajn do pisania CV - sproboj w MS Office napisac 400-500 stronicowa ksiazke z tekstami technicznymi
      - wiekszosc uzytkownikow nie potrzebuje windows,
      - dokladnie - zwyczajnie nie wiedza, ze mozna je zastapic alternatywa; ale i nie dziwota, przecie ,,prasa'' tylko o jednym, w szkole o jednym, na uniwersytecie (!) tylko o jednym, no i potem rosna nieuki ;)
      - wiekszosc uzytkownikow nie zobaczy bledu ani ustawien synaptica w srubuntu (bo, jak wiadomo, wiekszosc uzytkownikow nie bedzie zainteresowanych instalacja chociazby Opery czy innego non-open source),
      nie Wiesz o czym mowisz - rzeczywiscie nie zobaczy, obsluga Ubuntu nie jest bardziej skomplikowana od uwielbionego Windosa Premium, Sremium, Ultimate, Srultimate
      - wiekszosc uzytkownikow nie potrzebuje ani Corel Draw, ani Photoshopa, ani Photoshop Elements, ani Visual Studio, ani tego ani tamtego.
      - tak, to jeszcze zainstaluj Windowsa na netbooku, routerze, zbuduj klaster obliczeniowy, itd

Generalnie, parafrazujac Twoje wystapienia, generalnie masz klapki na oczach.

• Gość: edek Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.aster.pl 13.11.09, 12:57
      @kretynofil

windows to techologiczny syf. Ci którzy się nim bawią wymagają uświadomienia bo fascynują się technologią sprzed około 10 lat.

linuks to system operacyjn obslugujący największe korporacje świata.
      np. google, więc to windowsowcy są pryszczatymi sweterkami
      siedzącymi na dnie studni i nie mogącymi oderwać się od fascynacji
      goownem.
    • saikokila Re: Windows 7 - system przewietrzony 13.11.09, 12:59
      Z wyborem wersji wcale nie jest tak łatwo jak jakiś koleś napisał wyżej. Wersja powyżej Home Premium różni się czymś więcej niż domenami i VM. Zresztą podobnie było już od czasów XP. Nie ma masy rzeczy, zaawansowani użytkownicy odkryją np. od razu brak gpedit.msc. Małe różnice to były tylko między XP MCE a XP Pro (MCE to de facto XP Pro z wciętą obsługą domen, ma poza tym praktycznie wszystko co ma Pro a nie ma Home, kosztuje mniej niż Pro), teraz różnice są podobne jak były w Viście. Tylko trochę obsługi mutimediów i zabawek dodali do siódemki Professional (czyli rzeczy z odpowiednika Visty Home dodali do odpowiednika Visty Business, żeby nie było że wyższa, droższa wersja nie zawiera czegoś co jest w niższej, tak było w Viście).

BTW, "se7en" to nazwa filmu a nie systemu.
    • kantner Re: Windows 7 - system przewietrzony 13.11.09, 13:08
      Ja uzywam Linuksa w pracy, jako serwer aplikacji oraz bazy danych. W trybie tekstowym bez zadnych wodotryskow. Uwazam ze windows wymieka w tym temacie. Pod wzgledem stabilnosci, elastycznosci i swobody konfiguracji, tylko Linux.
      Kiedy jednak wracam do domu, w moim przedpokoju mijam powieszona na scianie polamana plyte CD z napisem Ubuntu. To po to aby przestrzec mnie przed debilizmem decyzji jaka kiedys podjalem przesiadajac sie na srubuntu. Wystarczyl miesiac aby znienawidziec to scierwo kompletnie. Linuks dla domu? Jesli chcesz miec dom wariatow to owszem.
      Podsumowujac, w pracy moge pracowac nawet na liczydle podlaczonym do akumulatora, jesli mam za to placone dobra kase. W domu chce uzywac dobrego produktu, z supportem i miec wszystko w zasiegu reki. Tutaj nikt mi nie zaplaci za czas stracony na zainstalowanie urzadzenia usb, instalowanie setek pakietow i kompilowanie jadra systemu.
    • Gość: kantner Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: 62.12.14.* 13.11.09, 13:13
      Ja uzywam Linuksa w pracy, jako serwer aplikacji oraz bazy danych. W trybie tekstowym bez zadnych wodotryskow. Uwazam ze windows wymieka w tym temacie. Pod wzgledem stabilnosci, elastycznosci i swobody konfiguracji, tylko Linux.
      Kiedy jednak wracam do domu, w moim przedpokoju mijam powieszona na scianie polamana plyte CD z napisem Ubuntu. To po to aby przestrzec mnie przed debilizmem decyzji jaka kiedys podjalem przesiadajac sie na srubuntu. Wystarczyl miesiac aby znienawidziec to scierwo kompletnie. Linuks dla domu? Jesli chcesz miec dom wariatow to owszem.
      Podsumowujac, w pracy moge pracowac nawet na liczydle podlaczonym do akumulatora, jesli mam za to placone dobra kase. W domu chce uzywac dobrego produktu, z supportem i miec wszystko w zasiegu reki. Tutaj nikt mi nie zaplaci za czas stracony na zainstalowanie urzadzenia usb, instalowanie setek pakietow i kompilowanie jadra systemu.
    • Gość: mrówa Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: 80.94.19.* 13.11.09, 13:14
      gó..., będzie zawsze gó... nawet w odświeżonej toalecie :)
    • Gość: Lili Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.noname.net.icm.edu.pl 13.11.09, 13:42
      Niedawno kupiłam netbooka i mimo, że na rynku są już modele 2010 z W7 wybrałam 2009 z XP. Niestety mniej HDD i RAM'u ale kierowałam się myślą, że lepiej znany poczciwy XP niż system, który za 2 lata będzie można nazwać dopiero stabilnym. Wtedy też pewnie będę wymieniać netbooka. Na razie w zupełności wystarcza mi XP jako system operacyjny.
    • kretynofil Re: Windows 7 - system przewietrzony 13.11.09, 13:47
      @pollux:

"to moze podaj jakies statystyki?"

Zapraszam na polygamie - tam sa statystyki sprzedazy gier na PC. Niestety ja Ci linka nie podesle, bo polygamia jest zablokowana przez websense u klienta.

"nie uzywa, MS Office to wielki kombajn do pisania CV - sproboj w MS Office napisac 400-500 stronicowa ksiazke z tekstami technicznymi"

Rozumiem ze teraz sweterkowa wykladnia "wiekszosci uzytkownikow" to "wiekszosc uzytkownikow pisze 400-500 stronnicowe ksiazki i dlatego potrzebuje TeXa"?

"- dokladnie - zwyczajnie nie wiedza, ze mozna je zastapic alternatywa"

To moze popytaj znajomych czy nie wiedza - czy moze raczej ich to nie interesuje, bo albo maja programy z ktorych pod srubuntu nie skorzystaja, albo juz kiedys sprobowali i maja dosyc Waszego pierdzielenia od rzeczy o "stabilnosci" i "przyjaznosci" linuksa.

"nie Wiesz o czym mowisz - rzeczywiscie nie zobaczy, obsluga Ubuntu nie jest bardziej skomplikowana"

Oczywiscie - dopoki instalujesz z repo. Problem w tym, ze kazdy czasem potrzebuje programu ktorego w repo nie ma. Pol biedy jak jest tak jak z opera - ze jest osobne repo - ale przekonaj pania krysie do kompilacji w terminalu - co jest prostsze od wiekszosci instalacji pod windows. Problem w tym, ze tak pani krysi nie przekonasz ;)

"- tak, to jeszcze zainstaluj Windowsa na netbooku, routerze, zbuduj klaster obliczeniowy"

Nie wiem w jakiej jamie przespales ostatnie 10 lat, ale na netbookach XP i Seven dobrze sobie radza, Windows Server tez bardzo dobrze laczy sie w klastry. Rozumiem jednak ze mozliwosc instalacji jakiegos systemu na routerze ma byc argumentem do instalacji tego samego systemu na desktopie?

Pokretna logika ;)

@edek:

"windows to techologiczny syf. Ci którzy się nim bawią wymagają uświadomienia bo fascynują się technologią sprzed około 10 lat."

Hihihihi. Boskie ;)

Nie ma to jak sobie tlumaczyc takie bzdety ;)

"linuks to system operacyjn obslugujący największe korporacje świata.
      np. google, więc to windowsowcy są pryszczatymi sweterkami
      siedzącymi na dnie studni i nie mogącymi oderwać się od fascynacji
      goownem."

Hihihihi. Padlem ze smiechu. Uderzaj do googla zobaczyc jaki system maja na desktopach ;)

@saikokila:

"Z wyborem wersji wcale nie jest tak łatwo jak jakiś koleś napisał wyżej."

http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/products/compare

Rozumiem ze to za trudne dla Ciebie, tak? No to juz zostan przy srubuntu.

A, o co chodzi z tym krytykowaniem wersji windows? Rozumiem ze domowy uzytkownik z zamknietymi oczami wybierze wersje srubuntu najlepsza dla niego?

Tak mam rozumiec Wasze brednie, sweterki? Ze piec wersji Windows Seven (razy 2 dla x86 i x64) to duzo, a te dziesiec rodzajow srubuntu (razy 2 dla x86 i x64) to nic skomplikowanego? Przypomnijmy:
      - Ubuntu,
      - Kubuntu,
      - Xubuntu,
      - Edubuntu,
      - Ubuntu Server Edition,
      - Ubuntu Netbook Remix,
      - Ubuntu Mobile,
      - Ubuntu JeOS,
      - Gobuntu,
      - Lubuntu.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_Linux_distributions#Ubuntu-based

Wy, sweterki, macie naprawde nasrane w tej glowie ;)

@saikokila:

"BTW, "se7en" to nazwa filmu a nie systemu."

Masz racje, dziekuje.
    • Gość: gość Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.bagatela.pl 13.11.09, 13:49
      Mam jedno pytanie: ilu z was używa Wondowsa legalnie??
    • Gość: wku...ony Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.chello.pl 13.11.09, 13:53
      jeden ku... giga przy pierwszej aktualizacji systemu, i tyle w temacie
    • Gość: Adam Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.tktelekom.pl 13.11.09, 14:02
      śmieszy mnie wojna Linux -Windows. Ale coraz więcej jest ludzi z klasą mówiących, że dlatego używam Linuxa (czy Windowsa) bo go lubię używać a nie dlatego, że jest lepszy czy gorszy. Ja tak właśnie mam. po prostu się przyzwyczaiłem do jednego z nich a jak mi się znudzi, odpalam drugiego. proste? Jak drut.
    • Gość: Work & Fun Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.09, 14:13
      TylkoAmiga napisał(a):
      > Przeźroczyste okna - też mi ku**a nowość!!! Miałem to na Amidze pod AOS 4.0 w > sierpniu 2004 roku!

Dokładnie :)
      Zapraszam na portal dotyczący Amigi:

www.ppa.pl/
      Pozdrawiam użytkowników Windows! Macie jeszcze szansę...

• Gość: Poznaniak Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 13.11.09, 14:23
      Ciebie śmieszy a mnie oburza, że ludzie nie potrafią normalnie dyskutować tylko się obrażać, albo wymyślać obraźliwe nazwy srubuntu, winshit itd. NIczym dzieci w przedszkolu. Ciekawe czy pod pełnym imieniem i nazwiskiem używali by podobnych inwektyw.
    • kantner Re: Windows 7 - system przewietrzony 13.11.09, 14:33
      @Work & Fun

Uzytkownicy Windows pozdrawiaja wzajemnie! Powodzenia...
    • Gość: Work & Fun->kantne Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.09, 15:01
      Dziękuje za pozdrowienia, pozdrawiam również - jak rozumiem posiadałeś kiedyś Amisię! :)
      Pozwolę Cię zainteresować (może) - nadchodzi nowy AmigaOS 5.0 ze wsparciem dla multicore...
    • Gość: Gość Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.09, 15:03
      jak widać 7 jest tak wspaniała, że bez Firefoxa i Opery nie potrafi działać ;-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    • Gość: Zyyx Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: 132.170.19.* 13.11.09, 16:12
      "Wybierz swoje gadżety-widżety..." Czy to "po polskiemu"?

P.S. Dla firmy "Micros..t" roznego rodzaju "gadzety" byly zwykle wazniejsze od bezpieczenstwa systemu. KAZDY system tej firmy mial spore braki (luki) bezpieczenstwa!
    • Gość: Gość Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.chello.pl 13.11.09, 16:18
      Taaak... Ciekawe il MS zapłacił za ten panegiryk...
    • Gość: tatata Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.11.09, 16:19
      ale pieprzycie barany
    • Gość: fred Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: 212.160.172.* 13.11.09, 16:58
      Dopuki nie wszedlem na to formu, nie wiedzialem ze w kraju mamy tylu idiotów....
    • patman Re: Windows 7 - system przewietrzony 13.11.09, 17:04
      "Ekspert" Gość: 86 pisze o max. 3 GB ramu w 32-bitach. Takim ekspertom dziękujemy.
    • Gość: Tirinti Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: 83.145.50.* 13.11.09, 17:12
      Zainstalowałem dziś to coś. To jest jakaś popsuta Vista. Vista to zdecydowanie najlepszy Windows. W 7 jest wadliwy taskbar, brak w nim nazw, są same ikonki!

Do tergo zepsuli ikonę Internet Explorera. Jak się odpali pierwszy to się dobrze otwiera, ale kolejne kliknięcie w ikonę powoduje przejście do już otwartego okna IE zamiast otworzenie kolejnego okna.
    • plusik36 Re: Windows 7 - system przewietrzony 13.11.09, 17:26
      Największa okrzyczana wiktoria Linuksa,to że rząd niemiecki przyjął jako system podstawowy. Było to 10 lat temu i na początku roku zrobiono podsumowanie. Poniżej 10% zainstalowania wydano kilkanaście milionów marek a potem euro. Podsumowanie było bardzo brutalne za taką kasę gdyby kontynuowano produkty MS były by oszczędności. I obecnie program ulega wygaszeniu jako nierokujący.
    • Gość: Cinas Re: Windows 7 - system przewietrzony IP: 217.147.104.* 13.11.09, 17:35
      Mam na komputerze zainstalowane Windows XP i Ubuntu. Wiadomo, czego się od systemu oczekuje najczęściej w domu: przeglądarka www, komunikator, poczta ...
      Doceniam Windowsa, jednak jest coś co Ubuntu ma nie do pobicia: czas startu kilkanaście sekund.
      Windows nawet z hibernacja wymięka.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka