Gość: dziki Re: Kurtki na stok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 10:22 Wbrew cenzurze znowu napiszę, że LOGO to śmieszna gazeta, której musiałem wytłumaczyć, że zakupowej gazety dla faceta nie można sprzedawać jak Avanti (100-500 2 900 rzeczy, które MUSISZ mieć). Na szczęscie ktoś to zrozumiał, dostał premię i teraz jest otoczka wyjątkowości... pozdrawiam redakcję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiperwentylator Re: Kurtki na stok IP: *.171.114.178.static.crowley.pl 28.01.10, 10:22 co ma w sobie Spyder za 3-4 tyś zł, czy Rossignol za 1,5-3 tyś czego nie ma np Campus za 400zł? po kiego wała komuś na narty membrana 20000, kto jeździ w deszczu na nartach? w czym membrana 5k jest gorsza na śniegu od tej 10-20k? Kurtki za 400-500zł mają odpinane pasy śniegowe, kieszenie na telefon, gogle, ściereczki do gogli, często zintegrowaną kominiarkę pod kask, wysoki wyściełany kołnierz, przedłużone elastyczne rękawki wewnętrzne na dłonie, kieszonki na mp3, telefon ... kurtka przede wszystkim ma być wygodna, nie krępować ruchów, mieć szczelny, miły w dotyku kołnierz (niestety fajne kurtki IcePeak'a mają sztywny, uwierający), wygodne i łatwo dostępne kieszenie, w tym ZEWNĘTZRNĄ kieszeń na skipass Odpowiedz Link Zgłoś
heasner Re: Kurtki na stok 28.01.10, 10:26 Do redakcja: Czemu nie pusciciliscie komentarza gdzie pisalem o 4F i dalem link do pokazu kolekcji olimpijskiej na youtube? Firmy reklamujace nie pozwolily? DLA ZAINTERESOWANYCH: Wpisac w youtube: "Tak będzie ubrana nasza reprezentacja w Vancouver" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Kurtki na stok IP: *.aster.pl 28.01.10, 10:35 Bergson to chlam najwiekszy. Kupilem dwa lata temu ich kurtke i spodnie. Spodnie pekly, kurtka przemaka a firma nie odpowiedziala na ani jednego z moich trzech maili. To jakas buracka firma z Koziej Wolki z pseudo zagraniczna nazwa. PRZESTRZEGAM PRZED TYMI SZMELCEM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cezar61 Re: Kurtki na stok 28.01.10, 10:38 zjedź hiperciulu czarną trasą 2-3 km bez zatrzymywania ciętym skrętem ( a najlepiej krótkim - slalomowym) , to poczujesz różnicę parametrów membran - mam na myśli "oddychalność". Odpowiedz Link Zgłoś
cezar61 Re: Kurtki na stok 28.01.10, 10:41 Sadząc z pokazu mody nasza reprezentacja będzie w Kanadzie reprezentować ministerstwo dziwnych kroków ( i podskoków). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Kurtki na stok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 10:48 @najaremo I inni. Nie pracuję w Bergsonie ani w żadnej innej firmie. Jestem tylko tzw. intensywnym użytkownikiem sprzętu turystycznego. Tak jak pisałem, Bersgson to nie był zakup z wyboru ale z musu, ale pozytywnie mnie zaskoczył, więc skomentowałem poprzednika, który pisał że to marka z Biedronki. BTW, zaskoczyły mnie też ostatnio dwie rzeczy w Dekatlona, ich własnej marki Qetchua (czy jak to się pisze, moja siostra mówi na to "Kaczucha"). Tutaj ewidentnie spodziewałem się badziewia (ceny są z dolnej półki), a tu niespodziewajka. Chodzi o polar (no tu filozofii nie ma...) oraz namiot, ale nie z tych na okrągłych stelażach, tylko klasyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Kurtki na stok IP: *.aster.pl 28.01.10, 11:36 bla bla bla a spyder i tak najlepszy - reszta to chlam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Kurtki na stok IP: 77.252.233.* 28.01.10, 11:42 @cezar61 rozbawiasz mnie :) pokarz mi trasę czarną o długości ok 3km - ja znam takie 2 i pokarz mi chmarę narciarzy tnących tą trasą w ciętym slalomowym ... jeżdżących ciętym jest w ogóle może 10 % z czego większość woli czerwone i niebieski z prozaicznej przyczyny - sa świadomi swoich umiejętności i przyrostu szybkości w cięty (po 3-4 skręcie jest już całkiem szybko nawet na stosunkowo płaskim). więc zastanów się o czym ty piszesz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woytas Re: Kurtki na stok IP: *.fidea.pl 28.01.10, 11:52 pięknie, ale przy żadnej z tych kurtek nie napisano czy ma wywietrzniki pod pachami na suwak lub rzep. Takie kurtki muszą być maks elastyczne w regulacji temperatury i wentylacji pod kurtką. Jak świeci słońce i przy intensywnej jeździe nawet najlepsza membrana nie zapewni skutecznego odprowadzania wilgoci z wewnątrz. Rozpięcie centralnego zamka tez nie jest najlepszym pomysłem. Dlatego pisze o tych wywietrznikach pod pachami. Druga sprawa to kaptur i listwa go przytrzymująca. ciężko uznać te rekomendacje za poważne, jeżeli jednym z najistotniejszych elementów jest kieszeń na odwtarzacz mp3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wi Re: Kurtki na stok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.10, 14:17 ale co wy chcecie, przecież to taki portal dla snobów, więc tu przecież tylko chodzi o cenę Odpowiedz Link Zgłoś