Gość: m IP: 81.95.195.* 08.05.10, 12:51 Artykuł sponsorowany. Ile wzięliście do kieszeni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dafidoo Re: Biegiem po nowe buty 08.05.10, 12:56 A ja polecam te buciki wojosport.pl/pl,product,891044,buty,joma,joggingowe,do,biegania,century.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piston Re: Biegiem po nowe buty IP: 85.222.87.* 08.05.10, 13:01 to w końcu jak - mogą na początku obcierać czy nie powinny bo wyszło jedno i drgie w tak krótkim tekście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Biegiem po nowe buty IP: *.aster.pl 08.05.10, 13:02 Kolego m, to jest artykuł z Logo. Logo to taka gazeta - katalog jak Avanti i nikt tego nie ukrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Biegiem po nowe buty IP: 91.123.169.* 08.05.10, 13:03 500 zł do lewej i 200 zł do prawej Odpowiedz Link Zgłoś
fankabiegania Re: Biegiem po nowe buty 08.05.10, 13:26 Jak już pogodzimy się z tym, że LOGO poleca różne rzeczy do kupienia, to można jednak dostrzec, że całkiem słusznie piszą: "Aby dobrać buty, sprawdź swoją pronację, czyli budowę stopy i jej zachowanie podczas biegu." No właśnie: "...podczas biegu". Czyli nie wystarczy test mokrej stopy, boe wtedy noga stoi, a nie biegnie. W Warszawie jest od niedawna sklep dla biegaczy - ERGO - gdzie robią test w ruchu i dobierają buty. Zresztą samemu widzi się na ekranie, jak stopa układa się w danym bucie. Odpowiedz Link Zgłoś
bubuthebest Re: Biegiem po nowe buty 08.05.10, 13:30 A ja na tym samym portalu, tylko w dziale nauka, czytałem niedawno ciekawy artykuł o tym, że najzdrowiej i najlepiej biegać boso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruba berta Re: Biegiem po nowe buty IP: 91.123.169.* 08.05.10, 13:37 kolego bubuthebest, najzdrowiej to w ogóle nie biegać. Jak się popatrzy na biegaczy w polskich wąwozach to może co dziesiąty biega poprawnie, reszta tylko niszczy sobie zdrowie myśląc, że je poprawia. Lepsza jest już chyba jazda na rowerze, bo nie ma czegoś takiego jak niepoprawna jazda na rowerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rum Re: Biegiem po nowe buty IP: *.icpnet.pl 08.05.10, 13:58 najlepiej dla bezkontuzyjnosci biegac w five-fingersach, boso albo w trampkach, nie ma nic gorszego niz tzw. buty do biegania, najwieksi producenci powoli sie z tego wycofuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Biegiem po nowe buty IP: *.chello.pl 08.05.10, 14:09 Zwykle buty do biegania i jazda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Biegiem po nowe buty IP: 212.85.1.* 08.05.10, 14:12 To co to jest ta pronacja? Jak mam ja odzczytac z tej stopy na kartce odbitej? Bo nie czaje w dalszym ciagu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sliski_wacek Re: Biegiem po nowe buty IP: *.net 08.05.10, 14:44 gruba berto, zdziwilabys sie jak wielka sztuka dla 80% spoleczenstwa jest ustawienie siodelka, nie wspominajac o opanowaniu przerzutki tak aby sobie pomagac a nie niszczyc kolana zbednym przeciazeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uk Re: Biegiem po nowe buty IP: 193.30.160.* 08.05.10, 14:55 Albo po prostu ku ASICSy i po problemie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Biegiem po nowe buty IP: 94.254.243.* 08.05.10, 15:28 Osobiście kupiłem Jomy i jestem bardzo zadowolony - nie przez internet, ale na hurtowni, zmierzyłem itd Mam też halówki Jomy i spisują się swietnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maleszka Re: Biegiem po nowe buty IP: *.acn.waw.pl 08.05.10, 15:46 Moda na bieganie = Kasa dla Adidoda, Pumy , Asicsa , Roobaka. Odpowiedz Link Zgłoś
rabbinhood Re: Biegiem po nowe buty 08.05.10, 16:01 nie powinniście zniechęcać ludzi do biegania, każda forma ruchu jest dobra, buty jakiekolwiek, najlepiej jak najprostsze, w USA jest propagowane bieganie bez butów jako najzdrowsze, to technika stawiania stopy podczas biegu decyduje o unikaniu kontuzji, a im bardziej zaawansowany system tym większe ryzyko kontuzji. Odpowiedz Link Zgłoś
kovala Re: Biegiem po nowe buty 08.05.10, 16:16 do m: no i co z tego, ze artykul sponsorowany? I co cie to obcodzi, ile zarobili? Malo masz reklam w gazetach? Kiedy takie cwoki sie w koncu zakumaja... Co do butow, dla mnie tylko Asics Kayano, no i ewentualnie Adidas Supernova, goraco polecam pronatorom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Biegiem po nowe buty IP: 94.254.243.* 08.05.10, 16:21 Ale kupowanie butów Adidasa itd to w pewnym sensie strata pieniędzy. Osobiscie miałem Pumy Ferrari nie wytrzymały nawet roku - teraz mam New Balance - 3 razy tańsze i są doskonałe :) Odpowiedz Link Zgłoś
kovala Re: Biegiem po nowe buty 08.05.10, 16:25 co wy chrzanicie z tym bieganiem boso? i ze niby w Stanach... najlepsze buty najprostsze, ze co? najwazniejsza technika stawiania stopy, a nie buty? skad te brednie bierzesz? obejrzal jakis filmik, gamon, w zyciu nie biegal nawet przez tydzien i do komentrza sie bierze Odpowiedz Link Zgłoś
kovala Re: Biegiem po nowe buty 08.05.10, 16:27 wlasciwy dobor butow jest BARDZO wazny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Biegiem po nowe buty IP: 93.111.227.* 08.05.10, 16:47 do kovala: a ty jak biegasz to opadasz na piętę czy na podbicie/palce? większość kontuzji w bieganiu bierze się z tego, że zaawansowane buty biegowe skłaniają do opadania na piętę, co wywołuje niekorzystne wibracje i siły nacisku na układ kostny, a to w efekcie prowadzi do kontuzji. spróbuj zastosować taką technikę biegu na boso, odechce ci się po kilku zaledwie krokach. To że firmy obuwnicze promują swoje buty sloganami, to nie znaczy, że to jest prawda, oni chcą sprzedać produkt, im droższy, tym lepiej, więc będą promować je do upadłego - biegania na boso przecież nie można sprzedać. poczytaj sobie na ten temat, zanim zaczniesz komentować, i nie na forach gdzie każdy może bzdury wypisywać, tylko zadaj sobie trud poszukania żetelnych publikacji na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Biegiem po nowe buty IP: 93.111.227.* 08.05.10, 16:54 a tu krótki przykład jak to wygląda w praktyce www.youtube.com/watch?v=9itkEkcQ8WM biegczka nie dostała żadndych instrukcji jak ma biec przed testem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzieciaki Re: Biegiem po nowe buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.10, 17:02 teraz każda nowość w prasie dzieciaki skomentują "artykuł sponsorowany". O niczym nowym pisać nie wolno, bo zaraz "sponsorowany". Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Biegiem po nowe buty IP: 93.111.227.* 08.05.10, 17:09 a tu coś konkretnego www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-1170253/The-painful-truth-trainers-Are-expensive-running-shoes-waste-money.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Biegiem po nowe buty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 17:12 Na poważnych biegach zawodnicy ustawiani są wg czasów (chodzi o strefy). W dalszych strefach buty przeróżne, a im bliżej linii startu, tym większa dominacja wielkiej czwórki: Asics, New Balance, Mizuno, Saucony (kolejność nieprzypadkowa). Czołówka amatorów (oni nie są ograniczani przez sponsorów) biega praktycznie tylko w butach tych marek. To nie są głupi ludzie. Bierzcie z nich przykład. Ja, zaczynając biegać, przed kilku laty, pół roku biegałem w chińskich trampkach. I dało się. Dopiero później zrozumiałem jaki ja głupi byłem. Gdzie kupić buty? Jak nie macie pojęcia o prawidłowym doborze butów, to TYLKO w specjalistycznym sklepie. Owszem, przepłacicie stówę, może więcej, ale nabędziecie buty, które będą pomagały, a nie przeszkadzały, biegać. I nie zdemolują wam stopy. Trzeba zapłacić frycowe. Kolejne buty, po 1000 - 1200 Km kupicie już dobierając je sobie sami. I pamiętajcie, że marka to nie wszystko. Wśród Asicsów (te znam najlepiej) są modele idealne dla mojej stopy i stylu biegania i modele skrajnie nieodpowiednie. Kiedyś nabyłem Nike Pegasus. Model wśród, butów biegowych, legendarny. Dosyć ciężki, ale o wspaniałej amortyzacji. (Prawie) wszyscy je chwalą. W sklepie OK. Z papierowych danych wynikało, że są dla mnie stworzone. Ale biegało mi się w nich koszmarnie. Męczyłem się. Na szczęście po 100 Km zaczęły się rozpadać. Pewnie i tak znajdzie się wielu mądrzejszych, którzy znają się na wszystkim i sami sobie kupią pierwsze buty. Bo ładne. Bo promocja. Bo kolega ma takie i chwali. Bo to najwyższy model, to muszą być dobre. I dobrze. Krzyżyk na drogę. Mądry to co powyżej przemyśli, głupi się tylko roześmieje i złośliwie skomentuje :) Odpowiedz Link Zgłoś