Gość: iii Re: Akcja depilacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 12:26 "90% Niemców goli się pod pachami"? ;] Ja rozumiem, że przeprowadzali te badania wśród wąskiej grupy specyficznych Niemców i tak to powinno być ujęte, bo inaczej brzmi śmiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OMG Re: Akcja depilacja IP: *.static.zebra.lt 08.08.10, 12:49 pfff liudzi zwarjowali, mezczyzna musi byc mezczynem a nie ........ co Bog dal tego zabierac nie trzeba ane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Re: Akcja depilacja IP: *.cisco.com 08.08.10, 13:19 Nie rozumiem troche tego: co kogo odchodzi czy ktos sie depiluje czy nie ... Zyjemy chyba w wolnym kraju i jesli ktos ma ochote to moze robic ze swoim cialem co mu sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
niketas Re: Akcja depilacja 08.08.10, 13:43 jacy tu wszyscy "madrzy"... prawda jest jednak taka, ze sie depiluja. sam uzywam kremu pod pachy i problem z wlosami jest na kilka tygodni rozwiazany, wcale sie nie uwazam za zniewiescialego. a z ta meskascia owlosiana to juz nie przesadzajcie... eksperci za 2zlote Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Akcja depilacja IP: *.chello.pl 08.08.10, 13:43 Wystarczy że już kobiety doprowadzają do szału wiecznym siedzeniem w łazience i upiększaniem się, teraz marketingowcy chcą wciągnąć facetów do tego. Szok! Spędzać cenny czas na takich głupotach, jak depilacje, upiększanie itd. Wystarczy prysznic, antiperspirant na pachy i stopy i już. Życie nie polega na siedzeniu w łazience czy salonach kosmetycznych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Akcja depilacja IP: 91.123.166.* 08.08.10, 14:08 Ja golę nogi ale tylko dlatego, że uprawiam kolarstwo. Gdyby nie sport w życiu bym się nie ogolił gdzie indziej niż na twarzy! w każdym innym przypadku faceci golący łoniaki, klatę ,pachy czy nogi to pedały! Odpowiedz Link Zgłoś
ppinc Re: Akcja depilacja 08.08.10, 14:15 "antiperspirant na pachy i stopy" na stopy? nie nadążam za tymi nowinkami heh pobierzprogram.com Odpowiedz Link Zgłoś
cromio Re: Akcja depilacja 08.08.10, 15:10 A dla mnie zjawisko ma taka genezę. Najpierw depilowali się geje lub inni modele, zmuszani do tego przez kreatorów mody - pedałów. Potem podchwycił to przemysł golarek, ostrzy, kremów itd. A na końcu głupi i bezkrytyczni faceci - nie wiedzieć po jak cholerę - zaczęli pozbawiać się tego, co jest najnaturalniejsze w świecie. Tym "facecikom" serdecznie współczuję, że MUSZĄ robić, bez zastanowienia, to, co jest modne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeźwo_myślący_ge Re: Akcja depilacja IP: *.chello.pl 08.08.10, 15:35 Czy to jest artykuł sponsorowany przez firmę produkującą zestawy do depilacji? Nie widzę innej możliwości. Same bzdury. Stereotyp o gejach, którzy koniecznie się chcą wydepilować jest tu rozpowszechniany. Zapewniam was, że to bzdura - geje zazwyczaj wzdychają, kiedy zobaczą przystojniaka z owłosioną klatą i szepczą sobie "Patrz, jak pięknie ten chłopak jest owłosiony". Włosy na udach, na podbrzuszu i w okolicach intymnych są cholernie podniecające. Ich brak u faceta wydaje mi się aż niesmaczny. Firma produkująca zestawy do depilacji próbuje naciągnąć facetów, żeby dali im swoje pieniące za jakieś idiotyczne zabiegi. Oczywiście, parę fałszywych statystyk pomoże zebrać naiwniaków. Facetom hetero usiłuje się wmówić, że to nie jest ujma dla ich męskości, gejom - że tym bardziej powinni to sobie kupić (zasilić fundusz firmy) bo to jest trendy. Oczywiście jest niewielki procent gejów kobiecych, którzy i się depilują, i jeszcze noszą pończoszki. Nie ważne, że to mniejszość, ważne, że się wyróżniają i że się da z tego zrobić chwytliwy stereotyp. Jestem gejem, używam kosmetyków, robię wszystko, żeby być przystojnym. Byłem na Paradzie Równości. Był upał, chłopaki latali z gołymi klatami. Wielu przystojniaczków miało eleganckie, seksowne futerko na klacie. Albo przynajmniej lekkie, czarno prześwitujące kłaczki (jak ja). Nie dam się zrobić w konia lobby fabrykantów zestawów do depilacji. Nie jestem takim idiotą, żeby oddawać komuś forsę, gdy ten mi zacznie opowiadać, co mam zrobić ze swym ciałem i ile mam za to zapłacić. Jak zobaczę kogoś na klatce schodowej z ich reklamą to trzasnę dzrzwiami i powiem "Spadaj". Do czego też zachęcam innych facetów bez względyu na orientację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xv Re: Akcja depilacja IP: *.cable.net-inotel.pl 08.08.10, 15:37 > Ja golę nogi ale tylko dlatego, że uprawiam kolarstwo. raczej pedalstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobietka Re: Akcja depilacja IP: *.tor.primus.ca 08.08.10, 15:44 Bezwlosy facet to szczyt ohydy. Zniewiesciala lala. Panowie hetero, nie dajcie sie oglupic mediom. Futerko na ukochanym dla kobiety jest meskie i cudne. Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Re: Akcja depilacja 08.08.10, 15:45 Nie ma czegos takiego jak metroseksualizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Akcja depilacja IP: *.nitka.net.pl 08.08.10, 15:49 Trzeźwo_myślący - popieram i zgadzam się w 100%! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeźwo_myślący_ge Re: Akcja depilacja IP: *.chello.pl 08.08.10, 16:00 Większość gejów wzdycha do owłosionych facetów, geje bardzo lubią elegancko owłosione klaty... kłaczki wokół suteczków - to jest bardzo podniecające. Nie wierzycie - zobaczcie na stronach z ogłoszeniami gejowskimi. Owłosiona klata jest tu atrybutem seksowności. Mniejszość wśród gejów depiluje się, przebiera się za kobiety; ci często bywają określani jako zmanierowani, albo ostrzej - "cioty". Pytanie: dlaczego nas identyfikujecie z tą małą grupką? Proszę, nie róbcie tego. Zauważcie, że MY istniejemy jako orientacja homo, może mamy nieco inny (delikatniejszy) styl bycia, ale nie musi to być styl bycia "cioty". Za nic nie dam się wydepilować. Naiwniactwo i głupota ludzi powoduje, że niektórzy się nabiorą, że z powodów higienicznych i - o zgrozo - estetycznych (!?) powinni się wydepilować. I zafundują wakacje na Kanarach szefowi firmy produkującej depilatory. Niedługo pewnie lobby depilatorskie będzie tak silne, że będzie agitować, żeby z powodów higienicznych i estetycznych depilować skórę głowy (zarówno u mężczyzn jak i u kobiet). Dla tego takim naciągaczom mówię: WYNOCHA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Akcja depilacja IP: *.icpnet.pl 08.08.10, 16:18 Akurat kolarze golą nogi ze względu na wysokie prawdopodobieństwo upadku i przyjechania nogami po asfalcie - owłosiona skóra goi ise wolniej, rany się paprzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Akcja depilacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 16:30 A ja lubię jak mój Miś ma skóre gładką jak pupa niemowlaka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłopisko Re: Akcja depilacja IP: 109.243.31.* 08.08.10, 17:22 Nie jestem żadnym gejem ale włosy na plecach są wyjątkowo szpetne moja żona goli mi je co chwila dajcie mi jakiś dobry i racionalny argument,to przestane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Akcja depilacja IP: *.nitka.net.pl 08.08.10, 17:30 Chłopisko, nie musisz przestawać, ale nie chciałabym, by inni faceci pod wpływem tego tekstu zaczynali... Przez to popularyzowanie metroseksualizmu, co raz mniej facetów mnie w ogóle pociąga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeźwo_myślący_ge Re: Akcja depilacja IP: *.chello.pl 08.08.10, 18:05 Włosy na plecach to hirstutyzm (nadmierne owłosienie). Pojawiają się u mężczyzn nadmiernie zmaskulinizowanych (macho), raczej nie u facetów z delikatną budową ciała. Czy są szpetne? To kwestia kulturowa. Na niektóre osoby (i kobiety, i mężczyzn homoseksualnych) działają podniecająco, na inne - odpychająco. Jak ktoś chce, to niech sobie goli, ale to chyba świadczy o tym, że ma problemy z zaakceptowaniem zbytniego zmaskulinizowania własnego ciała i usiłuje ten stan zmienić. Ja powiedziałbym takim facetom: nie róbcie sobie niepotrzebnych kompleksów, ważne są nie jakieś kłak na plecachi, tylko żeby człowiek był zadowolony, odżywiał się zdrowo i nie palił papierochów. Natomiast w odróżnieniu od hirstutycznych włosów na plecach, włosy na klacie i na nogach to standart dla dużej części facetów. I ozdoba dla każdego, kto je ma. Dlatego depilowanie włosów na klacie, bo tak sobie życzy firma produkująca depilatory - uważam za idiotyczne. Nie dam się zniewolić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeźwo_myślący_ge Re: Akcja depilacja IP: *.chello.pl 08.08.10, 18:25 no widzisz, Olu... Ty też jesteś trzeźwo myśląca. Zgadzamy się. Zresztą jest faktem, że gej z kobietą (byle nie homofobką) w wielu kwestiach potrafią się zrozumieć. Natomiast nie jest prawdą, że geje chcą stać się kobietami (tego chcą transseksualiści) ani nawet przebierać się za kobiety (to lubi robić, oprócz transwestytów, pewna mała grupa gejów, która przebiera się za kobiety, żeby je parodiować artystycznie - drag queens). Mam nadzieję, że to rozumiesz i nie masz skojarzenia gejów z jakimiś przebierańcami z piórami w tyłku. A wydepilować się nie dam i mam nadzieję, że kobiety hetero też reagują pozytywnie na delikatne futerko na klacie swojego partnera. I że nie wyślą go do depilacji z rozkazu lobby depilatorskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrz Re: Akcja depilacja IP: 192.168.200.* 08.08.10, 18:26 Każdy ma swoje gusta. Ja uznaje tylko jedną bezwzględną zasadę - facet nigdy, ale to przenigdy, nie może golić nóg. Reszta jest rzeczą gustu. Ja regularnie gole się poniżej pasa, bo moja żona tak po prostu lubi. Tak samo jak ja bym nie chciał, żeby ona nie depilowała miejsc intymnych, tak samo ona ma prawo chcieć żebym ja się tam golił. A zdania typu, że owłosienie czyni faceta męskim, po prostu mnie śmieszą. Męskim może czynić zachowanie i ewentualnie sylwetka faceta, czy pracuje trochę nad sobą, a nie to, że paru kłaków nie zgoli. Panowie, jeżeli to pozwala wam się czuć męskim, to chyba pora popracować trochę nad swoim ego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Akcja depilacja IP: *.chello.pl 08.08.10, 19:05 do :skrz - teraz mówisz że facet przenigdy nie może golić nóg, a sam golisz się poniżej pasa. Zaczyna się od drobnych kroczków, zaakceptowałeś coś, co jeszcze 10, czy 15 lat temu nawet przez myśl by Ci nie przeszło. Za następne ileś tam lat ogolony facet na jajkach, na klacie i pod pachami będzie standardem i przyjdzie czas na nogi. Dlatego moje ustępstwo w tej kwestii (też kobiety wpływają na to i owo) jest jedno: PODCINAM. Pod pachami i w kroku, ale NIE ZGADZAM się na gładką skórkę, bo to jest zrównywanie płci, albo jakieś pedofilstwo, lepiej jest jak kobieta od mężczyzny się różni i niech tak pozostanie. Tak jak facet nie powinien się depilować, czy nosić długich włosów, tak kobieta powinna częściej nosić sukienki i długie włosy. Nie podoba mi się bardzo wszystko co podchodzi pod unisex i zrównuje płcie. Pytam się: komu to odpowiada??? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtku.p Re: Akcja depilacja 08.08.10, 19:36 depiluję całe ciało i robię to dla siebie, czuję się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: Akcja depilacja IP: *.chello.pl 08.08.10, 19:36 zakompleksione śmierdzące polaczki. jak kobieta się nie goli pod pachami to od razu jest pojazd że brudaska. macho za 5 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Akcja depilacja IP: *.nitka.net.pl 08.08.10, 19:37 Znam kilka kobiet i kilku mężczyzn homo i dobrze wiem, że - tak samo jak wśród hetero - są wśród nich ciekawi i nieciekawi ludzie, są tak samo zróżnicowani. Dla mnie golenie nóg czy klaty to sprawa zachowania właśnie. To dla mnie ten sam typ faceta, który spędza pół godziny w łazience, aby żelować sobie fryzurę, chodzą na solarium. Oni mnie NIE POCIĄGAJĄ. Prędzej spodoba mi się chłopak spędzający swój wolny czas przy grach komputerowych niż leżąc w "trumnie" w solarium lub na fotelu kosmetyczki. Skrz, skoro tak dogadujecie się z żoną, to nie ma sprawy, niektórym to nawet zwiększa doznania. Po prostu niech to ma jakiś cel, na miłość boską, prócz bycia "pięknisiowatym". Odpowiedz Link Zgłoś