Dodaj do ulubionych

telewizor do vana

IP: *.zamosc.mm.pl 08.04.12, 22:15
siemano! mam sprawę, szukam dobrego sprzętu - telewizora - do zamontowania w vanie. Mamy taki ambitny pomysł z paczką, związany z euro, aby zamontować tv do samochodu. Jesteśmy ciągle w podróży a euro tuż tuż, będziemy wdzięczni za pomoc, może ktoś już taki pomysł miał???

interesuje nas tv który będzie wyświetlał obraz bez tzw. smużenia, mam nadzieję że nie przekręciłem, najchętniej 32 cale, większy raczej się nie zmieści, chyba, że będzie miał ultra wąską ramę

LG 32LK530 to pierwszy kandydat, czy jest możliwość przymocowania go na wieszaku? gdzie tego szukać?
Obserwuj wątek
    • vkleopard Re: telewizor do vana 10.05.12, 10:25
      Zaraz, zaraz ty chcesz normalny tv wpakować do samochodu? Raczej nie przejdzie, raz, że nie wiem jak rozwiązane będą kwestie technologii, dwa, że wielki, trzy, że musiałbyś sam robić mocowania.Możesz też kupić gotowy telewizor, np. taki Nvox z ekranem 10 calowym, który mimo wszystko nie jest taki mały. Przynajmniej masz pewność jeśli chodzi o uchwyty i mocowanie
      • Gość: Krystian Re: telewizor do vana IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.12, 18:16
        tak, o to właśnie chodzi. Nie chcemy montować 10-calwego tv bo będzie za mały.

Nikt nie miał takiego pomysłu? Spodziewałem się większego odzewu. Planujemy wyposażyć vana na wakacje. Znalazłem jeszcze jeden tv ciekawy dla mnie, głównie przeglądam oferty LG bo wiem, że mają dobre sprzęty za rozsądną cenę, www.lidercen.pl/produkt-32ls570s-tv-led-lg-zamow-w-dniach-24-25-maja-2012-darmowa-dostawa-78299.html?partner=1, znajomy mi powiedział, że jest możliwość powiedzenia go na mocowaniu, ale nie mogę nic o tym znaleźć.

Czy led poprawia jakość obrazu? spotkałem się z taką informacją w sklepie, czy ledo to przypadkiem nie po prostu podświetlenie matrycy?
        • moon186 Re: telewizor do vana 31.05.12, 15:47
          Uchwyty i wieszaki często są uniwersalne dla większości tv pasują. A jak rozwiązujesz kwestie zasilania przetwornica 12V na 230V czy kombinujesz coś w tv?
          • Gość: Krystian Re: telewizor do vana IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.12, 23:10
            Tego nie wiem, nie ja się tym zajmuję, ale na pewno nie będziemy ingerować w sprzęt tv, nie znam się na tym to już zostawiam koledze z paczki, on wie co i jak, ja mam tylko dobrać fajny tv (na chwilę obecną wspomniany LG) i zastanowić się jak go zamontować. Tak są różnego typu wieszaki, ale nie mogę znaleźć takiego który jest na tzw sprężynach tłumiących drgania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka