Dodaj do ulubionych

Gra w Darta-Mężczyźni doradźcie

06.11.12, 21:58
Pomyslalam,ze Was mężczyzn zapytam .
Chce kupic mezowi Darta elektronicznego,tyle tego jest na Allegro w roznych cenach,ze nie wiem co wybrac.
Macie doswiadczenie w tej grze ,czym sie kierowac w wyborze ?
Nie chcialabym bubla kupic,gdzie lotki natychmiast sie łamią a tarcza rozsypuje.
Polecicie cos?
Obserwuj wątek
    • potwor_z_piccadilly Re: Gra w Darta-Mężczyźni doradźcie 06.11.12, 22:54
      optymist75 napisała:

> Chce kupic mezowi Darta elektronicznego,tyle tego jest na Allegro w roznych ce
      > nach,ze nie wiem co wybrac.
      > Macie doswiadczenie w tej grze ,czym sie kierowac w wyborze ?
      > Nie chcialabym bubla kupic,gdzie lotki natychmiast sie łamią a tarcza rozsypuje
      > .
      > Polecicie cos?

No wiesz, w Decathlonie pewno kupisz, to, co organoleptycznie sprawdzisz, a i sprzedawca doradzi, tyle że, czy ty jesteś pewna swojego faceta ? Bo to wiesz, istnieje obawa że tak zapamięta się w tym rzucaniu do tarczy (przy okazji do ścian i mebli), że zapomni rzucać się na ciebie.
      Pozdrawiam.
    • minasz Re: Gra w Darta-Mężczyźni doradźcie 06.11.12, 23:31
      a wiesz po co gra w darta?
      zeby pochlac piwo i pogadac z kumplami
      • optymist75 Re: Gra w Darta-Mężczyźni doradźcie 06.11.12, 23:41
        Minasz,idz na pole golfowe podsumowac rok.
        Jak bedziesz mial mi cos konstruktywnego do powiedzenia to wroc,moze cie nie skasuja.
        A moderacji z tego miejsca serdecznie dziekuje :) za szybka reakcje.
        • minasz Re: Gra w Darta-Mężczyźni doradźcie 06.11.12, 23:50
          poskarzyła sie - fuj donosicielstwo az dziwne to w twoim przypadku bo nik wskazuje ze jestes dzieckiem stanu wojennego wiec donosicielstwa powinna cie brzydzic
          • optymist75 Re: Gra w Darta-Mężczyźni doradźcie 06.11.12, 23:54
            minasz napisał:

> poskarzyła sie - fuj donosicielstwo az dziwne to w twoim przypadku bo nik wskaz
            > uje ze jestes dzieckiem stanu wojennego wiec donosicielstwa powinna cie brzydzi
            > c

A twoj dar oceniania ludzi po raz X cie zawiodl.
            Ja jestem dzieckiem szczescia,nie skarzylam sie ,sami kasuja twoje glupoty i dobrze.
    • nick_othem Re: Gra w Darta-Mężczyźni doradźcie 07.11.12, 10:28
      W miarę dobry automat do gry w dart to na pewno wydatek kilkuset złotych. Te marketowe po kilkadziesiąt czy stokilkadziesiąt złotych to raczej wyrzucanie pieniędzy, dodatkowo bardzo często są to tarcze wg wymiarów amerykańskiego darta, różniące się wymiarami poszczególnych pól. Mąż na pewno chciałby tablice z wymiarami takimi, jakie są na automatach w knajpach, a 99% z nich to tarcze europejskie.

Najlepiej kup mu tarcze sizalową - będzie cicha, wytrzymała i estetyczna. Przykład: www.darter180.com/pl/p/TARGET-PRO-TOUR-JACPOT/759
      Z taką tarczą można grać zarówno końcówkami ostrymi, jak i plastikami. Występują również specjalne szafki na te tablice, to już w ogóle jest wypas. Minus to konieczność samodzielnego liczenia punktów. Zależy, do czego mąż potrzebuje tę tarczę - jeśli do treningów, wybór sizalu będzie najlepszy.
      Pozdrawiam
    • nick_othem Re: Gra w Darta-Mężczyźni doradźcie 07.11.12, 10:38
      znalazłem Ci megawypas, tylko dość drogi: darttown.pl/produkt/ebristle-elektroniczna-tarcza-sizalowa-unicorn
      ja mam mniej więcej taką: darttown.pl/produkt/eclipse-hd-unicorn-tarcza-sizalowa
      Unicorn to bdb firma, dobra jest też na pewno Harrows.
      • optymist75 Re: Gra w Darta-Mężczyźni doradźcie 07.11.12, 10:48
        Dzieki za info i stronki.
        Gdyby jeszcze ta pierwsza tarcza byla chociaz stowe tansza :),
        druga tez fajna,ale nie liczy pn.Chlopaki chca zawody rodzinne urzadzac,wiec lepiej gdyby tarcza elektroniczna byla.
        Lotki z wyposazenia wytrzymuja dlugo czy lepiej dokupic bardziej wytrzymale?
        • nick_othem Re: Gra w Darta-Mężczyźni doradźcie 07.11.12, 12:17
          jeśli traktować lotki czysto amatorsko, to może i wystarczą te załączone. Choć ja uważam, ze warto kupić chociażby najtańsze "nie-barowe", np. www.darter180.com/pl/p/GAME-PLAY-TUNGSTEN-LOOK-18G/767
          To najtańsze jakie są, ale i tak dzieli je przepaść od "barowych"
          • optymist75 Re: Gra w Darta-Mężczyźni doradźcie 07.11.12, 12:33
            ok,to lotki juz mam,a co myslisz o tym allegro.pl/dart-profesjonalna-tarcza-i-skrzynka-unicorn-od1zl-i2764174115.html ,warto czegos podobnego szukac,czy sobie darowac?Strasznie tanio.
            • nick_othem Re: Gra w Darta-Mężczyźni doradźcie 07.11.12, 15:55
              ta jest super
              tanio, bo to aukcja:) Myślę, że pójdize za znacznie więcej
              • kalllka Re: Gra w Darta-Mężczyźni doradźcie 09.11.12, 12:02
                niekoniecznie pojdzie za wiecej. ludzie potrafia liczyc, a doliczajac koszty przeslyki moze wyjsc
                much, much moore.
    • optymist75 wybor tarczy 07.11.12, 12:36
      czy to ta podobna do Twojej?
      allegro.pl/najnowsza-tarcza-dart-eclipse-hd-unicorn-darttown-i2696621853.html
      • nick_othem Re: wybor tarczy 07.11.12, 15:58
        tak, bardzo podobna, a nawet ciut lepsza. Ja swoją kupowałem z 10 lat temu, jak nie lepiej:)
        ale próbuj licytować tę powyżej, jest świetna:) Sam bym sobie na taką zamienił.
        • optymist75 Re: wybor tarczy 07.11.12, 16:14
          Dzieki za pomoc :)
    • radziej13 Re: Gra w Darta-Mężczyźni doradźcie 09.11.12, 11:52
      Tarcza w granicach 300 zł jest już niezłym wyborem. Swoją drogą, złota z Ciebie żona. Fundujesz mężowi zabawkę, którą później wykorzysta na jako pretekst do zaproszenia kolegów i napicia się złotego nektaru. Popieram takie pomysły!
    • pwerc Re: Gra w Darta-Mężczyźni doradźcie 09.11.12, 12:04
      a macie miejsce na to? ja bym wolał bilarda :D co do darta najwazniejsze by tarcza była dobra żeby nie trzeba było lotki na siłe rzuać by weszła w tarcze
      • optymist75 kupiona 09.11.12, 13:39
        Dzieki panowie ,tarcza zamowiona,czekam na kuriera.
        Mam nadzieje ,ze maz sie przez to nie rozpije :)
        pozdrawiam
        • nick_othem Re: kupiona 11.11.12, 21:41
          kupiłaś tę z licytacji? Bo nawet się zastanawiałem, czy nie zalicytować. A widzę, że poszła za bardzo przystępną cenę:)
          • optymist75 Re: kupiona 11.11.12, 22:14
            nick_othem napisał:

> kupiłaś tę z licytacji? Bo nawet się zastanawiałem, czy nie zalicytować. A widz
            > ę, że poszła za bardzo przystępną cenę:)

:) Znalazlam taka sama,nowa,gdzie przesylka byla tansza.
            Jeszcze raz dzieki za pomoc.
    • lacido Re: Gra w Darta-Mężczyźni doradźcie 11.11.12, 23:08
      nie chcesz, żeby chłop CI się z domu wymykał? :D:D:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka