Dodaj do ulubionych

oczywistości

21.11.12, 23:13
Jakie znacie rozrywki/ metody spędzania wolnego czasu, które nie wymagają dużych pieniędzy albo w ogóle?
Obserwuj wątek
    • minasz Re: oczywistości 21.11.12, 23:38
      masturbacja
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: oczywistości 22.11.12, 00:37
        Ok, to 5 minut mamy z głowy, a co z resztą dnia? :D
        • satysf.akcja Re: oczywistości 22.11.12, 11:05
          Są pono zawodnicy co i 10 razy dziennie potrafią :) To już godzinka, a bez przesady, ile czasu można na hobby poświęcać?! Jak dla mnie bomba rozwiązanie.
    • coffei.na Re: oczywistości 22.11.12, 08:49
      nordic walking-potrzebujesz tylko kijki (ok.40 zł) to jednorazowy koszt,ja mam akurat fajnie bo moja wioska jest otoczona lasami i mamy mnóstwo dróżek tak więc jest gdzie połazić,
      bardzo lubię też rysować węglem,ołówkiem-to chyba tez nie nazbyt kosztowne-siadasz na polance otoczona pięknem flory,próbujesz przelać na papier to czym obdarzyła nas Matka Natura
      • qqbek Czytanie! 22.11.12, 09:00
        I nie ma, że książki są drogie - w bibliotece są za darmo, tylko na czas trzeba zwrócić.
        No i można Słownik Poprawnej Polszczyzny wypożyczyć i odmianę rzeczownika "kijki" w dopełniaczu poćwiczyć.
        Same zalety.
        • coffei.na or... 22.11.12, 09:02
          można zostać samozwańczym moderatorem FM i śledzić każdy najmniejszy błąd innego forumowicza..to dopiero zabija nudę :) i jakie przydatne w życiu!!
          • nie.mam.20 zdaje sie wstrzymali zapisy w kolejce spolecznej, 23.11.12, 11:49
            bo mieli zbyt wielu kandydatow.
        • minasz Re: Czytanie! 22.11.12, 10:29
          mi tam nie przeszkadza - uzyła biernika jak dla mnie poprawnie hehe
          a co do ksiazek to nie wiedziałem ze słownik mozna wypozyczyc- jezeli chodzi o inne ksiazki to owszem sa ale nie ma akurat tych ktore chciałbym wypozyczyc
          a nowe ksiazki sa drogie szczegolnie jak ktos duzo czyta
          • coffei.na moge Ci pozyczyć 22.11.12, 12:02
            kupiłam ostatnio fajna pozycję,krok po kroku napisane co i jak żeby każdemu było miło :P

i o dziwo..sprawdza się :)
            • minasz Re: moge Ci pozyczyć 22.11.12, 16:28
              podstawa to trzeba sie lubic to wczesniej czy pozniej bedzie miło
      • minasz Re: oczywistości 22.11.12, 10:19
        tez lubie łazic z kijkami choc emeryci na poczatku patrzyli na mnie jak na intruza hehe
        kijki to raczej koszt 150 zeta niz 40
        • sundry Re: oczywistości 22.11.12, 11:10
          A co tam w tych kijkach za 150 zł jest? Ja mam takie za 40 zł i nie mogę się do niczego przyczepić, amortyzację mają i takie tam.
          • lopi1 Re: oczywistości 22.11.12, 11:26
            Z amortyzacją to masz raczej trekingowe, do nordic, szczególnie takiego bardziej zaawansowanego amortyzacja jest niewskazana. W Lidelu czasem są kijki do nordica za 60-80 zł, lepsze od aluminiowych, bo jakieś karbonowe czy inne kosmiczne.
            Pozdrawiam "czystych" Nordiców.
            • sundry Re: oczywistości 22.11.12, 11:50
              Takie buty, rzeczywiście są trekkingowe, a niżej w opisie rzeczy na all pisze "nordic walking", więc chyba nawet sami sprzedawcy nie widzą różnicy. Jak kto ciekawy, to tu opisane, czym się różnią: strefanordicwalking.pl/index.php/2010/04/czym-sie-roznia-kije-trekingowe-i-kije-do-nordic-walking/
              • minasz Re: oczywistości 22.11.12, 16:22
                jak kupujesz w biedronce to czego wymagasz?

cena kijków zalezyą od materiału z ktorego jest wykonany od raczki, rekawicy (jak sie je odpina),od wyprofilowania -jezeli sa teleskopowe (to trzeba uwazac zeby szybko sie nie wyrabiały) i pewnie jeszcze wielu rzeczy
                (np jak jest przyklejony korek)
            • coffei.na Re: oczywistości 22.11.12, 12:01
              pozdrawiamy również :)
              poza tym nie liczy się kto jakie ma kijki ale sam fakt,że przyjemnie jest się poruszać :)
              • minasz Re: oczywistości 22.11.12, 16:23
                lubisz seks to chyba wiesz ze gumki sa rozne?
                ja np nie uzywam innych niz durex
      • poprioniony Re: oczywistości 23.11.12, 00:08
        > nordic walking-potrzebujesz tylko kijki (ok.40 zł) to jednorazowy koszt,ja mam
        > akurat fajnie bo moja wioska jest otoczona lasami i mamy mnóstwo dróżek tak wię
        > c jest gdzie połazić,

A ja polecam normal walking. Potrzebne sa dwie nogi (koszt ok 0zl). Normal walking
        polega na tym, ze przestawia sie jedna noge do przodu, a pozniej noge z tylu przestawia sie
        do przodu. I tak dalej. Co ciekawsze, wszystkie sciezki do nordic walkingu sa kompatybilne
        z normal walkingiem, czyli nie trzeba dodatkowych nakladow na infrastrukture dla
        normal walkingu, po prostu wychodzisz z domu i zaczynasz przestawiac nogi.
        Bardziej zaawansowani moga zaczac przestawiac nogi w szybszym tempie przechodzac
        z normal walkingu do normal runningu. Co jeszcze ciekawsze, normal running rowniez
        wymaga jedynie dwoch nog (koszt ok 0zl) i trasy sa kompatybilne z normal walkingiem
        i nordic walkingiem.
    • mexx_01 Re: oczywistości 22.11.12, 09:08
      Wolny czas w pracy: siedzenie na forum
      Wolny czas w domu: siedzenie, ewentualnie lezenie

Czas mija jak szalony....

• michau120 Re: oczywistości 22.11.12, 09:09
      Kanapping, leżysz cały dzień przed tv, można w towarzystwie... relaksuje i odpręża ;)
    • czerepa0 Re: oczywistości 22.11.12, 11:34
      rozrywka zależy od tego z kim się spędza wolny czas a nie w jaki sposob wiec znajdz fajnych znajomych i bawcie sie w domu
    • slottka.ja Re: oczywistości 22.11.12, 11:54
      ostatnio usłyszałam, że facet spotyka się ze mną dla rozrywki;)
      dodam, że nic go to nie kosztuje
      czyli spełniałoby Twój warunek.
      • duende76 Re: oczywistości 22.11.12, 12:55
        To znaczy spotykanie się z Tobą? ;P
        • slottka.ja Re: oczywistości 22.11.12, 13:58
          jak na to wpadłeś?:P
          • duende76 Re: oczywistości 22.11.12, 14:53
            to szósty zmysł ;P
      • aroden Re: oczywistości 22.11.12, 14:29
        slottka.ja napisała:
        dodam, że nic go to nie kosztuje

- zupelnie ? a kto funduje herbate ?
        • slottka.ja Re: oczywistości 22.11.12, 14:36
          aroden napisał:
          > - zupelnie ? a kto funduje herbate ?

obywamy się bez herbaty:)
          dobra zużywa trochę paliwa na dojazdy
          no ale ja też
    • szkarupa Re: oczywistości 22.11.12, 13:00
      spacer, sport, kino, teatr, bilard, kręgle, jakaś tania knajpa
    • maly.jasio Dama wprowadzajaca w Agencji 22.11.12, 13:26
      i organizujaca jej prace.

Przyjmuje klientow, podaje drinki
      przedstawia panie tam pracujace i propwadzi racunkowosc.

Praca roznorodna, wymagajaca wielostronnosci, znajomosci obyczajow i jezykow.
      Za to poznaje sie ciekawych ludzi i jest sie osobiscie CZYSTA MORALNIE
      majac te satysfakcje, ze uprzyjemnia sie zycie ludziom.
      • coffei.na Ty sie śmiejesz,a ja 22.11.12, 13:32
        dostałam jakieś 2 lata temu propozycję pracy jako "konsultantka" i to na fakcie :)
        moja praca miała polegać na przeszukiwaniu stron internetowych i umawianiu się na spotkania z dziewczynami chcącymi pracować jako tancerki w klubie go-go :)
        nie no dla mnie ok-mam dobre oko,ale po głębszym zastanowieniu..aspekt moralny..nie wiem :/
        • maly.jasio Alesz ja zupenie powaznie... 22.11.12, 13:48
          Przechodzilem kiedys w pewnej okolicy i strasznie zaczelo mnie suszyc.
          A w poblizu - weit und breit - zadnego baru, czy sklepu. Tylko Agencja.

No to wpadlem i spytalem: - czy moglbym sie tylko czegos napic ?
          - Alez prosimy !

Przyjela mnie przyjemna kobieta w czerwonej, gustownej jedwabnej sukience,
          podala kawe i koniak i pogadalismy troche przy barze....
          - Ciekawa prace pani ma... zadowolona jest pani z niej ?
          - Jak najbardziej.
          Doznalem wtedy poczucia spelnienia, ktore nosze w sobie do dzisiaj...
    • pietrzj1 Re: oczywistości 22.11.12, 13:31
      Karty, tzn. gra w karty. Brydż, kanasta, co kto lubi.
      Wymagani znajomi i same karty. Koszt niewielki, bo karty kosztują ok. 50 zł i na trochę starczają.

Trzeba uważać, bo karty lubią % i dym, a to już nie jest ani tanie, ani zbyt zdrowe ;)
    • nie.mam.20 rowerek, spacerek, czytanko, winko (to troche 23.11.12, 11:59
      kosztuje), bzykanko (w domu taniej niz w przybytku), lowionko, pisanko na foro....
      niektore nic nie kosztujo i nie wymagajo myslonka :)
      • coffei.na Re: rowerek, spacerek, czytanko, winko (to troche 24.11.12, 12:57
        a takie Ci ładne rzeczy opisałam...i mnie wyrzucili ze tąd :P
        zazdrosna babka z tej cenzorki :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka