Dodaj do ulubionych

Co na kaca?

08.05.13, 19:24
Jestem pewny, że macie jakieś swoje metody picia alko, żeby ustrzec się kaca – może się podzielicie? Chętnie też poznam coś sprawdzonego NA kaca;). Ciekawy jestem tych suplementów, nigdy sam nie próbowałem – jakie są wasze opinie?
Obserwuj wątek
    • wersja_robocza Re: Co na kaca? 08.05.13, 19:52
      Tu chyba żadnych nowych odkryć nie ma, odkąd człowiek odkrył kaca. Po pierwsze pić z umiarem. Po drugie jedzenie w trakcie (kiszonki zwłaszcza, bo wit. C przyspiesza usuwanie toksyn). Po trzecie płyny (zwłaszcza woda i soki). Po czwarte przed snem płyny i aspiryna. I po piąte w dniu kacowym pij. I jedz. I pracuj, bo na kaca najlepsza praca.:>
      • facettt odwrotnie, wersja... 21.05.13, 16:55
        > Tu chyba żadnych nowych odkryć nie ma, odkąd człowiek odkrył kaca

odwrotnie, wersja...:

- odkąd kac odkrył człowieka.

• six_a Re: Co na kaca? 08.05.13, 20:58
      mielonka. masz?
    • polskidenwer Re: Co na kaca? 09.05.13, 10:10
      Czym się strułeś tym się lecz, zawsze działa :D
      • qqbek Re: Co na kaca? 09.05.13, 12:17
        polskidenwer napisał(a):

> Czym się strułeś tym się lecz, zawsze działa :D

Nie zawsze jest taka możliwość.
        Dużo wody tuż przed snem - żeby jak najmniej się odwodnić - zapobiega zwłaszcza bólowi głowy następnego dnia.

No i jak pić więcej to wódkę (na czysto lub, dla pań, w drinkach). Piwa wypić można góra trzy-cztery, upijać się piwem to już gwarancja kaca następnego dnia (to samo tyczy się wina, brandy i koniaków).
      • pollarek Re: Co na kaca? 09.05.13, 14:39
        polskidenwer napisał(a):

> Czym się strułeś tym się lecz, zawsze działa :D

Klinowanie - jeden z pierwszych objawów rozwijającej się choroby alkoholowej...
        :>
        • engine8 Re: Co na kaca? 11.05.13, 01:47
          E tam ...ja codziennie pije i w nalog nie wpadam....
          • pollarek Re: Co na kaca? 11.05.13, 08:57
            engine8 napisał(a):

> E tam ...ja codziennie pije i w nalog nie wpadam....

Zależy co pijesz kochanieńka/i:>
            • berrri Re: Co na kaca? 21.05.13, 09:25
              Z tym klinem to trzeba uważać, bo jak tak się kilka dni popije to później pojawia się kac morderca. Wiem, że jakieś stare sposoby są, ale na mnie nie do końca działają. Poza tym jak to się mówi - nauka idzie do przodu, kto wie może ktoś już wpadł na genialny sposób, wypróbował coś, połączył nietypowe składniki.. Kiedyś ten dzień musi nadejść.
              • qqbek Nauka już dawno wynalazła magiczny środek na kaca. 21.05.13, 12:15
                Tylko jego aplikacja jest mocno problematyczna.
                Dializa i kroplówka z glukozy załatwią każdego kaca-mordercę.
                Ale trudno się spodziewać, że na oddziałach nefrologii pod sztuczne nerki podłączać będą "wczorajszych".
              • pollarek Re: Co na kaca? 21.05.13, 16:04
                berrri napisał:

> Z tym klinem to trzeba uważać, bo jak tak się kilka dni popije to później pojaw
                > ia się kac morderca. Wiem, że jakieś stare sposoby są, ale na mnie nie do końca
                > działają. Poza tym jak to się mówi - nauka idzie do przodu, kto wie może ktoś
                > już wpadł na genialny sposób, wypróbował coś, połączył nietypowe składniki.. K
                > iedyś ten dzień musi nadejść.

Ten "kac morderca" to tzw. zespół abstynencyjny:> Każdy człowiek po alko ma kaca, bo to przecież trucizna i organizm odczuwa skutki. A zespół abstynencyjny, to kac razy 10, w późniejszej fazie połączony z objawami neurologicznymi (np. padaczka alkoholowa).
                Beware sweety...:>

A co do sposobu na kaca, zgadzam się z qqbkiem - nic nie działa jak kroplówa:>
                • mariuszg2 Re: Co na kaca? 23.05.13, 12:08
                  pollarek napisała:

> Ten "kac morderca" to tzw. zespół abstynencyjny:> Każdy człowiek po alko ma
                  > kaca, bo to przecież trucizna i organizm odczuwa skutki. A zespół abstynencyjn
                  > y, to kac razy 10, w późniejszej fazie połączony z objawami neurologicznymi (np
                  > . padaczka alkoholowa).
                  > Beware sweety...:>

Droga Pani,
                  Czytam, ze Pani to musi ze z poradni uzaleznien lub pomocy społecznej....jak można u Pani zasiegnac praktycznej pomocy?
                  Prowadzi Pani jakąś grupe wsparcia gdzie moglbym się dolaczyc?
                  • pollarek Re: Co na kaca? 23.05.13, 15:46
                    mariuszg2 napisał:

> Droga Pani,
                    > Czytam, ze Pani to musi ze z poradni uzaleznien lub pomocy społecznej....jak mo
                    > żna u Pani zasiegnac praktycznej pomocy?
                    > Prowadzi Pani jakąś grupe wsparcia gdzie moglbym się dolaczyc?
                    >

Drogi Panie,
                    Owszem, miałam epizod jakiś półroczny z terapią uzależnień, ale ciepnęłam to w pisdu. Bardzo nie lubię roboty na darmo i niestety wkvrwia mnie delikwent, który po raz 16 ląduje w szpitalu w sezonie jesienno-zimowym (w wakacje na odwyku pustki Panie, aż echo hula:P), 3 mce siedzi na terapii, wykazując się ponadprzeciętną wiedzą o swych mechanizmach uzależnienia, by po wypisie 100 m. za bramą szpitalną uwalić się tak, że trzeba na detoks wieźć. Szkoda mojego czasu, wolę pomagać innym.
                    • mariuszg2 Re: Co na kaca? 23.05.13, 22:41
                      pollarek napisała:

wykazując się ponadprzec
                      > iętną wiedzą o swych mechanizmach uzależnienia, by po wypisie 100 m. za bramą s
                      > zpitalną uwalić się tak, że trzeba na detoks wieźć. Szkoda mojego czasu, wolę p
                      > omagać innym.

hmmm....sama wiedza o uzależnieniach jest dostepna w sieci...wg mnie nie trzeba jej zdobywać w szpitlu....a jak pokazuje praktyka?
                      wyleczenie się z nałogu to bardziej wola samego zainteresowanego czy wspólna praca z kimś kto pomaga takiemu?
                      • pollarek Re: Co na kaca? 24.05.13, 09:07
                        mariuszg2 napisał:

> hmmm....sama wiedza o uzależnieniach jest dostepna w sieci...wg mnie nie trzeba
                        > jej zdobywać w szpitlu....a jak pokazuje praktyka?
                        > wyleczenie się z nałogu to bardziej wola samego zainteresowanego czy wspólna pr
                        > aca z kimś kto pomaga takiemu?
                        >

Terapia uzależnień w Polsce jest oparta na systemie minnesockim, a ten zakłada, że edukacja jest dość istotna. Bo niby wiedza jest sposobem na akceptację. A gowno prawda:P
                        Nie da się uratować kogoś przed nim samym. IMO.
                        Jeśli nie ma wewnętrznego silnego przekonania, że "kvrwa mam dość, NIE CHCĘ tak więcej!", to żadne płacze, żadne krzyki nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne:>
    • mariuszg2 Re: Co na kaca? 23.05.13, 12:01
      Na kaca najlepsza jest praca.

i sos ze słoika po marynowanych sledziach, kiszonych ogorkach i kapuscie oraz grzybki (gaski najlepiej)

i klinikiem, klinikiem
      • rud.a30 Re: Co na kaca? 24.05.13, 14:38
        a ja na kaca polecam dobre bzykanko:) nie wiem czy duzo osób tak ma ale na kaca chcica jest podwójna :)
    • 0bondii Re: Co na kaca? 25.05.13, 17:13
      Dajcie spokój z tą kroplówą.. Może i działa ale bądźmy realistami :). Byłem niedawno na imprezie integracyjnej w pracy, po powrocie do domu żonka dała mi do wypicia jakiś specyfik – podobnież innowacyjny jakiś redukujący wchłaniany alkohol do krwi – zdecydowanie zadziałał, bo rano sprawdzałem się alkomatem i miałem znacznie mniejszy wynik niż zazwyczaj.. Już nie mówiąc o stanie zdrowia.
      • berrri Re: Co na kaca? 31.05.13, 16:17
        I nie zapamiętałeś co to było?? Nie widziałem niczego nowego na Orlenie w weekend a specjalnie wzrokiem po półce wodziłem ;).
        Poza tym skupiliście się na tym co zrobić z kacem a tu trzeba działać przed! Żeby nie dopuścić do bólu głowy dnia następnego w ogóle.
        • six_a Re: Co na kaca? 31.05.13, 19:29
          może nie pij tyle, to nie będziesz miał kaca.
          polecam.
          a na reklamy za bardzo nie licz.
          • rozbef Re: Co na kaca? 04.06.13, 18:09
            Na mnie extra działa wypicie ...przed 2x "końskiej " dawki wit C :)
            Ja konkretnie rozpuszczam rano 1 tabletkę Rutyna C ( 1000 mg vit C + 100mg rutyny) i po obiedzie toż samo.
            Rano po imprezie jest dużo, dużo lepiej niż dawniej :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka