Dodaj do ulubionych

Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia

16.05.13, 10:55
O ile codzienne golenie pach nie stwarza mi większych problemów, o tyle pozbycie się całej „sierści” z torsu, pleców i nóg zajmie mi ponad godzinę… Od razu wspomnę, że jednorazówki nie wchodzą w grę, bo musiałbym mieć ich setki. :/ Jak wy sobie z tym radzicie, na jakie sposoby i jakich maszynek używacie?
Obserwuj wątek
    • coffei.na Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 16.05.13, 11:16

> O ile codzienne golenie pach nie stwarza mi większych problemów, o tyle pozbyci
      > e się całej „sierści” z torsu, pleców i nóg zajmie mi ponad godzinę
      > … Od razu wspomnę, że jednorazówki nie wchodzą w grę, bo musiałbym mieć i
      > ch setki. :/ Jak wy sobie z tym radzicie, na jakie sposoby i jakich maszynek u
      > żywacie?

ostatnio widziałam w Galileo jak pewien Włoch wykonuje brzytwę za bagatela 1200 ojro..
      może i cena niegorsząca,ale skoro faktycznie masz taki problem...dodatkowo gwarancja ostrego cięcia na 200 lat!
      drugi plus to taki,że kobieta nie będzie Ci jej podbierała...chyba,że życie jej niemiłe :P
    • aroden hollera, a inni o Misiu na Klacie marza... 16.05.13, 12:36
      forum.gazeta.pl/forum/w,150,97013122,97017226,Brak_Misia_na_Klacie.html
    • henryk245 Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 16.05.13, 13:54
      wymienic jädra na silikonowe
      owlosienie stopniowo bedzie zanikac
      noo i glos biesiadny ...
    • allerune Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 16.05.13, 16:11
      > Jak wy sobie z tym radzicie

normalnie, nie jesteśmy cipkowatymi metroseksualistami żeby każdy włosek z ciała usuwać

ale spoko, rób to, czasem mamy niezłą polewkę z kolesi z odrostami na rękach i nogach
      • sibeliuss Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 16.05.13, 16:25
        Brawo :)
    • sibeliuss Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 16.05.13, 16:26
      Nie wiem jak Ty, ale ja jestem normalny.
      • easyblue Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 19.05.13, 22:42
        Normalny, czyli owłosiony jak nasi przodkowie? :P
        • sibeliuss Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 20.05.13, 07:53
          No nie powiesz mi, że wygalanie całego ciała jest czymś normalnym.
          • easyblue Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 20.05.13, 16:43
            Nie lubię, jak facet jest owłosiony jak małpa. Na klacie jeszcze zniosę, ale plecy... dzięki.
            Ja w ogóle nie lubie kudłów. Nawet moje własne mnie brzydzą. No co poradzę. Jako kobieta, dzięi Bogu mam ich zdecydowanie mniej od najmniej owłosionego faceta. Swojego kiedyś na klacie ogoliłam, przyrodzenie ogolił sobie sam:P I fajnie to wyglądało. Z drugiej strony wygolony całkowicie facet, nie daj Boże po solarce i w białych tenisówkach i dresiku.... matko jedyna...
            • urko70 Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 21.05.13, 14:50
              easyblue napisała:

> Nie lubię, jak facet jest owłosiony jak małpa.

Między "małpą" a codziennie golącym całe ciało jest cała reszta NORMALNYCH.
              • easyblue Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 21.05.13, 19:11
                Dla mnie "normalny" jest i ten codziennie golący całe ciało, jak i ten wyglądający jak małpa:)
                • urko70 Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 22.05.13, 08:30
                  easyblue napisała:

> Dla mnie "normalny" jest i ten codziennie golący całe ciało, jak i ten wyglądaj
                  > ący jak małpa:)

Dla Ciebie może być, jednak w tym przypadku, te skrajności normą nie są. :)
                  • easyblue Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 23.05.13, 23:51
                    Norma to coś, co sami tworzymy. Póki nikt nie będzie mi wmawiał i sankcjonował, że "normą" jest golić pas na srodku głowy, tudzież owłosienie pachowe pielęgnować, póty mi naprawdę obojętne, co kto robi ze swoim owłosieniem.
                    Fakt, w mniejszości są osoby golące całe ciało, ale nie każdy tak postępujący jest zniewieściałym gościem ze spaczonym poczuciem smaku. Gdy dawno temu (baaardzo) zgoliłam włosy na nogach i pod pachami, byłam postrzegana jako dziwaczka:) No bo przecież normą było hodować tam dorodne owłosienie:)
                    • urko70 Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 24.05.13, 09:00
                      easyblue napisała:

> Norma to coś, co sami tworzymy. Póki nikt nie będzie mi wmawiał i sankcjonował,
                      > że "normą" jest golić pas na srodku głowy, tudzież owłosienie pachowe pielęgno
                      > wać, póty mi naprawdę obojętne, co kto robi ze swoim owłosieniem.

Tu nie chodzi o to czy Tobie to obojętne czy nie, tu spieramy się czy codzienne
                      golenie całego ciała przez mężczyznę jest normalne.
                      Norma to "ustalona, ogólnie przyjęta zasada", sama przyznajesz, że tak
                      postępujący są w mniejsozści, moim zdaniem są eufemizm, bo ich jest po prostu
                      znikoma ilość.

> Fakt, w mniejszości są osoby golące całe ciało, ale nie każdy tak postępujący j
                      > est zniewieściałym gościem ze spaczonym poczuciem smaku.

A to tak a propos czego?
                      • sibeliuss Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 24.05.13, 09:35
                        urko70 napisał:

> A to tak a propos czego?

To taka delikatna sugestia, że powierzchnię wyżej zaczęła golić dużo później, a klatę dopiero ostatnio.
                      • easyblue Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 25.05.13, 23:19
                        >Tu nie chodzi o to czy Tobie to obojętne czy nie, tu spieramy się czy codzienne
                        > golenie całego ciała przez mężczyznę jest normalne.
                        "Tu chodzi o to", co mam ochote napisać i w jaki sposób się wypowiedzieć. Chyba nie do końca rozumiesz, na czym polega forum.

> A to tak a propos czego?
                        ???
                        Czyżbyś nie wiedział, w jakim wątku się wypowiadasz?
                        • urko70 Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 27.05.13, 10:12
                          easyblue napisała:

> >Tu nie chodzi o to czy Tobie to obojętne czy nie, tu spieramy się czy cod
                          > zienne
                          > > golenie całego ciała przez mężczyznę jest normalne.
                          > "Tu chodzi o to", co mam ochote napisać i w jaki sposób się wypowiedzieć. Chyba
                          > nie do końca rozumiesz, na czym polega forum.

Myślałem, że odpowiadając na moją wypowiedź nawiązujesz do mojej wypowiedzi ale oczywiście nikt Ci nie nakaże pisania na dany temat (w tym przypadku co jest, a co nie jest normalne).

> > A to tak a propos czego?
                          > ???
                          > Czyżbyś nie wiedział, w jakim wątku się wypowiadasz?

W wątku jest wiele myśli, podwątków, w mojej wypowiedzi, an którą odpowiadasz nie było nawiązania do zniewieściałości i stąd moje pytanie. Czyżby było za trudne? :)
                          • easyblue Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 01.06.13, 14:44
                            > Czyżby było za trudne? :)
                            Za bardzo rozbudowane:)
    • to.niemozliwe Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 20.05.13, 22:14
      Najszybciej to chyba opalic. I wywietrzyc.
    • urko70 Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 21.05.13, 14:58
      przemo_ba napisał(a):

> O ile codzienne golenie pach nie stwarza mi większych problemów, o tyle pozbyci
      > e się całej „sierści” z torsu, pleców i nóg zajmie mi ponad godzinę
      > … Od razu wspomnę, że jednorazówki nie wchodzą w grę, bo musiałbym mieć i
      > ch setki. :/ Jak wy sobie z tym radzicie, na jakie sposoby i jakich maszynek u
      > żywacie?

"my" codziennie to golimy zarost na twarzy.
      Nie, po prostu nie wierzę, ze można mieć tak szybko rosnące włosy na ciele
      poza twarzą, ze trzeba je golić codziennie, no chyba, że grasz w pewnych
      filmach i są mocne zbliżenia.
      ;)
      • torado Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 26.05.13, 14:10
        przemo a może Ty jesteś kobietą :-D :-D
        • wersja_robocza Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 28.05.13, 23:37
          torado napisała:

> przemo a może Ty jesteś kobietą :-D :-D

Zaraz kobietą. Moze jest tym takim jednym, którego imienia nie pomnę, ale w każdym razie był jednym z superhero w X Manie.:.
    • six_a Re: ogniem 28.05.13, 21:52
      i mieczem.
      • wersja_robocza Re: ogniem 28.05.13, 23:34
        A potem wietrzenie, bo swąd palonej sierści jest okropny. :>
      • urko70 Re: ogniem 29.05.13, 10:08
        six_a napisała:

> i mieczem.

Tylko co Mieciu na to....?
        • obrotowy Mieciu... 29.05.13, 16:16
          urko70 napisał:
          > Tylko co Mieciu na to....?

Mieciu mi zawsze powiadal: - a ja na to klade i dalej jade.
          • urko70 Re: Mieciu... 03.06.13, 14:47
            obrotowy napisał:

> urko70 napisał:
            > > Tylko co Mieciu na to....?
            >
            > Mieciu mi zawsze powiadal: - a ja na to klade i dalej jade.

Tylko, ze jak ta klada za duza to może mu zmiazdzyc.
            ;)
    • maksym27 Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 30.05.13, 13:49
      Mimo, że to trochę kobiece, ja stosuję kremy depilacyjne- łatwo, lekko i przyjemnie :)
      • easyblue Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 01.06.13, 14:45
        Parę lat temu próbowałam- okropnie śmierdziała mi skóra:/ Od tego czasu nie odważyłam się spróbować:)
      • mila2712 Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 02.06.13, 23:06
        jak dla mnie nieskuteczne

kobieta ma przynajmniej depilator :p
    • tapatik Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 11.06.13, 09:55
      Wystarczy, że mordę ogoliłem. Reszty nie ruszam.
    • torado Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 11.06.13, 19:43
      spitek-spit napisał:

> Jak cię stać, to zatrudnij cztery fryzjerki (albo czterech fryzjerów, w zależno
      > ści od preferencji) i jak każdy ogoli po jednej nodze, ręce i po kawałku reszty
      > , to skończą w 10 minut.

:-D. Rozwaliłeś mnie hihihihihhi
    • voxave Podpalić 18.06.13, 06:01
      Pójdzie z dymem.Trochę tylko śmierdzi.Ale zrób przeciąg.
    • headvig Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 18.06.13, 06:39
      depilacja laserowa :) idziesz kilka razy i masz spokój na całe życie :)
      • urko70 Re: Najszybszy sposób na pozbycie się owłosienia 18.06.13, 09:15
        headvig napisała:

> depilacja laserowa :) idziesz kilka razy i masz spokój na całe życie :)

Nieprawda. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka