uncledonken 22.10.04, 14:14 Lubiecie, kiedy facet ma mniej lub więcej żelu na głowie? Przeważnie wyglądają mi tacy ala "kenowaci" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: katinka Re: Żel IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 22.10.04, 14:26 Uncle, a gdzie TY sie podziewasz??? sie stesknilam za Toba :* a odpowiedz na Twoje pytanie: nie, nie lubimy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
uncledonken Re: Żel 22.10.04, 14:33 Katinko kochana, trochę ostatnio mnie nosi to tu to tam, jeszcze ten mój komputer, nie pozwala mi na czatwanie z Wami. Cierpliwości, będe tu zagladał, na czata wejde! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max A moge sie spytac co to jest "Żel"? IP: *.mad.east.verizon.net 22.10.04, 14:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: A moge sie spytac co to jest "Żel"? IP: *.mad.east.verizon.net 22.10.04, 14:40 dzieki za pozwolenie ale chyba sie nie spytam Odpowiedz Link Zgłoś
allabamma Re: Żel 22.10.04, 15:30 Nie lubię. Ja w ogóle lubię, jak facet ma krótko ścięte włosy :) Ja w ogóle bardzo lubię ścinać :D Najchętniej tak na 3 mm :D Nie tylko na głowie :D Odpowiedz Link Zgłoś
leff Re: Żel 22.10.04, 15:40 uncle - ja nie lubie jak mój facet ma zel na głowie <hihi> tzn.ten facet , którego co rano w lustrze widze mam 2 kolegów "żelujących" - czasami widze jaką fajn skorupe mają na łbie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Żel 22.10.04, 15:55 hm.. wg. mnie facet rzadko wygląda dobrze bez pewnych 'ciał obcych' na włosach:) (wyjątkiem są dla mnie albo długie włosy, albo tak jak mówiła allabamma bardzo krótkie). ja mam włosy ścięte zawsze na ok. 3-5 cm i nie wyobrażam sobie łazić bez czegokolwiek na nich:) włosy mam kręcone i niepodatne na układanie, więc musiałem znaleźć naprawdę mocny żel - ale nakładany w bardzo małych ilościach tylko na grzywkę (resztę głowy przy krótszych zostawiam w spokoju, przy dłuższych po zaczesie traktuję żelem w spraju:). oczywiście nie ma mowy o żadnej dresiarskiej 'grządce' czy posklejanych, błyszczących loczkach:) rozczesuję potem tak, by mi się na głowie nic nie błyszczało i żeby nie było żadnej twardej 'skorupy':) Odpowiedz Link Zgłoś
burrunduk Re: Żel 22.10.04, 16:57 a widzisz dankanie - uzytkowinicy takich środków dzielą się na 2 grupy - na tych u których widac i na tych u których nie widać ;) prawie jak z kobietami i ich makijażem ;) czyli jak się nie umi to lepiej nie kombinować hihi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Żel 22.10.04, 17:06 uzytkowinicy takich środków dzielą się na 2 grupy - na > tych u których widac i na tych u których nie widać ;) prawie jak z kobietami i > ich makijażem ;) makijaż którego nie widać jest mało warty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baha Re: Żel IP: *.netron.pl / 213.17.241.* 22.10.04, 21:22 blinski napisał: > uzytkowinicy takich środków dzielą się na 2 grupy - na > > tych u których widac i na tych u których nie widać ;) prawie jak z kobiet > ami > i > > ich makijażem ;) > > > makijaż którego nie widać jest mało warty:) > Autorce chodziło pewnie o ostry i delikatny makijaż :) Sztuka w robieniu makijażu polega chyba na tym, by nałożyc jak najmniej tych preparatów, ale żeby zrobiły efekt i całkowicie się z tym zgadzam :) A jeżeli chodzi o żel to odpada, chyba że tak jak mówicie, że prawie go nie widać i nie tworzy skorupy. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Żel 22.10.04, 21:45 wydaje mi się, że myśląc o żelu na włosach wyobrażacie sobie jakiegoś oblechowatego dresa, i dlatego macie taką awersję (choć może jeszcze ze szkoły podstawowej czy w ogóle z połowy lat '90, gdzie żel na włosach w ogóle był jednym - oprócz trzech pasków i bejsbola - z paru elementów rozpoznawczych dresiarza). teraz żelu, lakieru czy pianki używa prawie każdy, kto ma włosy dłuższe niż 2,5 cm a krótsze niż do szyi; tylko wy pewnie nawet tego nie zauważacie, bo wygląda naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
burrunduk Re: Żel 22.10.04, 21:57 widzisz bliński - ty lubisz ostry makijaż ona lubi jak się panu kask błyszczy ;) o gustach się nie dyskutuje :) ale generalnie we wszystkich tego typu specyfikach chodzi o to by - ukryc niedoskonałości, - uwidocznić atuty, - stworzając pozór naturalnego piekna hihi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Żel 22.10.04, 22:24 widzisz bliński - ty lubisz ostry makijaż ona lubi jak się panu kask > błyszczy ;) ostry makijaż może być ładny albo brzydki - w zależności od umiejętności manualnych oraz poczucia smaku wykonującego. natomiast błyszczący kask chyba w ogóle nie może być ładny - jest raczej hm.. śmieszny:) o gustach się nie dyskutuje :) było z buźką, ale za takie komunały mówione na poważnie mogę skręcić kark:) ale generalnie we wszystkich tego typu specyfikach chodzi o to by > - ukryc niedoskonałości, > - uwidocznić atuty, > - stworzając pozór naturalnego piekna hihi ;) 'naturalne piękno'.. to często sprzecznośc sama w sobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
burrunduk Re: Żel 22.10.04, 23:50 dla mnie natura i piekno to synonimy :) myślę że oboje wiemy o co mniej więcje chodzi drugiemu - dobranoc bliński :) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Żel 23.10.04, 10:47 oj, to się mocno róznimy w podejściu:) nie przypominam sobieani jednej dziewczyny, która w słabym makijażu (dobrym) wyglądałaby lepiej niż w mocnym (dobrym). :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: Żel IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 29.10.04, 13:00 blinski napisał: > nie przypominam sobie ani jednej dziewczyny, która w słabym makijażu (dobrym) > wyglądałaby lepiej niż w mocnym (dobrym). > :) ojjj, niedobrze :( a ja maluje sie delikatnie i moj makijaz jest wyjatkowo subtelny, a mimo to zbieram pochwaly na temat swojego wygladu. nigdy mi sie nie podobaly wyraznie zaznaczone kolory na twarzy, tak jakos. > teraz żelu, lakieru czy pianki używa prawie każdy, kto ma włosy > dłuższe niż 2,5 cm a krótsze niż do szyi; no cos Ty! znam mnostwo dlugowlosych i watpie, by ktorys z nich mial na glowie jakies mazidlo. wlosy sa czyste i zadbane i zdrowe, fruwajace na wietrze, to w wiekszosci wypadkow wystarczy. i jak mozna nie_lubic miziania po takich mieciutkich wlosach?? ojjjj, to z kim ja te kawe pilam? ;( :) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Żel 29.10.04, 16:22 z wrednym, żelującym się nielubiaczem miziania po włoskach;)) ależ katino kochana, ja nie mówię że ty musisz źle wyglądać:) do niektórych ostrzejszy makijaż nie pasuje, ale raczej dlatego, że leży w sprzeczności z ich charakterem, temperamentem, przekonaniami, stylem ubrania etc; nie dlatego że ma twarz niestworzoną do tego lub nie takie rysy - więc abstrahując od tych wszystkich stylów i charakterów, twarz w mocniejszym makijażu podobać mi się będzie raczej zawsze bardzie, co nie znaczy że w słabszym nie:) kolorów na polikach czy mocnej tapety też nie lubię - lubię mocno podkreślone oczy, obowiązkowo w każdym razie kredka i tusz, a za ładne dobieranie i bawienie się cieniami dodatkowy plus:) nie mówiłem o długowłosych, tylko o średniowłosych:) po prostu średniej długości włosy rzadko kiedy da się ładnie ułożyć bez 'wspomagaczy' - ale nie tony, tylko ilości tyleż skutecznej, co nie rzucającej się w oczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: Żel IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 29.10.04, 17:09 no dobrze, uspokoiles mnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prion Re: Żel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 01:58 > teraz żelu, lakieru czy pianki używa prawie każdy, kto ma włosy > dłuższe niż 2,5 cm a krótsze niż do szyi; Mow z laski swojej za siebie. Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Żel 23.10.04, 10:44 nie, mówię o tym, co widzę. napisałem 'prawie' - więc zapewne jesteś tym którego pominąłem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prion Re: Żel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 10:53 Z kumpli ktorych znam, tych uzywajacych zelu/lakieru, moge swobodnie policzyc na palcach jednej reki. I to wcale nie oznacza, ze mam tak malo kumpli. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Żel 23.10.04, 11:03 może rzadko trafiam na twoich kumpli? :) wiesz, dla mnie nie używanie żelu ani lakieru przy trochę dłuższych włosach dobrze wcale nie świadczy (źle w sumie też nie:), na ogół fryzura wygląda niechlujnie. Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniony Re: Żel 23.10.04, 11:20 > może rzadko trafiam na twoich kumpli? A moze ja rzadko na Twoich? W kazdym razie, neguje twierdzenie "prawie kazdy, ze srednimi wlosami, uzywa lakieru lub zelu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prion Re: Żel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 12:26 Moze mniej czasu spedzaj pod budka z piwem, poznasz nowych ludzi, wtedy zmienisz zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Żel 23.10.04, 12:31 nie sądzę żeby cwaniaczki spod budki z piwem przeznaczały swoje ciężko wysępione pieniądze na dbanie o swój wygląd:) Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: Żel 23.10.04, 12:32 a potem taki nazelowany ken sie nie da pokiziac po wloskach bo mu fryzure rozwlae ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Żel 23.10.04, 12:38 ja nie lubię jak się mnie kizia po włoskach obojętnie od tego czy mam ułożone włosy, czy nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
diastema Re: Żel 29.10.04, 13:14 :D dobre :D ale akurat paznokci u mnie brak bo taki zakaz na uczelni ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
magilaina Re: Żel 29.10.04, 14:00 Nic dodac nic ująć - w zupełności, całkowicie i bez zastrzeżeń zgadzam sie z blinskim :) Bez żadnego podlizywania się! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Żel IP: *.anwa.com.pl / *.anwa.com.pl 29.10.04, 18:00 bleeeeeeeeeeeeeeeeeeee, coś okropnego. Szampon, odżywka to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Żel IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 21:38 Żel kojarzy mi sie z dresami. Są dwie odmiany łysi karczycha albo wypicowani zwani czasem żelboyami(na ogół na sztachotekach ale i w miastach) Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Żel 29.10.04, 23:06 Albo czy obfitość pomady na wąsach szczecinie jest miła sercom waszym niewieścim może, czy też zachować umiarkowanie w tym względzie należałoby, hąch? ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
itsnotme Re: Żel 29.10.04, 23:26 Niezwykle interesujące każdego faceta zagadnienie... Drogie Panie udzielajcie się liczniej bo _mężczynom_ta_informacja_jest_niezbędna_do_egzystencji:>>> Skoro już zabrałem głos w tak interesującej dyskusji, powinienem coś dodać od siebie. Jako, że wygładzanie przedziałków u dresów i pionowych farfocli u lizusków na wszystkie strony mi generalnie wisi, skłonię się tylko do wyrażenia mojej dezaprobaty wobec kolorowych makijaży a'la playstation. ale się rozpisałem.. Odpowiedz Link Zgłoś
itsnotme Re: Żel 30.10.04, 00:26 > A pekaesy? Czy tapirować pekaesy? :) No to ma nastepnych kilka nocy z głowy:> Odpowiedz Link Zgłoś