04.07.02, 13:32
czesc Wam.
Wczoraj oglądałam film na faktach. Bardzo mnie wzruszył, ale przede wszystkim
dal wiele do myślenia. Ja jestem hetero, mam stałego partnera, ale to różnie
bywa.
A Wy? Pytam gejów - jak sie na to zapatrujecie? zabezpieczacie sie zawsze? czy
macie jednego partnera?
Sama zamierzam przeprowadzic rozmowe z facetem na ten temat. Ufam mu bardzo i
nie podejrzewam go o zdradę, ale jeśli coś takiego sie stanie, to chce
wiedziec o tym, by ew. uniknąc zarażenia.
Obserwuj wątek
    • marzena_24 Re: aids 04.07.02, 13:35
      film oczywiscie oparty na faktach autentycznych. Sorry, spieszyłam sie .
      • Gość: Gucwa Re: aids IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 04.07.02, 14:48
        nie ma faktów, nieautentycznych.....jeśli chodzi o ścisłość
    • poznan_o Re: aids 04.07.02, 13:36
      nie wiesz ze kazdy pedal ma 500 partnerow
      • marzena_24 Re: aids 04.07.02, 13:39
        a niby skąd mam wiedziec?
        • Gość: Eryk Re: aids IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 17:55
          marzena_24 napisał(a):

> a niby skąd mam wiedziec?

Uwierz poznaniowi o na słowo - wie to najlepiej z autopsji...
    • nancyboy Re: aids 04.07.02, 13:42
      Ja mam stalego partnera.
      • marzena_24 Re: aids 04.07.02, 13:48
        a boisz sie aids? myślałeś kiedys o tym? Zakładam, ze przed Tobą , Twój partner
        miał innego, i Ty pewnie tez...
        Czy przed wspólnym sexem badaliście sie, albo chociaż jakiś rozmowę
        przeprowadziliście. Pytam o to,bo moim zdaniem temat bardzo poważny, a chyba
        pomijany.
        • nancyboy Re: aids 04.07.02, 13:55
          Nie mialem nikogo wczesniej.
          Jestesmy powaznymi ludzmi i napewno nie narazalibysmy siebie nawzajem gdyby byl
          chociaz cien obawy o chorobe.
          Mysle, ze Twoje wyobrazenie o homoseksualizmie powstalo na bazie tego co widac
          golym okiem - czyli klubow gejowskich, gdzie rozgrywki sa prowadzone
          systemem "kazdy z kazdym".
          Wiele par zyje jednak z dala od tego bagna, wiec ich nie widac, wiec ludzie nie
          wiedza o ich istnieniu.
          Ja i moj partner nie uprawiamy np. seksu analnego bo po prostu nas to nie
          pociaga, co dla wielu niewtajemniczonych moze byc szokujace.
          • marzena_24 Re: aids 04.07.02, 14:04
            moje wyobrażenie o Was - Gejach nie jest takie, jak sugerujesz. Sama też byłam w
            klubie dla homo, ale tylko ze względu na muzykę tam puszczaną. Byłam z resztą z
            facetem. I fakt widziałam nie mało, jednak na zwykłych dyskotekach jest dokładnie
            to samo. Słyszałam że bardziej narazeni sa homoseksualisci i narkomani, co nie
            wyklucza ludzi heteroseksualnych. Stąd moj pytanie kieruje do gejów. Bez obrazy
            oczywiście.
            • Gość: ra:) Re: aids IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.02, 14:31
              tez mam stalego partenra, nie zabezpieczamy sie w zaden sposob, bo nie ma obawy,
              ze ktos z nas moze byc chory. Ja nie mialem wczesniej zadnego "skoku", a moj
              partner sie przebadal..na wszelki wypadek i dla spokoju ducha.
              Bary gejowskie i restauracje sa niewatpliwie potrzebne, wasze wyobrazenie o nich
              tez nie do konca jest prawdziwe. Tam gdzie sie cos dzieje, to sie dzieje, ale
              wiekszosci nie odroznilabys ich od pubow. No i latwiej tam niz gdzies indziej
              trzymac za reke swojego partnera. Przynajmniej nikt sie na ciebie nie gapi :)) i
              nie nazywalbym tego bagnem.

ramzes:)
              • marzena_24 Re: aids 04.07.02, 14:38
                ja tam nic takiego nie mówiłam,że bagno. i nie przeczę, ze takie puby są
                potrzebne, i nie mam nic przeciwko, do czasu kiedy nie doznam od was krzywdy.
                Szkoda tylko, ze tak wielu narkomanów... (akurat tam gdzie byłam)
                pozdrawiam
                • Gość: Gucwa Re: aids IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 04.07.02, 14:51
                  a ktoś Cię pokłuł igłą? pedał czy narkoman...oto jest pytanie!!!
                  • kuska_64 Re: aids 04.07.02, 15:22
                    Gość portalu: Gucwa napisał(a):

> a ktoś Cię pokłuł igłą? pedał czy narkoman...oto jest pytanie!!!

... czy pedaly kluja igla?? Cos Ci sie chyba z branza pomylilo?
                    Chyba ze w Twoim rozumku Misia Puchatka kazdy pedal to cpun.
                    Problem dotyczy heterykow w rownym stopniu, a moze nawet wiekszym?
                • Gość: ra:) Re: aids IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.02, 17:35
                  ...do czasu kiedy nie doznam od was krzywdy.

coz..na gwalt z naszej strony nie masz co liczyc, a narkomanow jest znacznie
                  wiecej wsrod hetero..wiec zacznij sie obawiac dyskotek dla hetero.. a noz widelec
                  ktos cie tam igla potraktuje..:)

ra:)
                  • marzena_24 Re: aids 05.07.02, 08:31
                    rzeczywiście, gey mnie nie zgwałci:)
                    A poważnie to nie pokłuł mnie nikt igłą, i jestem świdaoma, ze ryzyko jest chyba
                    takie samo własciwie wszędzie. I na dyskotece dla homo i dla hetero.
                    Jednak nie tylko o taką krzywde mi chodzi-ale to dotyczy bardziej narkomanów.No i
                    nie o tym chciałam mówić.
                    Pytałam czy myslicie o tym, czy jesteście świadomi tego wirusa, i jak sie
                    zabezpieczacie.
                    pozdrawiam.

Gość portalu: ra:) napisał(a):

> ...do czasu kiedy nie doznam od was krzywdy.
                    >
                    > coz..na gwalt z naszej strony nie masz co liczyc, a narkomanow jest znacznie
                    > wiecej wsrod hetero..wiec zacznij sie obawiac dyskotek dla hetero.. a noz widel
                    > ec
                    > ktos cie tam igla potraktuje..:)
                    >
                    >
                    > ra:)

• bacarat Re: aids 05.07.02, 09:16
                  Po co chodzisz do gejowskich knajp?
                  tylko mi nie wciskaj kitu, że ze wzgledu na muzykę?
                  Jest tyle dyskotek w Wawie. A Ty tak do gejowskiej ze swoim gościem?
                  Jak czuje się Twój facet w gejowskiej knajpie?
                  Rozumiem otwartość, ale to wydaje mi się trochę dziwne.
                  Czy możesz mi to wyjaśnić?

• Gość: ra:) Re: aids IP: *.dip.t-dialin.net 05.07.02, 12:55
                    nie wiem, jak w Polsce s aodbierane gejowskie knajpy, ale tu chodza do nich
                    chetnie takze kobiety (nie lesbijki). Wiadomo, ze wiekszosc gejow dba o siebie
                    znacznie bardziej niz przecietny hetero, wiec i jaest na co okiem rzucic, bez
                    obawy, ze facet zaraz sie przyssa.

ra:)
    • Gość: Artur Re: aids IP: *.elcomp.com.pl 04.07.02, 15:16
      Hej
      temat rzeczywiscie powazny.
      Ale chciałem wam zwrócić uwagę na kilka faktów, na które zwraca uwagę coraz
      wiecej lekarzy.
      Najwiekszy wzrost zarażeń wirusem HIV w chwili obecnej nie występuje jak
      mogłoby się wydawać w śród homoseksualistów,
      ale w śród heteroseksualistów.
      Z tego co wiem środowisko homoseksualne zostało już nauczone profilaktyki. Nikt
      się nie wstydzi spytać choćby o badania.

Wielu ludziom wydaje się ze HIV jest zarezerwowane dla homoseksualistów, ale
      tak nie jest.
      Największe zagrożenie jest tam gdzie wydawać by się mogło, ze jest się
      bezpiecznym.
      Mąż na delegacji, impreza firmowa, panienki z jakiejś podłej agencji lub
      tirówki, balanga, nikt nic nie pamięta.
      Powrót do domu. Kochająca żona albo dziewczyna. Seks bez zabezpieczenia bo
      przcież tak od lat. Nawet nikomu do głowy nie przyjdzie, ze może nalezy zrobić
      testy.

• marzena_24 Re: aids 05.07.02, 07:57
        Dokładnie. I wlasnie dlatego o tym mówię. Wg mnie to bardzo realne, a niestety
        wiele osób chyba o tym nie pamięta.
    • bacarat Re: aids 05.07.02, 09:11
      marzena_24 napisał(a):

> czesc Wam.
      > Wczoraj oglądałam film na faktach. Bardzo mnie wzruszył, ale przede wszystkim
      > dal wiele do myślenia. Ja jestem hetero, mam stałego partnera, ale to różnie
      > bywa.
      > A Wy? Pytam gejów - jak sie na to zapatrujecie? zabezpieczacie sie zawsze? czy
      > macie jednego partnera?
      > Sama zamierzam przeprowadzic rozmowe z facetem na ten temat. Ufam mu bardzo i
      > nie podejrzewam go o zdradę, ale jeśli coś takiego sie stanie, to chce
      > wiedziec o tym, by ew. uniknąc zarażenia.

Marzenko? czy Ty się zawsze zabezpieczasz i masz jednego partnera?

• marzena_24 Re: aids 05.07.02, 12:47
        sluszna uwaga. sądze, ze tak na prawde to nie wymagasz odpowiedzi.
        Zauważ jednak, że ja pytałam o to , czy ludzie biorą pod uwagę zarażenie aids>?
        Wydaje mi sie że wielu o tym nie myśli, może takie wrazenie odnoszę, ze tak nie
        wiele sie o tym mówi

bacarat napisał(a):

> Marzenko? czy Ty się zawsze zabezpieczasz i masz jednego partnera?
        >

• bacarat Re: aids 05.07.02, 13:00
          Hej :)
          Myślę, ze tak jak ktoś wczesniej już wspominał, w srodowisku gejowskim, rozmowy
          na ten temat, zadawanie pytań i przeprowdzanie badań co jakiś czas to już norma.

Natomiast nie sądzę aby robienie sobie testów na HIV w srodowisku
          heteroseksulnym było czymś oczywistym. Testy się robi jedynie gdy są potrzebne
          do ubezpieczenia na zycie.
          Czy jak zaczynasz spotykać się z nowym gościem to poprosiłabys go o zrobienie
          testów?
          Albo czy wyobrażasz sobie aby chłopak poprosił dziewczyne o zrobienie testów?
          Prawdopodobnie by się obraziła i takiego delikwenta pogoniła.

hejka :)
          • marzena_24 Re: aids 05.07.02, 13:17
            otóz wyobraź sobie, ze rozmawiałam o tym z moim partnerem gdyż wcześniej
            mieliśmy juz kogoś.
            W każdym razie często jest tak, ze ludzie bzykają sie bez zabezpieczeń, mają
            kilku partnerów, jeden po drugim, i nawet nie wiedza kiedy mogą sie zarazić.
            Często osoby chore przez długi czas nie wiedza o tym, ze mają wirusa i
            przekazuja go dalej.
            Jak dla mnie to taka rozmowa w celu wykluczenia zarazenia jest konieczna przed
            rozpoczęciem wspólżycia z nowym partnerem. I wcale nie dlatego, ze podejrzewam
            go o to, tylko by miec pewnosć, a kiedy jej nie ma, to wtedy pozostają badania.
            Podobno nie ma bezpiecznego sexu z osobą chorą na AIDS.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka