Dodaj do ulubionych

świat motocykli

18.01.04, 17:49
Moim zdaniem ŚM coraz bardziej spada na psy. Denne, bezsensowne opisy,które
w ogóle nie wciagają czytelnika do ich przeczytania do końca. Poza tym pełno
reklam (nawet są takie, które nie mają nic wspólnego z motocyklami) i
jeszcze coraz drożej. Kupuje go od 1996 roku co miesiąc, a jak wyszedł numer
1/2004 to miałem problem z jego znalezieniem. Po dużych staraniach w końcu
go dostałem (bez płyty) , ale nie był tego warty. SuperBike 10 razy lepiej
opisuje nowe ZX 10R, CBR 1000RR i YZF R1 i jako czasopismo jest dużo
ciekawszy i nie wiele droższy. Nie wiem skąd wzieli sobie przydomek NUMER 1
WŚRÓD CZASOPISM MOTOCYKLOWYCH ????
Obserwuj wątek
    • mirkomz Re: świat motocykli 18.01.04, 22:20
      Napisz konkretnie jakie masz zarzuty, bo na ogole zrzedzenie nie ma jak
      odpowiedziec. Ja uwazam ze gazeta jest dobra, ostatnia plyta do niej dolaczona
      calkiem ciekawa.
    • mzbyszek Re: świat motocykli 21.01.04, 21:15
      od kiedy pamietam polska to wolny kraj i nie ma nakazu kupowac SM nikt do tego
      cie nie zmusza ja raz zrezygnowalem z kupowania ale powrocilem bo ta gazeta
      jest NASZA!!! ja sie nie obrazam na to czy na tamto, masz konkretne uwagi to
      napisz i nie obrazaj WIEKSZOSCi kupującej te pismo ciesz sie ze masz wybor
      kupna i czytania wolisz superbike?? to kupuj!!! a swoja droga co ci sie nie
      podobalo w CD?? to ze byla za 1pln?? ja z tego filmiku dowiedzialem sie duzo
      ciekawych rzeczy. a swoja droga . slyszales wczesniej o panu JOHN BRITTEN??
      pozdrawiam (Panie Szymonie wywal kolesia!!!)
      • sly11 Re: świat motocykli 21.01.04, 22:16
        kolego mzbyszek,mnie równiez polska kojarzy sie z krajem wolnym więc nikogo
        nie "wywala"się za formuowanie swoich opinii,(a tym bardziej nie wyręczaj się
        panem szymonem).a'propos SM nie mam większech zastrzeżeń ,gazeta musi docierać
        do największego grona czytelników tych "tych złozonych jak i prostrzych" wobec
        czego i plakacik musi być duży i zdjęcia na 3/4 strony a i opisy dość
        ogólnikowe choć w miarę rzetelne.było kiedyś pismo fachowe (auto technika
        motoryzac.)w którym proporcje te były z goła odwrotne,i właśnie dlatego "było".
        dlatego nie zżymajcie się koledzy na formę jaką przybiera SM, chcecie żeby
        było, to się przyzwyczajajcie.(a tak na marginesie kupiłem 1/2004 z płytą i już
        nie chodzi o kasę jaką trzeba było wysupłac na ten krążek,ale czasu to nie mogę
        odrzałować(najlepsze moto świata 50 minut ostrej jazdy)to subiektywne
        stwierdzenia jakiś gości bez konkretnego uzasadnienia,plątanina tematów i
        gatunków,beznadzieja.tymczasem czekam na nowy SM ,kupię i poczytam.pzdr
      • bartek2bike Re: świat motocykli 22.01.04, 12:32
        Wiem,że Polska to wolny kraj i nikt mnie nie zmusza do kupowania ŚM. Swoją
        drogą to ty chyba nie wiesz co czytasz ? Przecież ja wyraźnie napisałem że
        kupiłem nr 1/2004, a nie 2/2004 i kupiłem go bez płyty, bo ją w empiku ukradli
        i dlatego załapałem się na gazete (moim zdaniem szkoda było zachodu). Co z
        ciebie za motocyklista jeżeli żeś nie słyszał o JOHNIE BRITTENIE ??? Ja już o
        nim co nieco słyszałem jak zaczynałem moją przygode z jednośladami (ok.1990
        roku). Tyle co ja mam literatury dotyczącej motocykli w domu to ty jeszcze na
        oczy pewnie nie widziałeś. Nie mówie, że SB jest super (to masz racje,on jest
        tylko tłumaczony). Moim zdaniem NR 1 wśród czasopism motocyklowych była (bo
        już jej nie ma) MotoRmania. Koniec i kropka !! Co do tej płyty styczniowej to
        nie wiem czy jesteś zadowolony z jakiegoś starego filmu na DVD ? Sorry jeśli
        cię uraziłem czymś w tym lub poprzednim liście. Pozdrawiam i nie mam zamiaru
        ciebie wywalić.
    • jarpen_etz Re: świat motocykli 22.01.04, 09:00
      Świat motocykli to bardzo dobre czasopismo, praktycznie 100 % polskie, chociaz
      dla niektórych to moze nie ma znaczenia (dla mnie po części) bo taki np.
      superbike brytyjski tez jest niezly, ale lepszy byl w poprzednim wydaniu, gdy
      byl tam jeszcze Dava Sonsky. Ale ta cena.... Śm kupowany w kiosku jest lepszy
      od Motocykla który także kupuje (zbliżone ceny), ale w prenu,eracie parametr
      cena/ jakość jest raczej porównywalna bo w prenumeracie Motocykl jest duzo
      tańszy...
      Każdy lubi to co lubi...
      Jarpen
    • mw650 Re: świat motocykli 22.01.04, 16:21
      A ja sie zgadzam z Bartkiem, Swiat Motocykli robi sie nudny, kiepski,
      komercyjny, coraz mniej profesjonalny i poprostu nieciekawy. A czytam go od
      zawsze, od 93ego roku i mam pol szafy archiwalnych numerow, wiec moge chyba
      miec zdanie na ten temat. Hymny pochwalne na pol gazety na jakiegos Mondiala,
      co to go nikt nigdy w Polsce nie kupi i pewnie nie zobaczy, okreslenia
      typu,,legendarny motocykl WFM''( w opisie nadchodzacych targow), czy
      tez ,,kultowy motorower Komar'' Hahaha, toz to jest dopiero kult i legenda cala
      geba:-))) Sokoly, Indiany to przy tym kulcie pikus. Kolejna rzecz. Gazeta ktora
      propaguje bezpieczna jazde w odpowiedniej odziezy, obuwiu- daje fotke soldata
      na Dnieprze w klapkach szmacianych na nogach. Zenada normalnie. Jak przejrze
      poprzednie numery SM w tej ,,nowej wersji'' to tez napisze co ciekawego
      znalazlem, bo akurat nie mam pod reka. A jesli chodzi o kupowanie, to owszem
      przymusu nie ma, ale to czy ktos bedzie kupowal czy nie, a zdanie na temat
      samego czasopisma to dwie rozne sprawy. Pozdrawiam.
    • mzbyszek Re: świat motocykli 30.01.04, 19:54
      Witam to znowu ja. Ten zjechany jak widze przez wszystkich. Przyznaje ze moja
      odpowiedz na twoj list byla moze "nieco" ostra ale powoli zaczyna mnie nudzic
      ze nie podoba sie wam (bo nie mi) to lub tamto w SM, prawda gazeta stala sie
      komercyjna ale pozostali (jak mi sie wydaje) ci sami ludzie ktorzy ja tworzą!!!
      napewno dobra jest taka konstruktywna krytyka ale to jak zostanie odebrana i
      czy cos z tego wyniknie zalezy od prowadzących. MAM RACJE?? swojego czasu
      napisalem na tymze forum ze stara strona tegoz pisma byla lepsza... i nic..
      moze cos sie pozmienialo z tymi ludzmi? niewiem. powiedz prosze co ty o tym
      myslisz. podoba ci sie ten natlok gazet i gazetek a w nim Śm??(chodzi mi o
      strone)
      ps mlody jestem i zafascynowal mnie john britten, masz moze jakies namiary na
      info o gosciu i jego "dziecku"?? bede wdzięczny
      pzdr niegniewaj sie mi tez nie wszystko sie podoba :-)
    • koltun_m Re: świat motocykli 04.02.04, 10:01
      ja krutko
      kiedyś to była gazeta wszystkich motocyklistów a teraz to tylko pismo o
      motocyklach (a może o moturach) i ludziom z "branrzy" coraz mniej się podoba a
      jest coraz droższa pozro
      kołtun
      • grubz916 Re: świat motocykli 04.02.04, 13:38
        "kiedyś to była gazeta wszystkich motocyklistów a teraz to tylko pismo o
        motocyklach..."

No, i jaka to jest roznica??
        Mi akurat sie podoba

Tomek
    • slavek2 Re: świat motocykli 04.02.04, 15:05
      A w Super Bike opisują jak naprawić weterana, bo takie motocykle też istnieja.
      • asiorasior Re: świat motocykli 06.02.04, 20:35
        Gazetka jest dobra, jednak jak każde pismo ma swoje wady. Myślę , że nie ma
        prasy która pogodziłaby kierowców motocykli sportowych , harleyowców i
        weteranów. Każdy z nas patrzy przez pryzmat swojego pojazdu. Jednak dobra
        gazeta ma wyznaczony kierunek w którym zmierza i musi być on jasno określony,
        bowiem gdy dany magazyn jest dla wszytkich, nie zadowala nikogo. Jeśli ktoś
        zna się na wszystkim - to nie zna się na niczym. Życzę wielu dobrych tematów.
    • koltun_m Re: świat motocykli 08.02.04, 16:54
      kiedyś było 48 stron i było więcej ciekawych rzeczy a teraz jest wszystko i
      nic

w opisie motocykla przerabianego większosc jest o właścicielu i drodze z rajhu
      nirz o przerubkacz
    • bartekbubula Re: świat motocykli 08.02.04, 17:54
      Podzielam zdanie bartek2bike. coraz wieksza kaszanka!!!!!!.kupuje to pismo od
      pierwszego numeru i starsza forma byla zdecydowanie lepsza a poza tym to chyba
      suzuki ma cos do zaproponowania bo caly czas jakie to suzuki jest wspaniale a
      moim zdaniem do hondy to sie nawet nie umywa!!!!! czy to ma cos wspolnego z....

co do opisow to faktycznie sa cienkie i coraz ciensze. nie mamy w tym kraju
      powaznego pisma ktore by konkretnie traktowalo temat, a jak cos jest o
      wszystkim to jest o niczym.gielda kiedys byla dosc szeroka a w tym momencie to
      jest jakas pomylka.

w ostatnim czasie wziolem w reke wlasnie superbike i motocykl i uwazam ze sa na
      lepszym.

nr 1 w polsce? tylko od ktorej strony? ;)
    • adamyzf Re: świat motocykli 24.02.04, 11:36
      SM czytalem zawsze. Ale od roku, czy nawet lepiej to co dzieje sie ze SM nie da
      sie opisac mam prawie wszystki numery ale po 2002r. (z malymi wyjatkami) tam
      nic nie ma.Gdzie sie podzial nasz stary Swiat Motocykli?A co do plyty z nr2
      (luty)to bida z nedza!!!filmem nie da sie przekabacic czytelnika.CD nie
      tlumaczy ceny!!!Na tej plycie nie ma 50min. ostrej jazdy! Powiem szczerze ze
      pod koniec (OSTREJ JAZDY)prawie spalem.Czekam na powrot starego SM.
      pozdrawiam.
      ps.mam nadzieje ze nikogo nie urazilem.
    • robekxt500 Re: świat motocykli 25.02.04, 15:23
      Najbardziej przeraziły mnie te bilboardy na ulicach reklamujace NASZE
      CZASOPISMO.Do tej pory uważalem tą gazete za inną od innych , a teraz nie
      sposób jej odróznic na półce w kiosku.Dobry byl pomysł z plakatem
      przedstawiającym laski na motocyklach,i z kolorową gieldą.Przydało by się
      więcej relacji ze zlotów (szczególnie porą jesienno-zimową).Nowa szata
      graficzna polepszyla przejrzystosc ale jakosc artykulów troche spadła, a moim
      zdaniem to powinno byc na pierwszym miejscu.Cena troche za wysoka , ale odkąd
      pomiętam ŚM kosztowal zawsze mniejwiecej tyle co dwa litry paliwa,teraz tez
      jest podobnie.Coż wszystko sie zmienia nawet naszą gazetę to dosięglo.
    • adamrules Re: świat motocykli 29.02.04, 23:21
      A co to k..., powiedzial ktos z tlumu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka