kate-gun Re: Sporty walki 06.11.05, 17:41 ja trenowalam aikido, ale tu akurat nie chodzi o walke sensu stricto, raczej o jej unikniecie :p moj brat trenuje kravmage i dzieki niej obronil sie, gdy pod wlasnym blokiem napadly go dresy. 2 ociezale karki nie maja szans w starciu z jednym ZWINNYM kolesiem, a sporty walki ucza wlasnie zwinnosci i szybkosci ruchow Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Sporty walki 06.11.05, 17:59 powiem ci, ze kravmaga to zaje...sta sprawa, jesli zalezy ci przede wszystkim na samoobronie, bo gdyby wybierac sztuke walki dla samej sztuki, ja wybralabym jakies karate czy kung-fu. ale o tych dwoch to moge sobie jedynie pomarzyc. lekarz mi zabronil, trzeba chronic glowe :((( Odpowiedz Link Zgłoś
typowy_kark Re: Sporty walki 07.11.05, 08:59 dwa karki (moje okreslenie "kark" nie pokrywa spasionego lysola, to jest po prostu lysy grubodupiec) ktore wiedza co robia, maja raczej duze szanse ze zwinnym kolesiem. walka z kilkoma przeciwnikami to ciezka sprawa. zwlaszcza z przeciwnikami ktorzy znaja sie na swojej "robocie". Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Sporty walki 07.11.05, 22:50 widocznie to jakies leszcze byly, skoro daly sie pokonac 2 ruchami :p Odpowiedz Link Zgłoś
zbanowany-zbanowany-diabel Re: Sporty walki 06.11.05, 17:56 tony82 napisał: > Trenował ktoś kiedyś? no kiedyś tak Odpowiedz Link Zgłoś
zbanowany-zbanowany-diabel Re: Sporty walki 06.11.05, 18:00 taekwondo i judo , pare pare razy byłem na treningach kung fu - ale to ostatnie nie podobało mi sie Odpowiedz Link Zgłoś
tony82 Re: Sporty walki 06.11.05, 18:02 Przy moich wymiarach to takie latanie odpada:))) Odpowiedz Link Zgłoś
hwesta Re: Sporty walki 06.11.05, 18:04 Kiepska wymówka - różni ludzie trenują - nie wszyscy są szczupli Odpowiedz Link Zgłoś
mabiwy Re: Sporty walki 09.11.05, 01:30 nie odpada, wręcz przeciwnie. I nie latasz- tańczysz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zaara1 Re: Sporty walki 10.11.05, 00:09 Kung fu – styl północnej modliszki. Nadal trenuję i bardzo sobie chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
krecilapka Ja 06.11.05, 18:20 trenowalem boks - polecam dla chetnych na zlamanego kinola :). No i troche pociagnalem to dalej na kickboxing. Ale bez spektakularnych osiagniec, w sumie tak sobie mi szlo w ringu. Jak chcesz sie po prostu "usportowic", to trenuj cokolwiek. Mozesz liczyc na rozne drobne urazy przy rozciagnieciu i tyle. Jesli zamierzasz walnac Zenka w rylo pod sklepem, to w ogole odpusc sobie sporty niekontaktowe. To zupelnie do doopy, dobre dla samorodnych talentow, ktorzy i bez trenowania niezle sobie radza w te klocki. Wybieraj takie w ktorych masz normalne sparingi, a nie ucza Cie jak padac gdy ktos zlapie Cie tak czy siak, albo ladnie wygladajacych ukladow. Jak sie troche pobijesz, to docenisz te nauke bardziej niz robienie pompek i brzuszkow. Wiec wszelkie Krav Magi, Combaty, Sambo, brazylijskie zapasy sa pod tym wzgledem bardzo OK. Jak Ci trener kaze kupowac ochraniacz na zeby i jaja, to znaczy ze to trening walki a nie gimnastyka :). Ale urazowosc, przy takiej zabawie sila rzeczy ciut wieksza. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyx Re: Ja 06.11.05, 18:49 Zaczynał od karate, potem trochę kung-fu i inne, "wymieniając ciosy" z kumplami po innych szkołach. Uczył się też rzucać nożem i trochę władać różnego rodzaju bronią. Chwalił sobie bardzo bo parę razy mu to pomogło. Nie musiał się bić, wystarczył mały pokaz umiejętności. Przynajmniej zazwyczaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
murowany Re: Sporty walki 07.11.05, 10:43 Judo - dawno i nieprawda ale judoge i pas mam dalej - czeka na odpowiednio chwile na wznowienie treningow:) Moze chcesz byc sparing-partnerem? Odpowiedz Link Zgłoś
bibe08 Re: Sporty walki 10.11.05, 01:24 33 lata temu i ponownie od 3 judo pytasz bo? Odpowiedz Link Zgłoś
lucasso55 Re: Sporty walki 27.11.05, 00:09 w tym tygodniu zaczolem trenowac krav mage Odpowiedz Link Zgłoś
okone Re: Sporty walki 27.11.05, 20:57 krav maga, muay thai, kiedys taekwondo i capoeira. Bez SW nie mogę żyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
face.off Re: Sporty walki 01.12.05, 06:46 koniecznie napisz co ci najpierw zlamali. lucasso55 napisał: > w tym tygodniu zaczolem trenowac krav mage Odpowiedz Link Zgłoś
markix Re: Sporty walki 27.11.05, 22:26 trenowal i zalezy do czego Ci to potrzebne jesli dla przyjemnosci to musisz przejsc przez kilka stylow i znalezc co dla Ciebie najlepsze jesli dla obrony to styl kontaktowy w polaczeniu z parterem Odpowiedz Link Zgłoś
markix Re: Sporty walki 27.11.05, 23:13 bo to jest forum dla mezczyzn :P chociaz moze w parterze bys sobie poradzila Odpowiedz Link Zgłoś
okone Re: Sporty walki 28.11.05, 18:34 No nie powiedziałabym, że TYLKO dla mężczyzn bo np. ja jestem BABĄ ;) Dziewczyny nie powinny się bać SW. Nie ma czego :) pzdr :) ps: parter bym chętnie poćwiczyła (najlepiej luta livre ) ale nie mam z kim... :( Odpowiedz Link Zgłoś
markix Re: Sporty walki 28.11.05, 23:02 no jesli jestes BABA to duzo wyjasnia...bo gdybys byla kobieta :P bac to moze nie, ale nie kazda chce chodzic podrapana czy z podbitym okiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
okone Re: Sporty walki 29.11.05, 15:36 Powiedzmy tak- na treningu jestem babą, poza treningiem kobietą ;) Fakt, chodzę czasami podrapana tu i ówdzie ale limka jeszcze nie złapałam ;), myślę, że to tylko kwestia czasu... Siniaki i inne pamiątki z treningów nie robią już na mnie wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
markix Re: Sporty walki 29.11.05, 22:33 dobrze, ze umiesz to pogodzic :) co do limka to zalezy kto Cie bije i jak Cie bije...ale dosc rzadko spotykana przypadlosc u dziewczyn trenujacych a jest cos co robi wrazenie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
okone Re: Sporty walki 30.11.05, 15:11 Jest :) np. obita noga po serii porządnych lowkicków (bolało jak cholera ale się nie poskarżyłam, a potem kulałam 3 dni :) ) albo garb na plecach od klinczu :))) tudzież obita kość łonowa od kopnięć w krocze ( w ochraniaczu ofkors, co nie zmienia faktu, ze jak ktoś kopie " z buta" i "z sercem" a przy tym waży + 80 kg to siła przechodzi...) Ale poza tym jest fajnie! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
markix Re: Sporty walki 30.11.05, 21:56 twarda dziewczynka:) a gdzie cwiczylas muay thai czy moze wciaz cwiczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
markix Re: Sporty walki 01.12.05, 15:33 Dzieki, ale preferuje warszawski anielski klub :) Tez polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
okone Re: Sporty walki 03.12.05, 19:05 he he :), wiem, wiem, też super miejsce, byłam raz gościnnie na treningu (i bardzo mi się podobało) ale niestety-troszke za daleko dla mnie... dlatego poszłam do Prakonga... i tam już zostałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
markix Re: Sporty walki 05.12.05, 22:37 szkoda :) ale jakbys miala blizej zapraszamy :) nawet goscinnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
face.off Re: Sporty walki 01.12.05, 06:48 siniak to przyszcz najgorzej jak ci zaba wubija i przeprosza. Najlepiej ten numer wychodzi z dwojka. Niezle sa tez numery takie jak skrecenie szyji przez dwa lata. okone napisała: > Powiedzmy tak- na treningu jestem babą, poza treningiem kobietą ;) > Fakt, chodzę czasami podrapana tu i ówdzie ale limka jeszcze nie złapałam ;), > myślę, że to tylko kwestia czasu... > Siniaki i inne pamiątki z treningów nie robią już na mnie wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sociopata Re: Sporty walki 28.11.05, 08:06 wyklepal z trojaka za zlamanie szczudla. Gosciu nadal nie chodzi. Combat 56 rulz. Odpowiedz Link Zgłoś
anti.dot.com Re: Sporty walki 04.12.05, 09:49 Ja trenuję boks. Przy tym dodam, że jestem już po 30-stce i nie zamierzam wcale startować w żadnych zawodach. Co nie zmienia faktu, że wkładam w treningi całe serce :) Wcześniej ćwiczyłem kick boxing. TEraz też dużo się rozciągam (kopię trochę mniej, ale zawsze coś się pomacha nogami). Ale teraz taka sprawa - jak byłem młodszy :) to treningi były priorytetowe. TEraz to raczej hobby i jak przyjdzie co do czego, to sprawy zawodowe, domowe zawsze mają pierszeńśtwo. I wcale mi nie jest z tym źle. Jedyne co, to podczas sparingów (boks) zawsze zakłądam kask z kratką na twarz, bo prowadząc włąsną firmę nie mogę spotkać się z klientem z obitą gębą :) Kratka trochę ogranicza pole widzenia, ale już się przyzwyczajam. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
markix Re: Sporty walki 05.12.05, 22:41 moze lepiej szlyby negocjacje z klientem jakby geba byla obita :D Odpowiedz Link Zgłoś