Dodaj do ulubionych

Normalny męski temat - PIWO

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.07.01, 16:17
Witam.
Tak się dziwnie składa, że na forum mężczyzna brak normalnych, zwykłych,
porządnych, męskich tematów. Proponuję więc PIWO. Do wszystkich męskich
smakoszy, konsumentów, i miłośników. Proszę o wrażenia i nowe ciekawe
propozycje (ale takie do kupienia w Polsce).
Temat na dziś dwa piwka włoskie:
- MESSINA (4,7 wag. i 10,6) oraz
- Premium MORETTI (4,8 wag. i 11,4).
Świetne, kapitalne w smaku. Szczególnie to drugie. Czuć lekkość i słońce. Nie
gorzkie jak piwka niemieckie i lekko odległe od duńskiej i holenderskiej
poprawności. Butelki 0,66, cena MESSINA ok. 4,5, a MORETTI ok. 6,5. Miła
odmiana po polskich browarkach.
Z pozdrowieniami (tomciob).
Obserwuj wątek
    • Gość: emendems Re: Normalny męski temat - PIWO IP: 193.178.168.* 30.07.01, 16:19
      Gość portalu: tomciob napisał(a):

> Witam.
      > Tak się dziwnie składa, że na forum mężczyzna brak normalnych, zwykłych,
      > porządnych, męskich tematów. Proponuję więc PIWO. Do wszystkich męskich
      > smakoszy, konsumentów, i miłośników. Proszę o wrażenia i nowe ciekawe
      > propozycje (ale takie do kupienia w Polsce).
      > Temat na dziś dwa piwka włoskie:
      > - MESSINA (4,7 wag. i 10,6) oraz
      > - Premium MORETTI (4,8 wag. i 11,4).
      > Świetne, kapitalne w smaku. Szczególnie to drugie. Czuć lekkość i słońce. Nie
      > gorzkie jak piwka niemieckie i lekko odległe od duńskiej i holenderskiej
      > poprawności. Butelki 0,66, cena MESSINA ok. 4,5, a MORETTI ok. 6,5. Miła
      > odmiana po polskich browarkach.
      > Z pozdrowieniami (tomciob).

E tam, nie lubie piwa. Jak juz to czysta wodke z sokiem. Ale i tak nic nie pokona
      gandzi, ktora jest de best!

• Gość: Praw Re: Normalny męski temat - PIWO IP: 195.205.4.* 31.07.01, 20:53
        Gość portalu: emendems napisał(a):
        > E tam, nie lubie piwa. Jak juz to czysta wodke z sokiem. Ale i tak nic nie poko
        > na
        > gandzi, ktora jest de best!
        >

Ojej. A ja myślałem, że najbardziej lubisz malibu z mlekiem.

• wasia Re: Normalny męski (???) temat - PIWO 30.07.01, 17:38

> Witam.
      > Tak się dziwnie składa, że na forum mężczyzna brak normalnych, zwykłych,
      > porządnych, męskich tematów. Proponuję więc PIWO. Do wszystkich męskich
      > smakoszy, konsumentów, i miłośników. Proszę o wrażenia i nowe ciekawe
      > propozycje (ale takie do kupienia w Polsce).
      > Temat na dziś dwa piwka włoskie:
      > - MESSINA (4,7 wag. i 10,6) oraz
      > - Premium MORETTI (4,8 wag. i 11,4).
      > Świetne, kapitalne w smaku. Szczególnie to drugie. Czuć lekkość i słońce. Nie
      > gorzkie jak piwka niemieckie i lekko odległe od duńskiej i holenderskiej
      > poprawności. Butelki 0,66, cena MESSINA ok. 4,5, a MORETTI ok. 6,5. Miła
      > odmiana po polskich browarkach.
      > Z pozdrowieniami (tomciob).

Moze nie ma "mormalnych, zwyklych, meskich tematow", ale za to w nadmiarze sa
      takie delikatnie;))) szowinistyczne posty jak twoj. Dla twojej wiadomosci:
      istnieja panie, ktore lubia piwo. Ja, na przyklad, mimo ze wole wodke
      (czysta;))) ), to i piwem nie pogardze. Tylko mi nie odpisuj ze tak naprawde
      jestem mezczyzna i tylko podszywam sie za faceta, to juz przerabialam z
      Hansikiem;))).

pzdr, wasia

• Gość: roko Re: Normalny męski temat - PIWO IP: *.unregistered.formus.pl 31.07.01, 10:50
      porzadne piwko to tyskie, piast i ostatnio tatra
      a z zagranicznych beck''s, smadnyj mnich, staropramen i pilsener
      ogolnie piwko jest zajebiste, a wodka to nawet lepsza czasami :)
      • Gość: Kwasek Re: Normalny męski temat - PIWO IP: *.se.com.pl 31.07.01, 10:59
        Gość portalu: roko napisał(a):

> porzadne piwko to tyskie, piast i ostatnio tatra
        > a z zagranicznych beck''''s, smadnyj mnich, staropramen i pilsener
        > ogolnie piwko jest zajebiste,
        A Budejovicki Budvar, smakował mi jeszcze Velkopovicki Kozel.
        Nie lubię Guinessa i Whiskacza, ale za brakuje mi w Polsce Cidera ,gdzie one są?

• Gość: NJ Re: Normalny męski temat - PIWO IP: 194.202.164.* 31.07.01, 11:25
          a belgijskie piwka???

np LEFF - super

poz

NJ
          • Gość: emendemz Re: Normalny męski temat - PIWO IP: 193.178.168.* 31.07.01, 12:05
            probowaliscie juz dragow? Jesli tak to jakich?
            • Gość: roko Re: Normalny męski temat - PIWO IP: *.unregistered.formus.pl 31.07.01, 15:14
              pomyliles watki kolo
              • Gość: tomciob Re: Normalny męski temat - PIWO IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.07.01, 16:45
                Witam i pozdrawiam uczestników.
                Wasiu możesz być kobietą lub mężczyzną nie przeszkadza mi ani jedno ani drugie.
                Co do wódki to troszkę kłóci się z piwem i albo bardziej lubi się jedno albo
                drugie, coś trzeba wybrać. A w życiu jeszcze nie spotkałem kobiety, która lubi
                piwo, owszem pije i toleruje, ale lubi?
                Co zaś do piwka (o dragach nie mam zamiaru nawet myśleć - chyba, że chodzi o
                aspirynę - to na ból głowy po piwku) to piję się go najczęściej dla ugaszenia
                pragnienia (tu goryczka) lub spożycia alkoholu (tu ostrość smaku). W składzie
                smaku zauważam jeszcze posmak chmielu i gęstość wynikającą z ilości gazów i
                ciężaru gatunkowego.
                Lubię pić różne gatunki piw. Każde ma swoje specyficzne cechy i nadaje się na
                różne okazje.
                Z piwek polskich w chwili obecnej najbardziej smakuje mi:
                EB,Lech-zielony,Tyskie,Tatra ta słabsza
                Z zagranicznych najczęściej pijam BECK`Sa
                Ale najbardziej lubię próbować nowe piwka pojawiające się okresowo w sklepach.
                Z w.w. nie piłem tylko LEFFa - nie wiem gdzie kupić.
                Czeskie piwka są bardzo dobre - lżejsze od polskich o bardziej wyrafinowanym
                smaku, niemieckie - z reguły gorzkie, belgijskie i duńskie (szkoda, że mamy ich
                tak mało) klasyka smaku.
                Z pozdr. (tomciob)
                • Gość: go-go Re: O wyższości wódki nad piwem IP: *.man.lodz.pl 31.07.01, 16:51
                  nie powiem- czasem miło jest wypić piwko dla ogólnego "rozluźnienia", jednak
                  wódka zdecydowanie góruje nad piwem, gdyż nie robi się po niej wielki, ogromny
                  brzuch, należałoby nawet powiedzieć brzuszysko...
                  pozdrawiam wszystkich piwoszy!!! :-))))
                  • Gość: wawa Re: O wyższości wódki nad piwem IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 10:54
                    Gość portalu: go-go napisał(a):

> nie powiem- czasem miło jest wypić piwko dla ogólnego "rozluźnienia", jednak
                    > wódka zdecydowanie góruje nad piwem, gdyż nie robi się po niej wielki, ogromny
                    > brzuch, należałoby nawet powiedzieć brzuszysko...
                    > pozdrawiam wszystkich piwoszy!!! :-))))

Coś Ci się stary pomyliło!
                    Piwo piję dla przyjemności i gaszenia pragnienia, a wódą się urżnę i potem mam
                    kaca więc jaka to wyższość?
                • Gość: kathy PIWO- również dla kobiet! IP: 195.117.174.* 01.08.01, 09:46

> Witam i pozdrawiam uczestników.
                  > Wasiu możesz być kobietą lub mężczyzną nie przeszkadza mi ani jedno ani drugie.
                  >
                  > Co do wódki to troszkę kłóci się z piwem i albo bardziej lubi się jedno albo
                  > drugie, coś trzeba wybrać. A w życiu jeszcze nie spotkałem kobiety, która lubi
                  > piwo, owszem pije i toleruje, ale lubi?

Wyobraź sobie, że ja także, chociaż jestem kobietą, lubię piwo. Różne gatunki.
                  Ostatnio preferuję piwo otrzymywane metodą górnej fermentacji,najlepsze wg mnie
                  do picia bez "podkładu", ale piwa typu pilzneńskich także lubię, komponują się
                  znakomicie z niektórymi potrawami. Lubię także irlandzkie piwa. Co do wódki,samej
                  nie piję nigdy , czasem ewentualnie w niektórych koktajlach. Ale lubię też wina,
                  zwłaszcza do obiadu. Piwo wtedy raczej odpada. I nie sądzę, żeby piwo było
                  wyłącznie męskim tematem, raczej uważam, że wiele kobiet piwo lubi, ale nie
                  przyznaje się do tego, by nie być posądzonymi o brak kobiecości. Oczywiście, nie
                  wypiłabym piwa z butelki, ani tym bardziej z puszki(brr). Z odpowiedniego
                  naczynia lepiej smakuje. No i oczywiście musi mieć odpowiednią temperaturę,
                  zwłaszcza lager.Pozdrawiam.

> Co zaś do piwka (o dragach nie mam zamiaru nawet myśleć - chyba, że chodzi o
                  > aspirynę - to na ból głowy po piwku) to piję się go najczęściej dla ugaszenia
                  > pragnienia (tu goryczka) lub spożycia alkoholu (tu ostrość smaku). W składzie
                  > smaku zauważam jeszcze posmak chmielu i gęstość wynikającą z ilości gazów i
                  > ciężaru gatunkowego.
                  > Lubię pić różne gatunki piw. Każde ma swoje specyficzne cechy i nadaje się na
                  > różne okazje.
                  > Z piwek polskich w chwili obecnej najbardziej smakuje mi:
                  > EB,Lech-zielony,Tyskie,Tatra ta słabsza
                  > Z zagranicznych najczęściej pijam BECK`Sa
                  > Ale najbardziej lubię próbować nowe piwka pojawiające się okresowo w sklepach.
                  > Z w.w. nie piłem tylko LEFFa - nie wiem gdzie kupić.
                  > Czeskie piwka są bardzo dobre - lżejsze od polskich o bardziej wyrafinowanym
                  > smaku, niemieckie - z reguły gorzkie, belgijskie i duńskie (szkoda, że mamy ich
                  >
                  > tak mało) klasyka smaku.
                  > Z pozdr. (tomciob)

• Gość: kolo Re: Normalny męski temat - PIWO IP: *.unregistered.formus.pl 31.07.01, 17:54

> a belgijskie piwka???
            >
            > np LEFF - super
            >
            Pewnie pomyślicie: Jak nie pedały to żydzi!!!

Smakowało mi piwko nie powiem skąd;-))) a nazywa się Maccabi.
            Bardzo dobre piwo piłem będąc na tajwanie, ale nazwy wybacznie nie pamiętam, bo było miejscowe.

pozdro, kolo
            • Gość: NJ Re: Normalny męski temat - PIWO IP: 194.202.164.* 01.08.01, 09:17
              Gość portalu: kolo napisał(a):

>
              >
              > > a belgijskie piwka???
              > >
              > > np LEFF - super
              > >
              > Pewnie pomyślicie: Jak nie pedały to żydzi!!!

;-))))) dobre ... ale akurat sie troszke zle napisalem bo poprawnie to LEFFE -
              piwko robione od XII wieku przez zakonnikow w Belgii (chyba nie zydow - ale kto
              wie)

poz

NJ
              • Gość: mat25 Re: Normalny męski temat - PIWO IP: *.interserwer.pl 07.08.01, 16:43
                Gość portalu: NJ napisał(a):

> Gość portalu: kolo napisał(a):
                >
                > >
                > >
                > > > a belgijskie piwka???
                > > >
                > > > np LEFF - super
                > > >
                > > Pewnie pomyślicie: Jak nie pedały to żydzi!!!
                >
                >
                > ;-))))) dobre ... ale akurat sie troszke zle napisalem bo poprawnie to LEFFE -
                > piwko robione od XII wieku przez zakonnikow w Belgii (chyba nie zydow - ale kto
                >
                > wie)
                >
                > poz
                >
                > NJ

No jak przez zakonnikow to nie przez Zydow.
                • Gość: NJ Re: Normalny męski temat - PIWO IP: 194.202.164.* 07.08.01, 16:46
                  Gość portalu: mat25 napisał(a):

> Gość portalu: NJ napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: kolo napisał(a):
                  > >
                  > > >
                  > > >
                  > > > > a belgijskie piwka???
                  > > > >
                  > > > > np LEFF - super
                  > > > >
                  > > > Pewnie pomyślicie: Jak nie pedały to żydzi!!!
                  > >
                  > >
                  > > ;-))))) dobre ... ale akurat sie troszke zle napisalem bo poprawnie to LEF
                  > FE -
                  > > piwko robione od XII wieku przez zakonnikow w Belgii (chyba nie zydow - al
                  > e kto
                  > >
                  > > wie)
                  > >
                  > > poz
                  > >
                  > > NJ
                  >
                  > No jak przez zakonnikow to nie przez Zydow.

myslisz ze nie ma ksiezy albo zakonnikow o pochodzeniu zydowskim;-)))?

Nj
                  • Gość: mat25 Re: Normalny męski temat - PIWO IP: *.interserwer.pl 08.08.01, 15:01
                    Gość portalu: NJ napisał(a):

> Gość portalu: mat25 napisał(a):
                    >
                    > > Gość portalu: NJ napisał(a):
                    > >
                    > > > Gość portalu: kolo napisał(a):
                    > > >
                    > > > >
                    > > > >
                    > > > > > a belgijskie piwka???
                    > > > > >
                    > > > > > np LEFF - super
                    > > > > >
                    > > > > Pewnie pomyślicie: Jak nie pedały to żydzi!!!
                    > > >
                    > > >
                    > > > ;-))))) dobre ... ale akurat sie troszke zle napisalem bo poprawnie t
                    > o LEF
                    > > FE -
                    > > > piwko robione od XII wieku przez zakonnikow w Belgii (chyba nie zydow
                    > - al
                    > > e kto
                    > > >
                    > > > wie)
                    > > >
                    > > > poz
                    > > >
                    > > > NJ
                    > >
                    > > No jak przez zakonnikow to nie przez Zydow.
                    >
                    > myslisz ze nie ma ksiezy albo zakonnikow o pochodzeniu zydowskim;-)))?
                    >
                    > Nj

Zalezy co rozumiec przez zydowskie pochodzenie. Jesli chodzi o domieszke krwi to
                    pewnie tacy sa. Ale co to za roznica, gdy chodzi o piwo?
          • Gość: imbir Re: Normalny męski temat - PIWO IP: 193.227.223.* 28.08.01, 08:46
            Piwa belgijskie są fantastyczne. Pojawiają sie w Geant itp.
            Duvel, Judas, Delirium Tremens, Lucifer, Mort Subite. Nazwy są adekwatne do
            mocy. Polecam też Grimbergen, a z lekkich Stella Artois.
    • Gość: Wadziu Re: Normalny męski temat - PIWO IP: 212.106.173.* 31.07.01, 17:57
      • Gość: Jerzol Re: Normalny męski temat - PIWO IP: 157.25.119.* 07.08.01, 16:39
        Belgijskie piwo jest najlepsze
        szczególnie Hoegaarden, Leffe, Jupiler i Duvel
        • Gość: mat25 Re: Normalny męski temat - PIWO IP: *.interserwer.pl 07.08.01, 16:43
          Gość portalu: Jerzol napisał(a):

> Belgijskie piwo jest najlepsze
          > szczególnie Hoegaarden, Leffe, Jupiler i Duvel

Czy mozna je gdzies w Polsce kupic?
          • Gość: Amelia Re: Normalny męski temat - PIWO IP: 195.116.83.* 22.08.01, 15:29
            > Czy mozna je gdzies w Polsce kupic?

Leffe jest spokojnie do dostania w supermarketach np w warszawskim "klifie". jest
            tam bardzo dobry wybor piw.
    • Gość: nj Re: Normalny męski temat - PIWO IP: 194.202.164.* 08.08.01, 14:52
      dobre niemieckie piwko Bitbburger - polecam

Nj
      • Gość: piwosz Re: Normalny męski temat - PIWO IP: *.enpol.pl 09.08.01, 13:00
        Cześć,
        jest fajna strona o piwie: www.browar.pl. Polecam wszystkim miłosnikom
        złocistego (i nie tylko złocistego) napoju. Poza tym ogromna większość browarów
        polskich ma swoje włsne strony w internecie. M.in. na stronie browarów tyskich
        mozna znaleźć info w jakiej temperaturze (zależy od gatunku piwa) powinno się
        piwo podawać i jak nalewać do szklanic lub kufli.

P.S. W lodówce chłodzi mi się Diebels Plato 13 (13% Blg 6% alk.). Niemieckie
        piwo typu alt (ciemne), szczególnie popularne w zagłebiu rury.

To na zrazie.
        • Gość: tomciob Re: Normalny męski temat - PIWO IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.08.01, 09:19
          Witam uczestników.
          Dzięki piwoszu za adres do kapitalnej strony o piwku. Piwko to jednak nie
          elektroniczne informacje, ale smaczek, dlatego jadę nad morze popróbować
          lokalne browarki.
          Pozdr. (tomciob)
    • Gość: Raf Re: Normalny męski temat - PIWO IP: *.citicorp.com 18.08.01, 22:09
      Proponuję spróbować irlandzkie Caffrey''s - to najlepsze piwo, jakie można dostać w supermarketach
      w Warszawie... Ponadto w puszce jest specjalny mechanizm do wytwarzania pianki...
      • Gość: darek Re: Normalny męski temat - PIWO IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 01:08
        Co sądzicie o Królowej-Warsteiner?Co prawda niemieckie, ale za to jak smakuje.
        Łagodne w smaku i nie ma zbyt dużo goryczki co zarzucali kolesie z poczty
        powyżej.Doskonałe!
        Bywam w NRD i NRF i staram się próbować najrozmaitszych gatunków piwa, także
        lokalnych.Nie do pobicia jest Warsteiner z NRF oraz Radeberger z NRD.
        Przemówcie koleżki

DAREK
    • Gość: <<. Re: Normalny męski temat - PIWO IP: *.inowroclaw.sdi.tpnet.pl 21.08.01, 16:09
      a co w temacie o piwie jest takiego meskiego?ew.zapach;-P,ale poza tym..?
      • Gość: Michal Re: Normalny męski temat - PIWO IP: *.telia.com 21.08.01, 18:16
        Darku Warsteiner to jest marzonko kazdego prawdziwego mezczyzny.Co roku bedac W
        Alpach na nartach to jest napojem zaraz po wodzie.Zawsze do domu biore
        kilkanascie butelek i potem jedna co trzy dni sacze z namaszceniem. czuje sie
        te gestosc przyjemne w ustach w zapachu.No i naogol jak sie jest zmeczonym to
        fik i sie blogo polgodziny spi.Mozna smialo powiedziec ze nawet cala Bavaria z
        swoimi najlepszymi piwami nie dorownuje krolowej WARSTEINER.Michal P.S
        pilem piwa w Angli, w NL,B,L,I,N,DK,S,CAN,FIN,PL,
        • Gość: DAREK Re: Normalny męski temat - PIWO IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 17:52
          Michale,
          Warsteiner-ja,ja nawet bardziej niż gut.Klasa dla siebie.
          Ja nie przepadam za piwem z GB, lager nie ma smaku a stout jest dla mnie zbyt
          gorzki i lepki.Pewnie istnieją niezłe gatunki ale najlepsze co piłem w GB to
          niebrytyjska Stella d''Artois z beczki, jak mawia mój kolega - "klękłem".
          U nas(Wrocław) rzadko mogę Stellę kupić.
          Piłem również wiele gatunków z Tajwanu i Japonii, ale to nie jest piwo tylko
          mocz.
          Któryś z poprzedników pisał o piwie z Włoch-Moretti, całkiem niezłe i łagodne.
          Także turecki Efes zostawia dobre orzeżwiające wspomnienia.
          Jednak Koenigin unter den Bieren to jest to.
          Co sądzisz o Radebergerze?
          Zdravo
          Darek
          • Gość: Michal Re: Normalny męski temat - PIWO IP: *.telia.com 23.08.01, 12:58
            Kiedys maialem go w ustach, to bylo pare godzin w bylym NRD.Bawilem przejazdem,
            a nastepny raz to uplynelo 11lat jak wjechalem wten dziwolong.. Tego piwa nie
            spotkalem nigdy w zyciu wiecej.Masz racje inne piwa nie dorownuja,tu w
            skandynawi mamy tylko sikacze jak chesz wiecej sie na ten temat dowiedziec idz
            na AUTO-MOTO --
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka