Dodaj do ulubionych

Poznaj iPoda

11.12.06, 21:09
wiem że ten artykuł jest reklamą
ostatnio kupiłem Creative Zen V Plus 4G
i szczerze go odradzam!
gdyby iPody miały Radio były by idealne
niestety go nie mają!
Obserwuj wątek
    • teatr Re: Poznaj iPoda 12.12.06, 17:11
      Ale ipod ma radio i to z RDS wystarczy kupic zestaw słuchawkowy z pilotem i
      dzięki temu w IPOD 4G pojawia się radio !
    • silic Re: Poznaj iPoda 12.12.06, 17:54
      iPODy mnie odrzucają - wyglądem, ceną, otoczką reklamową.
      • avital84 Re: Poznaj iPoda 12.12.06, 19:04
        j.w.
        kolejny bezsens, który wmawia się nam, że powinniśmy mieć
    • josif Poznaj iPoda 15.12.06, 10:26
      Nie warto kupować tej gazetki. Ja - głupi - to zrobiłem. Tak naprawdę w środku nic nie ma. Nic, poza
      ogólnie dostępną wiedzą. Szkoda 20 zł.
    • lux_machina Re: Poznaj iPoda 15.12.06, 14:09
      logo to odmóżdżony magazyn
    • swawolny.diabel ten artykuł to sapm 16.12.06, 10:58
      reklama wydania 1/2007 jakiegoś czasomisma dla metroseksulanych .....
      I tak nie kupie bo pomimo zapewnień z reklamy wiem, ze raklama kłamie. Dodatkowo
      autorami są ci sami experci co zwykle więc i poziom będzie ten co zwykle.

p.s
      no moze jednak warto to kupić by sie przekonc czy padnie pytnie :czy RóżOWY jest
      lepszy od białego" ? :)
      • conqueror69 Re: ten artykuł to sapm 16.12.06, 18:55
        Cytat z samego poczatku arta: "Jaki jest najlepszy prezent dla najbliższej
        osoby?. We wszystkich tych badaniach faworytem niewątpliwie byłby iPod firmy Apple."

Heheheh, to ciekawe, bo w mojej firmie akurat wkrotce przychodzi Mikolaj. Przed
        przyjsciem zapytal, co grzeczni pracownicy chcieliby dostac - do wyboru byly
        palmtopy, psp, aparaty cyfrowe i ipody. Slyszalem o jednym ipodzie na 50
        zatrudnionych osob. Wiekszosc wziela palmy, ktos tam psp, cyfraka, no i ten
        jeden nieszczesny ipod. Nawet za darmo nikt go nie chcial. Swoja droga na
        allegro mozna kupic sprzet o podobnych parametrach za ok 200 zl, no, ale jak
        ktos lubi miej trendy gadzet, to jego sprawa.
        • norbar Re: ten artykuł to sapm 17.12.06, 13:32
          200zl to przesada, za 200zl to kupisz cos o parametrach shuffla. Jednak jęsli chcemy już wydawać spore sumy na np. video to nie lepiej zainwestowac w cos co oferuje wiecej funkcji i lepszy dzwiek jak np. iriver czy rio karma? Jest wiele firm, które zajmują sie praca nad produktem, a nie nad reklamą. Niestety ludzie wbrew temu w co chca wierzyć z reguły daja sie omamiać reklamom i modzie.
          • aquira Re: ten artykuł to sapm 17.12.06, 15:31
            Zgadzam się z Tobą w 100% nobar! :) Sama zakupiłam iRiver'a za pośrednictwem
            internetu. Muzyka miodzio^^
        • rydzo iRiver jest świetny 19.12.06, 02:20
          A co do odtwarzaczy za 200zl to najpierw wez sie zastanow i poszukaj informacji o tym a nie glupoty piszesz. To po prostu bezfirmowy szmelc, ktory sie popsuje a gwarancji nie posiada od producenta.
          Nie lubie iPoda bo to wymysl marketingu. Ludzie kupuja iPoda bo mysla, ze to cos wiecej niz mp3 player. A to jest drogie, trudnijesze w uzyciu, bez dodatkow. Ja mam taniej iRivera, ktory ma swietne radio jak na taki player, dyktafon i jest batrdzo wytrzymaly. I nie obchodzi mnie, ze nie jest ladny. ja go trzymam w kieszeni i tyle. Ma grac a nie wygladac.
          Ludzie sie ciesza, ze iPod gra ladnie. Moze i tak ale nie na standardowych sluchawkach, ktore sa nic nie warte. Zaden player z wyzszej polki nie ma tak slabych standarodowych sluchawek jak iPod. Ale przeciez tam sie liczy tylko wyglad a nie jakosc........
          • lambert77 Re: iRiver jest świetny 19.12.06, 07:52
            szmelc szmelcowi nierówny :) podobno chytry traci dwa razy ale spotkałem się
            już z markowym sprzętem wymienianym co pare dni na nowy oraz ze szmelcem który
            działał całkiem nieźle :). A ipod to taka zabaweczka dla nowobogackich :).
            Naprawdę już wolę szmelc przynajmniej nikt nie udaje, że wciska Bóg wie jaki
            sprzęt
          • conqueror69 Re: iRiver jest świetny 19.12.06, 11:43
            Np Sandisk - jak wiadomo zadna firma, prawie nieznana. Owszem, nie bedzie mial
            8gb dysku i ladnego dizajnu, ale bedzie odtwarzal lepiej. Proste. Ale jak ktos
            lubi "firmy' to niech placi. Zgodnie z twoja logika Linux np to tez shit, bo
            bezfirmowy?:P
            • lambert77 Re: iRiver jest świetny 19.12.06, 11:45
              wiesz :) jak to jest dla niektórych nie ważne że syf, że plastik odpada farba
              sie łuszczy a dźwięku praktycznie to to nie wydaje :) ważne że firmowy ważne że
              wydał ciężko uzbierane kieszonkowe :) no i ten szyk elegancja przed kumplami :)
              • conqueror69 Re: iRiver jest świetny 19.12.06, 12:16
                Wiem, lapy opadaja. Btw - o iRivierach tez slyszalem negatywne opinie. Osobiscie
                kupilem Samsunga z polowe ceny iRiviera, dokupilem tylko dobre sluchawki i sluzy
                mi juz dlugo i nieprzerwanie:) Az wstyd przyznac, bo Samsung to tez niby firma,
                nie?;)
                • lambert77 Re: iRiver jest świetny 20.12.06, 15:32
                  ale wiesz :) samsung to tylko firma :) za to taki Apple to "FIRMA" bo zobacz i
                  w bravo jest i w logo i ckm :) i benek nosi. Ja bym się wstydził pokazać z
                  samsungiem ;)
                  Przyznaję bez bicia mam zamiar kupić korr`a ;) to dopiero wstyd
            • rydzo Re: iRiver jest świetny 19.12.06, 12:43
              Ale ja nie sadze, ze Sandisk robi zle mp3 playery. One sa naprawde dobre. Ja mialem na mysli kompletne no-name'y. Pelno takich na allegro. A Sandisk na pewno do tego grona nie nalezy.
              iRiver jest drozszy ale wart tej ceny.
              Ja troche sie znam na odtwarzaczach i wiem co mowie. I nikt mi nie wmowi, ze mp3 player (np. 1GB) kupiony za 100zł jest znakomity. No moze dla tego co nie ma pojecia o niczym i Maluch dla niego jest szczytem marzen wsrod samochodow.

Ja dalem za swojego playerka 350zeta. ZA podobne parametry w gorszym playerze musialbym dac ok. 180zl. Ale ja wybralem cos lepszego. I nie chodzi tu o firme bo na to nie patrze. Akurat iRiver nie slabo kojarzony w Polsce w porownaniu z Sony, Philipsem czy slawnym iPodem. Ale przynajmniej wiem, ze wydalem kase slusznie, nie placilem za firme tylko za jakosc.
              A co do Linuxa to nie mam pojecia bo nie uzywam :p
              • goosekat Re: iRiver jest świetny 19.12.06, 13:14
                no dobra... ja się z poglądami o iriverze nie zgadzam... Wszyscy piszecie,że
                ipod to "markowy kit", ale powiedzcie mi, ktory odtwarzacz oferuje 30/60GB
                pamięci...otóż tylko te firmowe m.in iPOD, Creative itp. "Nie markowych"
                producentów nie stać, by w ich odtwarzaczach dawać dyski 30GB, a po drugie takie
                odtwarzacze mają też mniejsze zbycie. Ciągnąc dalej ten wątek...ja osobiście
                planuje zakup Creative Zen Vision M 30GB albo Ipod Video 30GB, właśnie ze
                względu na duże dyski. Powiecie zapewne,że iriver też ma 20GB....tak ma...ale
                cenowo jest porównywalny z powyższymi, ma mniejszy wyświetlacz oraz nie ma
                podcastów...
                Także nie mówcie,że jak coś jest markowe to odrazu jest bleee... Co do psucia
                się markowych modeli, trafiają się też gorsze egzemplarze, jednak "markowych"
                stać na lepsze jakościowo cześci. żeby nie było,że bronie jakieś firmy, ogromnym
                plusem zwykłych odtwarzaczy jest własnie ich cena,a jak wy to piszecie "szmelc"
                może mieć naprawde świetną jakość dźwięku, wystarczy dobrze trafić....Pozdrawiam
                • abc85 Re: iRiver jest świetny 19.12.06, 17:15
                  Polecam przejrzec:
                  Iriver PMP-120, 140
                  H-340
                  Samsung PMP-800
                  Creative'a nie polecam - ogolnie jako firmy - bo to co sie dzialo z moim MuVo i ich serwisem to jakies jaja byly. Nie wiem jak ten model tej firmy ale ja jakos tej marce juz nie zaufam.
                  iPoda Video mialem okazje poszluchac i niestety nie bylem zachwycony, za taka cene spodziewalem sie czegos lepszego - zaznaczam, ze sluchawki nie byly standardowe tylko Kossy Porta Pro. Po prostu mozna by wymagac wiecej.
                  iRiverkow nie testowalem ale sluchalem Clixa i jest naprawde dobry, mi to pasuje bo wole dysk flash i nie chce az tyle GB.
                • lambert77 Re: iRiver jest świetny 21.12.06, 07:56
                  a po ch.j ci w przenośnym odtwarzaczu, który ma służyć na godzinę może dwie
                  godziny słuchania muzy 30 gb dysk????
                • milionkrakow Re: iRiver jest świetny 27.12.06, 11:17
                  goosekat napisał:
                  > no dobra... ja się z poglądami o iriverze nie zgadzam... Wszyscy piszecie,że
                  > ipod to "markowy kit", ale powiedzcie mi, ktory odtwarzacz oferuje 30/60GB
                  > pamięci...otóż tylko te firmowe m.in iPOD, Creative itp. "Nie markowych"
                  > producentów nie stać...
                  no to to nieprawda jest... rok temu widziałem w argosie (tej wielkiej sieci
                  wysyłkowej na wyspach) jakis 40 giga sprzecik firmy krzak za śmieszne
                  pieniądze. I kosztowało to to 4 razy mniej niż wszystko na rynku w tej klasie w
                  tym czasie. Ale kupić sie nie zdecydowałem bo jednak jestem zwolennikiem
                  złotego środka - za marke warto zapłacić, ale nie warto przepłacic
                  pozdr
    • 2paco Re: Poznaj iPoda 20.12.06, 14:35
      cała ta dyskusja wygląda jakby miłośnicy cd próbowali przekonać fanów winyli, że
      nie ma co się bawić w starsze technologie itp.
      jak ktoś chce mieć ipoda (jak ja np.), to sobie go kupuje, za swoje pieniądze, i
      tyle. doskonale sobie zdaję sprawę, że mój ipod nie gra najlepszej muzyki pod
      słońcem (audiofilem nie jestem, i nie słyszę różnicy i tak), słuchawki nie są
      zbyt udane (kupiłem sobie creativy), ale najzwyczajniej w świecie chciałem miec
      ipoda i tyle. aha, żeby nie było - nie jest łatwo mnie zmanipulować i reklamą
      namówić do kupna czegoś, czego nie potrzebuję ;)
      • cukierek_dumle Re: Poznaj iPoda 20.12.06, 16:18
        Tak Ci sie tylko wydaje, ze trudno Cie zmanipulowac....
        Kazdy to powtarza a i tak wiekszosc da sie w ten marketing wkrecic.
        • picnawode Re: Poznaj iPoda 20.12.06, 18:41
          A mnie się tam wydaje, że niektórym z żalu (zawiści/whatever) za bardzo ściska 4 litery...
          • 2paco Re: Poznaj iPoda 21.12.06, 08:31
            ja obstaję przy tej wersji.
            do poprzedniego postu - owszem, trudno mnie zmanipulować, jest coś takiego jak
            silny charakter, wyobraź sobie.
            poza tym prawie w ogóle nie oglądam reklam, tyle co czasem zobaczę na discovery
            w przerwach programów.
            już pisałem, ale chyba niewyraźnie - czasem ktoś coś CHCE mieć, i tyle. wczoraj
            kupiłem sobie plecak rowerowy north face'a za prawie 400 zł, mimo że inny o
            identycznych parametrach mogłem mieć za dokładnie połowę tej ceny. ipoda też
            chciałem mieć, kilka innych rzeczy też świadomie kupiłem droższych niż ich
            substytuty. ot co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka