Dodaj do ulubionych

swiat wg panow

18.03.07, 17:21
Polska, rok 2037
Spoleczenstwo polskie sie postarzalo. Nieliczne kobiety samotnie wychowuja
jedno, czasem dwoje dzieci. Ojcowie dzieci nie sa zainteresowani stworzeniem
rodziny, w zwiazku z czym ta instytucja prawie zanikla. Przewage ludnosci
stanowia dojrzali samotni mezczyzni.
Liczne potrzeby zaspokajaja w agencjach zwanych towarzyskimi. Skupiaja w
swoich rekach wieksza czesc majatku spoleczenstwa. Mniejszosc kobieca ciezko
pracuje za male wynagrodzenie, wykonujac nieatrakcyjne, skromnie oplacane
zajecia. Bardziej zdesperowane kobiety emigruja.
Rok 2076
Bandy podstarzalych mezczyzn grasuja na ulicach polskich miast. Nieliczni
najbogatsi moga miec w domu polska kobiete. Wiekszosc kobiet jednak umarla ze
wzgledu na wycienczenie spowodowane praca i nieludzkie warunki zycia.
Posiadanie dziecka to prawdziwy luksus dla najzamozniejszych.
Nieliczne kobiety w wiekszosci sa bezplodne, gdyz brak opieki medycznej, zle
warunki zycia i ciezka praca nie sprzyjaja zdrowiu.
Rok 2100
Ludnosc Polski to mieszanka polsko-chinska i polsko-ukrainska. Ze wgledu na
calkowity brak polskich kobiet, ktore albo wyemigrowaly z kraju, by na
obczyznie zalozyc rodzine albo wymarly, mezczyzni kierowani palaca potrzeba
kopulacji i posiadania stalej partnerki sprowadzili Ukrainki i Chinki.
Obserwuj wątek
    • mahadeva Re: swiat wg panow 18.03.07, 17:23
      predzej znikna polscy mezczyzni niz polskie kobiety :) juz jest ich wiecej :)
      • poprioniony Re: swiat wg panow 18.03.07, 17:30
        Sic! No i taka misterna teoria wziela sie i jebla w starciu z faktami...
        • elektroniczna.pomarancza Re: swiat wg panow 18.03.07, 17:36
          To nie prognoza przyszlosci w oparciu o realia i dane statystyczne, ale
          najbardziej prawdopodobny obraz sytuacji odzwierciedlajacy pragnienia panow
          wyrazane tu na forum.
          • elektroniczna.pomarancza Re: swiat wg panow 18.03.07, 17:53
            Ale jesli juz tak wam zalezy na faktach to wymienie kilka, mimo, ze moja wizja
            byla raczej fantazja.
            Oto one:
            1.spoleczenstwo polskie sie starzeje,
            2.zmniejszyla sie w ostatnich latach liczba zawieranych malzenstw,
            3.mezczyzni mniej chetnie niz kobiety wchodza w stale zwiazki.
            • silic Re: swiat wg panow 18.03.07, 17:58
              ad1. starzeje się jak większość społeczeństw. Brak wojen, epidemii, medycyna,
              komfort życia - warunki jakich nie było wcześniej.

ad2. zwiększa się za to liczba dzieci w związkach poza małżeńskich. Zresztą
              zanotowaliśmy zdaje się w zeszłym roku wzrost liczby urodzeń.

ad3. mężczyźni mniej chętniej wchodzą w zwiazki bowiem w związki niewiele im
              oferują, są dobre dla kobiet.
              • mahadeva Re: swiat wg panow 18.03.07, 18:06
                polowa ludzi, ktorzy sa w stalych zwiazkach (heteroseksulanych) to faceci :)
                wiec chyba wchodza w nie tak samo chetnie :P

Silic kochanie, zwiazek nie oferuje wiecej kobiecie niz facetowi :) ale takie
                sa mity, w ktore wierzylam, i teraz bede musiala ponosic konsekwencje
                czteroletniego oglupienia :) zreszta w koncu pewnie nawet my sie kiedys skusimy
                na malzenstwo, bo nie wyobrazam sobie miec 40 lat i byc samemu - a moze?
                zobaczymy :) na pewno nie ma sensu zenic sie zbyt wczesnie :)
              • elektroniczna.pomarancza Re: swiat wg panow 18.03.07, 18:07
                silic napisał:
                > Zresztą
                > zanotowaliśmy zdaje się w zeszłym roku wzrost liczby urodzeń.

Czy to byly dane uwzgledniajace liczna emigracje zarobkowa?
                • poprioniony Re: swiat wg panow 18.03.07, 18:10
                  Nie, ta statystyka nie uwzglednia noworodkow spieprzajacych
                  z oddzialow polozniczych rozkladac jogurty w angielskich marketach.
                  • elektroniczna.pomarancza Re: swiat wg panow 18.03.07, 18:17
                    poprioniony napisał:

> Nie, ta statystyka nie uwzglednia noworodkow spieprzajacych
                    > z oddzialow polozniczych rozkladac jogurty w angielskich marketach.

Czy Twoim zdaniem Polka, ktora urodzila na emigracji, a potem wrocila z
                    dzieckiem do kraju przyczynila sie do wzrostu przyrostu naturalnego w Polsce?
                    • poprioniony Re: swiat wg panow 18.03.07, 18:24
                      Ostatnie popisy Polek swiadcza, ze przyczyni sie raczej do przyrostu
                      naturalnego Kamerunu lub innego panstewka bananowego.
                      • elektroniczna.pomarancza Re: swiat wg panow 18.03.07, 18:26
                        O ile pamietam dzieci z tego nie bylo.
                        Jedynie wirus sie namnozyl.
                • silic Re: swiat wg panow 18.03.07, 18:27
                  Nie wiem jaka jest metodologia - czy dane ze szpitali, z USC czy może inaczej.
                  Jaki jest wpływ emigracji to nie mam pojęcia. Matki z dziećmi czy kobiety w
                  ciąży sporadycznie jednakże emigrują.
                  • elektroniczna.pomarancza Re: swiat wg panow 18.03.07, 18:28
                    To nie jest jednak stala tendencja.
                    Rownie dobrze ten rok moze dac spadek urodzen.
                    • silic Re: swiat wg panow 18.03.07, 18:35
                      Co będzie tego nie wiemy. Ale raczej bym w tym roku obstawił dalszy wzrost.
                      Wyż z lat siedemdziesiątych się kłania.
              • piekielnica1 Re: swiat wg panow 19.03.07, 16:26
                Mieszkam w starej dużej kamienicy.
                Większość lokatorów mieszka tutaj od zawsze. Wszyscy się znają i rozmawiają ze
                sobą, pomagają sobie.
                Większość to samotne wdowy, ale jest i jeden wdowiec.
                I pan Stasio od lat opowiada wszystkim, że szuka żony, ale wszystkie samotne
                panie to chciałyby, tylko przyjaciela na przychodne, a on jak mówi, musi
                znaleźć kogoś, kto mu ugotuje, upierze, posprząta....

Punkt widzenia zależy od tego czego się oczekuje
          • poprioniony Re: swiat wg panow 18.03.07, 18:01
            Gdzie Ty wyczytalas, ze chlopy zycza babom wymarcia? Wizja samcow jest inna:

Kobiety sa odizolowane od spoleczenstwa (tutaj uklony w strone Forum Gazety,
            ktora juz dawno temu to zrobila) w specjalnych obozach. Maja tam zapewnione
            wszystkie niezbedne im potrzeby, sa odrobaczane, szczepione i karmione
            komplementami z porozwieszanych kolchoznikow.
            Gdy mezczyzna chce pouzywac kobiety udaje sie do takiego najblizszego
            rezerwatu wybiera cos z katalogu ze zdjeciami lub bezsposrednio obserwujac
            biegajace samopas samice. Poza tym, mezczyzni zyjac w szczesliwym spoleczenstwie
            realizuja spokojnie, bez gderania nad glowa swoje pasje, takie jak chlanie,
            cpanie i ogladanie walk bokserskich.
            • elektroniczna.pomarancza Re: swiat wg panow 18.03.07, 18:10
              poprioniony napisał:
              > Gdzie Ty wyczytalas, ze chlopy zycza babom wymarcia?

Z Twojej wypowiedzi wynika, ze wymarcie kobiet jest nieuniknione.
              Kobieta bez milosci marnieje, usycha, a potem umiera.
              • zielonooka_bez_tyja Re: swiat wg panow 18.03.07, 18:14
                ?????????????
                • mahadeva Re: swiat wg panow 18.03.07, 18:15
                  no wlasnie :) nie poznaje Pomaranczy :)
                  • zielonooka_bez_tyja Re: swiat wg panow 18.03.07, 18:18
                    Ja tam na tyle Was jeszcze "nie znam", ale... samo założenie mnie rozłożyło:) A
                    później lecą komenty, ze kierują nami skórcze macicy, itp.:)
              • mahadeva Re: swiat wg panow 18.03.07, 18:16
                chyba raczej od milosci sie umiera :)
            • mahadeva Re: swiat wg panow 18.03.07, 18:14
              alez tak teraz to wlasnie wyglada :) w najciekawszych dzialach w mojej formie
              pracuja sami faceci - dobrze sie tam sami bawia :)
              jesli jakis pan nie chce sie zenic, ma na skiniecie palca kobiety - jak moj
              kochanek mnie :)
              niby jest tez masa malzenstw, ale to dla najbardziej twardych :) mi jako
              kobiecie tez nie chce sie meczyc z facetem na stale i rodzic dzieci :)
    • kowalski.kowalski1 To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębione? 18.03.07, 18:27
      tochyba tylko współczuć mogę, a tak naprawdę to wizja społeczeństwa w roku 2100
      będzie wygladał mniej więcej tak:
      instytucja małżenstwa zaniknie, wynaleziono 100% sroek antykoncepcyjny dla
      mężczyzn, HIV nie stanowi problemu, ludzie pieprzą się ze wszystkimi, nie
      wchodzą w stałe związki, a nieliczne osoby które chcą miec dzieci stanowią
      marginalny odsetek społeczeństwa, ludnośc Polski zmniejszyła sie do około 18
      mln..., wszyscy żyja długo i szczęśliwie, mężczyźni nie użerają się z kobietami
      a kobiety z mężczyznami, spotykają się tylko na seks...
      • elektroniczna.pomarancza Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:31
        kowalski.kowalski1 napisał:

> marginalny odsetek społeczeństwa, ludnośc Polski zmniejszyła sie do około 18
        > mln..., wszyscy żyja długo i szczęśliwie, mężczyźni nie użerają się z
        kobietami
        >
        > a kobiety z mężczyznami, spotykają się tylko na seks...

Mnie by ta wizja odpowiadala.:)
        Ale raczej nie przejdzie. Musialaby sie zmienic natura kobiet.

• kowalski.kowalski1 Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:33
          mnie też by odpowiadała a natura kobiet cały czas się zmienia, także kto wie :)
          już teraz coraz mniej osób bierze ślub, coraz mniej osób ma dzieci i coraz
          więcej osób jest tzw "singlami"
      • iwonawe Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:31
        tylko to "dlugo i szczesliwie" mi w tej wizji nie pasuje;)))
        • kowalski.kowalski1 Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:34
          moze nie długo ale na pewno szczęsliwie :)
          wyobrażasz sobie taki spokój, zyjesz sobie normalnie masz kasę, swoje hobby a
          wieczorem przychodzi dziewczyna... no normalnie żyć nie umierać :)
          • iwonawe Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:36
            ale codziennie ta sama??? czy za kazdym razem inna? ;))
            • kowalski.kowalski1 Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:38
              > ale codziennie ta sama??? czy za kazdym razem inna? ;))

to już zalezy od indywidulanych prefernecji. mozesz np; zmieniac raz na
              tydzień, jeśli wolisz :)
          • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:36
            :)pójdźmy dalej Twoim tokiem... która to fajowa laska przychodzi do Ciebie, jak
            już ukończysz 60tkę?:)
            • kowalski.kowalski1 Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:39
              ta, której podaba się mój portfel :)
              jakiś argument zawsze się znajdzie, niezaleznie od wieku
              • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:41
                Odwrócę pytanie w obliczu argumentu: co czujesz Ty (a właściwie, jako CO się
                czujesz) wiedząc, zeprzychodzi do portfela, nie do Ciebie?:)
                • kowalski.kowalski1 Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:44
                  nie czuję, bo po pierwsze do 60 mi daleko, po drugie nie wiem czy dożyję, a po
                  trzecie będę sie tym martił jak dożyję :)

a swoją droga spotykamy się na seks, więc może sobie przychodzić nawet po to
                  aby pooglądać u mnie KLAN :)
                  • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:46
                    To nie jest odpowiedź na pytanie:)
                  • mahadeva Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:46
                    dokladnie :) zreszta majac 80 lat mozna sie bez seksu obyc :) mowie to z punktu
                    widzenia kobiety - bo kto mnie bedzie chcial bzykac, gdy bede stara :)
                    • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:50
                      Do tego dążę:) Jest się wtedy roślinką, którą Ktoś przychodzi podlewać, bo
                      roślinka... płaci?:) To chyba wolę być Człowiekiem:)
                      • elektroniczna.pomarancza Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:52
                        Faceci jednak nie sa az tak uczuciowi jak my kobiety i jak nam sie kobietom
                        wydaje, ze sa.
                        • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:53
                          Nie było o uczuciowości:) Raczej o niechceniu być we własnych oczach
                          PRZEDMIOTEM:)
                          • elektroniczna.pomarancza Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:55
                            zielonooka_bez_tyja napisała:

> Nie było o uczuciowości:) Raczej o niechceniu być we własnych oczach
                            > PRZEDMIOTEM:)

Bylo. Pytalas Kowalskiego jak sie bedzie czul....itd.
                            A on ma w dupie jak sie bedzie czul. Bo nie jest kobieta.
                            • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:56
                              No właśnie - jak SIĘ będzie czuł z tym, ze jest tylko PRZEDMIOTEM.
                              • elektroniczna.pomarancza Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:57

> No właśnie - jak SIĘ będzie czuł

No wlasnie.
                                • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:58
                                  To pytanie o POCZUCIE, nie o UCZUCIOWOŚĆ. Widzisz różnicę?
                                  • elektroniczna.pomarancza Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:02
                                    Pytanie o to jak sie ktos czuje jest pytaniem jakie ma UCZUCIA w konkretnej
                                    sytuacji. Dotyczy wiec jego uczuciowosci.
                                    Faceci rzadko sie zastanawiaja co czuja, tylko dzialaja.
                                    I na tym polega roznica.
                                    Przeczytaj jeszcze raz moje posty to zaskoczysz, o co mi chodzi.
                                    Na pewno nie o literowke.
                                    • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:05
                                      Wiem, o co chodzi Tobie, ale Ty skomantowałaś błędnie moje słowa,bo w nich nie
                                      chodziło o zadną uczuciowość, tylko o poczucie. Ileż razy można to samo
                                      prostowac?? W końcu to moje słowa, więc chyba lepiej wiem, o co mi chodzi?:))
                                      Można się czuć dumnym z tego, ze jest się Polakiem... można i odwrotnie. Co to
                                      ma wspólnego z uczuciowością?:))))
                                      • elektroniczna.pomarancza Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:17

> Wiem, o co chodzi Tobie, ale Ty skomantowałaś błędnie moje słowa,bo w nich
                                        nie
                                        > chodziło o zadną uczuciowość, tylko o poczucie.

Obawiam sie ze niewlasciwie rozumiesz slowo uczuciowosc.
                                        Poczucie to przezywanie jakiejs emocji np. dumy, smutku, wstydu itp.
                                        A uczuciowosc to pojecie bardziej ogolne, oznacza emocjonalnosc lub zycie
                                        uczuciowe danego czlowieka.
                                        Zreszta posluze sie slownikiem:

"emocjonalny (Europa) - związany z emocjami, kierujący się nimi; uczuciowy,
                                        wywołujący określone przeżycia; emocjonalność - skłonność do wzruszeń,
                                        uczuciowość."
                                        • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:18
                                          Czyli rozumiem całkowicie dobrze:)
                                          Poczucie patrityzmu jest i było większe u Mężczyzn - czyli są bardziej...
                                          uczuciowi?:)
                                        • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:20
                                          *patriotyzmu, rzecz jasna miało być:)
                                          A skoro uważasz to za tożsame z uczuciowością, to... w łeb bierze Twoje
                                          twierdzenie, ze są mniej uczuciowi:)
                                          • elektroniczna.pomarancza Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:26
                                            Na mocno rozwinieta uczuciowosc sklada sie wiele rodzajow uczuc.
                                            Jedno poczucie patriotyzmu nie czyni czlowieka wrazliwym, swiadczy jednak
                                            dobrze o jego stosunku do ojczyzny.:)
                                            Jesli jednak obok patriotyzmu delikwent wykazuje sie jeszcze duza empatia,
                                            intensywnie przezywa rozne sytuacje spoleczne i doswiadcza wstydu, smutku,
                                            zalu, niepokoju i innych emocji, na przestrzeni niedlugiego czasu, to mozna
                                            mowic o rozbudowanej uczuciowosci.
                                            • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:30
                                              No więc właśnie:) Poczucie bycia Człowiekiem we własnych oczach swiadczy
                                              jedynie dobrze o stosunku do samego siebie, jako Człowieka właśnie:) Mozna
                                              chcieć być szmatą, można chcieć być Człowiekiem - z uczuciowością nic wspólnego
                                              to nie ma, a jeśli już to z szacunkiem dla samego siebie:)
                                              • kowalski.kowalski1 Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:31
                                                szmata to pojęcie względne :)
                                                zresztą lepiej być uczciwą szmata niż podłym chu*em :)
                                                • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:33
                                                  A co to ma wspólnego z roztrybianiem różnicy definicyjnej
                                                  UCZUCIOWOŚĆ/POCZUCIE?:) Nie mieszaj równoległych dyskusji, to mamy poniżej:))
                                                  • kowalski.kowalski1 Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:34
                                                    tak tylko napisałem, bo już prawie poczułem się urażony tą szmatą :)
                                                  • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:35
                                                    :)) Bierzemy coś do siebie?;)) Oj... dwa kroki w tył proszę:) To był przykład
                                                    in vitro:)
                                              • elektroniczna.pomarancza Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:43
                                                > można chcieć być Człowiekiem - z uczuciowością nic wspólnego
                                                >
                                                > to nie ma, a jeśli już to z szacunkiem dla samego siebie:)

Jak to nie ma?
                                                Przeciez szacunek to tez rodzaj uczucia.
                                                No chyba, ze Ty nie czujesz szacunku, ale masz np.wizje szacunku.
                                                Wtedy bedzie to wizja, a nie uczucie.:)
                                                • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:47
                                                  Napisałam Ci to na przykładzie patriotyzmu - nawet pierwsze zdanie kończąc, jak
                                                  Ty. I sama uznałaś, ze to nie uczuciowość, tylko...

Chcesz pie****ć kotka za pomocą młotka - nie ten adres, przykro mi:) Nie lubię
                                                  dwieście razy pisać tego samego, ubierając w inne słowa:) Powiedziałam Ci
                                                  wyraźnie, ze o coś innego mi idzie - nie pasuje Ci zrozumienie, ze nie wszyscy
                                                  myślą tożsamo, nie mój ból, naprawdę:)

To tyle n/t:)
                            • kowalski.kowalski1 Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:23
                              drogie Panie o co Wam chodzi z tym czuciem? podeczas seksu ma się czuć
                              przyjemnośc i to wszystko, jeszcze raz powtarzam mówimy TYLKO o seksie o niczym
                              więcej, czego Wy się więc tam chcecie doszukać?
                              • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:24
                                Ja niczego:) Ale, widać, Ktoś chce mi wmówić, ze wiążę to z uczuciami...
                              • elektroniczna.pomarancza Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:28

> drogie Panie o co Wam chodzi z tym czuciem? podeczas seksu ma się czuć
                                > przyjemnośc i to wszystko, jeszcze raz powtarzam mówimy TYLKO o seksie o
                                niczym
                                >
                                > więcej, czego Wy się więc tam chcecie doszukać?

No wlasnie, usiluje Zielonooka przekonac, ze Tobie chodzi wylacznie o seks, a
                                ona Cie dopytuje co bys czul jakbys mial placic babie za dobrze wykonane
                                zadanie.
                                • kowalski.kowalski1 Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:29
                                  no to mówię: czułbym przyjemność :)
                                  zresztą ja tutaj nie mówiłem o chodzeniu do burdelu, miałem tylko na mysli, ze
                                  niektórym 20-letnim siksom imponuja "dojrzali" panowie z ustabilizowaną
                                  sytuacją życiową :))))
                                • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:32
                                  Widzę, że jednak nie masz szans wydostać się poza JA:)))))
                                  • elektroniczna.pomarancza Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:34
                                    Czy JA to skrot od Je...nie Akrobatyczne?
                                    • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:36
                                      Nie?:)
                        • mahadeva Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:56
                          fakt, moj kumpel np nie widzi zupelnego niedopasowania w swoim zwiazku, mowi
                          tylko, ze seks jest marny, bo panna nie krzyczy :) innych rzeczy nie widzi :)
                      • mahadeva Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:52
                        ja sie obawiam, ze malzenstwo wcale nie rozwiaze tego problemu... juz bardziej
                        przyda sie kasa niz malzonek :)
                        • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:54
                          A dlaczego od razu MAŁŻEŃSTWO?:)
                          • mahadeva Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:57
                            skoro ma trawac do starosci... :)
                            • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:59
                              Do starości można mieszkać nawet z Przyjaciółką:)
                              • mahadeva Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:02
                                nie mozna :) wszystkie juz wyszly za maz i maja dzieci :)
                                • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:06
                                  Nie mówię, że TY MOŻESZ, tylko że MOŻNA:)
                  • elektroniczna.pomarancza Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:47
                    No i wlasnie to mialam na mysli piszac, ze musialaby sie zmienic kobieca natura.
                    Ty bezproblemowowo sobie fantazjujesz o seksie, a Zielonooka o uczucia od razu
                    pyta.:)))
                    • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:55
                      Nie:) Nie o uczucia:) O to, Kim się jest we własnych oczach, będąc tylko...
                      portfelem:) Nie myl pojęć:)
                      • kowalski.kowalski1 Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:26
                        a kim ma się być? nie doszukuj się czegoś czego nie ma. Umawiasz się na seks i
                        tyle a to czy dana osoba przychodzi bo podniecą ją Twój intlekt, tyłek, oczy
                        czy portfel nie ma znaczenia. Niektórym imponuja "nadziani" faceci, innim
                        biedni romantycy, różni są ludzie
                        • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:28
                          No niezupełnie - Tym, którym imponują biedni romantycy, chodzi jednak chyba o
                          coś innego;)
                          • kowalski.kowalski1 Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:30
                            > No niezupełnie - Tym, którym imponują biedni romantycy, chodzi jednak chyba o
                            > coś innego;)

no racja :)))
                            ale jak komuś imponuje ciało albo portfel to też raczej chodzi tylko o seks :)
                            • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:34
                              Tylko nie chwytam, co to ma wspólnego z moim przykładem?:) Bo w moim przypadku
                              chodziło o układ - bez seksu akurat:) Seks mam z Kimś innym:)
                              • kowalski.kowalski1 Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:40
                                > Tylko nie chwytam, co to ma wspólnego z moim przykładem?:) Bo w moim
                                przypadku
                                > chodziło o układ - bez seksu akurat:) Seks mam z Kimś innym:)

no to, że jedni chcą seksu inni miłości, tego drugiego to coraz mniej osób :)
                              • kowalski.kowalski1 Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:40
                                aha, jak można mieć seks z kims inym a kochac kogoś innego, bo tego nie
                                rozumiem :)
                                • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 19:44
                                  A Kto Ci powiedział, że kocham - UKŁAD :wiesz, co to znaczy? Pewna umowa, to
                                  wszystko.
                • mahadeva Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:45
                  a niby z jakich powodow ludzie teraz biora sluby? myslisz, ze sa jakies
                  wystarczajaco wzniosle, aby pakowac sie w takie tarapaty, stawiac cale swoje
                  zycie do gory nogami? :)
                  • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:48
                    Nie przypominam sobie przewracania swojego zycia do góry nogami:) Ślub wzięłam
                    z Facetem po Zawodówce, poważnie chorym (wzw typ C), sierotą. Byłam samodzielna
                    finansowo, po studiach. Wdodatku - to On mnie kochał.
                    Trochę kiepsko z tymi stereotypami w tym przypadku:)
                    • grey_wolf Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 19.03.07, 15:34
                      to podpucha?

nie kumam zaobrączkowałaś kalekę, sierotę, bez perspektyw?

jak nie dla kasy, nie dla seksu i nie z miłości, to jaki cel ma ten układ?
                      Lubisz się opiekować poszkodowanymi przez los? Jesteś z Pakistanu i chciałaś
                      mieć paszport?
                      • piekielnica1 Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 19.03.07, 16:32
                        > jak nie dla kasy, nie dla seksu i nie z miłości, to jaki cel ma ten układ?
                        > Lubisz się opiekować poszkodowanymi przez los? Jesteś z Pakistanu i chciałaś
                        > mieć paszport?

Będzie jej wdzięczny i posłuszny do końca dni swioch.
                        I żadnych skoków w bok.
                        Największy przystojniaczek zestarzeje się i straci zdrowie i urodę na
                        rozpuście, ale nim do tego dojdzie to nieźle kobietę wykończy i upokorzy.
                        Może to i nie takie głupie.

• grey_wolf Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 19.03.07, 16:44
                          czyli to taka współczesna wersja eunucha? jesli to ma być sposób na podnoszenie
                          samooceny, to może faktycznie coś w tym jest, tylko ja bym nie wyrobił pod
                          jednym dachem z babonem, którego jedyną zaletą/funkcją jest wielbienie mnie :P
                      • zielonooka_bez_tyja Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 19.03.07, 17:29
                        Nie wiesz, o czym mówisz, więc... nie ironizuj tak dalece, proszę Cię.
      • mahadeva Re: To kobiety w Polsce naprawdę są aż tak gnębio 18.03.07, 18:40
        amen!!!

> tochyba tylko współczuć mogę, a tak naprawdę to wizja społeczeństwa w roku
        2100
        >
        > będzie wygladał mniej więcej tak:
        > instytucja małżenstwa zaniknie, wynaleziono 100% sroek antykoncepcyjny dla
        > mężczyzn, HIV nie stanowi problemu, ludzie pieprzą się ze wszystkimi, nie
        > wchodzą w stałe związki, a nieliczne osoby które chcą miec dzieci stanowią
        > marginalny odsetek społeczeństwa, ludnośc Polski zmniejszyła sie do około 18
        > mln..., wszyscy żyja długo i szczęśliwie, mężczyźni nie użerają się z
        kobietami
        >
        > a kobiety z mężczyznami, spotykają się tylko na seks...
    • conqueror69 Re: swiat wg panow 18.03.07, 19:34
      elektroniczna.pomarancza napisała:

Brzmi znakomicie. Poza tym akurat panie z Azji i Ukrainy warte sa
      zainteresowania. pomijam chwast ktory sie pleni na wszelkich mozliwych
      targowiskach w Polsce. Tego zainteresowania czesto nie da sie przeniesc na nasze
      kochane polskie ksiezniczki, okupujace fora dla "prawdziwych kobiet" i
      feministek z wlochtymi konczynami. Pojedz na ukraine i zobacz, jak tam wygladaja
      kobiety, a dopiero wtedy bedziesz miala powod by sie slinic z wscieklosci, i
      modl sie, by polscy faceci nie bywali tam zbyt czesto...
      • elektroniczna.pomarancza Re: swiat wg panow 18.03.07, 19:41
        conqueror69 napisał:
        > kobiety, a dopiero wtedy bedziesz miala powod by sie slinic z wscieklosci, i
        > modl sie, by polscy faceci nie bywali tam zbyt czesto...

Nie CZUJE (to do Zielonookiej oko;)) wscieklosci.
        Raczej dobrze sie bawie.
        Jestem wyluzowana, szczesliwa, syta, spokojna.
        Czego i Tobie zycze.:)
      • modrooka Re: swiat wg panow 18.03.07, 20:53
        Biedaku, co ty jeszcze tu robisz. Zamiast męczyć się w Polsce z pasztetami,
        jedź na Ukrainę lub do Mongolii. Tam na pewno są wspaniałe, idealne laski dla
        mężczyzny. Błagam tylko nie męcz już swoimi teoriami na tym forum
    • hypatia69 Re: swiat wg panow 18.03.07, 22:56
      Serio myślisz, że już tak zdziwaczeli, że właśnie o tym marzą? No, jeden pewnie
      tak, ale ten akurat nawet na barszcz się nie nadaje, więc bym się nie
      przejmowała. Większości męskiej częsci populacji nie zaliczałbym jednak do
      kompletnych kretynów;)
      • conqueror69 Re: swiat wg panow 18.03.07, 23:00
        hypatia69 napisała:

> Serio myślisz, że już tak zdziwaczeli, że właśnie o tym marzą? No, jeden pewnie
        >
        > tak, ale ten akurat nawet na barszcz się nie nadaje, więc bym się nie
        > przejmowała. Większości męskiej częsci populacji nie zaliczałbym jednak do
        > kompletnych kretynów;)

Uwaga, kobietony jak widac najodwazniejsze sa w grupach, co upodabnia je nieco
        do kapibar. Musicie jeszcze kilka sciagnac, proponuje skoczyc po ciocie, i
        mozecie tworzyc front.
    • more-than-a-man Re: swiat wg panow 19.03.07, 01:04
      :-)))) Marzenie kobiet. Tylko, że bedzie dokladnie odwtotnie. Bab (ze względu
      na wzrastającą dlugość życia) bedzie przybywać, a chlopów ubywać. Bab więcej
      niz chlopów jest już więcej od 30 roku życia (wczesniej odwtotnie).
      Wspólczynnik emigracji jest znacznie wyższy wśród facetów niż babek (dane GUS,
      liczbowo nie pamiętam). Tym samym to Polki dla podtrzymania populacji będą sbie
      musialy sprowadzać nie Chinczykow ani Ukraińców, ale Nigeryjczyów dla
      podtrzymania gatunku. Powodzenia !
    • eeela Re: swiat wg panow 19.03.07, 17:49
      Ja naprawde nie rozumiem, co sie tutaj dzieje i skad w was wszystkich tyle
      cynizmu i rozgoryczenia.

Tak, chce wyjsc za maz (albo przynajmniej zyc na stale z facetem, mala roznica)
      i tak, chce miec dzieci. Chce wyjsc za maz nie tylko dlatego, aby miec blisko
      przy sobie kochana osobe i czeste oraz stale dawki seksu. Chce moc byc wsparciem
      i pomoca, chce mu robic rano sniadanie, a wieczorem relaksujacy masaz, lodzika
      oraz piwo z lodowki na zyczenie. Dlatego, ze goscia kocham i chce dla niego jak
      najlepiej. Jasne, ze zalozenie jest takie, ze on tez mnie kocha i tez chce dla
      mnie jak najlepiej - nie mam ochoty ladowac sie w niewolnictwo, tylko w
      niewymuszone uslugi powodowane potrzeba serca. Dlaczego wy tu niemal wszyscy jak
      jeden maz nie jestescie w stanie zrozumiec, ile radosci mozna miec z dawania,
      tego pojac nie moge.

W tym absolutnym skoncentrowaniu na czubkach wlasnych nosow i narzadow plciowych
      tracicie mozliwosc posiadania jednej z najwiekszych zyciowych przyjemnosci -
      dawania czegos kochanej osobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka