Dodaj do ulubionych

Czy można być szczęsliwym całe życie?

08.05.07, 09:41
A może można sie nauczyć być szczęśliwym mimo że ktoś płacze ,czy cierpi?
Obserwuj wątek
    • menk.a Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 09:44
      Nie. Szczęście to drobiazgi. Chwile. Momenty. Tylko tyle.

Szczęście to doskonałość w każdej dziedzinie życia. Da się osiągnąć taki stan?
      Nie wierzę.
      Nie wierzę w absolut;)
      • poprioniony Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 09:46
        A ja wierze w absoluta. W odpowiednich dawkach daje szczescie.
        • menk.a Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 09:48
          szczęście absolutne nawet.;)
          • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 09:58
            A na drugi dzień z rana po przebudzeniu ze szczęścia poabsolutnego?
            • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:01
              Trzeba poprawić by szzzęście wciąż trwało...
              • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:03
                'Trwaj chwilo trwaj' - gdzieś to już słyszałem.
                • menk.a Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:32
                  Faust Goethego;)
                  Hmmm jednocześnie: trwać w tej jednej, nawet wyjatkowej chwili zamykasz się na
                  inne fajne, ciekawe możliwości;)
                  • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:52
                    Tak mi się kojarzyło. Tam jeszcze chyba dochodzi - 'chwilo jesteś tak piękna'.
                    Człowiek chyba przezywa momenty tak wzniosłego oczarowania, ze pragnie by
                    chwila trwała wiecznie.

'Nie żałuj czasu na marzenia - to pojazd unoszący cię do gwiazd'.

Też nie pamiętam kto to powiedział. Ale zawarł prawdę.:)))
                    • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:26
                      to takie trochę depresyjne podejście - euforia chwilą...

to tak jak ludzie w depresji dwubiegunowej mają;)
                      euforia i hiperszczęście,wiara w to, że cały swiat należy do mnie
                      potem dół, w którym cierpią, bo bardzo chcieliby znowu być w stanie
                      euforii i za tym tęsknią...

takie popadanie ze skrajności w skrajność nigdy nie jest zdrowe dla psychiki

ja np zauwazyłam, że jak za bardzo się z czegoś ucieszę to zaraz to znika,
                      a jak podchodzę do czegoś bez nadmiernego entuzjazmu to pławię się w tym
                      o wiele dłużej...
                      • menk.a Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:43
                        tak gwoli ścisłości: jt psychoza dwubiegunowa przy czym depresja jt jednym
                        stanem, jedną skrajnością, a wspomniana euforia drugą;)
                        nazywa się psychozą maniakalno-depresyjną
                        • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:52
                          pl.wikipedia.org/wiki/Choroba_afektywna_dwubiegunowa
                          www.latona.pl/informacje,64.html
                        • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:53
                          nie wiem co chciałaś uściślać w tym co napisałam...
                          dół i euforia - wyraźnie napisałam, że to są skrajności
      • menk.a Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 09:50
        Ale to tylko wg mojej nieskromnej definicji.
        Jeśli ktoś ma inną, np. szczęście to suma nieszczęść, które go ominęły', a
        niczego sobie nie złamał, nic przykrego go nie spotkało, to... pewnie jt
        szczęśliwy...

To kwestia definicji.;)
        • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:18
          W sumie tak Jeśli bym zsumował wszystkie nieszczęścia jakie mogły by mi się
          zdażyć.to jestem naprawde szczęśliwy:):)
      • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 09:58
        A może można kupić szczęście?
        • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:02
          Kupić? Kupić, to chyba można buty na jarmaku.
          Na szczęście trzeba chyba ciężko zapracować w trudzie i znoju.
          Zresztą. Może Men_ka to wytłumaczy. Ma nawijkę do przeróżnych teorii.
        • grey_wolf Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:02
          Ja na przykład będę niesamowicie szczęśliwy kiedy kupię sobie np. Hondę VTX
          1800. Znaczy, że szczęście można kupić :P
          • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:05
            Taką maszynę? To koniec szczęścia. Kłopot tylko jak cholera.
            • grey_wolf Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:35
              ????????
              • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:54
                Po pierwsze, całodobowy strach że ukradną.
                • grey_wolf Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 13:03
                  no, to zależy gdzie mieszkasz :) Mi jeden ukradli, ale to się juz nie powtórzy :)
        • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:12
          :))) w tabletkach - prozak a w łagodniejszej wersji persen,
          ale szybko przestaje działać...
          jak dowiesz się gdzie mozna kupić szczęście to zarzuć namiary,
          kredyt w banku wezmę i piwniczkę opróżnię by mieć go na zapas ;)
          • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:22
            Taaa szcęscia trzeba szukać.Ale można go znaleźć w miłości:)
            • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:31
              Wg mnie bez miłości nie da się żyć ... miłość odwajemniona, oparta
              na uczciwości, lojalności, spokojna, bezpieczna to jest coś co dodaje
              skrzydeł i pobudza do działania na innych polach... bez miłości życie
              jest puste jak butelka po coli a jedyne co pozostaje to obojętne bujanie
              się na falach codzienności ...
              • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:42
                Zgadza sie bo jak można być szczęśliwy w pojedynke nawet wtedy gdy
                zaakceptujemy swoją samotność no chyba że jak się kocha własne towarzystwo,
                nikt nie ględzi nad uchem, nie bałagani..ale ja współczuję samotnym ,zwłaszcza
                w okresie świąt ale nie tylko.A miłości doznaje się bezpłatnie.I dlatego
                bardziej niż pieniędzy potrzebujemy miłości, bo dzięki niej można być
                szczęśliwym
                • menk.a Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:47
                  A wg mnie samotność to najgorsze, co może spotkać człowieka ;)
                  Nie mówię tu o byciu samemu, bo to zupełnie coś innego.
                • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:07
                  Wiesz, każdy ma swoje podejście, dla jednych szczęściem jest miłość
                  a inni wybierają samotność i sami przed sobą przekonali się,
                  że to jest dla nich właściwa droga...
                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:44
                    No niby tak ale myśle że samotni single zwał jak zwał sami się oszukują ze jest
                    im dobrze...
          • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:58
            Po znajomosci załatwię Ci bez oprocentowania i na bardzo niskie raty.
            Wiele przez lata jarmarków i bazarów odwiedziłem. Wszystko było do kupienia
            ale szczęścia ni najmniejsze deczko. Nigdzie. :)))))))))
        • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:23
          ja mogę Ci sprzedać, ale prztyczka w nos, za zadawanie głupich pytań:)
          chyba, że jednak mało Cię znam...
          • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:29
            Mnie znasz bardzo dobrze no Wiesz szczęścia nigdy za wiele nie jest im więcej
            tym lepiej można się nim podzielić z iinnymi
            • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:36
              coś w stylu "kup mi nową CKlasse a uczynię Cię szczęśliwym? :)
              przyznaję jest niezła...;)
              • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:45
                No fakt czy to znaczy ze mam Cie uszczęśliwić?
                • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 12:06
                  nowym samochodem?:) nie wiem, czy to jest wyjście....
                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 14:28
                    Eee tam samochodem ja inaczej uszczęśliwiam:):)
                    • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 14:35
                      i na to własnie liczę:)
                      • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 14:42
                        AAaa no widzisz i to mnie się podoba Bo ja lubie dawać szczęście radość i roz...
                        • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 14:52
                          roz..? co to może być? rozjaśnij mi troszkę:)
                          • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 15:00
                            .... kosz:):) a i jeszcze pare rzeczy..
                          • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 15:03
                            znaczy, że lubisz trafiać do kosza?:)
                            • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 15:10
                              Taaa zwał jak zwał...Można to i tak nazwać:)
                              • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 15:24
                                ale mówimy o sporcie tak?:)
                                • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 15:33
                                  Ta to też jest sport znaczy rekreacje ..znaczy tracenie kalari i do tego
                                  przyjemność...
                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 15:37
                                    dla mnie to brzmi jak reklama zajęć aerobiku :))
                                    • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 15:40
                                      TAaa zgadza się i teraz wypinamy bioderka w przód i w tył w przód i tył....A
                                      teraz stajemy w lekkim rozkroku i ....
                                      • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 15:55
                                        i do tego jaki fajny instruktor :)
                                        • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 15:58
                                          Mówisz o mnie? a dziękuje Ci Jesteś bardzo miła....
                                          • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 16:01
                                            ta, ale to tylko jedna z moich wad :))
                                            • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 16:02
                                              Jakich tam wad...
                                              • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 16:16
                                                ee..no np. mam zadarty i piegowaty nosek:)
                                                • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 09:02
                                                  No widzisz to dla mnie następna zaleta.
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 09:27
                                                    to co powiesz na lekko krzywe i kołkowate nogi?:)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 10:02
                                                    Nie wygląd jest najważniejszy tylko wnetrze i dusza.
                                                    Ps.
                                                    A nogo widziałem i są super.
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 10:09
                                                    miałam nadzieję, że to napiszesz(oczywiście o duszy, nie o nogach, bo tu bym
                                                    polemizowała:))
                                                    miłego dnia
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 10:36
                                                    Miałaś co do mnie wątpliwości ? Przecież Wiesz co dla mnie jest
                                                    najważniejsze..:)
                                                    A co do nóg nie ma co poleizować wiem swoje.
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 10:48
                                                    hmmm...no w sumie to nie wiem :)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 10:55
                                                    No to najwyższy czas się dowiedzieć i mnie poznać:):):)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:07
                                                    poczakemmoże najpierw, aż zjesz tę kolacje z kookardką i zasięgne u niej języka ;))
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:12
                                                    Tu sie nic nie ukryje..:) Ale chyba Kokardce nie odpowiada moja kuchnia...
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:17
                                                    > Tu sie nic nie ukryje..:) Ale chyba Kokardce nie odpowiada moja kuchnia...

no bo jakimiś potworami chcesz mnie nakarmić ;)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:14
                                                    ulotne_piekno napisała:

> poczakemmoże najpierw, aż zjesz tę kolacje z kookardką i zasięgne u niej
                                                    języka
                                                    > ;))

sugerujesz, że z zazdrości urwiesz mi język ? ;))
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:16
                                                    eee....myślałam raczej o podpytaniu, nie gustuję w ozorkach:)
                                                    ale nie mogę obiecać, że będę grzeczna:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:19
                                                    ulotne_piekno napisała:

> eee....myślałam raczej o podpytaniu, nie gustuję w ozorkach:)
                                                    > ale nie mogę obiecać, że będę grzeczna:)

ja nie mam zwyczaju ani bić się o faceta ani się nim dzielić ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:24
                                                    No to jak mam szykować tą kolacje?
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:27
                                                    jak masz szykować tę kolację... no nie wiem... przecież to faceci
                                                    są lepszymi kucharzami od kobiet ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:43
                                                    no to będziesz musiała odstąpic od reguły, bo, jeśli nie chcesz się dzielić, to
                                                    musimy rozstrzygnac spór siłą:))
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 12:01
                                                    ulotne_piekno napisała:

> no to będziesz musiała odstąpic od reguły, bo, jeśli nie chcesz
                                                    > się dzielić, to musimy rozstrzygnac spór siłą:))

ale będzie widowisko ;)
                                                    oj będą fruwały kokardki ... oj będą ... aż im i piękno uleci ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 12:12
                                                    ja już się właśnie rozgrzewam:)
                                                    tylko nie za włosy, dobra? bo mi te dopinane powyrywsz:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 12:34
                                                    ulotne_piekno napisała:

> ja już się właśnie rozgrzewam:)
                                                    > tylko nie za włosy, dobra? bo mi te dopinane powyrywsz:)

spoko... muszę uważać, żeby mi tipsy nie odpadły ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 12:47
                                                    kookardka napisała:

> ulotne_piekno napisała:
                                                    >
                                                    > > ja już się właśnie rozgrzewam:)
                                                    > > tylko nie za włosy, dobra? bo mi te dopinane powyrywsz:)
                                                    >
                                                    >
                                                    > spoko... muszę uważać, żeby mi tipsy nie odpadły ;)
                                                    >
                                                    dzięki, że to powiedziałas, bo ja o swoje też sie martwię:) od pukania w klawę
                                                    takie słabe już są:)
                                                    >
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:13
                                                    buszmen33 napisał:

> Miałaś co do mnie wątpliwości ? Przecież Wiesz co dla mnie jest
                                                    > najważniejsze..:)
                                                    > A co do nóg nie ma co poleizować wiem swoje.

że się tak wtrącę... nogi nieważne i tak idą na bok ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:26
                                                    niby nieważne, ale na coś trzeba najpierw złapać "ofiarę":))
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:29
                                                    nie na coś tylko czymś... opleć go nogami ;)))
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:34
                                                    Czy Wy coś czasem nie konbinujecie.?
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:35
                                                    > Czy Wy coś czasem nie konbinujecie.?

końbiniujemy ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:37
                                                    Hehehe że jak? Wpadłem?
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:38
                                                    buszmen33 napisał:

> Hehehe że jak? Wpadłem?

a niby w co ? ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:42
                                                    Aaa tak mi się wymsknęlo...jakoś...
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 12:03
                                                    buszmen33 napisał:

> Aaa tak mi się wymsknęlo...jakoś...

no brnij dalej... jak już powiedziałeś aaaa to teraz nie mów yyyy
                                                    tylko powiedz mmmm ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:45
                                                    nie, no skąd, gdzieżbysmy śmiały :)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:36
                                                    Czyli mogę wszystko szykować ....To dobrze...
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:37
                                                    znaczy na kolację podasz "pyszne trójkąciki" ?
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:45
                                                    No właśnie Tak!!! no widzisz wiedziałem że można na Ciebie liczyć...:)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:44
                                                    to póżniej, najpierw musi w ogóle podejść:))
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:45
                                                    A co nie podejdę ? Będziesz kopać?:)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:46
                                                    no co Ty? będę oplatać...;))
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:54
                                                    A no to już nadchodze:):)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 12:13
                                                    buszmen33 napisał:

> A no to już nadchodze:):)
                                                    coś kiepsko Ci idzie..wyglądam za okno i nic :))
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 12:35
                                                    ulotne_piekno napisała:
                                                    > coś kiepsko Ci idzie..wyglądam za okno i nic :))

on pewnie od tyłu Cię zachodzi ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 12:46
                                                    jasna cholerka, no tego nie wziełam pod uwagę...dobrze, że siedzę:))
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 12:57
                                                    ulotne_piekno napisała:

> jasna cholerka, no tego nie wziełam pod uwagę...dobrze, że siedzę:))

załóż nogę na nogę, będziesz bezpieczniejsza :))
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:01
                                                    kookardka napisała:

>
                                                    > > jasna cholerka, no tego nie wziełam pod uwagę...dobrze, że siedzę:))
                                                    >
                                                    > załóż nogę na nogę, będziesz bezpieczniejsza :))
                                                    >
                                                    normalnie tak zacisnęłam kolana, że nic sie nie przedostanie :)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:07
                                                    > normalnie tak zacisnęłam kolana, że nic sie nie przedostanie :)

Ty magnez jedz, bo Cię skurcz jakiś złapie ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:13
                                                    kookardka napisała:

> > normalnie tak zacisnęłam kolana, że nic sie nie przedostanie :)
                                                    >
                                                    >
                                                    > Ty magnez jedz, bo Cię skurcz jakiś złapie ;)
                                                    >
                                                    boję się wstać, żeby lecieć po ten magnez:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:14
                                                    to pokicaj ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:19
                                                    kookardka napisała:

> to pokicaj ;)
                                                    >
                                                    chyba raczej przepełznę;))
                                                    P.S. czuję banana dzisiaj jak nic :)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:24
                                                    > P.S. czuję banana dzisiaj jak nic :)

:))))))))) odwróć się powoli i dyskretnie obejrzyj...
                                                    może Ci nogi zdrętwiały i to wcale nie jest banan ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:26
                                                    myślisz, że jakiś zaskroniec próbuje się przedrzeć?:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 12:04
                                                    ulotne_piekno napisała:

> to póżniej, najpierw musi w ogóle podejść:))

kolacja ma mi podejść ? ;)
                                                    już mi się wpisy mieszają, bo nie cytujecie ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 12:10
                                                    to po to, żebyś wysiliła szare komórki troche:))
                                                    a kolacja lepiej niech nie podchodzi, bo to się może skończyć katastrofą, a
                                                    raczej pawiem :))
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 12:37
                                                    ulotne_piekno napisała:

> to po to, żebyś wysiliła szare komórki troche:))
                                                    > a kolacja lepiej niech nie podchodzi, bo to się może skończyć katastrofą, a
                                                    > raczej pawiem :))

skoro juz poruszyłaś temat ptaszków... katastrofa będzie jak nielotem się
                                                    okaże ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 12:48
                                                    kookardka napisała:

>
                                                    > > to po to, żebyś wysiliła szare komórki troche:))
                                                    > > a kolacja lepiej niech nie podchodzi, bo to się może skończyć katastrofą,
                                                    > a
                                                    > > raczej pawiem :))
                                                    >
                                                    > skoro juz poruszyłaś temat ptaszków... katastrofa będzie jak nielotem się
                                                    > okaże ;)
                                                    >
                                                    bosszzzesz Ty nie myśl tak w ogóle:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 12:58
                                                    ulotne_piekno napisała:
                                                    > bosszzzesz Ty nie myśl tak w ogóle:)

samospełniająca się przepowiednia ? ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:02
                                                    kookardka napisała:

> > bosszzzesz Ty nie myśl tak w ogóle:)
                                                    >
                                                    > samospełniająca się przepowiednia ? ;)
                                                    >
                                                    ja tam nie wiem, ale buszmen coś zniknął, chyba się wystrachnął:))
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:09
                                                    schował się do jaskini i mysli, jak wyplątać się z tej kolacji
                                                    chyłkiem boczkiem ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:14
                                                    kookardka napisała:

> schował się do jaskini i mysli, jak wyplątać się z tej kolacji
                                                    > chyłkiem boczkiem ;)
                                                    >
                                                    myślisz, że go to przerosło?:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:17
                                                    wiesz... my się o niego bić chcemy i ustalić między sobą, która z nas
                                                    go "bierze" - zamiast dać mu wybrać... poleciał szukać innej łani,
                                                    na którą może sobie zapolować ;)
                                                    dlatego nie można się bić o facetów ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:20
                                                    kookardka napisała:

> wiesz... my się o niego bić chcemy i ustalić między sobą, która z nas
                                                    > go "bierze" - zamiast dać mu wybrać... poleciał szukać innej łani,
                                                    > na którą może sobie zapolować ;)
                                                    > dlatego nie można się bić o facetów ;)
                                                    >
                                                    cholerka, a tak chciałam Ci pokazać moje "sztuczki":) dobra, znajdę inny powód:)

• kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:25
                                                    Ty mi zaklęcia magiczne miałaś podesłać a nie jakimiś
                                                    sztuczkami mnie czarować ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:28
                                                    kookardka napisała:

> Ty mi zaklęcia magiczne miałaś podesłać a nie jakimiś
                                                    > sztuczkami mnie czarować ;)
                                                    >
                                                    zaklecia na razie kompletuje, będzie być długa lista tortur:))
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:40
                                                    Nieładnie tak obgadywać nieobecnego....A znam sposoby na rozluźźnienie więc
                                                    poradzę sobie z Tym zaciśniętymi nogami:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:44
                                                    oj tam zaraz obgadywać ;) tak sobie tęsknimy za Tobą i wspominamy Cię ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:47
                                                    Musiałem wszysko przygotować...By było tak jak trzeba.
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:48
                                                    nykrycia syą ny dwie czy trzy osyby ?
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:52
                                                    Hmmmmm.....Starczy dla wszystkich,,,,:):)Aha nie mówiłem Ci Będzie też
                                                    muzyka..będą nam prezygrywac cyganie na skrzypkach:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:54
                                                    a już jadą wozy kolorowe z kazachstanu ? ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:49
                                                    buszmen33 napisał:

> Nieładnie tak obgadywać nieobecnego....A znam sposoby na rozluźźnienie więc
                                                    > poradzę sobie z Tym zaciśniętymi nogami:)
                                                    tam zaraz obgadywać...tylko tak sobie konwersujemy:)
                                                    co do rozluźniania, to ja od razu mówię, że nic nie "biorę". to mogłoby być
                                                    niebezpieczne dla otoczenia:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:53
                                                    > co do rozluźniania, to ja od razu mówię, że nic nie "biorę".

nie Ty jedna kochana... nie Ty jedna i zobacz jak to się potem kończy...
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=150&w=61997408
                                                    poza tym, kto tu kogo miał rozluźniac ;) hę ?
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:56
                                                    kookardka napisała:

> > co do rozluźniania, to ja od razu mówię, że nic nie "biorę".
                                                    >
                                                    > nie Ty jedna kochana... nie Ty jedna i zobacz jak to się potem kończy...
                                                    > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=150&w=61997408
                                                    > poza tym, kto tu kogo miał rozluźniac ;) hę ?
                                                    >
                                                    ja już sama nie wiem, co tu się dzieje:)
                                                    a co do brania, to Ty tylko o jednym...;))
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:58
                                                    branie i dawanie kojarzy mi się tylko z jednym ... jedynym ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 14:12
                                                    kookardka napisała:

> branie i dawanie kojarzy mi się tylko z jednym ... jedynym ;)
                                                    >
                                                    to własciwie całkiem prawidłowo:)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:54
                                                    Nie musisz nic brać mam odpowiednie podejście wiem gdzie co i jak
                                                    dotknąć ,pomiziać pokiziać,by było dobrze
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:55
                                                    ciekawe tylko czy umiesz tę wiedzę wykorzystać w praktyce :)))
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:58
                                                    kookardka napisała:

> ciekawe tylko czy umiesz tę wiedzę wykorzystać w praktyce :)))
                                                    >
                                                    no jak nie chce, żebym brała, to zaczynam mieć wątpliwości:)))
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 14:01
                                                    > no jak nie chce, żebym brała, to zaczynam mieć wątpliwości:)))

(kurcze, weź, bo się znowu schowa- faceta trzeba pochwalić czasem)

ON NA PEWNO !!! wie jak wykorzystać wiedzę w praktyce... jeszcze
                                                    będziesz do niego krzyczała OCH MISTRZU !!...
                                                    a on do Ciebie OCH KRÓLOWO ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 14:11
                                                    Taaa no prosze nawet scenariusz już jest..
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 14:13
                                                    kookardka napisała:

> > no jak nie chce, żebym brała, to zaczynam mieć wątpliwości:)))
                                                    >
                                                    > (kurcze, weź, bo się znowu schowa- faceta trzeba pochwalić czasem)
                                                    >
                                                    > ON NA PEWNO !!! wie jak wykorzystać wiedzę w praktyce... jeszcze
                                                    > będziesz do niego krzyczała OCH MISTRZU !!...
                                                    > a on do Ciebie OCH KRÓLOWO ;)
                                                    eee..ciekawe, skąd to wiesz...;))
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 14:22
                                                    > eee..ciekawe, skąd to wiesz...;))

bo ja wszystkowiedźma jestem ;) a to stary wyjadacz chleba jest ;)
                                                    nawet okruszki dojada i nic po sobie nie zostawi tylko
                                                    zapach i smak ... skórki ;))
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 14:31
                                                    Ja stary!!! wyjadacz ..no może z pewnym doświadczeniem Ale wciąż wrażliwy na
                                                    wdzięki kobiet ..
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 14:45
                                                    > Ja stary!!! wyjadacz ..no może z pewnym doświadczeniem Ale wciąż wrażliwy na
                                                    > wdzięki kobiet ..

no wiesz ... 33 lata to już nie przelewki ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 14:59
                                                    no dziękuje Ci bardzo....
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:03
                                                    :))) polecam się na przyszłość ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:06
                                                    Ale wtedy będe jeszcze starszy:):):)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:07
                                                    :))) będziesz jak dobre wino ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:13
                                                    A lubisz dobre wino:)::)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:14
                                                    ja lubię:)
                                                    ale ONA pewnie też...:(
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:17
                                                    A no to dobrze to jeszcze troche poleżakuję:):):):)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:15
                                                    buszmen33 napisał:

> A lubisz dobre wino:)::)

skąd wiesz ? ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:19
                                                    Rozpoznaje dobre koneserki
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:14
                                                    kookardka napisała:

>
                                                    > no wiesz ... 33 lata to już nie przelewki ;)
                                                    >
                                                    no ja nie wiem, jeszcze tyle nie miałam:))
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:15
                                                    Co Wy mi tu sugerujecie? Heeee?
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:16
                                                    > Co Wy mi tu sugerujecie? Heeee?

że przez ręce jeszcze się nie przelewasz ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:17
                                                    Hmmm ...co to ma niby ..znaczyć?
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:19
                                                    że nie jesteś mięciochem tylko twardziochem ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:20
                                                    Aaa no to się wie:):)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:23
                                                    widzę acan, żeś na komplementy łasy ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:24
                                                    a raz do czasu miło usłyszeć takie słowa od pięknej i młodej kokardki
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:33
                                                    no prosze jak to dobre wiadomości szybko się rozchodzą - skąd wiesz
                                                    żem piękna jest ? ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:43
                                                    No takie wieści dotarły do mnie z bardzo wiarygodnych zródeł
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:51
                                                    buszmen33 napisał:

> No takie wieści dotarły do mnie z bardzo wiarygodnych zródeł

bardzo to ciekawe bo mnie nikt nie widział ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:52
                                                    Hmmm jak to możliwe? Codziennie rozwiązuje kokardki:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:54
                                                    buszmen33 napisał:

> Hmmm jak to możliwe? Codziennie rozwiązuje kokardki:)

w butach ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:59
                                                    Niekoniecznie:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:04
                                                    buszmen33 napisał:

> Niekoniecznie:)

:))) pracujesz przy pakowaniu prezentów ? ;)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:15
                                                    > no ja nie wiem, jeszcze tyle nie miałam:))

ja też jeszcze nie ;)
                                                    ale tyle ile mam pozwala mi stwierdzic, że to nie przelewki ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:19
                                                    Dobra proszę podać rocznik....
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:22
                                                    no wiesz... kookardek się o rocznik nie pyta... niby gdzie miałabym
                                                    sobie to sprawdzić...metkę z kodem kreskowym juz oderwałam,
                                                    bo nie pasowała mi do koloru pętelek ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:23
                                                    A kod kreskowy...to Ty młode winko Jestes......
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:32
                                                    Beaujolais nouveau ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:38
                                                    normalnie na chwilkę się oderwałam a tu dyskusja wre aż nadto..czuje się
                                                    niepotrzebna:(
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:44
                                                    Jak to? Wiesz może Ty mi zdradzisz rocznik wina?:)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:45
                                                    ale którego?:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:49
                                                    > ale którego?:)

swojego, bo mojego z pewnością nie znasz :)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:54
                                                    A mogę poznać? Czy jeszcze fermentujesz ? Dojrzewasz?:):):)Czy już moze jesteś
                                                    dobrze wyleżakowana:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:55
                                                    no wiesz Ty mnie tu o fermentowanie posądzasz a ja już sobie
                                                    na półeczce grzecznie leżakuję i na otwarcie czekam ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:59
                                                    Aa to sam rarytas mmmmm....
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:58
                                                    kookardka napisała:

> > ale którego?:)
                                                    >
                                                    >
                                                    > swojego, bo mojego z pewnością nie znasz :)
                                                    >
                                                    nie bądż taka pewna;))
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:00
                                                    Znacie się? Dlaczego ja nic nie wiem?
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:02
                                                    a niby czemu miałbyś wiedzieć ?
                                                    ja sama nie wiem ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:03
                                                    Może się kiedyś dowiem Teraz zmykam życze udanego dzionka...
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:03
                                                    > nie bądż taka pewna;))

hmmm... a jakieś podpowiedzi ? ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:53
                                                    A które znasz?
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:06
                                                    które wino?
                                                    znam białe, czerwone, jabłkowe i jeszcze kilka innych:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:08
                                                    ulotne_piekno napisała:

> które wino?
                                                    > znam białe, czerwone, jabłkowe i jeszcze kilka innych:)

markotkę, cyculę, wisienkę ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:18
                                                    k
                                                    > markotkę, cyculę, wisienkę ;)
                                                    >
                                                    ja znam kier, karo i inne znaki zodiaku:))))
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:25
                                                    ulotne_piekno napisała:

> k
                                                    > > markotkę, cyculę, wisienkę ;)
                                                    > >
                                                    > ja znam kier, karo i inne znaki zodiaku:))))

a to ja nie w temacie...w horoskopy nie wierzę i w karty nie gram...
                                                    za to chciałabym, zeby mi ktos tarota postawił ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:32
                                                    wiesz, postawić to ja mogę, ale raczej nie tarota i nie Tobie:))
                                                    ale, jak znajdę chętnego, dam znać:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:37
                                                    a po co mi wiedzieć, że znalazłaś chętnego,
                                                    żeby nie postawić mu tarota ? ;)))
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:41
                                                    no to Ci nie powiem, jak nie chcesz:)
                                                    spadam na dziś, buziaki:)
                                                    P.S. ciesze się , że masz dziś lepszy humor:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:43
                                                    eee...to tylko pozory :(
    • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:11
      buszmen33 napisał:

> A może można sie nauczyć być szczęśliwym mimo że ktoś płacze ,czy cierpi?

Jeśli ktoś płacze i cierpi to na pewno szczęśliwy nie jest...
      Wydaje mi się ( a pewności mieć nie mogę), że poczucie szczęścia zależy
      od nas i naszego postrzegania rzeczywistości mimo, że na nasze cierpienie
      mają wpływ inni...

Można nauczyć się walczyć ze swoim cierpieniem i tak kierować swoje
      myśli,by cierpienia jak najszybciej się pozbyć - wtedy jest szansa,
      że szczęście powróci... do następnego momentu, w którym zacznie się
      cierpienie. Wszystko zalezy od tego, jak długo każdy z nas walczy
      ze swoim cierpieniem.

Znam też przypadki samobiczowania się i jakiegoś takiego masochistycznego
      podejścia... najpierw ktoś rani kogoś, bo nie pomyśli ( to wynika z egoizmu,
      głupoty, chęci odegrania się na innych za swoje krzywdy, ze złośliwości) a
      potem umartwia się i pogrąża w cierpieniu, że skrzywdził tyle osób... po czym
      powtarza wciąż te same błędy... taki człowiek, z takim podejściem do ludzi
      raczej szczęśliwy nie będzie...
      • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:20
        Ale czy p otakiej walce z cierpieniem nie udajemy że jesteśmy szczęśliwy by
        uszczęśliwić innych?
        • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:36
          Ja nie pisałam o oszukiwaniu siebie - każdy potrzebuje jakąś tam określoną
          dla siebie ilość czasu by przestać cierpieć... moze być tak, że ktoś zawsze
          będzie cierpiał... a uszczęśliwianie kogokolwiek na siłę nigdy nie przynosi
          dobrych rezultatów... a myślisz, że człowiek, który cierpi nie umie dać
          szczęścia innym ?
    • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:32
      całe życie to nie da rady. zawsze dostaniesz jakąś kłodę pod nogi, która
      spowoduje, że szczęście gdzieś się chowa. ale, jak mówią, co nas nie zabije, to
      nas wzmocni. ja się tego trzymam i tylko dzięki temu jeszcze jakoś funkcjonuję i
      nawet po mnie nie widać, że mnie życie nie oszczędza(nawet zmarszczki mnie
      omijają jakoś:)) niektórzy co prawda twierdzą, że mam lekko nie po kolei w
      głowie, ale to już ich problem:)
      • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:44
        Ja myślę, że jesli człowiek ma w swojej codzienności jakiś priorytet
        coś co jest dla niego najważniejsze ( nie można mieć wszystkiego)
        to poczucie bycia szczęśliwym na tym polu powoduje, że rzucane kłody
        pod nogi na innych polach nie są takie straszne.

Dla jednych będzie to spełnienie się w pracy, dla innych rozwijanie
        swoich pasji, dla jeszcze innych radość z budowania szczęścia z drugą
        osobą - rozdrabnianie się na wszystko po kolei wg mnie nie ma większego
        sensu, bo priorytet jest priorytetem i wymaga poświęcenia największej
        uwagi, troski i zaangażowania ...
        • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:01
          faktycznie podstawą jest wyszukanie tego, co nam to szczęście da...natrudniejsze
          chyba jest budowanie szcześcia z drugą osobą, bo to już nie zależy tylko od
          nas. szczęściem jest już znalezienie tej właściwej połówki, a to dopiero początek.
          • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:10
            ha... wiem jakie to trudne, bardzo trudne, bo to dwa odrębne światy,
            które muszą się do siebie dopasować... ale możliwe...
            początki są chyba najgorsze...
            • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:14
              nie, no chyba najgorzej to jest gdzieś pośrodku, kiedy zaczynaja opadac pierwsze
              emocje...wtedy zaczyna zgrzytać i, jeśli kółeczka się zazębią to może być z tego
              nawt idylla:)
              • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:20
                ja piszę o początkach budowania czegoś wspólnie... początki, o których
                piszesz Ty to tylko euforia,zauroczenie i zakochanie coś co nie ma nic
                wspólnego z zaangażowaniem.
                • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:37
                  nie do końca. bo, przecież kiedy planujesz wspólna przyszłośc, decydujesz o
                  wspólnym zamieszkaniu to już jest zaangażowanie chyba. a jednocześnie towarzyszy
                  temu euforia. dopiero po jakimś czasie wychodzą na wierzch różne, czasem trudne
                  do aakceptowania fakty, dopada nas rutyna, która potrafi wiele zniszczyć. a to
                  już nie są raczej początki. właściwie chyba każdy okres jest trudny. każdy na
                  swój niepowtarzalny sposób. ale, jeśli widzisz to "coś" w oczach partnera, nawet
                  mimo przeciwności dążysz do tego, aby mysleć MY chcemy byc szczęśliwi, nie Ja.
                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:39
                    a to tak, jakas dziś otępiona jestem ;)

miałam na myśli początki decyzji o tym czy budujemy czy nie...
                    wtedy bardzo łatwo coś spłoszyć, głupim gestem zachowaniem zniszczyć.
                    • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:46
                      kookardka napisała:

> a to tak, jakas dziś otępiona jestem ;)

może kawkę?:)
                      >
                      > miałam na myśli początki decyzji o tym czy budujemy czy nie...
                      > wtedy bardzo łatwo coś spłoszyć, głupim gestem zachowaniem zniszczyć.

> domysliłam się, co chciałaś przekazać i wyjaśniłam, co ja miałam na myśli:)

>
                      • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:54
                        > może kawkę?:)

kawka nie podziała :(
                        • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 12:07
                          uuu, to mamy tu cięższy przypadek.poczekaj, poszukam korkociągu :)
                          • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 12:09
                            eee ... pogłębi tylko mój nastrój... pójdę sobie na rolki, albo na rowerek,
                            albo na basen
                            • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 12:11
                              idź na basen, ok? woda wyciąga różne rzeczy, może zechce też Twoja dolinę?:)
                              • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 12:22
                                hmmm...dolinę sama muszę z siebie wypędzić ;)
                                • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 12:29
                                  chcesz jakieś tajemne zaklęcia? albo może lepiej..laleczkę voodoo?:)
                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 12:43
                                    laleczkę już mam ... dawaj zaklęcia ;)
                                    • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 12:59
                                      eee...Hokus Pokus?;))
                                      nie, to nie to, ale zaraz coś skombinuję. A szpilke masz?
                                      • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 14:40
                                        Tu nie trzeba czarów wystarczy dobre towarzystwo proponuję swoją skromną osobę:)
                                        • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 14:41
                                          żartowniś ;)
                                          • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 14:43
                                            Ale to prawda nie ma to jak dobry przyjaciel przyjaciółka która potrafi
                                            wesprzeć w potrezbie lub zapomnieć o dolinie.
                                            • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 14:44
                                              chcesz być moją przyjaciółką i wesprzeć mnie w dolinie ? :))
                                              • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 14:48
                                                Hmm ....będziemy na basenie?
                                                • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 14:50
                                                  no nie wiem, a co ? ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 14:51
                                                    Może lepiej ciepła kąpiel w wannie po co nam gapie...
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 14:55
                                                    i bedą fajne bąbelki ? ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 14:58
                                                    A lubisz? Będą najlepsze jakie widziałaś,,,Co się nie robi dla
                                                    przyjaciół...wszystko co zechcesz i dół zniknie..
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 15:18
                                                    a ha... obiecanki cacanki...
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 15:36
                                                    No co Ty masz u mnie zagwarantowane..
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 15:51
                                                    i obiecanki i cacanki ? ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 15:56
                                                    Mówie o bąbelkach kąpieli i miłej kolacji ...
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 16:05
                                                    tylko tyle ? czuję się zawiedziona ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 08:57
                                                    Ale to dopiero początek..to nawet nie jest jeszcze gra wstępna..:):)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 10:14
                                                    kąpiel, bąbelki i miła kolacja ... hmmm
                                                    co się będzie do mnie z talerza uśmiechać ?
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 10:48
                                                    Własnoręcznie przygotowana romantyczna i smaczna kolacja przy świecach(Jak
                                                    wiadomo, mężczyźni gotują lepiej niż kobiety)Jeśli ta kolacja ma być ma być
                                                    wstępem do...no ten tego....Najlepiej coś lekkiego. Może jakąś sałatkę z owoców
                                                    morza? Jest to danie lekkostrawne. A wiadomym jest, że niektóre owoce morza
                                                    działają jak afrodyzjaki A więc gwarantowane pozytywne działanie uboczne:):):)
                                                    Acha, deser. Może byc coś słodkiego, np. truskawki z bitą śmietaną. Ale myślę,
                                                    że ja będe najbardziej zadowolony z deseru innego:):), czyli CIEBIE
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:11
                                                    Widzę, że już to sobie wszystko ładnie zaplanowałeś ...
                                                    łącznie z kokardką na deser ... ale ja mam alergię na owoce
                                                    morza i bardzo po nich puchnę ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:18
                                                    Hmmm no to może jakaś ina sałatka Coś się wymyśli...
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:20
                                                    najlepszy będzie spontan ;) wtedy nigdy do końca niewiadomo
                                                    co to z tego wyjdzie...jest ryzyko jest zabawa ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:26
                                                    A to jeszcze lepiej zrobie z tego co mam w lodówce myśle że i na śniadanie
                                                    starczy:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:30
                                                    no wiesz... chcesz mnie "śmietnikiem z lodówki" ugościć ?
                                                    phi ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:38
                                                    Dobijasz mnie.....Miało być spontanicznie potrafie cuda stworzyć z niczego ...
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:41
                                                    :))) och mistrzu ... nie dobija się koni ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:47
                                                    Dla odpowiedniej kobiety można wszystko..
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:55
                                                    dla odpowiedniego mężczyzny można wszystko ... tylko gdzie on jest ? hę ?
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:44
                                                    A jestem jestem:):) Słucham Cię Ty moja kokardko?
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:47
                                                    eee niemożliwe ... Ty coś kręcisz i się podszywasz ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 14:10
                                                    Gdzie bym tam śmiał orginał jestem:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 14:22
                                                    pokaż logo ? ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 14:33
                                                    Ok pokaże jeszcze koncesje że mogę używać do woli:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 14:45
                                                    buszmen33 napisał:

> Ok pokaże jeszcze koncesje że mogę używać do woli:)

opatentowałeś kokardki ? ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:00
                                                    Aha:):) i co teraz?
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:05
                                                    znaczy, że chcesz mnie zamknąć w klatce :((
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:07
                                                    Będziesz mogła wychodzić na spacerniak:):)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:11
                                                    i tak Ci ucieknę ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:14
                                                    Nie ma szans będziesz mieć zakrótki łańcuch
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:18
                                                    a złoty chociaż ? :)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:22
                                                    Tak i do tego złota kłudka.....
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:24
                                                    to dobrze... będzie jak wisiorek wyglądało...
                                                    a jak juz ucieknę to i żyć będzie za co ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:25
                                                    Ale ja bede przykuty do drugiego końca:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:35
                                                    pierwszy raz spotykam faceta, który chce dać zakuć się w kajdany ;)
                                                    hmmm ... to ja mam dobrze, bo wystarczy, że sobie z kłódką poradzę ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:41
                                                    Będziemy na zawsze razem:):) nie masz szans uciec
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:45
                                                    widzę jeden plus w całym tym nieszczęściu ;) ... nigdy mnie nie zdradzisz,
                                                    bo łańcuch, jak mówiłeś, krótki będzie ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:51
                                                    No tak ale ja mam klucze:):)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:53
                                                    wepchnę Ci je do gardła i tak łatwo ich nie wyjmiesz ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:55
                                                    Sam je sobie wepchnę by być przy Tobie:)
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 15:58
                                                    Ty uważaj z tymi deklaracjami, bo jeszcze Ci uwierzę
                                                    i zacznę domagać się spełnienia tych obietnic ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:01
                                                    To będzie rajskie życie....
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:07
                                                    rajskie... jabłka na śniadanie, jabłka na obiad, jabłka na kolacje...
                                                    jak dwa jabole ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:19
                                                    kookardka napisała:

> rajskie... jabłka na śniadanie, jabłka na obiad, jabłka na kolacje...
                                                    > jak dwa jabole ;)
                                                    >
                                                    sniadanie, obiad, kolacja to trzy posiłki ;)))
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:29
                                                    > sniadanie, obiad, kolacja to trzy posiłki ;)))

jak posiłki zaczną fermentować to zacznie się życie na haju ;)
                                                  • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:32
                                                    kookardka napisała:

> > sniadanie, obiad, kolacja to trzy posiłki ;)))
                                                    >
                                                    > jak posiłki zaczną fermentować to zacznie się życie na haju ;)
                                                    >
                                                    już nie moge się doczekać:))
                                                    >
                                                    >
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:35
                                                    > już nie moge się doczekać:))

a to Tobie też naobiecywał rajskie życie na uwięzi ?
                                                    a to drań...jak kazdy facet ;(((
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 10.05.07, 15:05
                                                    Zaraz zaraz w co mnie wrabiacie?
            • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:19
              Tak Was tu dziewczyny czytam i czytam. I zadumałem się.
              • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:21
                bo ?
                • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:34
                  Naszła mnie taka refleksja a praktycznie nigdy się nad tym nie zastanawiałem.
                  Czy miałem, czy mieliśmy szczęście? Pisałem tu już chyba o tym. Można
                  powiedzieć, jeszcze prawie dziećmi wyszliśmy z USC przysłowiowo goli i bosi. To
                  już 36 lat i jest ciągle super. Oczywiście po drodze problemów różnych multum.
                  Ale się to kręci i to dobrze.
                  Tyle mogę powiedzieć.
                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:36
                    no widzisz, bo tylko Ci, którzy się sami nie oszukują
                    wiedzą co jest w życiu ważne - miłość :)
                    • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:43
                      Masz rację na sto procent. Ale chyba jeszcze coś tez odgrywa rolę. W zwiazku
                      nie może na stałe zapanować, nie wiem jak to nazwać, ale chyba prosto - nuda.
                      Nie może na stałe zagościć zwykła codzienna szarzyzna. Tak mi się wydaje. :)))
      • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:45
        Ja tez często się potykam o te " kłody" ale co tam pokonuje je z uśmiechem na
        utach no może nie zawsze...ale co tam.
        • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:04
          nawet o k***a mówisz z usmiechem na ustach, jak się potykasz?:)
          • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:10
            Zakląć trzeba i to solidnie. Bo kłodę trzeba ochrzanić ze sie pcha pod nogi.
            Ale dalej? Czy są sytuacje bez wyjścia? Sytuacje życiowe oczywiście. Bo nie
            mówię o wielkim 'nieszczęściu' w przypadku zgubienia portfela.
            • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:18
              no ja jeszcze na szczęscie nigdy nie zgubiłam, więc nie wiem, jaka to
              tragedia(kurka, czy coś tu u mnie jest nie malowane?;))
              nie ma sytuacji bez wyjścia. nawet, jeśli sytuacja wydaje się beznadziejna i
              zostajesz sam jak palec. jestem tego żywym przykładem:))
              • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:25
                Odpukałem. Poskutkuje bo decha nawet nieheblowana.
                Zgubiłem. Pal licho kasę, to drobiazg. Ale wszystkie dokumenty. To ci dopiero
                korowód. Tak więc nie radzę.
                • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:27
                  ok, to nie będę próbować na własnej skórze, znajdę sobie jakieś inne
                  doświadczenie :)
                  • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:39
                    Niech Ci moje wystarczy. Najgorszemu wrogowi takiego doświadczenia nie życzę.
                    Bo wiesz ile teraz człowiek ma dokumentów od dowodu poczynając na paszporcie
                    kończąc. A zgubiłem wszystko i żony też.:)))
                    • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:48
                      a co znaczy ten "szeroki" usmieszek po "żony też"?:))
                      • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 12:43
                        Bo teraz mi się chce śmiać jak sobie wszystko przypomnę. Wracaliśmy z urlopu z
                        zagranicy. Szczęście że zgubiłem, saszetkę już po naszej stronie. Dlatego w
                        niej było też wszystko żony. Przejechaliśmy do domu kilkaset kilometrów
                        dosłownie bez niczego. Dobrze że na Słowacji zatankowałem do pełna.
                        Ale wtedy nie było mi do śmiechu. No i żona chciała mi głowę urwać.:)
            • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:18
              nie ma sytuacji bez wyjścia... zawsze jakieś wyjście jest:
              jeśli jest coś na co mamy wpływ to trzeba o to walczyć,

nie ma co rozdrapywać w sobie żalu, pogrążać się w rozpaczy,
              gdy nic nie można już zrobić - wtedy jedynym zdrowym rozwiązaniem
              jest pogodzić się pokornie z tym, że tak musi być... zamknąc sprawę,
              w okreslonym dla siebie czasie ( a u kazdego ten czas jest inny)
              Takie rozwiązanie pozwala cieszyć się życiem i czerpać siłę z kolejnych
              pozytywnych wydarzeń - siłę, która pozwoli zmierzyć się z kolejnym
              przykrym wydarzeniem...
          • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:50
            hheheh dokładnie to nie wiem musze sprawdzić..
      • smutas27 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:03
        Mógłym Cie pokochac za samo to "lekko nie po kolei w głowie".
        To jest istota kobiecosci.
        Pozdrawiam.
        • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:11
          emocje kobiety tak ustawiają nie po kolei... do tych emocji potrzeba
          spokoju i opanowania męzczyzny, który pomoże poustawiać po kolei ;)
          • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:26
            święte słowa...i wtedy tworzą tę nierozerwalną jedność, w której się uzupełniają.
        • ulotne_piekno Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:25
          nie, no gdybym stała to już bym nie stała:)
          normalnie nogi mi się ugięły, jak to przeczytałam:)
          niektórzy to wiedzą, jak wywołać uśmiech u kobiety...
          buziaczki
    • funny_game Można :) 08.05.07, 10:54
      Z perspektywy sobie patrząc okiem łaskawym, bo w stanie względnej szczęśliwości,
      stwierdzam, że dotychczas byłam szczęśliwa. I zakładam, że to się nie zmieni.
      Owszem, były chwile złe, trudne, źle dokonane wybory, bolesne nauczki i rzeczy
      do dziś niezrozumiałe. Ale poza próbami uczenia się czegoś na tych schodach, nie
      są one w stanie rzucić żadnego cienia na moje dotychczasowe życie.
      "W życiu piękne są tylko chwile?" Może i tak, ale przecież z nich można utkać
      całkiem ciepły kocyk na starość. Też szczęśliwą na swój sposób, mam nadzieję :)
      • ladaco32 Re: Można :) 08.05.07, 11:49
        Jasne, ze tak ;-) Zgadzam sie w całej rozpiętości.
        • funny_game Re: Można :) 08.05.07, 12:07
          :) Miło mi znajdować ludzi podobnie myślących czy czujących, zawsze mi miło :)
          A z tą rozpiętością, to nie przesadzaj, bo przy mojej rozbuchanej wyobraźni
          ostatnio, to ja mam od razu wizję cyrkowego nożownika i jego partnerki rozpiętej
          na kole. Jak nożami zacznę rzucać, to od jutra będę z więzienia grypsy na forum
          słać...
          • grzech_o_1 Re: Można :) 08.05.07, 12:48
            Czarna jagódka? Jak sam nick mówi, też niezgorsze ladaco. Rozrabiaka.
            • funny_game Re: Można :) 08.05.07, 12:50
              Wim, wim, zauważyłam te bezlitosne podkpiwanie i rozrabianie ;)
              Zawsze mnie do ladac ciągnie :)))
              • buszmen33 Re: Można :) 08.05.07, 14:47
                Mnie też ciągnie do rozbieranek:):):)
                • funny_game Re: Można :) 08.05.07, 15:18
                  To się rozbieraj i to wcale nie migusiem. Wolno może być ;)
                  • buszmen33 Re: Można :) 08.05.07, 15:42
                    Wolę rozbierać:)
                    • funny_game Re: Można :) 09.05.07, 16:59
                      A umiesz później złożyć?
              • ladaco32 Re: Można :) 09.05.07, 09:02
                Ze niby lecisz na mnie? ;-) No proszę, a ja dzisiaj taka nieuczesana... ;-P
                • funny_game Re: Można :) 09.05.07, 17:00
                  Masz myśli nieuczesane czy co?
                  Gópiam jakaś ;)
                  • ladaco32 Re: Można :) 10.05.07, 13:40
                    Mysli nieuczesane? Eeee to mało powiedziane, moje to sa tak skódłacone (nie wiem
                    przez jakie "u" to napisac- wybrałam wiec z dzyndzelkiem;-)) Ale tak, tak, nie
                    gópia żeś, dobrze idziesz ;-)

• grzech_o_1 Re: Można :) 08.05.07, 12:45
          A ja Cię popieram w całej rozpiętości.
          Witanko Czarna jagódko. :)))))
          • ladaco32 Re: Można :) 09.05.07, 09:04
            Czesc grześ;-) Rozpiętość, rozciągłość, wsjo ryba, o jedno chodzi. W koncu mnie
            zdradzisz ta swoją "czarna jagódką", a ja tak staram się wizerunek zmienić
            ;-)Teraz grzeczna jestem ;-)

• grzech_o_1 Re: Można :) 09.05.07, 10:10
              Kto ma wiedzieć, ten wie. Czarna jagódka, chyba się nie utleniłas na blond?
              Witanko. Ja też jestem grzeczny bo tu jest bardzo grzecznie. Nawet Literka jak
              aniołeczek. A może zrobisz sobie fajną wizytówkę? Fachowiec jesteś przecie.:)))
              Jak jest po Twojej stronie? Bo u mnie deszczy.
              • ladaco32 Re: Można :) 09.05.07, 10:37
                Ja na blond? No proszę Cie... wygladałabym jak: "masz 4 zł- skocz po wino" ;-)
                Nie, to nie kolor dla mnie.
                No własnie nad ta grzcznością wszystkich ubolewam, tutaj to juz nie to samo co
                tam ;-( A tam było wesoło i fajnie. A tu tylko ankiety za kare dostaję ;-(
                Mam wizytówkę ;-) Ale jest "niefajna"... wiesz... dla zmyłki przeciwnika ;-)
                U mnie tez siorpi, ale ciepło póki co.

• grzech_o_1 Re: Można :) 09.05.07, 10:45
                  Eeee..., wizytówka fajna. Moze i ja sobie zrobię?
                  Mnie też szkoda tamtego. De facto, administrator sam je ukatrupił. Przez
                  jakieś nie wiadomo jakie innowacje i brak aktualnych tematów.
                  To dzionka Czarnulko.:)))))))
                  • ladaco32 Re: Można :) 09.05.07, 12:46
                    No zaraz jak Cię... Mów mi ladaco... to mnie odmładza ;-D
    • daggy4 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 10:58
      .........w zyciu piekne sa tylko chwile....i dla nich warto
      zyc....lalalalalalala
      ostatnio jestem ciagle szczesliwa, a w wieku od 15-20 lat chcialam umrzec...
      niezly postep!!!
      wystarczy sie troche zestarzec i swiat staje sie piekniejszy :)
    • dzikoozka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:24
      Szczęście nie moze być stanem constans bo nie bedzie wtedy żadnego punktu
      odniesienia. Trzeba być czasami nieszczęśliwym, zeby poczuć szczęście.
      • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 14:50
        Fakt Mogło by się nam znudzić taki stan szczęścia ....Ale nie wiem czy by mi to
        przeszkadzało..
    • zielonooka_bez_tyja Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:45
      Szczęście, jak i nieszczęście, to stan umysłu. Jeśli Ktoś poprzestaje na tym,
      co ma, czy może zdobyć przy wyznaczaniu sobie realnych celów - jest szczęśliwy.
      Jeśli zawsze dąży do czegoś, co nie leży w Jego możliwościach (nieważne, czy
      intelektualnych, fizycznych, materialnych, ect.), to szczęśliwy nie jest, bo
      brakuje Mu poczucia spełnienia. A już najgorzej uparcie wierzyć, że ma się
      aktywny wpływ na to, co myślą i czują inne Osoby:) Kompletne unieszczęśliwianie
      siebie na własne życzenie.
      • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 11:58
        > A już najgorzej uparcie wierzyć, że ma się
        > aktywny wpływ na to, co myślą i czują inne Osoby:) Kompletne
        > unieszczęśliwianie siebie na własne życzenie.

może nie do końca ten wpływ mamy ale jednak jakiś jednak tak...
        przeciez to co mówimy,jak mówimy i jak zachowujemy się wobec
        innych osób, ma ogromny wpływ na to co o nas myślą inni...
        a uczucia z myśli się biorą a nie z kosmosu...
        • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 12:01
          nie mamy wpływu jak ukształtują się myśli drugiej strony pod wpływem
          naszego zachowania - dlatego z ludźmi trzeba rozmawiać i dzielić się
          swoimi wątpliwościami, to pozwala wyprostować w niektórych sytuacjach
          czyjeś myślenie o nas i w pewnym sensie mieć nad tym
          ( ograniczoną, ale jednak) kontrolę....
        • zielonooka_bez_tyja Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 12:03
          To jest wpływ bierny - taki, który zależy od Ich odbioru:) Ja mówiłam o
          aktywnym, np. "nie rozumiem, dlaczego On mnie zdradził, przecież tak bardzo Go
          kocham i robię wszystko, żeby było dobrze" - co nie ma nic wspólnego z tym, że
          On zdradził:) A słowa świadczą, że powinna być zależność: "Skoro Go kocham i
          dbam, to powinnam mieć wpływ tym samym na Jego wierność":)
          • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 12:07
            postawa roszczeniowa - coś za coś ;) a w miłości tak nie ma...
            jak ktoś jest nieuczciwy to taki jest i żadna postawa drugiej
            strony tego nie zmieni...sam musi chcieć być uczciwy
            • literka102 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 13:11
              Nie da się definicji szczęścia potraktować rozumowo - a że ja mam więcej tego
              pierwszego niż drugiego, to chodzę sobie 24h na dobę uśmiechnięta od ucha do
              ucha i żyję w błogim przekonaniu, że dobrze mi jest jak jest, a jak będzie
              inaczej, to pewnie jeszcze fajniej i ciekawiej.;0)
              • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 13:13
                masz faceta którego kochasz i czujesz się kochana ?
                • literka102 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 13:18
                  Jesli to pytanie do mnie - to odpowiedź brzmi TAK.
                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 13:46
                    no to wcale się nie dziwię, że tak Ci wesoło i dobrze...
                    pewnie byłoby mniej wesoło i mnie dobrze gdybyś tego nie miała
                    a wiara w to co powyżej nie byłaby tak mocna...
                    • literka102 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 14:10
                      Może i masz rację - tego niestety(lub na szczęście)nie wiem.Ale o ile siebie
                      pamiętam z czasów przedzakochaniowych - było inaczej, ale też miło.Faktem jest,
                      że dorwałam biednego Pracoholika jeszcze w liceum - całe wieki świetlne temu -
                      mało więc tego bezzakochaniowego okresu przeżyłam.W tamtych czasach było
                      łatwiej, bo człowiek zależał sam od siebie - kiedy dochodzi rodzina, wypada
                      martwić się o całość - pytanie tylko, czy lepiej się zamartwiać, czy też brać
                      życie takim jakie jest i liczyć na cud - ja ciągle liczę i z tego powodu siwych
                      włosów na głowie mam znacznie mniej;0)
                      • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 14:30
                        Bo masz coś czego chyba potrzebuje każdy - miłośc i wsparcie drugiej osoby...
                        a z tym zawsze łatwiej pokonać każdy problem i podnieść się po porażce :)
              • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 13:24
                Til_i, Til_i, Til_i, caluśka Til_ka.
                Cmoki smoki uśmiechnięta Kobietko.:)))
                • literka102 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 13:27
                  Dzięki za wycmokanie - czy ja gdzieś napisałam, że to Ty jesteś tym wybrańcem,
                  czy to tak na sam widok mojego nicku całuśny się robisz?;0)
                  • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 13:34
                    Litereczko. Trzy lata razem na forach to już przecież braterstwo krwi.:))))))
                    A cmoki smoki? Przecież to Twój wynalazek.
                    Dzionka. Grzech.
                    • literka102 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 14:05
                      W dzisiejszych czasach z tym braterstwem krwi to niebezpiecznie trochę - wiesz,
                      bakterie i inne wirusy...;0)
                      • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 14:16
                        Łącką śliwowicą [70volt] przepijemy i po sprawie.:)))
                        Odpoczęłaś już po radosnym tygodniu?
                        Ps.
                        Wiedźmik się pokazała na Najlepiej ubranych u Łączki.
                      • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 15:05
                        Czemu 102? zawsze mnie zaskakujesz tymi liczbami jak nie 88 to 102
                        • literka102 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 17:10
                          Czemu 102? zawsze mnie zaskakujesz tymi liczbami jak nie 88 to 102
                          Bo to numer mojego ulubionego czołgu!
                          • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 09:23
                            no tak następny to pewnie będzie 303.:):)
                            Ale ja poczekam na numerek 69:):):):)
                            • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 10:16
                              a to był tutaj taki jeden tank - conqueror69 ...
                              się wydało na kogo czekasz, a mi jakieś kolacje, kąpiele i bąbelki
                              naobiecywałeś... i się cackać nie zamierzasz z moimi nadszarpniętymi
                              uczuciami ;((( jestem zrozpaczona ;(((
                              • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 10:32
                                No Wiesz o co Ty mnie podejrzewasz....69 to liczba bamów jakie wspólnie
                                dostaliśmy.
                                • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:12
                                  ooo to widzę że i jakieś bam bam już miedzy Wami było... no ładnie
                                  a ja głupia i naiwna już kreację na tę kolację szykowałam ;)
                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:21
                                    No dobra przyznaje się bez bicia Jest mi winna 69 zł ..Nie lubie się upominać
                                    i nie chcę Jej naciskać ...ale Wiesz to na wszelki wypadek jakby brakło mi na
                                    naszą kolacje:):):)
                                    • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:25
                                      po kolacji mi też rachunek wystawisz ? ;)
                                      • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:28
                                        No nie....ale Jesteś uszczypliwa....:):)
                                        Ja chcę pomóc....i nie oczekuje nic w zamian a tu takie pomówienia...chyba ja
                                        teraz wpadnę w dołek..
                                        • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:32
                                          oj to teraz ja Cię będę musiała ratować... ale zaraz zaraz...nie tak szybko...
                                          przecież te obiecanki cacanki o wyciąganiu mnie z dołka jeszcze się nie
                                          zmaterializowały... poczekaj z tym dołkiem, żebym, miała się za co
                                          odwdzięczać ;)
                                          • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:39
                                            Ok twardy facet ze mnie więc spoko dam rade..Ale ale czy nie jest już nieco
                                            lepiej?
                                            • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:42
                                              wizja tej stworzonej z niczego kolacji pogłębia mój dół ;)
                                              • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:48
                                                Odpowiedni masaż w kąpieli zmniejszy go//
                                                • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 11:56
                                                  myślisz, że jak poczochrasz mnie gąbką to będzie po sprawie ? ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:49
                                                    Poczochram ...poczochram ale nie gąbką.A na samym czochraniu się nie skończy....
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:50
                                                    jesuuu... to brzmi tak jakoś groźnie ;) dobrze, że nie mam
                                                    włosów doczepianych bo łysa bym z tej kąpieli wyszła ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 14:13
                                                    Ale kto tam doczepia włosy???
                                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 14:18
                                                    buszmen33 napisał:

> Ale kto tam doczepia włosy???

ja nie wiem, coś ulotna wspominała... ale gdzie dokładnie to już jej zapytaj ;)
                                                  • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 14:29
                                                    Wiesz może lepiej sam sprawdze...
                                  • literka102 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:47
                                    ooo to widzę że i jakieś bam bam już miedzy Wami było... no ładnie
                                    > a ja głupia i naiwna już kreację na tę kolację szykowałam ;)
                                    >

Kochana, my ósemkę dzieci razem wychowujemy(jedno czarne, dwa żółte, reszta
                                    różowa) - kolacja jak najbardziej, każda para rąk do pomocy mile widziana!
                                    • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:51
                                      a ha... i zapąłcicie mi 69 złotych za to cięzkie harowanie ? ;)
                            • literka102 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:44
                              no tak następny to pewnie będzie 303.:):)
                              > Ale ja poczekam na numerek 69:):):):)

To dopiero za jakieś, około, coś w ten deseń 30 lat!Ciekawe czy Ci się wtedy
                              spodoba!;0)
      • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 14:55
        Im większe i trudniejsze zrealizujemy cele tym większe będzie nasze szczęście
        więc może warto poczekać ze szczęściemm.
        • zielonooka_bez_tyja Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 15:58
          Nie mówiłam, że mamy iść o najmniejszej linii oporu, tylko stawiać sobie cele w
          ogóle wykonalne:) Wtedy sama droga do tychże celów, nawet najdłuższa, daje
          szczęście, ekscytację przybliżania się do realizacji:)
          szczęścia:) Dlatego właśnie Jedni są szczęśliwi ze spaceru z psem pośród
          kwitnących drzew, Inni uznają to za banał:) Szczęście to tylko... stan umysłu:)
          • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 16:08
            ale są malutkie szczęśliwostki ( chwilki radosne na spacerze z psem)
            i szczęścia takie, że tak powiem, długookresowe ( ktoś bliski
            i kochany u boku)... i nie mów mi, że 100 radosnych chwilek
            na spacerze z psem da Ci takie szczescie jak ktoś bliski u Twego boku :))
            • zielonooka_bez_tyja Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 16:18
              To zależy, w czym Ktoś upatruje pełnię szczęścia:) Nie dla Wszystkich
              koniecznością do zaistnienia stanu 'szczęśliwości permamentnej', będzie
              obecność drugiej Osoby u boku. To już nie miłość, a uzależnienie. Jest - jestem
              szczęśliwa; nie ma - jestem nieszczęśliwa... to tylko część życia,
              niekoniecznie jego podstawa:) Gradacja ważności przestrzeni życiowych jest tak
              indywidualna, jak linie papilarne - i nie można mówić, że dla Każdego
              największym szczęściem będzie udany Związek tylko dlatego, że dla mnie akurat
              tak:)

Dużo przawdy jest w tym, że najszczęśliwsi z Kimś, czując spełnienie, potrafią
              być Ludzie, którzy szczęśliwi potrafią być sami ze sobą i nie czuć wtedy
              pustki:)

[przy czym oczywiście nie jest to poziom tożsamy ze spacerem z czworonogiem -
              to oczywiste:))]
              • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 16:29
                no to zamiast "kogoś u boku" wstaw sobie cokolwiek co uznajesz
                za szczęście długookresowe ... i nie chodzi o uzależnienie od kogoś,
                bo człowiek szczęśliwy sam ze sobą ( a ja np do takich się zaliczam )
                też może potrzebować kogoś bliskiego i chcieć dzielić z nim życie.
                Twoje podejście mnie przeraża - być z kimś i myśleć "jak jest to dobrze,
                nie ma go też dobrze " dla mnie oznacza jedynie tyle, że mam tą osobę
                w głębokim poważaniu i wcale mi na niej nie zależy ... a gdzie emocje,
                głębsze uczucia, które tak czy siak powodują swego rodzaju przywiązanie
                ( nie mylić z uwiązaniem czy uzależnieniem).
                • zielonooka_bez_tyja Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 16:34
                  Napisałam KONIECZNOŚĆ, nie POTRZEBA:) Opuszczasz dzisiaj kluczowe słowa w moich
                  komentarzach:)

Odwróć końcówkę i przeinacz, a się zgodzi: Jestem szczęśliwa sama ze sobą...
                  jestem szczęśliwsza, uzupełniona o możliwość dzielenia się szczęściem swoim z
                  Kimś, jak i dzieleniem Czyjegoś szczęścia:) - a będzie zgodnie z tym, co
                  napisałam:)
                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 16:44
                    no widzisz... człowiek szczęśliwy sam ze sobą potrzebuje
                    więcej szczęścia, no to się mogę ostatecznie ;) zgodzić :)))
                    może i opuszczam kluczowe słowa, roztrzepana dziś jestem
                    jak jajka na patelni ;)
                    • zielonooka_bez_tyja Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 16:53
                      Nie tylko Ty... z tym, że ja, na szczęście, muszę gnić w łóżku ze skręconą
                      nogą, więc pod samochód - na ten przykład - nie wpadnę;))) A to mogłoby być
                      ciekawe doświadczenie;)) Spaaaaać!!!:)))

Spadam na pewno;)
                      • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 16:56
                        wiedziałam, że dobrze mi życzysz ;)
                        nie pozostaje nic innego jak powiedzieć - wzajemnie :)))
                    • literka102 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 17:12
                      Człowiek szczęśliwy sam ze sobą potrafi dawać, nie licząc na nic więcej - to
                      moje zdanie oczywiście.
                      • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 17:15
                        dawać tak i nie oczekiwać, tak, ale w pewnym momencie może
                        przejść ochota na dawanie (z różnych powodów ), prawda ?

przecież nie mozna tylko dawać, kazdy lubi też otrzymywać
                        a jak nie otrzymuje to mu przechodzi ochota na dawanie ;)
                        • literka102 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 17:17
                          Jak mi przejdzie, to Ci odpowiem - widocznie jednak coś dostaję, bo jakoś
                          pokrzywdzona się nie czuję.Uwaga!Pierwsza wiosenna burza u mnie trzaska!Koniec
                          z mrozami!!!!
                          • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 18:07
                            I będziesz się mogła kąpać w stawie bo woda ogrzmiana.:)))))
                            U mnie była w samo południe. Też pierwsza. I jakaś ciepła bo przed nią 10
                            stopni a po niej naraz 15.
                          • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 10:27
                            literka102 napisała:

> Jak mi przejdzie, to Ci odpowiem - widocznie jednak coś dostaję, bo jakoś
                            > pokrzywdzona się nie czuję.

i obyś tak miała cały czas :))
                            • literka102 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:48
                              i obyś tak miała cały czas :))
                              >
                              >
                              Na uszach stanę aby to się stało!;0)Wbrew pozorom, całkiem prosta sprawa.;0)
                              • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:49
                                daj receptę na szczęście ;)
                                • literka102 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:30
                                  A proszę bardzo - wystarczy polubić samą siebie i przekonać innych, że to
                                  prawda.;0)
                                  • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:30
                                    eee... to łatwe ;)
                              • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 14:41
                                Coś Literciu chyba będziemy musieli razem spłodzić. To znaczy receptę.
                                Dzionka.:)))
                                • literka102 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:30
                                  Coś Literciu chyba będziemy musieli razem spłodzić. To znaczy receptę.
                                  > Dzionka.:)))

Ja już swój przepis zdradziłam - możesz dołożyć coś od siebie;0)
                                  • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 21:51
                                    A mało razy się tu opisałem? Atramentu już mi brakło.
                                    Jedyne co pozostaje, to stwórzmy wspólny mix. Może wtedy zadziała? :)))))
        • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 16:12
          a swoją drogą jak Ty sobie to wyobrażasz...zaplanujesz,
          że bedziesz szcześliwy za 2 lata ?
          poza tym, już gdzieś ktoś tu pisał, albo ja to gdzieś czytałam
          w innym miejscu, że stawianie sobie zbyt dużych wymagań i celów
          małoosiągalnych może prowadzić do rozczarowań przy braku spełnienia...
          drobnymi kroczkami, zadania podzielone na mniejsze etapy i radość
          z zakończonego każdego etapu daje chyba więcej satysfakcji niż
          oczekiwanie na koniec i wielkie szczęście ... bezpieczniejsze się
          wydaje, bo to przynajmniej część szczęścia ;) w razie niepowodzenia
    • tengoku77 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 14:50
      Na swój sposób można być szczęśliwym całe życie. To kwestia stosunku do zycia,
      mimo, że takie prawdziwe szczęście to tak naprawdę tylko chwile. Swoją postawą
      można wywoływać uśmiechy u innych, a to najkrótsza droga do szczęścia. Chyba..
      • mouse_c Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 15:08
        Ja jestem szczęśliwa pracując z małymi dziećmi .Ich roześmiane ,radosne buzki-
        tyle w nich dobroci i miłości:):)pozdr
        • tengoku77 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 15:22
          No więc właśnie! Dokładnie o to chodzi:) Nie zawsze bedzie powód do usmiechu,
          ale wtedy z pomocą przyjdą Ci, u których wcześniej wywoływało sie usmiech:)
        • grzech_o_1 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 08.05.07, 19:31
          Tatiana?
    • kookardka Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 13:41
      Mnie na ten przykła interesuje czemu Ty płaczesz czy cierpisz ?
      • buszmen33 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 14:14
        Nie chodziło tu mi że ja płacze czy cierpie tylko, jak można być szczęśliwy gdy
        wokół jest tyle cierpienia.
        • literka102 Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 09.05.07, 16:32
          Trzeba, nie można, nie ma innego wyjścia.Nawet w cierpieniu można doszukać się
          czegoś, co warte uśmiechu.Czasem odchodzi od nas to co realne, żywe, pozostają
          tylko wspomnienia(wiesz o czym piszę)i to one muszą nam dać siłę i wiarę w
          lepsze jutro.Inaczej nasz byt pozbawiony będzie sensu - zawsze jest po co i dla
          kogo żyć, skoro już sami dla siebie nie potrafimy.
    • kakarakamuchen Re: Czy można być szczęsliwym całe życie? 10.05.07, 15:08
      Szczęsliwym całe życie? A po wuja? Toż to piekło na ziemi!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka