01.08.07, 18:38
Szanowni Panowie!

Takie małe pytanie: jak lubicie pić piwo? W butelce? Puszce? Kuflu?
Czy piwo powinno być schłodzone, czy mieć temperaturę pokojową? Czy kufel powinen być schłodzony? Zmrożony? Hmm? :)
Obserwuj wątek
    • morelka_1 Re: Piwo :) 01.08.07, 18:49
      a mogą wypowiedzieć się panie? ;)
      • iminlove Re: Piwo :) 01.08.07, 18:53
        Jasne:)

Pytanie skierowałam do Panów, bo: 1. forum zatytułowane jest 'Mężczyzna' 2. Robię rozpoznanie, żeby mojemu Mężczyźnie to piwo odpowiednio podać:)

• morelka_1 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:00
          eee to moja rada na nic Ci się zda ;) pijam Reedsa jabłkowego najlepiej z
          lodówki i w puszcze :)
        • forumowicz_pospolity Re: Piwo :) 01.08.07, 19:00
          iminlove napisała:

> Jasne:)
          >
          > Pytanie skierowałam do Panów, bo: 1. forum zatytułowane jest 'Mężczyzna' 2. Rob
          > ię rozpoznanie, żeby mojemu Mężczyźnie to piwo odpowiednio podać:)
          >

o i to mi sie podoba,brawo:)

wiec tak
          schłodzone, w szklaneczce 0,5 zroszonej, moze byc Lech np
          czas podawania: najlepiej przed meczykiem lub 2 jego połową
          forma podawania: może być w ręku byle z ładnym uśmiechem:)
          • morelka_1 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:01
            no i żyć nie umierać ;))))
          • iminlove Re: Piwo :) 01.08.07, 19:08
            No właśnie, apropo tej szklaneczki. Bo zakupiłam Mężczyźnie kufel, żeby się z puszkami nie męczył i stąd moje pytanie, jaką kombinację wybrać:

1. piwo schłodzone, kufel w temperaturze pokojowej
            2. piwo w temperaturze pokojowej, kufel schłodzony
            3. piwo schłodzone, kufel schłodzony
            4. piwo w temperaturze pokojowej, kufel również

a jeśli kufel schłodzony to czy w lodówce, czy może zapakować do zamrażalnika? :)

A tak w ogóle to piwo ma być dodatkiem do golonki, którą właśnie gotuję. Aspiruję do tytułu kobiety tygodnia:PP
            • forumowicz_pospolity Re: Piwo :) 01.08.07, 19:11
              iminlove napisała:

> No właśnie, apropo tej szklaneczki. Bo zakupiłam Mężczyźnie kufel, żeby się z p
              > uszkami nie męczył i stąd moje pytanie, jaką kombinację wybrać:
              >
              > 1. piwo schłodzone, kufel w temperaturze pokojowej
              > 2. piwo w temperaturze pokojowej, kufel schłodzony
              > 3. piwo schłodzone, kufel schłodzony
              > 4. piwo w temperaturze pokojowej, kufel również
              >
              > a jeśli kufel schłodzony to czy w lodówce, czy może zapakować do zamrażalnika?
              > :)
              >
              > A tak w ogóle to piwo ma być dodatkiem do golonki, którą właśnie gotuję. Aspiru
              > ję do tytułu kobiety tygodnia:PP

masz tytuł kobiety miesiąca i mam nadzieje ze nie robisz jednorazowej akcji;)
              piwko schłodzone, kufel moze byc w pokojowej
              zara mi wskocza na leb jacys piwosze pewnie:)
              • iminlove Re: Piwo :) 01.08.07, 19:14
                Akcję taką robię średnio raz na miesiąc... co pomaga mi utrzymać tytuł :PP
                • forumowicz_pospolity Re: Piwo :) 01.08.07, 19:17
                  iminlove napisała:

> Akcję taką robię średnio raz na miesiąc... co pomaga mi utrzymać tytuł :PP

teraz idzie pora meczyków wiec musisz czesciej, ale i tak nalezy ci sie pochwała
                  zasadniczo:)
                  • asiunia311 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:19
                    forumowicz_pospolity napisał:

> teraz idzie pora meczyków wiec musisz czesciej, ale i tak nalezy ci sie
                    pochwała zasadniczo:)

No tak, zacznie się LM, ligi krajowe i dziewczyna nie nadąży z golonką i
                    piwkiem;-))
                    • forumowicz_pospolity Re: Piwo :) 01.08.07, 19:21
                      asiunia311 napisała:

> forumowicz_pospolity napisał:
                      >
                      >
                      > > teraz idzie pora meczyków wiec musisz czesciej, ale i tak nalezy ci sie
                      > pochwała zasadniczo:)
                      >
                      > No tak, zacznie się LM, ligi krajowe i dziewczyna nie nadąży z golonką i
                      > piwkiem;-))
                      >
                      >
                      >

wystarczy browarek zasadniczo:))
                      • asiunia311 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:27
                        Jeśli mi browar śmierdzi i opijam zwycięskie gole sokiem, to jestem kibicem
                        gorszej kategorii?:-))
                        • forumowicz_pospolity Re: Piwo :) 01.08.07, 19:33
                          asiunia311 napisała:

> Jeśli mi browar śmierdzi i opijam zwycięskie gole sokiem, to jestem kibicem
                          > gorszej kategorii?:-))
                          >

kibicem tej samej zasadniczo:)
                          wazne zeby lukac i czerpac z tego przyjemnosc, ja lubie przy piwku ale i bez
                          piwka tez umiem obejrzec ;)

btw, pamietam ze interesujesz sie PW
                          spedzasz jakos szczególnie ten dzien, bierzesz udział w jakichs uroczystosciach?

ja rok temu dosc intensywnie uczestniczyłem, w tym szczególnie przelotem B-17
                          nad miastem sie ekscytowalem , wypasik ze mucha nie siada:)
                          • asiunia311 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:44

> kibicem tej samej zasadniczo:)
                            > wazne zeby lukac i czerpac z tego przyjemnosc, ja lubie przy piwku ale i bez
                            > piwka tez umiem obejrzec ;)

Pytanie było z przymrużeniem oka. Nieważne, czym się człowiek raczy, ważne,
                            żeby miał dobrą zabawę - i z meczu, i z cieczy;-))

> btw, pamietam ze interesujesz sie PW
                            spedzasz jakos szczególnie ten dzien, bierzesz udział w jakichs uroczystosciach?

Niestety, ponieważ mieszkam dosyć daleko od Warszawy, fizycznie nie uczestniczę
                            w niczym takim, choć szczerze żałuję. Ale zawsze w tych dniach 'ciągnie' mnie
                            do książek, od których to zainteresowanie się zaczęło: "Zośka i
                            Parasol", "Polska Walcząca" Ślaskiego, "Dni walczącej stolicy"
                            Bartoszewskiego, "Całym życiem" Broniewskiego "Orszy".

> ja rok temu dosc intensywnie uczestniczyłem, w tym szczególnie przelotem B-17
                            > nad miastem sie ekscytowalem , wypasik ze mucha nie siada:)

Coż, mogę Ci tylko pozazdrościc - i obiecać sobie, że w przyszłym roku i ja to
                            zobaczę...i nie dotrzymać słowa;-)) A też leciałeś czy tylko obserwwałeś?:-)

>
                            • forumowicz_pospolity Re: Piwo :) 01.08.07, 19:50
                              asiunia311 napisała:

>
                              >
                              > > kibicem tej samej zasadniczo:)
                              > > wazne zeby lukac i czerpac z tego przyjemnosc, ja lubie przy piwku ale i
                              > bez
                              > > piwka tez umiem obejrzec ;)
                              >
                              > Pytanie było z przymrużeniem oka. Nieważne, czym się człowiek raczy, ważne,
                              > żeby miał dobrą zabawę - i z meczu, i z cieczy;-))

ano:)

>
                              > > btw, pamietam ze interesujesz sie PW
                              > spedzasz jakos szczególnie ten dzien, bierzesz udział w jakichs uroczystosciach
                              > ?
                              >
                              > Niestety, ponieważ mieszkam dosyć daleko od Warszawy, fizycznie nie uczestniczę
                              >
                              > w niczym takim, choć szczerze żałuję. Ale zawsze w tych dniach 'ciągnie' mnie
                              > do książek, od których to zainteresowanie się zaczęło: "Zośka i
                              > Parasol", "Polska Walcząca" Ślaskiego, "Dni walczącej stolicy"
                              > Bartoszewskiego, "Całym życiem" Broniewskiego "Orszy".
                              >
                              >
                              >
                              > > ja rok temu dosc intensywnie uczestniczyłem, w tym szczególnie przelotem
                              > B-17
                              > > nad miastem sie ekscytowalem , wypasik ze mucha nie siada:)
                              >
                              > Coż, mogę Ci tylko pozazdrościc - i obiecać sobie, że w przyszłym roku i ja to
                              > zobaczę...i nie dotrzymać słowa;-)) A też leciałeś czy tylko obserwwałeś?:-)
                              >

to nie tak, ten przelot to była jednorazowa sprawa jak sądze
                              samolocik w dobrym stanie choc czasy wojny pamieta
                              swietnie sie prezentował w powietrzu
                              ale oczywiscie lecieli tylko piloci,lud stał w dole i zadzierał głowy,
                              w tym ja,fotek nacykałem ze głowa mała, bo potem stał tez na wystawie
                              statycznej na lotnisku i mozna było z bliska podejsc i poogladac
                              dla fanów lotnictwa to był orgazm:)

> >
                              >
                              >
                              • asiunia311 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:56

> asiunia311 napisała:
                                >
                                > > forumowicz_pospolity napisał:

> to nie tak, ten przelot to była jednorazowa sprawa jak sądze
                                samolocik w dobrym stanie choc czasy wojny pamieta
                                swietnie sie prezentował w powietrzu
                                ale oczywiscie lecieli tylko piloci,lud stał w dole i zadzierał głowy,
                                w tym ja,fotek nacykałem ze głowa mała, bo potem stał tez na wystawie
                                statycznej na lotnisku i mozna było z bliska podejsc i poogladac
                                dla fanów lotnictwa to był orgazm:)

Kurde, że ja mam wszędzie daleko!! Pokaż jedną fotkę chociaż, bądź dobrym
                                kolegą wirtualnym:-)) Lotnictwo to nie jest mój konik, przyznaję bez bicia, ale
                                z tamtych czasów chętnie zobaczę:-)
                                • forumowicz_pospolity Re: Piwo :) 01.08.07, 19:59
                                  asiunia311 napisała:

>
                                  > > asiunia311 napisała:
                                  > >
                                  > > > forumowicz_pospolity napisał:
                                  >
                                  > > to nie tak, ten przelot to była jednorazowa sprawa jak sądze
                                  > samolocik w dobrym stanie choc czasy wojny pamieta
                                  > swietnie sie prezentował w powietrzu
                                  > ale oczywiscie lecieli tylko piloci,lud stał w dole i zadzierał głowy,
                                  > w tym ja,fotek nacykałem ze głowa mała, bo potem stał tez na wystawie
                                  > statycznej na lotnisku i mozna było z bliska podejsc i poogladac
                                  > dla fanów lotnictwa to był orgazm:)
                                  >
                                  > Kurde, że ja mam wszędzie daleko!! Pokaż jedną fotkę chociaż, bądź dobrym
                                  > kolegą wirtualnym:-)) Lotnictwo to nie jest mój konik, przyznaję bez bicia, ale
                                  >
                                  > z tamtych czasów chętnie zobaczę:-)
                                  >
                                  >
                                  >
                                  z przyjemnościa podesle ci wiecej niz jedna:)
                                  na pewno jeszcze dzisiaj, tylko musze zbiory przepatrzec
                    • iminlove Re: Piwo :) 01.08.07, 19:22
                      Ha, ale mam szczęście, bo Mężczyzna meczyki oglądać lubi, ale bez przesady. Jak gra MU, to obejrzy, ale można się wtedy z nim porozumiec i generalnie specjalnego traktowania wtedy nie wymaga:)
                      • asiunia311 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:26
                        Ale golonką nie pogardzi?;-))
                        Pozazdrościć...Chyba muszę mojego Pana namówić, by mi tez serwował golonke i
                        soczek na każdy meczyk:-)) Sezon tuż-tuż:-))
                        • funny_game Re: Piwo :) 01.08.07, 19:28
                          Ale z golonki tylko sam środek. Piwo w całości ;)
                          • iminlove Re: Piwo :) 01.08.07, 19:30
                            funny_game napisała:

> Ale z golonki tylko sam środek. Piwo w całości ;)

Z puszką? :))
                            • funny_game Re: Piwo :) 01.08.07, 19:31
                              Trzymam się z daleka od puszek :)
                              Jestem porządną i praworządna obywatelką.
                              • morelka_1 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:32
                                funny_game napisała:

> Trzymam się z daleka od puszek :)
                                > Jestem porządną i praworządna obywatelką.

znaczy bezpośrednio z gwinta? ;D
                                • funny_game Re: Piwo :) 01.08.07, 19:35
                                  Z pokala, ale przelane z butelki, a nie z puszki.
                                  A powyżej miałam na myśli inne puszki :)
                                  • morelka_1 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:36
                                    kiedyś mialam tak jak Ty teraz nie lubię zmywać naczyń ;)
                                    • funny_game Re: Piwo :) 01.08.07, 19:39
                                      Puszkowe mi nie smakuje :)
                                      Mogę z butledża.
                                      • morelka_1 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:43
                                        wiesz jak se tak patrze na meneli którzy piją z butelek to aż mnie skręca na
                                        samą myśl że niby butelka odkażona ale wciąż ta sama moze trafić w moje
                                        ręce...Jestem obrzydliwa i tyle ...:)
                                        • funny_game Re: Piwo :) 01.08.07, 19:46
                                          A od puszkowego można zardzewieć :DDD
                                          • morelka_1 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:49
                                            kochana od 30 lat(bez 3 dni)jestem "mokra" i jeszcze nie zardzewiałam :D
                                            • forumowicz_pospolity Re: Piwo :) 01.08.07, 19:52
                                              morelka_1 napisała:

> kochana od 30 lat(bez 3 dni)jestem "mokra" i jeszcze nie zardzewiałam :D

trzydziesteczka nadciąga?:)
                                              no pogratulować
                                              i zadnych syndromów i schiz nie posiadasz z tego tytułu??:)
                                              • morelka_1 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:54
                                                yyyy jeszcze nie :) zamierzam to hucznie uczcić ;) a co se będę żałować. Wkońcu
                                                30lat ma sie tylko raz ;)
                                            • asiunia311 Re: Piwo :) 01.08.07, 20:15
                                              Czy to JUŻ? Za trzy dni zmiana kodu, trójka z przodu??:-)) Gratulacje, mnie za
                                              rok czeka to traumatyczne przeżycie:-))
                                              • morelka_1 Re: Piwo :) 01.08.07, 20:22
                                                e tam traumatyczne :) ponoć nie do zajeżdzenia ;P
                                                • asiunia311 Re: Piwo :) 01.08.07, 20:24
                                                  Też tak myślę, ale niektórym szajba z tego powodu odwala;-)) Fajnie jest być
                                                  ryczącą trzydziestką:-))
                          • asiunia311 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:31
                            Jakbym swojego chłopa słyszała;-)) Ja już kiedyś miałam pewne podejrzenia...;))
                            • funny_game Re: Piwo :) 01.08.07, 19:32
                              Wim, wim. Ja to perfidnie napisałam ;)))
                        • morelka_1 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:29
                          ja bym wolała dorsza po grecku ale to niezbyt pasuje do pifffka ;P
                        • iminlove Re: Piwo :) 01.08.07, 19:30
                          asiunia311 napisała:

> Pozazdrościć...Chyba muszę mojego Pana namówić, by mi tez serwował golonke i
                          > soczek na każdy meczyk:-)) Sezon tuż-tuż:-))

A co. Równouprawnienie mamy, prawda? :))
                          • asiunia311 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:32
                            Niby tak, ale nie przed meczykiem. Wtedy obowiązują prawa dżungli;-))
    • jemiolusz_ozka Re: Piwo :) 01.08.07, 19:10
      Tylko Lech w malym kufelku :)
      • viviene Re: Piwo :) 01.08.07, 19:15
        duze jasne w oszronionym..
    • jemiolusz_ozka Re: Piwo :) 01.08.07, 19:16
      Dopiero zauważyłam ,że pytanie bylo do Panow:))
    • funny_game Re: Piwo :) 01.08.07, 19:22
      Mam! Mam odpowiedź faceta!
      Zimne wyjęte w zimnej butli z lodówki i do niczego nie przelewane, w lodówce ma
      być zapas, żeby nagły lęk o lepsze jutro nie nadszedł, dziewczyna ma być tylko w
      kelnerskim fartuszku, a golonka może poczekać...

A ja wolę przelane do zimnego pokala :) I mogę zjeść golonkę i się ubrać?
      • iminlove Re: Piwo :) 01.08.07, 19:29
        > w lodówce ma
        > być zapas, żeby nagły lęk o lepsze jutro nie nadszedł,

To musiałoby być STRASZNE, gdyby piwo nagle się skończyło:)))

> dziewczyna ma być tylko
        > w
        > kelnerskim fartuszku,

Tu będzie problem, bo chyba byłoby niefajnie, gdybym w takim stroju natknęła się przypadkiem na współlokatora? ;))

• funny_game Re: Piwo :) 01.08.07, 19:34
          iminlove napisała:

> To musiałoby być STRASZNE, gdyby piwo nagle się skończyło:)))

I wszyscy wpadli w panikę i pobiegli uzupełnić zapasy... ;)

> Tu będzie problem, bo chyba byłoby niefajnie, gdybym w takim stroju natknęła
          się przypadkiem na współlokatora? ;))

Współlokatorowi byłoby pewnikiem całkiem fajnie. A co tam! "Niech chamy wią" ;)))
          • iminlove Re: Piwo :) 01.08.07, 19:41

> > Tu będzie problem, bo chyba byłoby niefajnie, gdybym w takim stroju natkn
            > ęła
            > się przypadkiem na współlokatora? ;))
            >
            > Współlokatorowi byłoby pewnikiem całkiem fajnie. A co tam! "Niech chamy wią" ;)
            > ))

Niewątpliwie:)))
    • wesmar Re: Piwo :) 01.08.07, 19:55
      Wyłącznie Karmi - classic z nutą karmelowo-chmielową, nawet niezłe jest Karmi -
      Poema Di Caffe, ale nie więcej niz szklanka dziennie. Piję po treningach ok. 4
      butelki 0,4 l. najlepiej w temp 18 st. C. Polecam, sam miód debugowania
    • goaverts Re: Piwo :) 02.08.07, 07:25
      Jeez! Kobieto - jesteś skarbem dla swojego mężczyzny. Nie dość, że nie gdaczesz
      jak pije piwko - ulubiony napój facetów - to jeszcze szykasz porady jak je
      odpowiednio podać. 100 podziwów przesyłam!

Piwko najlepsze to piwko schłodzone (ale nie za bardzo) i podane w kuflu z
      grubego szkła (nie musi być schłodzony). Oczywiście tylko butelkowane, nigdy z
      puszki bo jest nie dobre. Najpierw leje się po ściance a kiedy nalejesz do wys.
      mniej więcej 3/4, zdecydowanie przechylasz butelkę i wtedy na wierzchu robi się
      wspaniała pianka o grubości mniej więcej 2-3 cm.
      Ponadto zestaw obowiązkowy do piwa to jakieś chipsy czy coś innego na przekąskę
      i PILOT DO TELEWIZORA. Potem myk, myk - cichutko wychodzisz na ploteczki z
      koleżankami i twój facet jest w siódmym niebie (czyli kupiony na maksa).

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka