iminlove 01.08.07, 18:38 Szanowni Panowie! Takie małe pytanie: jak lubicie pić piwo? W butelce? Puszce? Kuflu? Czy piwo powinno być schłodzone, czy mieć temperaturę pokojową? Czy kufel powinen być schłodzony? Zmrożony? Hmm? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iminlove Re: Piwo :) 01.08.07, 18:53 Jasne:) Pytanie skierowałam do Panów, bo: 1. forum zatytułowane jest 'Mężczyzna' 2. Robię rozpoznanie, żeby mojemu Mężczyźnie to piwo odpowiednio podać:) Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:00 eee to moja rada na nic Ci się zda ;) pijam Reedsa jabłkowego najlepiej z lodówki i w puszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Piwo :) 01.08.07, 19:00 iminlove napisała: > Jasne:) > > Pytanie skierowałam do Panów, bo: 1. forum zatytułowane jest 'Mężczyzna' 2. Rob > ię rozpoznanie, żeby mojemu Mężczyźnie to piwo odpowiednio podać:) > o i to mi sie podoba,brawo:) wiec tak schłodzone, w szklaneczce 0,5 zroszonej, moze byc Lech np czas podawania: najlepiej przed meczykiem lub 2 jego połową forma podawania: może być w ręku byle z ładnym uśmiechem:) Odpowiedz Link Zgłoś
iminlove Re: Piwo :) 01.08.07, 19:08 No właśnie, apropo tej szklaneczki. Bo zakupiłam Mężczyźnie kufel, żeby się z puszkami nie męczył i stąd moje pytanie, jaką kombinację wybrać: 1. piwo schłodzone, kufel w temperaturze pokojowej 2. piwo w temperaturze pokojowej, kufel schłodzony 3. piwo schłodzone, kufel schłodzony 4. piwo w temperaturze pokojowej, kufel również a jeśli kufel schłodzony to czy w lodówce, czy może zapakować do zamrażalnika? :) A tak w ogóle to piwo ma być dodatkiem do golonki, którą właśnie gotuję. Aspiruję do tytułu kobiety tygodnia:PP Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Piwo :) 01.08.07, 19:11 iminlove napisała: > No właśnie, apropo tej szklaneczki. Bo zakupiłam Mężczyźnie kufel, żeby się z p > uszkami nie męczył i stąd moje pytanie, jaką kombinację wybrać: > > 1. piwo schłodzone, kufel w temperaturze pokojowej > 2. piwo w temperaturze pokojowej, kufel schłodzony > 3. piwo schłodzone, kufel schłodzony > 4. piwo w temperaturze pokojowej, kufel również > > a jeśli kufel schłodzony to czy w lodówce, czy może zapakować do zamrażalnika? > :) > > A tak w ogóle to piwo ma być dodatkiem do golonki, którą właśnie gotuję. Aspiru > ję do tytułu kobiety tygodnia:PP masz tytuł kobiety miesiąca i mam nadzieje ze nie robisz jednorazowej akcji;) piwko schłodzone, kufel moze byc w pokojowej zara mi wskocza na leb jacys piwosze pewnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
iminlove Re: Piwo :) 01.08.07, 19:14 Akcję taką robię średnio raz na miesiąc... co pomaga mi utrzymać tytuł :PP Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Piwo :) 01.08.07, 19:17 iminlove napisała: > Akcję taką robię średnio raz na miesiąc... co pomaga mi utrzymać tytuł :PP teraz idzie pora meczyków wiec musisz czesciej, ale i tak nalezy ci sie pochwała zasadniczo:) Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia311 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:19 forumowicz_pospolity napisał: > teraz idzie pora meczyków wiec musisz czesciej, ale i tak nalezy ci sie pochwała zasadniczo:) No tak, zacznie się LM, ligi krajowe i dziewczyna nie nadąży z golonką i piwkiem;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Piwo :) 01.08.07, 19:21 asiunia311 napisała: > forumowicz_pospolity napisał: > > > > teraz idzie pora meczyków wiec musisz czesciej, ale i tak nalezy ci sie > pochwała zasadniczo:) > > No tak, zacznie się LM, ligi krajowe i dziewczyna nie nadąży z golonką i > piwkiem;-)) > > > wystarczy browarek zasadniczo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia311 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:27 Jeśli mi browar śmierdzi i opijam zwycięskie gole sokiem, to jestem kibicem gorszej kategorii?:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Piwo :) 01.08.07, 19:33 asiunia311 napisała: > Jeśli mi browar śmierdzi i opijam zwycięskie gole sokiem, to jestem kibicem > gorszej kategorii?:-)) > kibicem tej samej zasadniczo:) wazne zeby lukac i czerpac z tego przyjemnosc, ja lubie przy piwku ale i bez piwka tez umiem obejrzec ;) btw, pamietam ze interesujesz sie PW spedzasz jakos szczególnie ten dzien, bierzesz udział w jakichs uroczystosciach? ja rok temu dosc intensywnie uczestniczyłem, w tym szczególnie przelotem B-17 nad miastem sie ekscytowalem , wypasik ze mucha nie siada:) Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia311 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:44 forumowicz_pospolity napisał: > kibicem tej samej zasadniczo:) > wazne zeby lukac i czerpac z tego przyjemnosc, ja lubie przy piwku ale i bez > piwka tez umiem obejrzec ;) Pytanie było z przymrużeniem oka. Nieważne, czym się człowiek raczy, ważne, żeby miał dobrą zabawę - i z meczu, i z cieczy;-)) > btw, pamietam ze interesujesz sie PW spedzasz jakos szczególnie ten dzien, bierzesz udział w jakichs uroczystosciach? Niestety, ponieważ mieszkam dosyć daleko od Warszawy, fizycznie nie uczestniczę w niczym takim, choć szczerze żałuję. Ale zawsze w tych dniach 'ciągnie' mnie do książek, od których to zainteresowanie się zaczęło: "Zośka i Parasol", "Polska Walcząca" Ślaskiego, "Dni walczącej stolicy" Bartoszewskiego, "Całym życiem" Broniewskiego "Orszy". > ja rok temu dosc intensywnie uczestniczyłem, w tym szczególnie przelotem B-17 > nad miastem sie ekscytowalem , wypasik ze mucha nie siada:) Coż, mogę Ci tylko pozazdrościc - i obiecać sobie, że w przyszłym roku i ja to zobaczę...i nie dotrzymać słowa;-)) A też leciałeś czy tylko obserwwałeś?:-) > Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Piwo :) 01.08.07, 19:50 asiunia311 napisała: > forumowicz_pospolity napisał: > > > > kibicem tej samej zasadniczo:) > > wazne zeby lukac i czerpac z tego przyjemnosc, ja lubie przy piwku ale i > bez > > piwka tez umiem obejrzec ;) > > Pytanie było z przymrużeniem oka. Nieważne, czym się człowiek raczy, ważne, > żeby miał dobrą zabawę - i z meczu, i z cieczy;-)) ano:) > > > btw, pamietam ze interesujesz sie PW > spedzasz jakos szczególnie ten dzien, bierzesz udział w jakichs uroczystosciach > ? > > Niestety, ponieważ mieszkam dosyć daleko od Warszawy, fizycznie nie uczestniczę > > w niczym takim, choć szczerze żałuję. Ale zawsze w tych dniach 'ciągnie' mnie > do książek, od których to zainteresowanie się zaczęło: "Zośka i > Parasol", "Polska Walcząca" Ślaskiego, "Dni walczącej stolicy" > Bartoszewskiego, "Całym życiem" Broniewskiego "Orszy". > > > > > ja rok temu dosc intensywnie uczestniczyłem, w tym szczególnie przelotem > B-17 > > nad miastem sie ekscytowalem , wypasik ze mucha nie siada:) > > Coż, mogę Ci tylko pozazdrościc - i obiecać sobie, że w przyszłym roku i ja to > zobaczę...i nie dotrzymać słowa;-)) A też leciałeś czy tylko obserwwałeś?:-) > to nie tak, ten przelot to była jednorazowa sprawa jak sądze samolocik w dobrym stanie choc czasy wojny pamieta swietnie sie prezentował w powietrzu ale oczywiscie lecieli tylko piloci,lud stał w dole i zadzierał głowy, w tym ja,fotek nacykałem ze głowa mała, bo potem stał tez na wystawie statycznej na lotnisku i mozna było z bliska podejsc i poogladac dla fanów lotnictwa to był orgazm:) > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia311 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:56 forumowicz_pospolity napisał: > asiunia311 napisała: > > > forumowicz_pospolity napisał: > to nie tak, ten przelot to była jednorazowa sprawa jak sądze samolocik w dobrym stanie choc czasy wojny pamieta swietnie sie prezentował w powietrzu ale oczywiscie lecieli tylko piloci,lud stał w dole i zadzierał głowy, w tym ja,fotek nacykałem ze głowa mała, bo potem stał tez na wystawie statycznej na lotnisku i mozna było z bliska podejsc i poogladac dla fanów lotnictwa to był orgazm:) Kurde, że ja mam wszędzie daleko!! Pokaż jedną fotkę chociaż, bądź dobrym kolegą wirtualnym:-)) Lotnictwo to nie jest mój konik, przyznaję bez bicia, ale z tamtych czasów chętnie zobaczę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Piwo :) 01.08.07, 19:59 asiunia311 napisała: > forumowicz_pospolity napisał: > > > asiunia311 napisała: > > > > > forumowicz_pospolity napisał: > > > to nie tak, ten przelot to była jednorazowa sprawa jak sądze > samolocik w dobrym stanie choc czasy wojny pamieta > swietnie sie prezentował w powietrzu > ale oczywiscie lecieli tylko piloci,lud stał w dole i zadzierał głowy, > w tym ja,fotek nacykałem ze głowa mała, bo potem stał tez na wystawie > statycznej na lotnisku i mozna było z bliska podejsc i poogladac > dla fanów lotnictwa to był orgazm:) > > Kurde, że ja mam wszędzie daleko!! Pokaż jedną fotkę chociaż, bądź dobrym > kolegą wirtualnym:-)) Lotnictwo to nie jest mój konik, przyznaję bez bicia, ale > > z tamtych czasów chętnie zobaczę:-) > > > z przyjemnościa podesle ci wiecej niz jedna:) na pewno jeszcze dzisiaj, tylko musze zbiory przepatrzec Odpowiedz Link Zgłoś
iminlove Re: Piwo :) 01.08.07, 19:22 Ha, ale mam szczęście, bo Mężczyzna meczyki oglądać lubi, ale bez przesady. Jak gra MU, to obejrzy, ale można się wtedy z nim porozumiec i generalnie specjalnego traktowania wtedy nie wymaga:) Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia311 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:26 Ale golonką nie pogardzi?;-)) Pozazdrościć...Chyba muszę mojego Pana namówić, by mi tez serwował golonke i soczek na każdy meczyk:-)) Sezon tuż-tuż:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Piwo :) 01.08.07, 19:28 Ale z golonki tylko sam środek. Piwo w całości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iminlove Re: Piwo :) 01.08.07, 19:30 funny_game napisała: > Ale z golonki tylko sam środek. Piwo w całości ;) Z puszką? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Piwo :) 01.08.07, 19:31 Trzymam się z daleka od puszek :) Jestem porządną i praworządna obywatelką. Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:32 funny_game napisała: > Trzymam się z daleka od puszek :) > Jestem porządną i praworządna obywatelką. znaczy bezpośrednio z gwinta? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Piwo :) 01.08.07, 19:35 Z pokala, ale przelane z butelki, a nie z puszki. A powyżej miałam na myśli inne puszki :) Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:36 kiedyś mialam tak jak Ty teraz nie lubię zmywać naczyń ;) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Piwo :) 01.08.07, 19:39 Puszkowe mi nie smakuje :) Mogę z butledża. Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:43 wiesz jak se tak patrze na meneli którzy piją z butelek to aż mnie skręca na samą myśl że niby butelka odkażona ale wciąż ta sama moze trafić w moje ręce...Jestem obrzydliwa i tyle ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:49 kochana od 30 lat(bez 3 dni)jestem "mokra" i jeszcze nie zardzewiałam :D Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Piwo :) 01.08.07, 19:52 morelka_1 napisała: > kochana od 30 lat(bez 3 dni)jestem "mokra" i jeszcze nie zardzewiałam :D trzydziesteczka nadciąga?:) no pogratulować i zadnych syndromów i schiz nie posiadasz z tego tytułu??:) Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:54 yyyy jeszcze nie :) zamierzam to hucznie uczcić ;) a co se będę żałować. Wkońcu 30lat ma sie tylko raz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia311 Re: Piwo :) 01.08.07, 20:15 Czy to JUŻ? Za trzy dni zmiana kodu, trójka z przodu??:-)) Gratulacje, mnie za rok czeka to traumatyczne przeżycie:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Piwo :) 01.08.07, 20:22 e tam traumatyczne :) ponoć nie do zajeżdzenia ;P Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia311 Re: Piwo :) 01.08.07, 20:24 Też tak myślę, ale niektórym szajba z tego powodu odwala;-)) Fajnie jest być ryczącą trzydziestką:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia311 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:31 Jakbym swojego chłopa słyszała;-)) Ja już kiedyś miałam pewne podejrzenia...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:29 ja bym wolała dorsza po grecku ale to niezbyt pasuje do pifffka ;P Odpowiedz Link Zgłoś
iminlove Re: Piwo :) 01.08.07, 19:30 asiunia311 napisała: > Pozazdrościć...Chyba muszę mojego Pana namówić, by mi tez serwował golonke i > soczek na każdy meczyk:-)) Sezon tuż-tuż:-)) A co. Równouprawnienie mamy, prawda? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia311 Re: Piwo :) 01.08.07, 19:32 Niby tak, ale nie przed meczykiem. Wtedy obowiązują prawa dżungli;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
jemiolusz_ozka Re: Piwo :) 01.08.07, 19:16 Dopiero zauważyłam ,że pytanie bylo do Panow:)) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Piwo :) 01.08.07, 19:22 Mam! Mam odpowiedź faceta! Zimne wyjęte w zimnej butli z lodówki i do niczego nie przelewane, w lodówce ma być zapas, żeby nagły lęk o lepsze jutro nie nadszedł, dziewczyna ma być tylko w kelnerskim fartuszku, a golonka może poczekać... A ja wolę przelane do zimnego pokala :) I mogę zjeść golonkę i się ubrać? Odpowiedz Link Zgłoś
iminlove Re: Piwo :) 01.08.07, 19:29 > w lodówce ma > być zapas, żeby nagły lęk o lepsze jutro nie nadszedł, To musiałoby być STRASZNE, gdyby piwo nagle się skończyło:))) > dziewczyna ma być tylko > w > kelnerskim fartuszku, Tu będzie problem, bo chyba byłoby niefajnie, gdybym w takim stroju natknęła się przypadkiem na współlokatora? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Piwo :) 01.08.07, 19:34 iminlove napisała: > To musiałoby być STRASZNE, gdyby piwo nagle się skończyło:))) I wszyscy wpadli w panikę i pobiegli uzupełnić zapasy... ;) > Tu będzie problem, bo chyba byłoby niefajnie, gdybym w takim stroju natknęła się przypadkiem na współlokatora? ;)) Współlokatorowi byłoby pewnikiem całkiem fajnie. A co tam! "Niech chamy wią" ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
iminlove Re: Piwo :) 01.08.07, 19:41 > > Tu będzie problem, bo chyba byłoby niefajnie, gdybym w takim stroju natkn > ęła > się przypadkiem na współlokatora? ;)) > > Współlokatorowi byłoby pewnikiem całkiem fajnie. A co tam! "Niech chamy wią" ;) > )) Niewątpliwie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wesmar Re: Piwo :) 01.08.07, 19:55 Wyłącznie Karmi - classic z nutą karmelowo-chmielową, nawet niezłe jest Karmi - Poema Di Caffe, ale nie więcej niz szklanka dziennie. Piję po treningach ok. 4 butelki 0,4 l. najlepiej w temp 18 st. C. Polecam, sam miód debugowania Odpowiedz Link Zgłoś
goaverts Re: Piwo :) 02.08.07, 07:25 Jeez! Kobieto - jesteś skarbem dla swojego mężczyzny. Nie dość, że nie gdaczesz jak pije piwko - ulubiony napój facetów - to jeszcze szykasz porady jak je odpowiednio podać. 100 podziwów przesyłam! Piwko najlepsze to piwko schłodzone (ale nie za bardzo) i podane w kuflu z grubego szkła (nie musi być schłodzony). Oczywiście tylko butelkowane, nigdy z puszki bo jest nie dobre. Najpierw leje się po ściance a kiedy nalejesz do wys. mniej więcej 3/4, zdecydowanie przechylasz butelkę i wtedy na wierzchu robi się wspaniała pianka o grubości mniej więcej 2-3 cm. Ponadto zestaw obowiązkowy do piwa to jakieś chipsy czy coś innego na przekąskę i PILOT DO TELEWIZORA. Potem myk, myk - cichutko wychodzisz na ploteczki z koleżankami i twój facet jest w siódmym niebie (czyli kupiony na maksa). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś