lupus76 04.07.08, 14:57 być prawdziwym mężczyzną we współczesnym świecie? Czekam na Wasze przemyślenia :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dafos Re: Co znaczy 04.07.08, 15:15 Odkąd kobiety się wyemancypowały, mężczyźni muszą coraz mniej. Kwestia więc podziału ról lub wypracowania kompromisu. W związku z tym prawdziwy mężczyzna kojarzy mi się w prawdziwie męskimi cechami, przez które kobiety stają się mniej kobiece...:) Odpowiedz Link Zgłoś
dafos Re: Co znaczy 04.07.08, 15:19 oczywiście kobiety posiadające takie męskie cechy:) Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Co znaczy 04.07.08, 15:31 Widzisz, mężczyźni nic nie muszą i nie zależy to od stopnia wyemancypowania kobiet. Jako prawdziwie męskie cechy można uznać jedynie te biologiczne. Reszta przypisywanych mężczyznom cech jest kwestią nawyków, szkolenia czy tzw. kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
dafos Re: Co znaczy 04.07.08, 15:34 Masz rację. Nic nie muszą i dlatego stwierdzam, że gdyby wibrator był torchę bardziej czuły i emocjonalnie podchodził do sprawy, to mężczyźni nic by już nie musieli:) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Co znaczy 04.07.08, 15:36 dafos napisała: > Masz rację. Nic nie muszą i dlatego stwierdzam, że gdyby wibrator > był torchę bardziej czuły i emocjonalnie podchodził do sprawy, to > mężczyźni nic by już nie musieli:) I wtedy kobity by się od nas na pewno odczepiły??? To może warto nad czymś takim pomyśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
dafos Re: Co znaczy 04.07.08, 15:38 > I wtedy kobity by się od nas na pewno odczepiły??? > To może warto nad czymś takim pomyśleć... Koniecznie! Jak widzisz czasem proste rozwiązania przynoszą tyle radości!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
a.part Re: Co znaczy 04.07.08, 15:45 > I wtedy kobity by się od nas na pewno odczepiły??? znowu się wyłamię ale nie licz na to :D Odpowiedz Link Zgłoś
dafos Re: Co znaczy 04.07.08, 15:47 a.part, lupus76 kokietuje:) Bez kobiety nie można się obejść i nawet jak mężczyźnie wydaje się, że może to po prsotu nie wie, że nie może:):) Odpowiedz Link Zgłoś
a.part Re: Co znaczy 04.07.08, 15:49 On kokietuje?eeeeeeeeee to chyba niemożliwe :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Co znaczy 06.07.08, 21:43 eeela napisała: > No owszem, kokiet z niego niemożliwy ;-) > Kurna, kobitki, gdzie Wy się wszystkie w mojej pełnej obtłuszczonych żył głowie pomieściły???? Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Co znaczy 04.07.08, 15:39 Czy taki wibrator nie byłby namiastką tego czego pragniecie - mężczyzny...? Odpowiedz Link Zgłoś
dafos Re: Co znaczy 04.07.08, 15:41 Oczywiście, że byłby tzn. jest w tej chwili, bo jest beznamiętnym narzędziem. Ja mówie o wersji ulepszonej wyposażonej we wszelkie receptory z możliwościa wykazywania zadowolenia itd. Się chyba rozmażyłam. To przez tę pogodę! Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Co znaczy 06.07.08, 00:04 Widzisz, mężczyźni nic nie muszą i nie zależy to od stopnia wyemancypowania > kobiet. Jako prawdziwie męskie cechy można uznać jedynie te biologiczne. Reszta > przypisywanych mężczyznom cech jest kwestią nawyków, szkolenia czy tzw. kultury > . > Właśnie się zastanawiałam, jak to sformułować, ale już to doskonale uczyniłeś za mnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt nic 04.07.08, 15:17 slogan do mielenia i miedlenia dla jajoglowych temat tak szeroki, ze nie da sie go zdefiniowac podobnie, jak - co znaczy byc czlowiekiem we wspolczesnym swiecie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Co znaczy 04.07.08, 15:29 Nie mam pojęcia. Myślę , że temat należy zacząć od tego co różni mężczyznę od prawdziwego mężczyzny. Jak dla mnie jest to przede wszystkim życzeniowe nazewnictwo i "chcenie" gołębia na dachu. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Co znaczy 04.07.08, 15:30 silic napisał: > Nie mam pojęcia. Myślę , że temat należy zacząć od tego co różni mężczyznę od > prawdziwego mężczyzny. Jak dla mnie jest to przede wszystkim życzeniowe > nazewnictwo i "chcenie" gołębia na dachu. > Dobre! :D Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Co znaczy 04.07.08, 15:36 Zauważ, że terminu "prawdziwy mężczyzna" używają zazwyczaj albo sfrustrowane kobiety albo mężczyźni w celu podkreślenia własnej "prawdziwości". Nie przypominam sobie bym używał kiedyś zwrotu "prawdziwa kobieta"... Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Co znaczy 04.07.08, 15:39 Czyli co? Taki sam eufemizm jak .... szynka Babuni? Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Co znaczy 04.07.08, 15:47 Raczej jak woda naturalna. Tak jakby była inna... Odpowiedz Link Zgłoś
dafos Re: Co znaczy 04.07.08, 15:40 Dokładnie tak jak piszesz. Zarówno mężczyźni jak i kobiety są prawdziwe, a prawdziwość najlepiej sprawdzić namacalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
a.part Re: Co znaczy 04.07.08, 15:48 zbyt głębokie jak dla mnie chyba utonęłam co do tego gołębia to chyba dobrze że się człowiek nie zadowala "byleczym" tylko szuka tego co będzie w 100% odpowiadało wymaganiom, gorzej jak sie z tego wróbla próbuje zrobić gołębia :) Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Co znaczy 04.07.08, 15:55 W gołębiu nie chodzi o to, że jest gołębiem tylko o to , że jest na dachu. Czyli poza zasięgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
a.part Re: Co znaczy 04.07.08, 15:59 nie musisz mi tłumaczyć znam znaczenie tego związku frazeologicznego :) wg mnie nie oznacza ze jest on poza zasięgiem tylko nalęzy się potrudzić zamiast iść na łatwiznę i zadowalać się wróblem Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Co znaczy 04.07.08, 16:03 Tylko wróbel może być dużo fajniejszy od gołębia. Odpowiedz Link Zgłoś
a.part Re: Co znaczy 04.07.08, 16:05 jasne że może, ale jeśli sie myśli: zrobię z niego gołębia to nie jest w porządku i lepiej wróblowi odpuścić :) poza tym dla jednego wróbel a dla drugiego gołąb Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Co znaczy 04.07.08, 15:43 Hmm nie wiem jak to jest w tym współczesnym świecie, ale w moim prawdziwy mężczyzna ma się sprawdzić w roli ojca i głowy rodziny. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Co znaczy 05.07.08, 23:59 kitek_maly napisała: > > Hmm nie wiem jak to jest w tym współczesnym świecie, ale w moim > prawdziwy mężczyzna ma się sprawdzić w roli ojca i głowy rodziny. ;-) > Żono, to kto on będzie dla mnie wobec tego?:P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Co znaczy 06.07.08, 21:46 menk.a napisała: > kitek_maly napisała: > > > > > Hmm nie wiem jak to jest w tym współczesnym świecie, ale w moim > > prawdziwy mężczyzna ma się sprawdzić w roli ojca i głowy rodziny. ;-) > > > > Żono, to kto on będzie dla mnie wobec tego?:P Zapewne Lech :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Co znaczy 07.07.08, 22:42 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > kitek_maly napisała: > > > > > > > > Hmm nie wiem jak to jest w tym współczesnym świecie, ale w moim > > > prawdziwy mężczyzna ma się sprawdzić w roli ojca i głowy rodziny. ; > -) > > > > > > > Żono, to kto on będzie dla mnie wobec tego?:P > > Zapewne Lech :D Wypluj to.:P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Co znaczy 08.07.08, 09:40 Mam wypluć Lecha??? No co Ty? Pan Kulczyk tak się stara, żeby mi dogodzić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Co znaczy 08.07.08, 09:48 lupus76 napisał: > Mam wypluć Lecha??? > No co Ty? Pan Kulczyk tak się stara, żeby mi dogodzić ;) Doktor Cię zadowala? Kapryś, kapryś.:P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Co znaczy 08.07.08, 10:08 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > Mam wypluć Lecha??? > > No co Ty? Pan Kulczyk tak się stara, żeby mi dogodzić ;) > > Doktor Cię zadowala? Kapryś, kapryś.:P Hmmmmm. Doktor, to mnie leczy :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Co znaczy 08.07.08, 10:13 Doktor Kulczyk leczy i zadowala: idealne hasło na bilbordy.:P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Co znaczy 08.07.08, 10:15 menk.a napisała: > Doktor Kulczyk leczy i zadowala: idealne hasło na bilbordy.:P i gasi pragnienie :D Choćlepiej brzmiałoby: "zapragniesz go!" :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Co znaczy 08.07.08, 10:45 lupus76 napisał: > menk.a napisała: > > > Doktor Kulczyk leczy i zadowala: idealne hasło na bilbordy.:P > > i gasi pragnienie :D > Choćlepiej brzmiałoby: "zapragniesz go!" :D I nie przestaniesz pragnąć.:P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Co znaczy 08.07.08, 11:18 menk.a napisała: > > I nie przestaniesz pragnąć.:P Pragnie, Byście Go zapragnęli :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Co znaczy 08.07.08, 11:45 menk.a napisała: > I należy czynić jego pragnieniom zadość?:D Tego pragnienia Lech nie jest w stanie ugasić:D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Co znaczy 08.07.08, 11:57 Było ich trzech, w każdym z nich inna krew: Lech, Czech i Rus.:D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Co znaczy 08.07.08, 14:19 menk.a napisała: > Było ich trzech, w każdym z nich inna krew: Lech, Czech i Rus.:D Był Lech i była Warka. I z tego mezaliansu narodziło się Tyskie :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Co znaczy 08.07.08, 14:49 menk.a napisała: > A Żuberki piszczące w trawie?:P A trawa wewnątrz żuberków? I to wszystko podlane jabłuszkiem? :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Co znaczy 08.07.08, 15:15 menk.a napisała: > I malinki.:P w postaci płynnej. Jak je wziąć na ostro, to zaczną szczekać :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Co znaczy 08.07.08, 15:24 menk.a napisała: > Szczekające malinki? :P Jak im dasz wódki i tobasco to na dodatek są wściekłe :D Odpowiedz Link Zgłoś
my_dying_bride Re: Co znaczy 04.07.08, 16:54 ludzie doktoraty pisza na ten temat a Ty chcesz tu...nie da sie mnostwo teorii, zbyt wiele zmiennych unikam takich dyskusji na forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Co znaczy 06.07.08, 00:11 Ludzie doktoraty piszą na temat, kto to jest prawdziwy mężczyzna we współczesnym świecie? Jezu Chryste, to już rozumiem, dlaczego nauki humanistyczne cierpią niedofinansowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
wesmar Re: Co znaczy 05.07.08, 23:24 latwo rozpoznac, powinien uzywac na zmiane glowy i glowki i nie mylic ktorego organu do czego Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Co znaczy 05.07.08, 23:58 lupus76 napisał: > być prawdziwym mężczyzną we współczesnym świecie? > Czekam na Wasze przemyślenia :) Prawdziwy zn taki, którego mogę pomacać. A z uwagi na to, iż wyimaginowanymi tudzież idealnymi typami się nie frapuję, wszystkie dwunożne chromosomy Y są mężczyznami. Przymiotnik prawdziwy sobie darujmy. MÓJ natomiast ma być moim uzupełnieniem. Ja mam być jego uzupełnieniem.:P Odpowiedz Link Zgłoś
marrgotta Re: Co znaczy 06.07.08, 00:12 zdognie z obecnym trendem pokornie zejść na plan drugi:) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Co znaczy 07.07.08, 22:20 Jako kobieta odpowiadam - a diabli wiedzą! :) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Co znaczy 08.07.08, 14:14 z prawdziwym mężczyzną podobnie jak z prawdziwym polakiem. określenia używane przez niektóre jednostki mające usprawiedliwić - ba, wynieść na ołtarz - takie cechy tychże jednostek jak brak empatii, nietolerancja, bezrefleksyjność, agresja, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Co znaczy 08.07.08, 15:33 Nie ma juz czegos takiego jak "prawdziwy mężczyna" Przyszło mi to do głowy w tramwaju jak zobaczyłam w tramwaju rozwalonego na siedzeniu 25latka i stojacą nad nim babinę z siatami. Qrde pewnie wnusiowi obiadkiu gotuje i skarpety pierze...same sie dorobiłyśmy takich facetów :(( Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Co znaczy 09.07.08, 22:51 Zgadzam się z przedmówczynią. Choć jest jeszcze jedno wytłumaczenie. Sa ale pochowani w ciemnych norach. Ale czy taki skitrany gdzieś zasługuje na miano "prawdziwego mężczyzny"? Wracam do pierwszej wersji Odpowiedz Link Zgłoś