seseczka 18.05.09, 11:38 Jestem na takim etapie swojego życia, że potrzebuję przyjaciela. ale mężczyzny. jest to coś czego brakuje mi w moim małżeństwie. czy jest możliwa takowa? bez podtekstu erotycznego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nawrotka1 Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 18.05.09, 11:45 A cóż to za etap? :) Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 18.05.09, 11:49 Zdaje się że szukania frajera. Odpowiedz Link Zgłoś
seseczka Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 18.05.09, 11:50 hm mój mąż chyba nie potrafi dojrzeć. w każdym bądz razie ma z tym problem. ja się od tego odcinam. próbowałam, walczyłam. nie chce mi się już. chcę się z kims pogadac, pośmiać, spędzić miło czas. Odpowiedz Link Zgłoś
seseczka Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 18.05.09, 11:51 nie nie szukam frajera. przyjaciela Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 18.05.09, 11:54 Walnij się w łeb. Nie wiem kto miałby ochotę dopomagać w niszczeniu małżeństwa narażając się przy tym na przeliczenie zębów przez twojego mena. Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 18.05.09, 11:55 jak to kto, masochista albo buchaj malomiejski lol Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: do cloclo 18.05.09, 12:00 Po to żebyś nie robiła głupstw. Jeśli chcesz pogadać z facetem bez żadnych podtekstów idź do spowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: do cloclo 18.05.09, 12:10 Ale o czym chcesz rozmawiać z tzw. "przyjacielem". Gdyby chodziło o zainstalowanie szafki, lodówki, naprawę auta czy podwiezienie albo nawet o pożyczkę to właściwy adres, ale na wsparcie duchowe i moralne nie liczyłbym - facet ci tego nie da bez różowego podtekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: do cloclo 18.05.09, 12:16 mam przyjaciolke do pogadania o wszystkim, jakos nic nas nie laczy i nigdy o tym nie myslelismy :] co do autorki to dziwnie to wyglada, jakby nie szukala kogos do rozmowy a 'przyjaciela' :] Odpowiedz Link Zgłoś
seseczka masher 18.05.09, 12:19 sam piszesz, że masz przyjaciółkę do pogadania. i mi o kogos takiego chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: masher 18.05.09, 12:25 wybacz, wyglada to zupelnie inaczej :] przyjaciol sie nie znajduje, sami sie przypaletaja, ot co Odpowiedz Link Zgłoś
pikapikaczu Re: masher 18.05.09, 12:44 Ja mam przyjaciół facetów, ale oni znają mojego męża i on ich też, nie wyżalam im się nie po to ich mam <od tego mam przyjaciółki kobiety> ale potrafią miło rozładować moje napięcia i stresy <nie ironizować proszę do napięcia seksualnego :)>. Podtekstów nie ma ani-ani, czysta przyjaźń. Znalezienie nowego przyjaciela mężczyznę raczej jest niemożliwe, musi być to ktoś kogo znasz od dawna inaczej napięcie seksualne da o sobie znać baaardzo szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
homard Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 20.05.09, 16:23 jak najbardziej mozliwa\ Ale nie mozemy dzialac na siebie seksulanie, a jesli nawet fizycznie sie sobie podobamy, to jesli wiemy o sobie rzeczy dyskwalifikujace jako potencjalnych partnerów zyciowych to jak najbardziej:_))) Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 18.05.09, 11:51 przyjazn jest mozliwa jak to miedzy dwojgiem ludzi. tylko zupelnie nie rozumiem co to za etap ze wymaga przyjazni faceta lol Odpowiedz Link Zgłoś
liberte-m Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 20.05.09, 23:14 przyjaźn między kobietą a mężzczyzną może zaistnieć wtedy gdy pomiędzy nimi jest tak duża różnica wieku, że żadna ze stron nie moglaby traktować drugiej jako obiekt seksualny... zostaje więc czysta przyjaźń :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
athroposs Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 18.05.09, 11:51 Jak najbardziej jest możliwa. Choć często jest postrzegana przez otoczenie jako ta "erotyczna" niestety. Przyjaźń z osobnokiem płci przeciwnej, właśnie podczas 'braków' w związku stałym często bywa nieoceniona do porównań, przegadania pewnych kwestii i spojrzenia z boku, z punktu widzenia tejże płci. Ja osobiście jestem fanką i szczęśliwą 'posiadaczką' przyjaciela płci męskiej na zdrowych zasadach. Odpowiedz Link Zgłoś
seseczka Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 18.05.09, 11:53 dzięki athroposs lepiej bym tego nie ujęła :) Odpowiedz Link Zgłoś
seseczka arhroposs 18.05.09, 11:58 powiedz jeszcze tylko gdzie takiego znalezc :) Odpowiedz Link Zgłoś
athroposs Re: arhroposs 18.05.09, 14:20 No swojego Ci nie pożyczę :) Wiesz co, to nie jest takie trudne jak pozornie wygląda. Mężczyźni też cenią sobie przyjaźń z kobietą - wbrew pozorom. Trzeba tylko najpierw być znajomymi bez podtekstów, potem potzrebować jego pomocy bez podtekstów, potem być dla niego wsparciem bez podtekstów i recepta na przyjaźń - włala ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czungumangu Re: arhroposs 20.05.09, 13:30 kobiety lubia zyc w nieswiadomosci haha! Odpowiedz Link Zgłoś
athroposs Re: arhroposs 22.05.09, 14:38 Dopóki się do mnie nie dobiera - nie mam obaw :) Nieświadomość - w przyjaźni ? Ma swoją kobietę - nie wydaje mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
showmessage Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 18.05.09, 12:25 Obstawiam, że chcesz zrozumieć.. Jeśli to ma być przyjaźń tylko i wyłącznie to pamiętaj o zasadach już na wstępie. Wspólne spędzanie czasu, rozmowy te poważniejsze i te mniej poważne.. to wszystko powoduje że ludzie się do siebie tak niezauważalnie zbliżają. W pewnym momencie stają na granicy i wiedzą że nie powinni jej przekraczać, ale już jest za późno. Dlatego zasady trzeba wcześniej ustalić i pamiętać żeby nigdy nie przekraczać granicy. Zakochujemy się w ludziach, którzy dają nam to czego brak... Nie zastąpisz kimś z zewnątrz tego co umarło wewnątrz. Pozornie będzie lepiej przez jakiś czas. Przykro mi ze to ten etap. Trzymaj się mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
seseczka Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 18.05.09, 12:39 może podświadomie licze na coś więcej... nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
pikapikaczu Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 18.05.09, 12:55 A i tu Cię mamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
showmessage Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 18.05.09, 13:19 Przyjaźń to odpowiedzialność, miłość bywa jeszcze większą. Zastanów się czy jesteś na to gotowa. Pamiętaj że ból, samotność, złość to źli doradcy. Odpowiedz Link Zgłoś
athroposs Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 18.05.09, 14:23 jeśli liczysz na coś więcej... nie szukasz przyjaźni. zatem źle postawiłaś pytanie na początku, albo sama nie wiesz czego chcesz... taka przyjaźń wymaga dojrzałości. niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
haldeman79 Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 20.05.09, 12:12 Jeżeli otwarcie szukamy kochanka, mamy wyrzuty sumienia, jednak wystarczy stwierdzić że to tylko przyjaciel do pogadania i wyrzuty znikają...zwłaszcza u kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
s.romeczek Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 18.05.09, 13:05 może jakiś gej? Odpowiedz Link Zgłoś
s.romeczek Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 18.05.09, 13:11 to teraz trzeba sie udać do jakiegoś klubu gdzie się spotykają albo popytać znajomych i uważaj żebyś na bi nie trafiła:) Odpowiedz Link Zgłoś
durneip Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 18.05.09, 14:45 pewnie że taka przyjaźń jest możliwa. przyjaźnię się z jednym facetem od piątego roku życia, grubo więcej niż dwie dekady. nigdy żadnego łóżka nie było i nie będzie, znamy się za to na wylot i żeby się waliło i paliło, jedno za drugim stoi murem. więc da się. ale ty to zwyczajnie bolca szukasz. Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio Jasne, ze możliwa 18.05.09, 15:34 Cieszy mnie, ze tu sie zgadzamy. Od dawna tu pisze, ze gdy ktos rozstal sie ze swoja kochanka/przyjaciolka/narzeczona i rozstanie nastapilo za obopolnym porozumieniem, czyli w zgodzie - to przyjazn jest mozliwa. Ciekawosc seksualna juz odpada, a przyjazn pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
beasingiel_44 Re: Jasne, ze możliwa 18.05.09, 16:56 istnieje taka mozliwosc i nawet sa to przyjaznie bardzo scementowane nie koniecznie partnerow z bylego zwiazku ale takze ludzi ktorzy nigdy z soba nie byli w zwiazku malzenskim mam przyjaciela, wiele przeszlismy razem w zyciu, jakos tak sie stalo, ze los nas nie oszczedzial, moze przez to zaciesnily sie miedzy nami wiezi przyjazni i tylko przyjazni, gdyz prawdziwego przyjaciela poznaje sie w biedzie dodala bym jeszcze, ze sa Przyjaciele i przyjaciele, tu nalezy rozgraniczyc tego rodzaju przyjaznie i najprawdziwsza przyjazn sama sie wyloni gdy zawiada wszyscy a przyjaciel pozostanie twoim przyjacielem nadal, niekiedy lata minac musza zeby przyjazn byla Przyjaznia wiem ze jest to mozliwe i realne pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martica BZDURA! 20.05.09, 11:44 @maly.jasio - rozstanie NIGDY nie nastepuej za obopolna zgoda! Nie ma rozstan w zgodzie - to wyrzucanie sobie bolu, zalu, straty i frustracji. A jak byl seks to juz nie ma powrotu do przyjacielskich pogaduszek. Kobieta ktora byla kochanka/marzeczona i zostala odsunieta bedzie traktowac bylego jak wroga...Chyba ze to ona go odsunela,a nie sama zostala odsunieta - widac, ze jestes facetem bo nie rozumiesz kobiecej psychiki. A co do autorki watku - taka przyjazn jest mozliwa; mam takiego przyjaciela i nie popsuje tej przyjazni pojsciem z nim do lozka, bo milosc zabija przyjazn, wczesniej czy pozniej. Pytanie do autorki czy szuka faceta do lozka czy faceta do pogadania o mydle i powidle... Odpowiedz Link Zgłoś
beasingiel_44 Re: BZDURA! 20.05.09, 16:44 bede brutalna wobec tych co twierdza ze przyjazn miedzy kobieta a mezczyzna jest nie mozliwa i powiem tylko tyle: jezeli ktos ma rozum miedzy nogami i tylko nim sie keruje a mozg ma tylko po to zeby czaszka sie nie zapadla to nie mamy co rozmawiac o przyjazni..... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
poe Re: BZDURA! 21.05.09, 12:02 Będę brutalny i powiem - faceci mają głowy, ale jeśli dochodzi do bliższych kontaktów z kobietami, to, jeśli te kobiety oddziałują na nich choćby w najmniejszym stopniu, myślą tym, co mają między nogami... Ale to nie jest tak prosto, że Tobie o tym powiedzą! Wbrew temu, co część kobiet myśli faceci potrafią wyczekiwać latami na splot okoliczności... Ech, wy biedne naiwne kobietki, które sądzicie, że przyjaźń damsko-męska to nic trudnego... Owszem, jest możliwa ale tylko między przyjaciółmi od dziecka (a i tak mogą tkwić miny), lub eks-partnerami. Generalnie zasada jest taka: ludzie kierują się w życiu priorytetami. Dla kobiet generalnie priorytetem jest bezpieczeństwo, więc w przypadku wyboru między przyjaźnią a miłością, wybiorą przyjaźń. Dla normalnego faceta priorytetem jest seks. Więc w przypadku wyboru między dłuższą nawet przyjaźnią a okazją do wskoczenia do łóżka... i w tym momencie trzeba bardzo silnego charakteru, żeby nie wybrać tej ostatniej opcji. Tacy osobnicy się zdarzają, ale bardzo bardzo rzadko... Często faceci godzą się - podkreślam GODZĄ SIĘ na przyjaźń tylko dlatego, że uznają sytuację w danym momencie za niesprzyjającą i decydują się na cierpliwe czekanie :) Natomiast warto spojrzeć też na to z drugiej strony - partner/partnerka w 99% przypadków będą traktować taką przyjaźń z najdalej posuniętą ostrożnościa, nawet jeśli utrzymają kamuflarz, to i tak gdzieś głęboko w duszy... Odpowiedz Link Zgłoś
beasingiel_44 Re: BZDURA! 21.05.09, 16:48 Kazdemu trzeba przyznac racje , kazdy ma jakies argumenty ktore przemawiaja za lub przeciw lecz bazujac na swoim doswiadczeniu powiem, ze JEST MOZLIWA PRAWDZIWA PRZYJAZN POMIEDZY KOBIETA A MAZCZYZNA doswiadczylam i doswiadczam sama na wlasniej skorze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio tak - BZDURA! 20.05.09, 16:09 martica napisała: > @maly.jasio - rozstanie NIGDY nie nastepuje za obopolna zgoda! Nie ma rozstan w zgodzie - sa, znam osobiscie takie :) > A jak byl seks, to juz nie ma powrotu do przyjacielskich pogaduszek. - przeciwnie. jest i powrot i do przyjacielskich pogaduszek i do (sporadycznego) seksu :) Chyba ze to ona go odsunela, a nie sama > zostala odsunieta - chociazby :) - widac, ze jestes facetem bo nie rozumiesz > kobiecej psychiki. - i nawet nie zamierzam. kobiety nie sa od tego, by je rozumiec, lecz od tego by je kochac :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: BZDURA! 21.05.09, 08:19 Mam wrażenie, że generalizujesz na podstawie własnych doświadczeń. Ja mam doświadczenia, że niekoniecznie musi być tak jak piszesz. Ale każdy ma inne. Odpowiedz Link Zgłoś
mgrek Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 21.05.09, 11:22 i co z tego że szuka? może i ktoś ją pogłaska po futerku i co z tego? czy ktoś normalny sądzi że to koniec świata? myslę że nie.. Myślę ze jak człowiek znalazł się na pewnym rozdrożu w swoim życiu, to musi w jakimś momencie/ raczej wcześniej niż później/odbyć że sobą poważną rozmowę/ być możne też np. z psychologiem/ i ocenić realnie pewne rzeczy, rożne rzeczy mogą pomóc - głaskacz, kandydat na przyjaciela z którym było się raz na piwie, możne coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 18.05.09, 23:37 Ja zawsze powtarzam slowa swojego autorytetu, kobiety o dwa pokolenia ode mnie starszej. Ona twierdzi, ze przyjazn miedzy kobieta a mezczyzna (w podobnym wieku) jest mozliwa, pod warunkiem, ze wczesniej pojda ze soba do lozka :) Nie musi byc mowy o zadnym zwiazku. Z tym, ze taka teoria tez jest zawezona do pewnych konkretnych przypadkow i okolicznosci. Najpierw oczywiscie musza sie dosc dobrze poznac, potem musza dojsc do tego, ze swietnie im sie ze soba rozmawia, ze sie super rozumieja i mile spedzaja ze soba czas. W tym okresie nie ma zadnego flirtowania, jest niepisana umowa, ze niczego wiecej od siebie nie chca poza przyjaznia. W tym czasie najlepiej jakby mieli innych partnerow. Moga nie byc w swoim typie, ale czeste kontakty i bliskosc relacji moga zrodzic miedzy nimi wiez a pozniej napiecie o charakterze seksualnym. Seks, jednorazowy, spontaniczny, z niezwyklym wyczuciem chwili, moze paradoksalnie przypieczetowac przyjazn. To dosc pokretne rozumowanie i chyba wymaga od obojga dojrzalosci i zwyklej madrosci by ogarnac to co sie stalo i odpowiednio sobie to przetumaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
seseczka Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 19.05.09, 08:20 hm ciekawa teoria Odpowiedz Link Zgłoś
grawar Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 21.05.09, 12:01 Bez podtekstu erotyczneg? Tylko wtedy, gdyy facet jest gejem bądż impotentem. Wiem ... sprawdziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach polecilabym ci mojego meza,ale 19.05.09, 11:02 on juz ma przyjaciolke:) a wiec - mozliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marta3434 Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 19.05.09, 13:09 NIEEEEEEEEEEEEEEEEE Odpowiedz Link Zgłoś
seseczka Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 19.05.09, 21:01 a gdzie można kogos poznać (chodzi mi o jakiś portal) oprócz sympatii? Odpowiedz Link Zgłoś
saganna możliwa, gdy 20.05.09, 08:20 jest różnica wiekowa między starszą kobietą i młodszym ale dojrzałym mężczyzną. Wtedy nie widzą siebie przez swoją swoją seksualność, bo na nich ona nie działa - są dla siebie przezroczyści (jak powiedziała Maria Czubaszek. Albo faktycznie byli już kochankami :-) Miłego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tarantinka Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 20.05.09, 11:03 nie wiem ile masz lat, ale jesli do tej pory nie masz przyjaciela to skąd go nagle wytrzaśniesz. Przyjaźń nie zrobi się bo tego akurat potrzebujesz, przyjaźń juz jest i akurat pomaga w trudnych chwilach ale na odwrót to ja tego nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 20.05.09, 11:37 seseczka napisała: > Jestem na takim etapie swojego życia, że potrzebuję przyjaciela. ale > mężczyzny. jest to coś czego brakuje mi w moim małżeństwie. czy jest > możliwa takowa? bez podtekstu erotycznego? Oczywiście, że jest możliwa. Wystarczy tylko, że nie będziesz faceta pociągać. Jeżeli więc jesteś bardzo brzydka, otyła albo facet jest gejem, to masz pewne szanse na przyjaźń bez podtekstów :) W przypadku przyjaźni z mężczyzną heteroseksualnym, zazwyczaj jest tak, że to kobieta wsadza faceta do "friendzony" i od tego momentu traktuje go jako obiekt aseksualny, a facet się na to godzi, łudząc sie, że kiedyś jednak uda mu się umoczyć. Do seseczki: ty lepiej idź do poradni małżeńskiej, bo będziesz zadręczać jakiegoś biedaka swoimi cierpieniami niezrozumianej żony albo wdasz się w klasyczny romans. Odpowiedz Link Zgłoś
czungumangu Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 20.05.09, 14:06 taka prawda Odpowiedz Link Zgłoś
meine Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 20.05.09, 11:46 Przyjaźń ma tę właściwość, że zawsze jest możliwa. Sam przyjaźnię się kobietami i to właśnie bez podtekstu erotycznego. Moja kobieta o moich przyjaźniach z kobietami wie, i nawet (czasami ;-) ) musi/potrafi się na nie godzić, zwłaszcza że moje przyjaźnie z kobietami są starsze niż nasz związek. Z mężczyzną jako przyjacielem będzie Ci łatwiej porozmawiać niż kobietą i z całą pewnością nie będzie tej typowej "rywalizacji", która może wystąpić w przypadku koleżanki. Tylko musisz utrzymać tę przyjaźń właśnie bez podtekstu erotycznego, żeby _przyjaźń_ się nie zepsuła. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiha Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 20.05.09, 12:29 Moim zdaniem, jeśli Twój związek jest nieuporządkowany (a wiele na to wskazuje) to taka przyjażń jest niemożliwa. Gdybyś była usatysfakcjonowana swoim zdrowym związkiem to potencjalna przyjażń z innym facetem byłaby możliwa, a tak po prostu szukasz pocieszenia licząc jednak podświadomie na cudze ramiona... Odpowiedz Link Zgłoś
meizi Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 20.05.09, 12:56 a jeśli się w sobie zakochacie???? byłem w podobnej sytuacji: koleżanka z pracy, pracowaliśmy w innych działach ale spotykali przelotnie przy ksero, na fajce itp. restrukturyzacja w firmie i wylądowaliśmy obok siebie. pogaduszki o wszystkim i o niczym, kawa w wolnej chwili, jakaś przerwa śniadaniowa. w końcu zaprosiłem ją po pracy na piwo, zbytnio nie chciała ale po pewnym czasie się zgodziła. na wstępie powiedziała: fajnie mi się z tobą gada, rozumiemy się ale sex nie wchodzi w rachubę. w sumie mnie to zdziwił bo nie myślałem o sexowaniu się z koleżanką z pracy, oboje jesteśmy w związkach. i tak od czasu do czasu jakaś kawa poza pracą, jakaś wycieczka rowerowa - trwało to z 2 lata..... i w końcu się stało. po jakiejś imprezie firmowej chciała żebym ją odprowadził do domu, powiedziałem CZEŚĆ a ona pocałował mnie. lekka konsternacja.... i romans trwał 2 lata, aż w końcu powiedziała NIE i do dzisiaj się ze mną nie kontaktuje. to najbardziej boli :-/..... więc uważaj seseczka - taka przyjaźń to nie łatwa sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
ata99 Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 20.05.09, 13:15 To oczywiście żart prawda? Jeśli nie to odpowiedź brzmi NIE Odpowiedz Link Zgłoś
monnia3 Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 20.05.09, 13:40 Jeżli oboje bedziecie chcieli tylko przyjazni to może sie uda... Moze naiwnie ale jeszcze w to chce wierzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
schwau Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 20.05.09, 14:31 Jest możliwa, przy zgodnych temperamentach można czerpać mnóstwo satysfakcji... byłem w takiej relacji, skończyła się z powodów niezależnych, oboje wspaniale to wspominamy, choć już na odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 20.05.09, 15:58 Jest (z reka na sercu, z doswiadczenia kilku dlugoletnich, bliskich przyjazni :). Ale wymaga ostroznosci i taktu z obu stron. Wiec odpada wyplakiwanie problemow malzenskich na meskim ramieniu, bo zwykle prowadzi tylko do komplikacji. W koncu jestesmy istotami emocjonalnymi. W zdrowej relacji przyjaciel ustepuje miejsca partnerowi, bo to on powinien byc tym najblizszym przyjacielem. Wiec zamiast szukac kogos kto zastapil by braki w malzenstwie zajela bym sie budowa (odbudowa?) wiezi w zwiasku. Zacznij wiec inwestowac czas i wysilek w przyjazn ze swoim partnerem. Odpowiedz Link Zgłoś
niutka19 Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 20.05.09, 15:58 Niemożliwa- przeżyłam coś takiego mąż ma przyjaciółkę, a moje małżeństwo się rozsypało- więc jeżeli potrzebujesz wrażeń to znajdż inny sposób- uważam że doprowadzisz do rozbicia swojego związku- zastanów się dobrze :))powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
samentu Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 20.05.09, 16:19 możliwa - pod warunkiem że obie strony żyją w udanych związkach i dlatego nie muszą szukać czegokolwiek poza Twój związek jak sama piszesz udany nie jest - i wcale a wcale przyjaciela nie szukasz, tylko osoby, która by kompensowała męża tylko to najpierw trzeba sobie samej powiedzieć, a nie spychac do nieświadomości skoro związek masz nieudany i nie chcesz w niego inwestować to stań przed lustrem i powiedz to głośno potrzebuję nowego faceta - a świat stanie się duzo prostszy;) Odpowiedz Link Zgłoś
krosta_na_dupie To się nie uda 20.05.09, 16:24 Po pierwsze, facet myśli fiutem, po drugie nikt wam i tak nie uwierzy, że się tylko przyjaźnicie, proponuję zatem sprawdzony przeze mnie wariant - seks z przyjacielem. Po pierwsze - masz zaufaną osobę, po drugie - udany seks (bo) bez zobowiązań. Seks to rodzaj sportu, hobby, forma spędzania wolnego czasu, co to szkodzi, z przyjacielem można realizować fantazje, bo nie ma innego podtekstu, czytaj - romantycznego. Polecam seks z przyjacielem. Odpowiedz Link Zgłoś
o-kurde.pl Re: To się nie uda 20.05.09, 17:20 Może czasami jest to możliwe, jak są oboje samotni. Ale w innej konfiguracji, a zwłaszcza ona samotna - on - nie, trudne do realizacji. Rzadko która kobieta zniesie przyjaciółkę swojego faceta, jak ten jeszcze zacznie przedkładać sprawy przyjaciółki nad jej własne. Odpowiedz Link Zgłoś
monteblack Re: To się nie uda 06.06.09, 14:01 zgadzam sie z krosta w 100%.gorzej tylko jak sie w tym przyjacielu zakochasz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 20.05.09, 18:18 Kobieto jesteś po prostu głupia ! Nie rozumiesz sensu i intencji małżeń stwa. Po co Ci małżeństwo, dzieci, rodzina jak masz ciągotki na innych facetów. Mężczyzna różni się od kobiety, kobieta od mężczyzny a łączy ich seks. A reszta to babskie fanaberie. A najbardziej to potrzebny Ci psycholog ! Odpowiedz Link Zgłoś
profanator Re: Przyjazn kobieta-mężczyzna - możliwa? 20.05.09, 18:54 Przyjaciele kobiety dzielą się na jej byłych i przyszłych kochanków. Po kruchym stąpasz lodzie. Bliskość albo jest juz zaspokojona, albo będzie się domagać spełnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Oczywiście, że jest możliwa. 20.05.09, 19:12 W filmach czy w literaturze spotyka się często takie sytuacje. A w życiu? Podobno też... ale rzadko. (wiesz - albo przyjaźń, albo seks. bo przyjaciół się nie dyma) Odpowiedz Link Zgłoś
4v możliwa - ale. 20.05.09, 19:44 ale obydwoje przyjaciele muszą być dla siebie kompletnie nieatrakcyjni fizycznie. czyli wizualnie, zapachowo, pod każdym innym względem też. do tego facet musi być typem, który nie ma potrzeby spełniać się poprzez kopulowanie ze wszystkim co ma pochwę, nawet jak nie jest dla niego atrakcyjne fizycznie. Odpowiedz Link Zgłoś