Dodaj do ulubionych

Blokada Traugutta

09.11.09, 07:13
Czy my ludzie nie potrafimy się dogadać ze sobą i inaczej dochodzić do
porozumienia? Zablokowanie ulicy dla aut wjeżdżających od strony Kielc
zalatuje buractwem rodem z Samoobrony. Proponuję Panu radnemu Sajdzie
posunięcie się dalej. Niech wyposaży swoich bojówkarzy w kilofy i poleci
rozwalanie tych samochodów nieopatrznie tą drogą jadących. Plus bicie
kierowców. Wtedy będzie dopiero POMPA.

www.ostrowiecka.pl/ostrowiec-swietokrzyski/miasto/2443-bdzie-blokada-na-traugutta
Obserwuj wątek
    • dizzy81 Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 07:34
      ależ bardzo łatwo ominąć taką blokadę:)
      • lachien Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 07:41
        A jak nie znasz miasta i dodatkowo się śpieszysz?
        • temponick Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 11:08
          Bardzo dobrze! Niech wreszcie zdesperowani ludzie wezmą sprawy w swoje ręce. Osobiście jeżdżę Szewieńską od Częstocic i przez odbudowaną, chwała Bogu, Żeromskiego, żeby ominąć miasto i korki na wiadukcie. Ta historia z Traugutta to nie od wczoraj czy przedwczoraj. To się ciągnie całymi latami
          • lachien Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 11:41
            Zdesperowani ludzie może powinni iść do odpowiedzialnego za to i wśród aplauzu
            rozpieprzyć go końmi na rynku? Popierasz takie działania? Może spalić trzeba
            urząd? Średniowieczne metody.
            • lachien Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 11:45
              Ja też jestem zdesperowany. Mój niewidomy ojciec mieszka przy powiecie i tam
              dzieją się sceny wyjęte z koszmaru. Przyjadę kiedyś do Ostrowca, wezmę w nocy
              dynamit i rozpieprzę asfalt na Iłżeckiej. I będzie mnie to gó...no obchodziło,
              że połowa miasta nie będzie mogła tamtędy jeździć. OT CO. Super wyjście:)
              • temponick Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 12:27
                Współczuję Ci lachien -Cytuję Twoje własne pomysły domysły:

1) niech wyposaży swoich bojówkarzy w kilofy
                2) poleci rozwalanie tych samochodów nieopatrznie tą drogą jadących
                2) plus bicie kierowców
                3) wśród aplauzu rozpieprzyć go końmi na rynku
                4) spalić trzeba urząd
                5) wezmę w nocy dynamit i rozpieprzę asfalt na Iłżeckiej

Wystarczy, że na jakimś oznaczonym przejściu dla pieszych (przy
                Łącznej) zorganizuje się grupa mieszkańców, oplakatowana z
                transparentami i sami mieszkańcy solidarnie będą spacerowac po pasach
                przez 2-3 godziny. W międzyczasie przyjadą reporterzy, TV, parę
                gazet. Po pół godzinie będzie korek jak trzeba a sprawa odpowiednio
                nagłosniona. Tylko niestety trzeba ruszyć tyłek z przed telewizora,
                namalować plakaty, zorganizować się w grupy, żeby nie jedni i ci sami
                chodzili w deszczu i zimnie po pasach a przynajmniej z co drugiej
                rodziny był jakiś przedstawiciel...Kilofy, dynamit? Dajżesz sobie
                kuźwa spokój!
                • lachien Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 12:38
                  Nie kumasz przenośni nie? A wyobraź sobie sytuację: mieszkasz w Rzeszowie i
                  nagle okazuje się, że Twoja żona będąca na delegacji w Kielcach miała wypadek i
                  leży w stanie ciężkim w szpitalu. Jedziesz sobie przez Ostrowiec, nie masz GPS-a
                  i nadziewasz się na takich milusich Panów spacerujących po ulicy. Jesteś wtedy
                  pełen wyrozumienia dla blokowania ulicy. Powiem więcej, radujesz się razem z
                  nimi, bo są zdesperowani. Weź człeku obudź się z tej mentalności grzyba, w
                  której tkwisz.
                  • lachien Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 12:42
                    Zresztą - jakiekolwiek czynności powodujące paraliż komunikacyjny na drogach są
                    NIELEGALNE. Proste czy trudne do zrozumienia?
                    • temponick Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 13:20
                      ...mentalności grzyba? Dobre, kupiłem to
                • leon.komornicki Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 12:49
                  Temp, tego to się nie spodziewałem.To co proponujesz to czysta anarchia.Zupełnie nie rozumiem, czemu przypadkowi kierowcy mają cierpieć z powodu niezadowolenia pewnej grupy ludzi.Nie ma dla mnie znaczenia, czy niezadowolenie jest uzasadnione.Niech sobie ludzie protestują ile wleźie byleby tylko ów protest nie stał się dokuczliwy dla innych.
                  • lachien Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 12:56
                    Otóż to.
                  • Gość: asfalt Re: Blokada Traugutta IP: 83.238.163.* 09.11.09, 12:59
                    Lachien przecież Iłżecka jest przejezdna to o co ci chodzi?
                    • lachien Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 13:05
                      Nie o przejezdność. Chodzi mi o to co wyprawiają nasterydowani kolesie w
                      sobotnie wieczory. Ile ma odcinek od skrzyżowania z Polną do rynku? 300 metrów?
                      Wiele razy widziałem samochody na tym odcinku jadące grubo ponad 100. O to mi
                      chodzi.
                      • lachien Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 13:10
                        Chociaż muszę uczciwie przyznać, że odkąd pojawiła się kamera na skrzyżowaniu
                        Polnej i Iłżeckiej takich akcji jest mniej.
                        • Gość: asfalt Re: Blokada Traugutta IP: 83.238.163.* 09.11.09, 13:19
                          Jeżeli chodzi o tych d...li to się zgodzę ale takie zdarzenia mają
                          miejsce nie tylko na Iłżeckiej podobni niedorozwoje jeżdzą też na
                          Długiej, Siennieńskiej (tam to już prędkości kosmiczne próbują
                          osiągać) i koniec tych wybryków będzie taki że albo kogoś zabiją
                          albo siebie.
                          • lachien Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 13:25
                            Podałem pierwszy z brzegu przykład, który obserwuję za każdym razem gdy jestem w
                            Ostrowcu. Na 100% jest więcej takich ulic. Choćby Radwana, Siennieńska, Iłżecka
                            cała. I wiele innych. Jak z tym walczyć? Blokować je wszystkie? Toż to cały
                            Ostrowiec powinien być zablokowany. Nie tędy droga moi mili. Tak postępują
                            chłopi żywcem wyjęci z ery Leppera. Inteligentni ludzie mają inne sposoby.
                            • temponick Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 13:58
                              Kolejny przykład niemocy władzy, tylko walnąłeś jak kulą w płot, bo
                              jak będziesz wyjeżdżał z Ostrowca to na wysokości stacji LPG (przy
                              lasku na Bielinach) będzie miał szansę na 80-90% zostać namierzonym
                              na radarze nudzących się policjantów i za drobne 70-80km/h (z górki)
                              dostać 200zł mandatu z 5cioma punktami do kolekcji. A na notorycznie
                              zakłócających ciszę nocną, jak na razie radarowcy z komendy nie
                              znaleźli lekarstwa. Moi Rodzice również osobiście interweniowali
                              kilka razy w siedzibie starostwa. I co? I nic? Podejrzewam, że tylko
                              drastyczna obywatelska akcja może dać efekty!
                  • temponick Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 13:12
                    Leonie, tego to się nie spodziewałem sam po sobie. Nie jestem
                    anarchistą ale nie rozumiem czemu władza i urrzędy są takie
                    dokuczliwe dla ludzi... Jestem chory i zmęczony (sick and tired)
                    jeżdzeniem po takich drogach -Jak pokazywałem swojego McPhersona z
                    pływającymi tulejami i nnymi bajerami w warsztacie, to szpece od
                    zawieszenia stwierdzili, że to jest technicznie niemożliwe po takim
                    przebiegu. I rzeczywiście -Te same auta po zachodniej stronie granicy
                    maja lepszy stan zawieszenia po 300tys niż mój po 1/3 tego. Prawie 30
                    lat bujam się po świecie. Nigdy nikt, nigdzie mnie nie ochlapał, w
                    Ostrowcu zdarzyło mi się to kilkakrotnie. Więc co? Kierowcy mają
                    prawa? A normalni ludzie, piesi, dzieci mogą być ochlapywani
                    regularnie przez parę miesięcy w roku bezkarnie? Weżmy takie
                    notoryczne skrzyżowanie Sienkiewicza z Mickiewicza. Wystarczy mały
                    deszczyk a samochody nie moga przejechać a piesi nie mogą przejść bo
                    robi się jezioro? Gdzie my żyjemy? A tak nawiasem, to Traugutta za
                    mojej pamięci była przebudowywana kilkakrotnie
                    • lachien Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 13:15
                      Ale przecież nikt tutaj nie przyklaskuje ochlapywaniu ludzi przez samochody.
                      Chodzi tylko o metody dochodzenia swoich praw.
                      • temponick Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 13:37
                        Strajk włoski czy płacenie za autostradę grosikami też są nielegalne?
                        Każda zorganizowana forma społecznego prostestu jest legalna, zbliża
                        nas do solidarnego oraz obywatelskiego społeczeństwa i jest jedyną
                        szansą na to, żeby nauczyć tych ciemniaków respektu dla normalnego
                        człowieka i obywatela. Wieloletnie przepychanki między urzędniczą
                        mafią są cacy a protest zdesperowanych mieszkańców jest be, co? Życzę
                        dobrego samopoczucia jak Ci chluśnie w twarz z pod kół
                        przejeżdżającego samochodu ---Pozdrawiam przy okazji wszystkich
                        inteligentów

Nieinteligentny o mentalności grzyba
                        • lachien Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 13:48
                          Temponick napisał:
                          Każda zorganizowana forma społecznego prostestu jest legalna, zbliża nas do
                          solidarnego oraz obywatelskiego społeczeństwa.

A co powiesz na tą formę jaką zaprezentowali swego czasu górnicy pod sejmem?
                          Rzucanie kamieniami, wyrywanie płyt chodnikowych i tego typu społeczne protesty?

Mamy zupełnie inne pojęcie o obywatelstwie. Dla Ciebie może taki czyny są na
                          porządku dziennym, dla mnie jest to buractwo.

Koniec dyskusji.
                          • temponick Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 14:06
                            Rząd i władza w białych rękawiczkach i niebieskich kołnierzykach,
                            posłowie w garniturach od Armaniego rzucają innymi kamieniami i plują
                            tym ludziom bezczelnie w twarz... Dzięki takim jak oni, możesz dzisiaj
                            wypisywać bzdury o swoim pojęciu obywatelstwa
                    • leon.komornicki Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 13:51
                      Temp, ja rozumiem Twoje rozgoryczenie.Podzielam Twój krytycyzm, też mnie często dotyka nastrój totalnego przygnębienia obecnym status quo. Chciałbym widzieć zmiany, szybkie zmiany.Chcę jednak by odbywało się to w zgodzie z prawem.Jechałem nie tak dawno w godzinach szczytu kielecką ulicą Malików. Jej mieszkańcy ubzdurali sobie protestować przeciwko budowie stacji bazowej telefoni komórkowej. Dreptali po pasach, policja się przyglądała, kierowcy klęli.Wierz mi Temp, chodziła mi po głowie myśl, żeby się zaopatrzyć w przedmiot geniuszu Uziela Gala, wyjść z samochodu i nacisnąć spust..
                      • temponick Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 14:20
                        Poczytaj na forum kieleckim o tej sprawie a przekonasz się, że ma ona
                        drugie dno i jak zwykle lokalne władze nie mają czystych rąk. Dziękuję,
                        że rozumiesz moje rozczarowanie i podzielasz mój krytycyzm, bo już
                        byłem skłonny sobie przypisać, że to wszystko moje urojenia które
                        wymyśliłem w swojej chorej imaginacji.
                      • tdx Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 14:49
                        Wczoraj wracalem droga od strony Baltowa :) I tak - jest cos, co udreczony i
                        przemeczony El Prezidente moze zrobic ;] Jakby ktos nie zauwazyl literki z super
                        duper zajebistego witacza odpadly. Nie wiem, czy to "fachowosc" wykonawcy, czy
                        tez ktos im pomogl ;] Bedzie mial kolejna rzecz do reklamacji (po slynnej
                        fontannie).
                        Jak zwykle z podrowieniami.
                        • temponick Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 15:10
                          Dobre -Może jakby tak po zerze odpadło od ich równie zajebistych
                          pensyjek to cóśkolwiek by zaczęli by myśleć w magistracie... Nie
                          wykluczone też tdx, że to lokalni z Sudołu potraktowali prezydenckiego
                          witacza z należytym respektem. Za 10 dni będę wracać do domciu od
                          strony Opatowa, to zdam relację, mam nadzieję że go zobaczę?
                          • tdx Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 15:24
                            To jest pikus. Ostatnio bedac w Ostrowcu dowiedzialem sie jak sie bawia w miejskich spoleczkach. Z jednej strony podnosi sie koszty ponoszone np. przy dystrybucji cieplej wody i innych mediow, a z drugiej wysyla nielicznych na drogie wycieczki kilka razy w roku. Wiesz - to naprawde mala miescina i wiekszosc osob ma jakiegos znajomego na "panstwowym".
                            Drugi temat, na ktory zwrocono mi uwage:
                            Dla porownania: wloclawek.pl i www.um.ostrowiec.pl - co kole w oczy? Ano newsy pisane przez np. rzecznika. U "naszych" nadal kroluje "szostaczyzm", czyli bez prezia nihil novi. Prezydent to, prezydent sramto. Jakby nie mozna bylo napisac tego bez nadmiernego wychwalania kogokolwiek.
                            • temponick Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 15:55
                              Zbliża się koniec roku obrachunkowego, nagrody, premie za sukcesy w
                              pracy, księgowi magistraccy pracują w pocie czoła jak poprawić wyniki
                              spółek miejskich

-Cały ten cyrk kręci się jak dobrze naoliwiona maszyna, a informacje
                              w gazecie typu "Przez nieudane inwestycje Ursyjańskiego Centrum
                              Sportu i Rekreacji i Rozwoju Turystyki oraz Informacji i Propagandy,
                              dzielnica straciła miliony. Mimo to jego szefowa dostała w tym roku
                              aż 25 tys. zł premii" na nikim już nie robią żadnego wrażenia.

Wygląda na to tdx, żeśmy się kuźwa uparli na tych ludzi, jesteśmy
                              zagrzybiałymi nieudacznikami, w najlepszym razie o średniej czyli
                              połowicznej inteligencji, którym codzienny prysznic w postaci błota w
                              twarz czy na płaszczyk zimowy z Tesco z ulicy Traugutta należy się
                              tak czy inaczej.
                              • tdx Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 16:13
                                Wiesz, albo ja jestem jakis inny, albo ktos uwaza, ze jest nietykalny i zwykly obywatel nie na prawa wgladu w wydawanie swoich wlasnych pieniedzy. Dopoki bede uczciwie pracowal i karnie placil kazda durna skladke, jaka bedzie wymagac odemnie panstwo bede pyszczyl na tym forum i w tzw. realnym swiecie. Nikt nikomu nie robi laski, a Ostrowiec to taka mniejsza dzielnica Warszawy, wiec to jakos dziwnie swiadczy o lokalnym oszolomstwie czyli tzw. "wladzy". Smieszy mnie jak ktos sie podnieca "oczywista oczywistoscia", czyli np. nowym oswietleniem ulic, czy glupim boiskiem. Coz, przyszlo nam zyc w dziwnych czasach.
                          • tdx Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 15:45
                            temponick napisał:

Za 10 dni będę wracać do domciu od
                            > strony Opatowa, to zdam relację, mam nadzieję że go zobaczę?
                            Raczej od strony Baltowa :D
                            • temponick Re: Blokada Traugutta 09.11.09, 15:58
                              Od strony Opatowa też są witacze -Mam nadzieję, że widoczne...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka