Dodaj do ulubionych

A ........

IP: 77.255.244.* 19.12.09, 09:20
ryba to zwierzę. Drapieżne?
www.ostrowiectv.pl/index.php?kat_id=3
Obserwuj wątek
    • unhollyseth Re: A ........ 19.12.09, 09:35
      Dobrze, że mam studia, bo karpia może zabić osoba co najmniej z zasadniczym
      zawodowym. muszę poczytać trochę jak o jest z tymi rybami i czy zaliczamy je do
      zwierząt :P
      • temponick Re: A ........ 19.12.09, 12:38
        Komentarz do tego materiału może być jeden -Ani chybi, pomieszało się
        ludziom ze szczęścia albo dobrobytu w głowach. Na usta się cisną
        obelgi pod adresem ustawodawców, którzy wymyślają tego typu bzdury,
        przeciwko nawiedzonym oszołomom węszącym spisek na każdym kroku,
        blondynce dziennikarce, która używa publiczne medium szukając
        sensacji tam gdzie jej nie ma, na koniec dyrektorowi straży
        miejskiej, niechybnie po zawodówce, który śliniąc się i jąkając szuka
        znamion przestępstwa wśród handlujących światecznymi karpiami zamiast
        zająć się innymi poważnymi problemami...
        • dizzy81 Re: A ........ 19.12.09, 13:52
          dyrektor straży miejskiej? to jakieś nowe stanowisko? Poza tym nie wydaje mi
          się, żeby Pan Kaniewski był po zawodówce
          • Gość: ??? Re: A ........ IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 19.12.09, 13:55
            To on nawet zawodówki nie ma?
            • temponick Re: A ........ 19.12.09, 14:46
              Żenujące... Niech comandante wyda rozkaz węszenia swoim
              functionaries (chociażby) za tymi co palą śmieci w swoich
              piecach CO, zamiast co, kto i jak ubija świątecznego karpia...

Stężenie wszelakiego gówna w powietrzu przechodzi ludzkie pojęcie.
              Byłem 2tyg w Ostrowcu i wróciłem z nieżytem dróg oddechowych.

-Jak Wy wszyscy możecie z tym żyć, tego nie rozumiem, skoro
              tolerujecie trucicieli (ludzi) bełkocząc o prawach (ryb) do ich
              'właściwego' traktowania czy uboju?
              • unhollyseth Re: A ........ 19.12.09, 14:50
                Dokładnie. Tym syfem co wydobywa się z kominów na Henrykowie i na Kolonii R. to
                mógłby się ktoś do cholery zająć! Syf co nie miara.
                • temponick Re: A ........ 19.12.09, 15:08
                  Wspólna, Trzeciaków ze wszystkimi bocznymi uliczkami, Konopnickiej.
                  Podejrzewam, że i na Dąbrowskiej też przy okazji upłynniają (VIP'y)
                  śmiecie
                  • Gość: gucwiński Re: A ........ IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.09, 02:08
                    ja większość z was zaliczyłbym do zwierząt...
                    • good_man Re: A ........ 20.12.09, 08:15
                      nie wątpię, i na pewno chciałbyś byc dozorcą w takim zoo, najlepiej w czarnym mundurze, z bacikiem w ręce, ...no way, man :)
                • ostrowiak_1982 Re: A ........ 20.12.09, 10:36
                  Na jakiej podstawie doszliście do wniosku że pala śmiecie?
                  Po smrodzie jaki rozchodzi się po osiedlu?
                  Powiem wam tak jeśli mają nowe piece C.O. to długo nie popalą.
                  Co do smrodu to najtańszy węgiel (czyt. najgorszy jakościowo) śmierdzi gorzej
                  niż palony plastik.
                  • temponick Re: A ........ 20.12.09, 20:42
                    Młody jesteś Ostrowiaku'82 i podejrzewam, że w życiu nie paliłeś ani
                    w piecu, ani pod kuchnią węglową, więc skąd masz niby znać 'zapach'
                    normalnego dymu?

Wierz mi, ten dym to pikuś w porównaniu z chloro- czy cyjanowodorem
                    powstającym przy spalaniu polichlorku winylu PCV czy pianki
                    poliuretanowej PU (która występuje np. w obuwiu, odzieży, meblach)

Spalając 1 kg odpadów PCV (butelki i folie plastikowe) wytwarzamy aż
                    280 litrów gazowego chlorowodoru. Normalnie bezbarwny ale 'dymi' w
                    wilgotnym powietrzu, zalegając charakterystyczną mgiełką nisko nad
                    ziemią, ma ostrą duszącą woń, silnie drażniącą oczy i drogi oddechowe

Podczas spalania poliuretanu powstaje wiele produktów toksycznych w
                    tym wspomniany cyjanowodór, jedna z najsilniejszych trucizn.
                    • dorsai100 Re: A ........ 20.12.09, 22:39
                      Mieszkam na blokowisku(Rosochy) ale najbardziej denerwują mnie osoby
                      dystyngowane, znane, nauczyciele(mieszkańcy domów na ulicy
                      Słonecznej), którzy co rano wyrzucają śmieci do blokowego śmietnika.
                      Wierzcie mi, najgorsze jest to, że moja córka ogląda swoich
                      nauczycieli przy takim zdarzeniu i pyta. Co można dziecku
                      odpowiedzieć -ja mówię, że są wieśniakami ze wsi i nie wiedzą co to
                      kultura bo co można om taki zachowaniu sądzić. Jeżeli mój awers do
                      takich osób przełoży się na jej spoglądanie na świat ostrowieckich
                      nauczycieli to na pewno jej za to winić nie będę. A jeżeli taki
                      śmieciarz coś będzie miał do mojego dziecka, to po prostu tylko
                      wpier.... mu się należy.
                      • Gość: marlo Re: A ........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 22:35
                        dorsai100 - a jeśli używają śmietnik zgodnie z jego pzreznaczeniem
                        -bo tak wynika z opisu który przytoczyłeś, to CO Ciebie wtedy denerwuje
                        i jak z tego /z tych nerwów / wywodzisz rozumienie terminu kultura ?

Nieczytelnie opisujesz zdarzenie, również swój stosunek do niego,
                        może po prostu nie lubisz nauczycieli lub tego że śmietniki po użyciu
                        lub przed opróznieniem wydzielają zapach ... ?

Śmietniki SĄ miejscem chwilowego składowania ŚMMIECI
                        więc czegóż oczekujesz od tych miejsc
                        i od mieszkańców bloków w któych one są?
                        Że będą śmieci w domu trzymać lub przez balkon wyrzucać?
                        Nie kumam Twojego problemu .
                        • Gość: dorsai100 Re: A ........ IP: 83.238.163.* 22.12.09, 09:54
                          Marlo chyba czytelnie napisałem, że ludzie z prywatnych posesji
                          wywalają te śmiecie (śmietnik jest dla bloku i to ja płacę za tą
                          wywózkę ) - czyżby niestać ich było na wywózkę własnych śmieci i czy
                          nauczyciel nie powinien dawać przykładu. Właśnie do tego to piszę i
                          mam pretensję, co do nauczycieli nie mam do nich nic, ale niepodoba
                          mi się zachowanie jakie opisałem.
                          Odnośnie "wpier..." napisałem dlatego, że jak się im zwraca uwagę to
                          wyrzywają się na dzieciakach.
                    • ostrowiak_1982 Re: A ........ 21.12.09, 20:17
                      Wiem młody głupi itp itd
                      Zdziwiłbyś się paliłem i palę w piecu bo jak chce mieć ciepło to muszę :)
                      Przyznam się bez bicia że zdarzało się że spaliłem jakieś butelki plastikowe ale
                      uwierz mi że piec po takim spalaniu ulega zasmoleniu.
                      Aktualnie spalam wyłącznie drewno pod różną postacią od trocin po łupki.
                      • Gość: A Re: A ........ IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.09, 22:08
                        Ja przyznaje się do palenia śmieci w piecu i uważam że przyczyniam się w większym stopniu do ochrony środowiska niż ci co wywalają WSZYSTKO gdzie popadnie.Mniej niszczę drzewostan,transport węgla,transport-utylizacja śmieci,wszystko to pochłania energia i zanieczyszczenie z tym związane,i gdzie tu proporcja w stosunku do mojego jednego pieca,nie wspomnę o własnym budżecie i czystym podwórku.A teraz wyobrażcie sobie cały powiat wywożący wszystkie śmiecie na to jedno wysypisko.
                        • temponick Re: A ........ 21.12.09, 22:20
                          ...i gdzie tu proporcja w stosunku do mojego jednego pieca

www.kominiarstwo.slupsk.pl/szkodliwosc.asp
                          Hehehe jednego pieca, proporcje i własny budżet, i czyste podwórko

Niebywałe!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka