ost-er1 29.11.10, 13:04 antytos.wordpress.com/2010/11/27/jeden-za-wszystkich-wszyscy-za-jednego/#comment-27 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
temponick Re: Koalicja TOS-PO-SLD 29.11.10, 15:23 żeby zamieniać i wstawiać czyjeś gęby w photoshopie wypadałoby najpierw własne pokazać tere fere kuku strzela baba z łuku palicie ten numer, panowie, jednym słowem "pic na wodę fotomontaż" z takimi numerami to do niedouczonych gimnazjalistów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Koalicja TOS-PO-SLD IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 29.11.10, 15:27 A podobno gargamelem ma być teraz Kałamaga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Koalicja TOS-PO-SLD IP: 89.127.178.* 30.11.10, 14:51 Ciągle w Ostrowcu i tak źle i tak niedobrze... Przytoczę swoje słowa z innego forum. Oto mówi się teraz sporo o debacie Wilczyński - Szostak. Moim zdaniem z tej debaty i tak nic nie wyniknie... Jan Szostak będzie - po swojemu jątrzył, atakował i mówił niedopowiedzeniami jak to drzewiej czynił Andrzej Lepper. Nie dziwię się zwolennikom Jana Szostaka, którzy mieli 8 lat tłustych za niewiele merytorycznych działań - vide pan Jarosław Bąchorek tzw. wiceprezydent, czy paru innych panów, których łaskawie przemilczę. Czy nie widzicie, że chodzi tutaj o skok na stanowisko prezydenta 8i kasę?! Prezydent Szostak miał niemal 12 lat by coś spektakularnego zmienić na lepsze? Czy mauzoleum Kim Ir Sena - w kamiennym Rynku, niejasności wokół 'batalii o Hutę', i walki ze starostwem powiatowym to wystarczające powody by myślał o reelekcji? Nie powstały miejsca pracy, Jan Szostak publicznie drwił z przedsiębiorców i niezbyt łaskawie pomagał naszym przedsiębiorcom, chyba, że w grę wchodziły korzystne wzajemności. Jan Szostak obrażał i za nic miał zwykłych ludzi. Uciekł przed protestującymi hutnikami z magistratu do gmachu Banku PKO BP, a jajkami został obrzucony Krzysztof Targowski - ówczesny wiceprezydent. Za tę próbę mediacji Jan Szostak odwołał go potem w trybie 'extra' ze stanowiska. Jan Szostak nie lubił spotykać się ze zwykłymi ludźmi - słynne ogrodzenie się szklanymi drzwiami i strażnikami miejskim. Co jeszcze? Ostatni sezon KSZO w ekstraklasie - hasła pana prezydenta Szostaka, że teraz niech się martwią inni i on nic nie może zrobić [ergo: już dość zrobiłem]. Kto do Ostrowca ściągał 'dziwnych' działaczy i inwestorów? I tak mógłbym bez końca... Aha - jeszcze jako przewodniczący Rady Miasta sabotował działania i prezydenta Kałamagi i wiceprezydenta Henryka Gruszki . cO NA PRZYKŁAD? Pierwszy etap Zagłoby, sprawy slimaka przy Alei i ciągle wietrzył spisek w kwestii docieplenia miasta i sieci... Mógłbym tak w nieskończoność... Niech mieszkańcy przypomną sobie tamte lata. Teraz nie jest dobrze także, ale wybieram dialog i spokój. I jeszcze jedno - niestety Ostrowczanie głównie wolą narzekać, biadolić i obrzucać błotem, szczególnie anonimowo - na forum internetowym. A może czas zremasterować szare komórki i zacząć działać, grupować się inicjując pomysły oddolne? A nie tylko czekać na gotowe przy żadnym własnym wysiłku i gadać, że to wszystko wina pp. Palucha, Kałamagi, Wiczyńskiego, Fiolika, Kotasiaka, a teraz także Micha ... Powiem tak - cytat Zdzisława Kałamagi sprzed lat podczas debaty 'na punkty' z Janem Szostakiem (łamy Gazety Ostrowieckiej i programy TVK Ostrowiec): - Porozmawiajmy wreszcie jak doktor z doktorem [;)] - pomówmy na argumenty twarzą w twarz. Czego sobie i Wam Drodzy internauci życzę. Także z perspektywy 3 tysięcy kilometrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Koalicja TOS-PO-SLD IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 30.11.10, 15:03 doktorat jak balasy - jeden robiony w ZSRR a drugi pewnie przy KC PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrowianka Re: Koalicja TOS-PO-SLD IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 30.11.10, 17:22 Tomasz a Ty musiałeś czy chciałeś wyjechać?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Koalicja TOS-PO-SLD IP: 89.127.178.* 30.11.10, 20:23 Do Ostrowianki: I chciałem (brak perspektyw na pracę, gdy padła instytucja w której pracowałem) i musiałem (gdy mowa o rachunkach, spłatach kredytów i tak zwanym życiu). Bez względu na układ , gdy jesteś w niełasce losu - liczyć można tylko na siebie. Choć ja miałem kilka propozycji i to o dziwo - nie z mojego [wtedy] matecznika politycznego. Los bywa przewrotny - stąd patrzę nieco inaczej na to co dzieje się w Ostrowcu. Do 'też z Dublina' - Nowy hotel Lambert? Z przyjemnością - zapraszam na FB ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też z Dublina Re: Koalicja TOS-PO-SLD IP: *.ntlworld.ie 30.11.10, 18:12 > A może czas zremasterować szare komórki i zacząć działać, grupować się inicjując pomysły oddolne? Najwyższa pora -Nie mogą się zorganizować na miejscu, to załóżmy grupę inicjatywną tutaj. Wiele rewolucyjnych planów, jak znam historię, było obmyślanych na obczyźnie -Może mieszkamy, Tomaszu, nawet w tej samej dzielnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oksza Re: Koalicja TOS-PO-SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 23:48 Ty Tomaszku musisz być jeszcze młody, dla Ostrowca chyba niewiele zrobiłeś i nie pamiętasz, że prezydent Szostak ratował przed zaoraniem hutę (skutecznie), ratował KSZO po prezesurze późniejszego starosty, wreszcie rozpoczynał inwestycje, które poźniej kończył wychowany "na szostakowej piersi" poźniejszy prezydent. Z 3 tys. km jednak niewiele widać. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Koalicja TOS-PO-SLD 30.11.10, 20:43 Dlaczego mam płakać? Nie jestem fanem TOS dokładnie jak mniej więcej 70% mieszkańców tego miasta. Te same przefarbowane lisy, ta sama klika trzymająca władzę nieprzerwanie od prawie 20 lat, jeżeli nie dłużej. Zmienia się tylko konfiguracja stanowisk, od czasu do czasu ktoś wypadnie z gry, bo wiatr zawieje z innej strony albo jeden z drugim skoczą sobie do oczu -Trzeba znaleźć realny sposób na to bractwo a nie jakieś mało-śmieszne fotomontaże. To jest na poziomie głupawych gimnazjalistów, którzy i tak nie chodzą jeszcze do wyborów... Odpowiedz Link Zgłoś