Gość: gość IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 08.12.10, 09:43 30 lat temu zginął www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lachien Re: piękne 08.12.10, 09:50 Dodatkowo dzisiaj są urodziny Jima Morrisona. www.youtube.com/watch?v=aGmAmJFUvzM Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: piękne 08.12.10, 10:51 Obydwa kawałki ze ścisłej listy wszechczasów, obojętnie kto taką listę skompilował i gdzie. Pamiętam ten dzień, zwykły szaro-bury dzień, zmęczony, po pracy. Wiadomość, już chyba późnym wieczorem, podana w TV. Jakimś dziwnym odruchem, nie przejąłem się aż tak bardzo w pierwszej chwili, sądząc że to głupi sen, że Lennon to farciarz i ze wyjdzie z tego ale nie... Niewiarygodne też, ale zaraz naleciały mnie wspomnienia zamachu na JFK Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Bless You 08.12.10, 13:57 A to moja ulubiona piosenka Lennona: www.youtube.com/watch?v=0g4LXHvB_e4&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
temponick So this is Christmas 08.12.10, 14:42 ... And so this is Christmas For weak and for strong For rich and the poor ones The world is so wrong And so happy Christmas For black and for white For yellow and red ones Let's stop all the fight ... Happy Christmas (War Is Over) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.komornicki Re: piękne 08.12.10, 16:04 Z tych dwóch dżentelmenów Lennona i Morrisona, ten drugi jest mi zdecydowanie bliższy. Chociaż nie powiem, Lennona piosenki w większości mi się podobają. Szczególnej urody jest Happy Christmas ,którą nam tu wkleił Temp.Ale the Doors i Morrison , to zupełnie inna bajka. Szczególnie polecam znany temat bluesowy Johna Lee Hoockera" Crawling King Snake" w wykonaniu Morrirsona, według mnie lepszy od orginału.To tu no i jeszcze jeden rodzynek,kompozycja Ray Manzarka" Riders on the Storm", też The Doors. Tu Odpowiedz Link Zgłoś