11.05.06, 20:39
Ten gościu został prezesem telewizji publicznej, spieprzam z tego kraju, to
już przekracza moje możliwości akceptacji tego co dzieje się w Polsce od
jesieni 2005. Jak się gdzieś już ulokuję to wpadnę na to nasze forum.
Pozdrawiam i trzymajcie się w tej podobno już teraz IV RP /jak się ma
telewizję to już się ma pełnię władzy/.
Obserwuj wątek
    • banan9991 Re: Wildstein 11.05.06, 20:42
      odczodzi juz ostatni statek
    • aisablri Re: Wildstein 11.05.06, 21:11
      zmienia się, oj zmienia... co powiedzieć...
    • sumbuddy Re: Wildstein 11.05.06, 21:22
      Jeżeli tym, którzy głosowali na PiS wydawało się, że w kraju coś się zmieni, to
      mieli rację. Wydawało im się. Nic się nie zmieni. Publiczna jak była, tak jest
      i będzie upolityczniona. Politykę "TKM" wprowadza w życie na każdym kroku każda
      opcja polityczna. Tym bardziej nienasyceni władzą Kaczyńscy i otaczająca ich
      armia przypadkowych ludzi. Tworząc koalicję z Samoobroną pokazali, że chodzi
      tylko o utrzymanie się na górze. Cały czas paranoicznie chcą jakiegoś
      rozliczania, zapominając o gospodarce. Teraz obsadzając stołek prezesa
      telewizji publicznej potwierdzili to, że w niczym nie różnią się od całej
      reszty. No bo nikt mi nie wmówi, że Wildstein to specjalista od zarządzania
      molochem, jakim jest TVP.
    • sumbuddy Re: Wildstein 11.05.06, 21:40
      nie wiem co się dzieje i nie wiem, czy mój poprzedni post się tu wkleił, bo
      jakoś nie widzę... A może i tu cenzura zapuściła swoje macki ;)
      w każdym razie konkluzja jest taka, że Wildstein musi być
      sssstrrrrrrrrrrrrasznie wielkim specjalistą od zarządzania wielkimi
      spółkami...Tak strasznie, że aż sam się boję, jak strrrrrrrrasznie wielkim
      specjalistą..........kurde, to wcale nie jest śmieszne. To jest żałosne.
      Żałosne jest to, że "armia zbawienia", do której miana pretenduje PiS zbawia,
      tak jak każda nowa władza - czyli na swoją nutę, poprzez wprowadzanie wszędzie
      swoich ludzi. Co gorsza Kaczyńskich otacza armia ludzi nienasyconych władzą,
      niespełnionych. A niestety apetyt rośnie w miarę jedzenia.
      POZDRAWIAM RESZTĘ ROZSĄDNYCH POLAKÓW, KTÓRZY NIE GŁOSOWALI NA PiS.
      • aisablri Re: Wildstein 11.05.06, 21:53
        tak, jest tutaj ten poprzedni:)
        • w.kielanowska Re: Trochę z innej beczki.... 11.05.06, 22:16
          Jak Beger zostanie prezesem NBP to nie mocnych też się spakuję i wyjeżdżam....
          • chuchalscy Re: Trochę z innej beczki.... 12.05.06, 09:06
            Ja zostanę tylko dlatego,że już jestem za stary na wyjazd, ale tylko dlatego.
            Trzymta sie
            • aisablri Re: Trochę z innej beczki.... 12.05.06, 09:13
              ja też zostanę, bo nie lubię się podporządkowywać, a na żadne wyjazdy nie mam
              ochoty, zostanę i będę "przeszkadzać";))
              • chuchalscy Re: Trochę z innej beczki.... 12.05.06, 10:42
                Czyli proponujesz aisablri tzw obywatelskie nieposłuszeństwo? wchodzę w to
                • aisablri Re: Trochę z innej beczki.... 12.05.06, 10:44
                  hehe:) bo ja generalnie nie lubię, jak mi się mówi jaka być powinnam i co mam
                  robić, więc w razie co tworzymy Republikę;))
            • brazilion Jeszcze chwila, i sam uwierze w to, ze... 12.05.06, 16:15
              ...wyjechalem, bo jakims cudem przewidzialem, co sie bedzie dzialo ;(
              • chuchalscy Re: Jeszcze chwila, i sam uwierze w to, ze... 12.05.06, 23:03
                jur4 tez napisał że spier......., jasna cholera!!!!!!!!!!!!!!!! A Ty brazilion
                byłeś prorok czy cóś?
                • brazilion Re: Jeszcze chwila, i sam uwierze w to, ze... 13.05.06, 02:30
                  Szczerze ? I w dodatku w 100 % na powaznie ? -Jest mi cholernie przykro, jak
                  patrze, co sie dzieje w Polsce po roku 1989... Oczywiscie, nie jest tak zle pod
                  kazdym wzgledem, ale jezeli chodzi o polityke - to zdecydowanie ROWNIA POCHYLA
                  do kwadratu, albo i szescianu :(
                  • chuchalscy Re: Jeszcze chwila, i sam uwierze w to, ze... 13.05.06, 11:27
                    Równia jest faktycznie tylko w polityce, tak uważam
                    • chuchalscy Re: Jeszcze chwila, i sam uwierze w to, ze... 13.05.06, 11:28
                      równia pochyła ma się rozumieć
    • kszo.pany Re: Wildstein 13.05.06, 13:39
      Równia pochyła według mnie powinna się nazywać raczej STOCZNIA, bo to bardziej
      obrazowe określenie:)
      Niestety to słowo zostało wykorzystane w naszym języku na nazwanie czego innego.
    • sumbuddy Re: Wildstein 13.05.06, 16:46

• chuchalscy Re: Wildstein 13.05.06, 17:32
        Tylko, że zwycięstwo PIS to zasługa tych, którzy wogóle nie poszli do wyborów,
        im mniej ludzi przy urnach tym większe zwyciętwa oszołomów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka