Dodaj do ulubionych

Developerkę czas zacząć

07.02.07, 21:31
Skromnie, ostrożnie, powoli. Rozkręcił się rynek na mieszkania w Ostrowcu,
tzn że są już mieszkania po 1800 PLN/m2 czyli że jak ktoś rozpocznie
inwestycję to przy ostrym Cięciu kosztów może zaproponować mieszkania po
około 3000 PLN/m2. na dzień dzisiejszy bo praca i materiały budowlane
strasznie drożeją. Uważam że jest szansa na sprzedanie małej inwestycji, w
dobrej lokalizacji. Na początek 20 - 30 mieszkań jeden budynek żeby
sprawdzić jak rynek zareaguje. Służę radą zainteresowanym. Kompleksowe
doradztwo inwestycyjne w zakresie budowy mieszkań.
Zbyszku - ja Cię zaczynam wspierać.
Jeśli chodzi o jakieś petycje to je się podpisuję.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: malywroc Re: Developerkę czas zacząć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 21:34
      To ja jestem zaiteresowany. Interesuje mnie pełna obsługa w zakresie inwestycji
      w nieruchomości na terenie Ostowca. Czy uważasz, że jest ktoś kto może
      kompetentnie mi pomóc?
      • chuchalscy Re: Developerkę czas zacząć 08.02.07, 08:42
        Morfinka, jesteś wielki!!!Twórzcie lobby w Ostrowcu. Nie od razu Kraków
        zbudowano to i nie od razu zbuduje developer w Ostrowcu setki mieszkań. Popieram
        pierwszy krok, tzn. dobra lokalizacja i współpraca z dobrym bankiem /aby nie
        wystraszyli potencjalnego klienta/. Służę doradztwem w sprawie.
    • pathos_phobos Re: Developerkę czas zacząć 08.02.07, 10:35
      3000 za metr to zdecydowanie za dużo dla mnie
      • chuchalscy Re: Developerkę czas zacząć 08.02.07, 11:50
        Młody lekarz na etacie w całej Polsce zarabia tyle samo. I wyobraź sobie
        pathosie, że bierze kredyt, oczywiście na 100% wartości mieszkania, na 20 do 30
        lat, i kupuje mieszkanie o wiele droższe niż to co tu piszemy. I tak to jest w
        tym kapitaliźmie. Sory Winnetou. Chyba, że wolisz po 1800 w starym,
        zdekapitalizowanym bloku na blokowisku. Ale liczba tych mieszkań jest stała,
        czyli w konsekwencji malejąca. I w ten sposób Ostrowiec zostanie miastem zamkniętym.
        • dizzy81 Re: Developerkę czas zacząć 08.02.07, 12:14
          Przejrzałem Anonse, nie sądziłem że takie niskie ceny mieszkań w Ostrowcu
          • ewam_1977 Re: Developerkę czas zacząć 08.02.07, 14:15
            trzeba więc inwestować nieruchomości
            • chuchalscy Re: Developerkę czas zacząć 08.02.07, 14:30
              Inwestować w nieruchomości tak, ale nie spekulacyjnie !!! Bo pewnie to masz na
              mysli ewam_1977. Tanio kupić, drogo sprzedać. My tu mówimy o inwestycjach na
              nieruchomościach, o budowie domów.
              • ewam_1977 Re: Developerkę czas zacząć 08.02.07, 14:36
                Iwestować na każdy możliwy sposób .Choć czy devloper w naszym mieście wypali
                tego narazie nikt nie wie.
            • bmwariat Re: Developerkę czas zacząć 08.02.07, 14:30
              niskie??????? przejrzyj DOKŁADNIE te ogłoszenia:) Za 38 m2 ktoś chce 360 tys!!
              To to jest niska???
        • michal13w Re: Developerkę czas zacząć 09.02.07, 10:51
          chuchalscy napisał:
          I tak to jest w tym kapitaliźmie.

Ja protestuję, w Polsce nie ma kapitalizmu, w Polsce jest postkomunizm.
          • chuchalscy Re: Developerkę czas zacząć 09.02.07, 10:53
            Postkomunizm czyli dziki kapitalizm, to prawda.
            • michal13w Re: Developerkę czas zacząć 09.02.07, 10:56
              Nic podobnego, co to ma znaczyć właściwie dziki kapitalizm? Dla mnie to nic nie
              znaczy, bo coś takiego nie istnieje, to jest pojęcie ukłute dla jakiejś
              propagandowej mowy, tak to widzę. To co my mamy, to jest jakiś utrącony
              kapitalizm, jeśli już koniecznie mam użyć tego słowa, choć faktycznie jestem
              przekonany, że z naszym obecnym systemem ona nie ma nic, absolutnie nic wspólnego.
        • pathos_phobos Do Chuchalskich 14.02.07, 14:20
          chuchalscy napisał:

> Młody lekarz na etacie w całej Polsce zarabia tyle samo.
          Mylisz się-są różne etaty-etat szpitalny-tu pensja zależy od dyrektora,etat
          rezydencki-pensja ok 1200,etat doktorancki-paręset złotych,etat wolontariacki-0
          plnów.

A niektórzy młodzi lekarze mają bogatszych rodziców,niektórzy maja dobrze
          zarabiających współmałzonków-takie rzeczy tez należy brać pod uwagę.
          • chuchalscy do pathosa i nie tylko 15.02.07, 18:11
            Pathos, zapraszam na gg do mnie /5147691/. Chętnie Ci udowodnię kto i za ile
            może kupić mieszkanie. Acha, i jeszcze na dowód podam kilka przykładów z życia
            wziętych, do sprawdzenia ma się rozumieć. Ps. czas ucieka nadal.....
      • bmwariat Re: Developerkę czas zacząć 08.02.07, 14:29
        w Ostrowcu 3000 m2? nie - dziękuje.
        • dizzy81 Re: Developerkę czas zacząć 08.02.07, 14:30
          3000m2 ??? Toż to ogromna chałupa :D
          • bmwariat Re: Developerkę czas zacząć 08.02.07, 14:30
            3000 zł /m2:) tak miało być:D
            • dizzy81 Re: Developerkę czas zacząć 08.02.07, 14:31
              W KR chodzą mieszkania w suterenach w Rynku - 9m2 za 90000PLN :D
              • bmwariat Re: Developerkę czas zacząć 08.02.07, 14:35
                przykładowe ogłoszenie

40m2, piętro 2/4, księga wieczysta, ciche, umeblowane, panele podłogowe,
                glazura, terakota, balkon, widna kuchnia, okna PCV, po generalnym remoncie
                komfortowo urządzone, niski czynsz, Os Słoneczne, c.130.000zł. OSTROWIEC ŚW.

czyli 3250 zł /m2...
                Musiałbym się 3250 x urodzić bym takie mieszkanie za tyle wziął

W Wawie jest osiedle Wilanów Park, tam mieszkania chodzą po 40tys zł /m2...nie
                wiem co to za cudowne mieszkanie, ale to już jest kosmos..
                • dizzy81 Re: Developerkę czas zacząć 08.02.07, 14:36
                  Oglądam Nieruchomości na TVN24, apartament 40m2 za 1200000PLN, ale wyposażone, i taki młody chłopak 27-28 lat je kupował
                • ewam_1977 Re: Developerkę czas zacząć 08.02.07, 14:37
                  cooooooooooooooooooo tyle ?
                  • dizzy81 Re: Developerkę czas zacząć 08.02.07, 14:37
                    There is only One, Wilanów One
                    • bmwariat Re: Developerkę czas zacząć 08.02.07, 14:38
                      kolejne ogłoszenie- podawałem je wczoraj

DOM 120m2, 4 pokoje, na działce 2.000m2, podpiwniczony, ocieplony, Ostrowiec
                      Chmielów, c.1.250.000zł. OSTROWIEC ŚW.

Tak - to nie pomyłka słownie milion dwiescie tysięcy złotych...To musi byc
                      willa rodem z Konstancina Jeziorna lub Magdalenki!
                • ewam_1977 Re: Developerkę czas zacząć 08.02.07, 14:38
                  za ten sam metraż na tym samym Osiedlu 4 lata temu dałam 850 zł
                  • morfinka_12 Re: Developerkę czas zacząć 08.02.07, 15:07
                    NO właśnie o tym mówię, w ostatnim tygodniu wziąłem anonse i zadzwoniłem do
                    każdego kto sie ogłaszał że sprzeda mieszkanie w kosmicznych jak na ostrowiec
                    cenach 1500, 1700, 1800 za m2 rudery. Mieszkania w blokach z wielkiej płyty.
                    Dramatycznie sie w nich mieszka. Ale ludzie płacą W Krk lub wawie nierzadko po
                    10.000 PLN za m2 mieszkania w bloku z wielkiej płyty.
                    Więc stąd moje myślenie że jeśli ktoś płaci na mieszkanie już nie 800 PLN/m2
                    jak jeszcze w zeszłym roku tylko 1800 jak teraz lub drożej jak słyszę. To
                    zapłaci 3000 za nowy blok w niskim standardzie. Podkreśam słowo niskim bo
                    wybudowanie (koszty robocizny i materiałów) m2 bloku kosztuje teraz minimum
                    3000, ale oczywiście można tę cenę obniżyć zmniejszając (nie drastycznie)
                    jakość. Zamiast chromowanych balustrad melalowe zwykłe itp. itd. Zapłacą tyle
                    ludzie, jestem o tym przekonany. ale trzeba też śwaidomości do tego. Często
                    przychodzi ona po niewczasie.
                    • chuchalscy drogi Ostrowiec 09.02.07, 08:28
                      Cały czas udawadniacie, nie mówiąc nawet o tym, że trzeba szybko zacząć budować:
                      developerka, indywidualnie, no może troszeczkę TBS. Socjalne tylko w
                      ostateczności. Inaczej dojdzie do absurdu, że mieszkania w Ostrowcu będą
                      najdroższe w Polsce !!! A dlaczego? Bo podaż mieszkań do sprzedania jest
                      niewielka, a jak towaru brakuje to drożeje.
                      • ewam_1977 Re: drogi Ostrowiec 09.02.07, 09:53
                        Ja już uskuteczniam devloperkę :D wizualizuje projekty ,które mam w głowie
                        poprawek dokonuje specjalista w dziedzinie sprawdzania wytrzymałości owych
                        konstrukcji> budujemy z bardzo taniego materiału Klocków z TESCO :D :D
              • morfinka_12 Re: Developerkę czas zacząć 08.02.07, 14:59
                Nie w rynku krakowa a na willowej dzielnicy, w rynku taka cena byłaby okazją.
    • bmwariat Ogłoszenia 09.02.07, 08:51
      1 pokojowe

27m2, widna kuchnia, ul.Iłżecka, c.1.500zł/m2. OSTROWIEC

27m2, piętro 4., bez windy, ciepłe, widne, księga wieczysta, w Ostrowcu przy
      ul.Iłżeckiej, c.1.600zł/m2 do uzgodn. OSTROWIEC

2 pokojowe

47m2, piętro 2., własnościowe, okna PCV, rolety, szafa, komandor, panele,
      płytki, po remoncie, os.Rosochy, c.90.000zł. OSTROWIEC

47,68m2, parter, księga wieczysta, na os.Stawki, c.1.700zł/m2. OSTROWIEC

i absurdalne na Pułankach- MASAKRA!
      48m2, piętro 2./4, nowe okna Jezierski, kuchnia, 3-lata po remoncie z meblami,
      kuchenka, lodówka, pralka, przedpokój szafa zabudowana, komfortowe, na
      os.Pułanki, c.150.000zł do uzgodn. lub zamienię na domek 1-rodzinny. OSTROWIEC

i Ogrody...2000 zł/m2...No coment

48,5m2, piętro 1., własnościowe, okna PCV, podłoga terakota, panele, lazienka,
      glazura, opomiarowane, tv kablowa, niski czynsz, na os.Ogrody, c.2.000zł/m2 do
      uzgodn

3 pokoje

57m2, piętro 2, ciche, panele podłogowe, glazura, widna kuchnia, Os. Pułanki,
      c.1.400zł/m2. OSTROWIEC ŚW.

57,96m2, piętro 4., własnościowe, na os.Ogrody, c.1.800zł/m2. OSTROWIEC

58,60m2, piętro 9., własnościowe, na os.Ogrody, c.87.000zł. OSTROWIEC

63m2, piętro 3./4, własnościowe, dwustronne, osobno wc i łazienka,
      ul.Kilińskiego, c.79.600zł. OSTROWIEC

64m2, piętro 6./10, własnościowe, nowe okna, panele, podłogi, duży balkon, na
      os.lRosochy, c.1.800zł/m2. OSTROWIEC
      69m2, piętro 1, ciche, umeblowane, panele podłogowe, glazura, widna kuchnia,
      okna PCV, Os. Stawki, c.1.500zł/m2. OSTROWIEC ŚW

a tu Bieszczady!!!:)
      87m2, parter, własnościowe w bloku czterorodzinnym z osobnym wejściem
      (kotłownia, 3 pokoje, kuchnia, łazienka, wc, możliwość adaptacji poddasza)po g.
      remoncie w lisznej (k.cisnej) w bieszczadach, garaż o pow.25m2 z możl. zagosp.
      strychu, Liszna, c.180.000zł do uzgodn. BIESZCZADY

4 pokojowe
      64m2, piętro 4., po generalnym remoncie, nowa łazienka, panele podłogowe, nowe
      okna, świeżo malowane, umeblowane, własnościowe, księga wieczysta, ul.Śliska,
      c.1.800zł/m2 do uzgodn. OSTROWIEC

64m2, piętro 5., spółdzielcze Krzemionki, własnościowe, c.140.000zł. OSTROWIEC

65m2, piętro 6./10, własnościowe, balkon, glazura, dodatkowo ocieplone, panele,
      zadbane, po remoncie, opomiarowane, na os.Ogrody, atrakcyjne położenie,
      c.2.000zł/m2 do uzgodn. OSTROWIEC

67m2, piętro 3., własnościowe, spółdzielcze, na os.Ogrody, c.1.500zł/m2.
      OSTROWIEC
      • Gość: malywroc Re: Ogłoszenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 09:07
        Chciałbym się odnieść do ceny na osiedlu Wilanów w Warszawie - 40 tys. zł/metr.
        Jest to oczywista bzdura. Nie ma takich cen. Ktoś dostarcza słe informacje.
        Nowe osiedle wilanów. Cena urządzonego mieszkania 10-12 tys. cena w stanie
        developerskim (oczywiście odbiór za dwa lata) cena 6000 / metr

Pozdrawiam
        • bmwariat Re: Ogłoszenia 09.02.07, 09:30
          To już miej pretensje do TVP3 Warszawa za podawanie bzdurnych według Ciebie
          informacji. Tak podali i tak napisałem. Przecież nie napisałem, że wszystkie
          mieszkania będą po tyle. Są mieszkania tylko dla wybranych.. Skoro ktoś może
          dać do wynajmu mieszkanie za 25 tys. zł/miesięcznie, to znajdą się mieszkania
          gdzie 1m2 kosztuje 40 tys, a taki apartamentowiec w Wilanowie podobno jest.
          • Gość: malywroc Re: Ogłoszenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 09:17
            Ja nie mam pretensji do nikogo. Z tego co mi wiadomo (Wilanów nie jest znów
            taki ogromny) to tam nie ma żadnego superekskluzywnego apartamentowaca, gdzie
            mieszkanie kosztuje 40 tys za metr. Jedyne miejsca jakie znam z takimi cenami
            to:
            Chmielna, Nowy Świat - generalnie te okolice
            Mokotów - okolice łazienek i okolice pól mokotowskich.

Pewnie są jeszcze jakieś ale nic na ten temat minie wiadomo.

• chuchalscy Re: Ogłoszenia 13.02.07, 13:04
              Zegar bije, czas ucieka. Do tego wszystkiego jeszcze kredyty mieszkaniowe
              zdrożeją. A dziś miałem kolejne info z Ostrowca, że nie ma co kupić na wtórnym
              rynku mieszkań. Panie Prezydencie, wołaj Pan tam chętnych do budowy kamienic !!!
              Żydów już w Ostrowcu nie ma /nie licząc tych kilku osób/, a szkoda. Co prawda
              krzyczeli byście tu na forum, że "ich kamienice a nasze tylko ulice". Ale
              przynajmniej nowe domy by stawały. A może jak przyjadą chłopaki pomodlić się do
              Ostrowca czy jakiego tam Leżajska, i zatrzymają się w hotelu Łysica, to namówić
              którego by, aby tak zainwestował w ostrowieckie kamienice. Ech, już nie wiem co
              Wam radzić.
    • buksy Re: Developerkę czas zacząć 10.02.07, 11:29
      a może w Ostrowcu takie coś pyknać : www.thepalm.ae/
      • morfinka_12 Re: Developerkę czas zacząć 10.02.07, 12:35
        Wyłączając to że do morza mamy trochę daleko to koszty realizacji mogłyby
        przekroczyć prognozowane przeze mnie 3000 PLN/m2. poza tym - ciekawy projekt
    • dizzy81 Re: Developerkę czas zacząć 27.02.07, 09:58
      Ostatnio poszedł dom ponad 300 metrowy za 0,5 mln, na Iłżeckiej, ktoś spotkał
      się z takim ogłoszeniem może?
      • bmwariat Re: Developerkę czas zacząć 27.02.07, 10:06
        o k...a!meksyk!
        • Gość: d81 Re: Developerkę czas zacząć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 10:13
          Co to znaczy Meksyk? Wyposażony, kuchnia nowa itp
    • Gość: d81 Re: Developerkę czas zacząć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 10:28
      Znalazłem takie ogłoszenie:

www.lokum.afisze.pl/ogloszenie-680.html
      • temp_nick Re: Developerkę czas zacząć 27.02.07, 11:26
        Ameryka---
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka