23.04.07, 16:08
40% Polaków nic nie wie
"To zbrodnia na Żydach, mord Niemców".
co 10 Polak twierdzi, że sprawcami Katynia byli Niemcy.
Ciekawe, prawda?
Obserwuj wątek
    • brazylion3 Re: Katyń 23.04.07, 16:24

Sprawa Katyńa jest skomplikowana, bo nakłada się na nią wiele rzeczy zwłaszcza współcześnie. Za dużo nie chce mi się pisać
      --------------

Już za chwilę dalszy ciąg wariacji...
      • aisablri Re: Katyń 23.04.07, 16:27
        wiesz, owszem, skomplikowana, ale są pewne rzeczy które każdy po maturze powinien wiedzieć
        • brazylion3 Basiu????? 23.04.07, 16:36
          o czym ty mówisz? Ci ludzie mają inny styl myslenia. Lekko, łatwo i przyjemnie i szybko też chyba lubią:D
          --------------

Już za chwilę dalszy ciąg wariacji...
          • aisablri Re: Basiu????? 23.04.07, 16:40
            :) no to po co ja studiuję w ogóle? jak lubią, to niech lubią, ale szkoła od czegoś jest prawda? lpiej się uczyć wosu i historii najnowszej niż powiedzmy historii przed iluś wieków.
        • temp_nick Re: Katyń 23.04.07, 16:53
          aisablri napisała:

(...) ale są pewne rzeczy które każdy po maturze powinien wiedzieć

Otóż to, wracamy do matury i do tego, co każdy po maturze powinien wiedzieć!
          Osobiście patrząc na to co sie dzieje i dramatyczny spadek poziomu nauczania,
          coraz bardziej przekonuje sie do idei elitarnego szkolnictwa, bo wtedy, ci co
          bedą po maturze wiedzieli, to co powinni wiedzieć, być może swoim intelektem
          wpłyną na pozostałą szarą mase zalewającą ulice---Innego wyjscia nie widze!

Zresztą to już było! Przed absolwentami Chreptusa przed wojną kłaniano sie w
          pas!
    • ania7718 Re: Katyń 23.04.07, 17:23
      Mnie zawsze interesowała historia międzywojenna, II wojna i okres po 1945 roku
      tylko w liceum to naprawdę mało czasu poświęca się tym czasom. Zawsze się
      szczegółowo omawia starożytność, średniowiecze, rozbiory Polski itd. Nie mówię,
      że to źle, ale moim zdaniem to każdej epoce, wydarzeniu historycznemu trzeba
      poświęcić tyle samo czasu.Historię swojej ojczyzny powinien znać każdy Polak
      ale jest jak jest.Sprawą Katynia mało kto się interesuje, dużo było zakłamania
      przez wiele lat. Mnie swego czasu bardzo interesowała ta okrutna zbrodnia.
      Oglądałam filmy dokumentalne o Katyniu w TV ale były one pokazywane dosyć późno
      dlatego wiele osób być może nie oglądało. W ramach ciekawostki - Andrzej Wajda
      właśnie zakończył pracę nad swoim nowym filmem pt."Katyń". W rolach głównych
      Englert,Komorowska, Małaszyński, Chyra, Cielecka. Premiera we wrześniu.Może
      film przybliży społeczeństwu sprawę Katynia.
      • Gość: se_nka Re: Katyń IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.07, 17:32
        Kiedys nawet slowo Katyn nie istnialo.Gwoli przypomnienia mlodemu pokoleniu.Nie
        mowie juz o filmach, mat.archiwalnych, reportarzach itp..
    • Gość: d81 Re: Katyń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 10:18
      Nie przypominam sobie, aby ktoś mi coś mówił o Katyniu w średniej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka