Dodaj do ulubionych

Cyfrowy Polsat, Cyfra +, Ntv, Telkonet

IP: *.gprs.plus.pl 27.03.08, 17:29
Kończy mi się umowa z Polsatem i co byście mi doradzili?
Obecnie za Polsat płacę 35 zł, po wygaśnięciu umowy terminowej będe płacił
37,50 zł. Niestety nie wiem jak inne platformy, ewentualnie kablówka. Co
polecalibyście z tych wymienionych?Jak wygląda sprawa z cyfrą+? podobno są
jakieś opłaty abonamentowe za wynajem dekodera!..
Obserwuj wątek
    • Gość: telemaniaczka Re: Cyfrowy Polsat, Cyfra +, Ntv, Telkonet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 20:47
      słyszałam, że w Telkonecie ma być niedługo cyfrowa
      telewizja...ciekawe jaka będzie ich oferta. Czekam z
      niecierpliwością, bo sama mam ochotę na cyfrówkę. Myślałam nad N-
      tvn, ale mój znajomy mi nie poleca bo dekoder ciągle się wiesza i
      ogólnie kicha.
      Kabel to jest kabel, a jak będzie cyfrowy kabel to biorę bez wahania.
      W stanach miałam przez kilka miesięcy cyfrówkę z kabla i było ok.
      • dizzy81 Re: Cyfrowy Polsat, Cyfra +, Ntv, Telkonet 27.03.08, 20:59
        W Telkonecie obecnie mamy dwucyfrową telewizję, coś koło 50 zł :) A na poważnie, to nie słyszałem nić o zmianie jakości, gdzie to info było?
        • Gość: telemaniaczka Re: Cyfrowy Polsat, Cyfra +, Ntv, Telkonet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 21:19
          pytałam się u nich biurze i powiedzieli, że za miesiąc będą już
          testowali cyfrówkę w kablu. Sam zapytaj to może powiedzą ci coś
          więcej.
          • lachien Re: Cyfrowy Polsat, Cyfra +, Ntv, Telkonet 28.03.08, 08:12
            Do wszystkich. Już kiedyś mówiłem, że w naszym kraju TV jakości cyfrowej mają
            TYLKO 2 stacje: Cyfra + i teraz N. Nawet Polsat Cyfrowy ma sygnał ANALOGOWY. Ale
            co daje reklama:)
            BMW polecam kablówkę. Chyba, że jesteś maniakiem TV i spędzasz kupę czasu przy
            filmach to wtedy Cyfra +. I jeszcze jedno: zorientuj się na którą stronę świata
            wychodzi balkon na którym będziesz chciał umieścić antenę. Jeśli na północny
            zachód - nie będziesz miał odbioru - wtedy antenę będziesz musiał targać na dach
            albo u sąsiada sie prosić.
    • Gość: Wojtek_68 n'ka z rekorderem jest super IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.08, 21:45
      używam rekordera ponad rok i nie mam problemów z "wieszaniem".
      Należy przestrzegac pewnej higieny eksploatacji sprzętu i zrobić
      dobrą instalację anteny.
      Oczywiście istotne jest co chcesz oglądać...
      Oferta sportowa Cyfry jest raczej trudna do przebicia
      ale ja jestem umiarkowanym fanem sportu a Formułę 1 oglądam na RTL'u.

HBO w wersji HD jest super. Discovery HD zupełny odlot.
      Oferta filmowa ogromna a nie zawsze nowosci są najlepsze.
      Lubię "stare dobre" kino i na nowości wole iść do kina.

Serdecznie polecam N tv (ewentualnie zapraszam na degustacje przy
      piwku jeśli chcialbyś poznać zalety sprzętu w warunkach domowych a
      nie w sklepie)

Mam też kablówkę ale niestety nawet polsatu mi się nie chce na niej
      oglądać...

Nagrywanie i zatrzymywanie programów to super sprawa dla osób
      zarządzających swoim czasem i dla dzieci, które odchodzą na posiłek
      czy umyć zęby tylko po zatrzymaniu tv.
      "tata zrób stop" to jedno z najczęściej wypowiadanych poleceń w moim
      domu ;)
      • lachien Re: n'ka z rekorderem jest super 28.03.08, 08:14
        No tak Wojtek HD jest ogólnie super, ale dolicz koszt zakupu TV, bo mało osób u
        nas posiada odbiorniki wysokiej rozdzielczości. Kupują N i oglądają na zwykłych
        telewizorach.
        • Gość: Wojtek_68 TV nie gra roli (aż tak) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 08:31
          pamiętam wprowadzenie HD w Cyfrze. miałem wówczas zwykły tv i zwykły
          dekoder ale programy (filmy) nagrane w HD nawet w niskiej
          rozdzielczości były super jakości. Można było rozróżnić bez problemu.
          Jednak gdy pojawiła się n'ka podziękowałem Cyfrze bez wahania pomimo
          40% zniżek proponowanych bezterminowo byle się nie rozstawać.

A w dekoderze n'ki można wybrać rodzaj obrazu i rozdzielczość.
          Polecam. Tv można dokupić z czasem.
          • lachien Re: TV nie gra roli (aż tak) 28.03.08, 08:44
            Można i tak oczywiście zrobić. Ja jestem jednak za tym, aby wybierać opcje,
            którą w pełni można wykorzystać. To tak jakby kupić komputer za 15 tysięcy z
            monitorem 15-to calowym.
            • Gość: Wojtek_68 Re: TV nie gra roli (aż tak) IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.08, 10:44
              nie przesadzaj, kanałów w HD jest tylko klika u każdego operatora
              a kilkaset zwykłych.

• derrauber Re: Cyfrowy Polsat, Cyfra +, Ntv, Telkonet 20.03.15, 14:32
      Dzień dobry kończy mi się umowa z CP

i mam nie mały już mętlik pojęciowy (myśle, że głównie wynikający z tego, że każdy konsultant mówi mi co innego) jeśli o chodzi CF

o co chodzi:

kończy mi się umowa z CP:

--------------
      • Gość: n Re: Cyfrowy Polsat, Cyfra +, Ntv, Telkonet IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.15, 06:47
        Ja robiłem zawsze tak. "Proszę o rozwiązanie umowy z dniem jej wygaśnięcia. Proszę również poinformowanie mnie o przyjęciu rezygnacji, terminie wyłączenia usług, a także i pisemne potwierdzenie rozwiązania umowy". To działało zawsze. Przychodził termin - miesiąc przed wygaśnięciem umowy, to dzwonił konsultant z "lepszą ofertą" utrzymaniową. Nigdy - podkreslam NIGDY nie godziłem się na warunki zaproponowane na pierwszej rozmowie. Wiem, że mają kilka możliwości takich ofert utrzymaniowych ( kilka stopni ofert), więc trzymałem ich do samego końca, a najlepiej jakbyś przedstawił swoje warunki jakie Ty chcesz i twardo się trzymał ( ale bez przesady, bo jak każdy tak i oni mają swoją granicę opłacalności, więc nie możesz żądać wszystkiego za darmo czy za 1 zł., bo najzwyklej w świecie z Ciebie zrezygnują i więcej nie odezwą się). Więc, albo przystąpią do Twoich realnie zaproponowanych warunków, albo zaproponują już naprawdę dobrą ofertę ze swojej strony ( ostatni stopień oferty utrzymaniowej). Co do Twoich pytań obniżenie za dwa okresy rozliczeniowe abonamentu - to ja o czymś takim nie słyszałem i nie umiem odpowiedzieć.
        Moja dobra rada - zapytaj się np. u konsultantów "nc+" czy mają jakieś oferty dla osób, którym kończy się umowa u innego operatora i chciałyby skorzystać z oferty nc+. Wiem, że kiedyś tak było. A czemu nc+? bo programowo, cenowo i jakościowo biją CP o głowę. Miałem wszystkie platformy i z n-ki byłem najbardziej zadowolony. Mają świetne oferty, nawet jak umowa się kończy można z nimi dobrze targować się o bardzo korzystne warunki. Myślę, że zaraz po połączeniu się n-ki z cyfrą plus i ich błędzie przy nowych umowach, nagłośnieniu sprawy, zaczęli bardziej przychylniej spoglądać na klienta. Zmienili politykę sprzedażową, utrzymaniową, zadbali o odnowienie dobrego wizerunku i myślę, że to im się w jakiejś części udało. Przynajmniej ja jestem zadowolony.

PS. Z rezygnacją z usług nie czekałem na 3 miesiące przed rozwiązaniem, a składałem z pół roku wcześniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka