Gość: ania Re: RED restauracja dyrektora DPS IP: 195.245.213.* 02.02.09, 17:02 Wiesz ludzie obawiają się że te pieniądze nie dotrą do właściwiej osoby. Pomysł jest bardzo dobry tylko nie znajdzie się dużo osób aby weszło w to. Bo są przykłady zbierania pieniędzy i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: RED restauracja dyrektora DPS 02.02.09, 17:07 Taaa, najlepiej niech cały podatek państwo zabierze a potrzebującym figę Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: RED restauracja dyrektora DPS 02.02.09, 17:10 Słuchałem dziś w Radio Kielce komunikatu w sprawie przekazywania 1% podatku na rzecz organizacji pożytku publicznego oraz innych potrzebujących za pośrednictwem urzędów skarbowych. Okazuje się że w Świętokrzyskim Regionie jedynie nieliczni to robią (kilka procent), bo społeczeństwo generalnie nie jest uświadomione jak ustawa funkcjonuje. Generalnie jest to doskonałe narzędzie, żeby wspomóc tych wszystkich którzy są na oficjalnej liście bez żadnych kosztów ze swojej strony. Za darmo. Po prostu zamiast 100% podatku, do fiskusa trafia tylko 99%, zaś 1% idzie na taki czy inny (w każdym razie wskazany) charytatywny cel. Bez żadnej łaski -Wg mnie każdy powinien to zrobić. Dodatkowo istnieje mozliwość zachowania w tajemnicy albo podania swoich danych do wiadomości beneficjenta. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: RED restauracja dyrektora DPS 02.02.09, 17:18 Aniu. Owszem tak na świecie była, że jest pełno oszustów itd. Ale to forum to nie Radio Maryja, a ja nie nazywam się Rydzyk. Mieliśmy już 2 ogólne zrzutki, na Mikołajki w Szpitalu i na Sebiastiana. I ta kasa, która wpłynęła nie zgineła. Więc są ludzi uczciwi na świecie. Co by było jakbyśmy w NIC nie wierzyli. Poza tym - dopóki nie spróbujesz - nie dowiesz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: RED restauracja dyrektora DPS IP: 195.245.213.* 04.02.09, 08:09 Jestem za!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: RED restauracja dyrektora DPS IP: 195.245.213.* 06.02.09, 16:48 Nie mogę się doczekać jaka opcja obejmie patronatem w przyszłorocznych wyborach samorządowych DPS na Grabowieckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RED restauracja dyrektora DPS IP: *.centertel.pl 06.02.09, 17:41 PZPR-?, SLD-?, PD-?, TOS-?, ???. Własciwe podkreslić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: RED restauracja dyrektora DPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 18:42 obejmie to ugrupowanie w którym bę dzie robił interesy pan dyrektor. Tak było od zawsze i co dziwne ta opcja wygrywała.Kiedyś było SLD,poparcie dla pana Szostaka,póżniej poparcie dla obecnego prezydenta i TOS. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: RED restauracja dyrektora DPS 07.02.09, 10:02 rysunki.bardzofajny.net/wp-content/uploads/2007/04/z_gory_dziekuje.gif Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: RED restauracja dyrektora DPS IP: *.blokowe.pl 09.02.09, 08:29 Aby ratować to co się o wszystkim mówi powstał na zawołanie artykuł w lokalnej gazetce jak za czasów realnego socjalizmu jak to wspaniała jest działalność tej instytucji. Jednak grajdoł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: RED restauracja dyrektora DPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 16:42 W jakiej gazetce? Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: RED restauracja dyrektora DPS 10.02.09, 18:16 Ja już kiedyś podobnie odpowiedziałem innemu userowi. Nie dyskutuj z Witusiem - poczytaj jego wypowiedzi i dowiesz sie dlaczego. A Ty Witusiu jak mieszkasz jak twierdzisz w GRAJDOLE to się spakuj i wyjedź szukać pracy do metropolii. Tylko gdzie ją tam znajdziesz oprócz marketu? Bo w ochronie to chyba nie - za cienki jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: RED restauracja dyrektora DPS 10.02.09, 18:20 Zresztą - po co mówię o kimś, kto mieszka w GRAJDOLE. Tsza się cenić. Krowy czekają kolego na dojenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: RED restauracja dyrektora DPS IP: *.blokowe.pl 11.02.09, 08:59 Rząd się zabrał za kontrole za DPSy w województwie świętokrzyskim. DPS w Wągrowcu wypadł źle niż gorzej. Teraz kolej na Ostrowiec, pewnie będzie dobrze bo wszystko jest prowadzone zgodnie z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: RED restauracja dyrektora DPS IP: 195.245.213.* 13.02.09, 08:48 Tu poprostu warto żyć. Nie jest to Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: RED restauracja dyrektora DPS IP: *.blokowe.pl 16.02.09, 08:02 Reaktywyje się dawna partia Dyrektora-demokraci.pl Czy powróci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eno Re: RED restauracja dyrektora DPS IP: *.blokowe.pl 20.02.09, 07:28 Jest ciekawe że wszystkie miejskie uroczystości organizowane są w tej instytucji. Powodem tego jest członkowstwo Prezydenta w magicznym STOWARZYSZENIU TROSKA działające w Domu Starości a to zobowiązuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: RED restauracja dyrektora DPS IP: 195.245.213.* 26.02.09, 10:24 Sławne Stowarzyszenie PROMYK nawet miało tu imprezkę. Fajnie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: RED restauracja dyrektora DPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 16:28 A Troska też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RED restauracja dyrektora DPS IP: *.blokowe.pl 29.07.09, 11:22 Jakiś czs temu bylismy wraz ze znajomymi w hotelu REd na kolacji.Zupełnie mnie nie interesuje kto jest tego lokalu włascicielem, każdemu wolno....Piękne wnętrza robia wrazenie,ale obsługa fatalna, pani kelnerka nie do końca zorjetowana co jest dostępne z kart menu, nie potrafiła takze odpowiedziec na pytanie jak długo trzeba czekac na dania.Co rusz to biegała do kuchni i pytała kucharza.Wreszcie po jakims czasie już wiemy co mozna skonsumować, wiec zamawiamy, czekamy ok. 30 minut(dobre jedzenie potrzebuje czasu na przygotowanie, wkońcu nie jestesmy w MC Donaldsie , ok)w międzyczasie robia się drinki, niestety jeden w trakcie mieszania laduje na bluzce kelnerki(w trakcie mieszania otworzył się shejker :( czekamy dalej.I wreszcie nadchodzi moment, gdy zamówione dania ląduja na stole, zdziwienie mieszało sie z rozczarowaniem.Kuchnia słabiutka!!!!!!!!, a szkoda, bo lokal na poziomie, byłam raz i za więcej dziekuje.Nie chcę niczego reklamowac, ale u konkurencji w pałacyku, moze nie ma tak ekskluzywnych wnetrz(własciwie to zupełnie inny styl), ale obsługa ok, kuchnia na 5,szczerze polecam, bo sprawdziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: RED restauracja dyrektora DPS 29.07.09, 14:23 Ja również polecam restaurację w pałacyku. Super klimat i zgadza się, że jedzonko pyszne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: RED restauracja dyrektora DPS IP: *.blokowe.pl 27.02.09, 08:55 Tak ree. Tu się spotyka PROMYK z TROSKĄ. I jest ZGRAJA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: RED restauracja dyrektora DPS IP: 195.245.213.* 05.03.09, 16:47 tego to niewiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tereska Re: RED restauracja dyrektora DPS IP: *.blokowe.pl 05.03.09, 16:49 ja tez nie Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: RED restauracja dyrektora DPS 05.03.09, 17:58 CO TO ZA WPISY. Szacaun. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: RED restauracja dyrektora DPS IP: *.blokowe.pl 11.03.09, 08:56 Troska? To też chyba jest ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
tdx Re: RED restauracja dyrektora DPS 30.05.09, 22:50 Lechu Janiszewski chyba cienko przedzie, bo jezdzi ostrowieckim pksem ;p Ale za to ma laptopa i w czasie podrozy do Ostrowca moze przejzec Nasza Klase. Zaraz mi sie temp odezwie, ze to taki prawy czlowiek itp. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: RED restauracja dyrektora DPS 29.07.09, 14:48 ...Zawsze był raczej skromnym człowiekiem -Może to jednak jakiś nowy i lewy pomysł ex-wicewojewody (kolejny przekręt?) na wyciągnięcie państwowej kasy podróżując lokalnym PKSem? Odpowiedz Link Zgłoś