se_nka0 21.11.08, 21:00 Kto opon na zimowe nie zmienił jutro może mieć problem - za oknem zima. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mich Re: Snieg pada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 21:44 Na razie niewiele, ale sie lepi Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Snieg pada 21.11.08, 22:55 Jest strasznie, 5 minut spaceru w gęstym śniegu i zamarzła mi głowa :( Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Snieg pada 21.11.08, 23:25 Właśnie rozmawiałem z żoną -Mówi że jak w bajce w Ostrowcu tak pięknie przysypało śniegiem. Oblepione wszystko na biało Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Snieg pada 22.11.08, 00:44 Notatka prasowa z 22:58: Obfite opady śniegu spowodowały, że w piątek wieczorem na świętokrzyskich drogach panują trudne warunki. Tiry zablokowały trasę krajową 42 Namysłów-Rudnik (sic!) w okolicy Wąchocka. Wg świętokrzyskiej policji cztery tiry nie mogąc podjechać pod górę zablokowały drogę 42 między Wąchockiem a Wielką Wsią (!) Ale Dyżurny świętokrzyskiego oddziału GDDKiA oznajmił PAP, że drogowcy dążą do udrożnienia trasy. Wg niego, pracownicy GDDKiA byli przygotowani na atak zimy, sprzęt pracuje na drogach. Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Snieg pada 22.11.08, 09:24 Ja zostałem zachlapany błotem pośniegowym przez pługopiaskarkę, gdy szedłem chodnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Snieg pada 22.11.08, 12:11 Co mnie w tej notce uderzyło to Namysłów (gdzie Rzym a gdzie Krym?) oddalony bodajże o 300km i Rudnik. Ale kto w Polsce wie gdzie leży Rudnik? Wystarczyło napisać: -Na drodze 42 ze Starachowic w kierunku Skarżyska, zaraz za Wąchockiem, na stromym podjeżdzie Odpowiedz Link Zgłoś
misiek7307 Re: Snieg pada 22.11.08, 12:22 Raz na jakiś czas jeżdżę do . . . Namysłowa, bo tam pochowany jest mój dziadek i za każdym razem jestem mocno zdziwiony i zszokowany skąd w Rudnku zaraz po skręcie na Starachowice pojawia się tablica z odległością do Namysłowa właśnie????? Co ciekawe oznakowanie odległości do Namysłowa pojawia się później w odległości jakieś 50km przed nim!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Snieg pada 22.11.08, 12:43 To nie jedyny przykład jaki podałeś. Nie pamiętam od kiedy tego typu oznakowanie zostało wprowadzone (bo zostało), ale to pokazuje dobitnie mentalność decydentów którzy to wprowadzili Odpowiedz Link Zgłoś
tdx Re: Snieg pada 22.11.08, 12:57 Jechalem wczoraj w nocy do Ostrowca. Tradycyjnie tuz przed Wasniowem tir zablokowowal droge ;) Do Nowej Slupi droga byla posypana i odgarnieta. Zaraz za znakiem konca powiatu kieleckiego nastapil koniec swiata - trakt byl zawiany i zasypany :) Pozdrawiam serdecznie ostorwieckich "samorzadowcow" :D Jak zwykle pokazali klase. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Snieg pada 22.11.08, 13:07 No i to jest odwieczny problem, wszak to droga wojewódzka... Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Snieg pada 22.11.08, 13:23 Ale wytyczne z województwa nie dotarły do powiatu...ostrowieckiego Jeden gospodarz, jeden gospodarz, bo gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść Odpowiedz Link Zgłoś
tdx Re: Snieg pada 22.11.08, 13:35 Tzn. nasi samorzadowcy zakladaja, ze padac nie bedzie =] Coz z tego, ze trabili o tym w mediach od poczatku tygodnia :D Kielce jak widac moga... Nie mam slow do "rzadzacych" tym miastem. Wydaje mi sie, ze jest to dla nich (w zalozeniu) konktrakt trwajacy cztery lata. W tym czasie trzeba sie urzadzic, powsadzac dzieci do jakichs firemek. W skrocie - zabezpieczyc sie finansowo i czekac na swoja "kolejke" za 4 lata ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
jere-mi12 Re: Snieg pada 22.11.08, 13:38 W samym Ostrowcu pługopiaskarki jeździły dość intensywnie wieczorem, opad śniegu rozpoczął się po 20 bodajże, niedługo potem na ulice wyjechały odpowiednie służby, nie wypowiadam się o drogach innych bo nimi nie podróżowałem Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Snieg pada 22.11.08, 14:12 Samo miasto to nie taki znowóż problem. Podjazdy na przelotowych trasach -Tu jest główne żródłó blokad i karamboli Odpowiedz Link Zgłoś
tdx Re: Snieg pada 22.11.08, 14:27 Zabrzmialo jak raport ;-) Kolega ma cos wspolnego z "wladzami"? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
jere-mi12 Re: Snieg pada 22.11.08, 14:30 Haha, czy nie można obiektywnie przekazać co się działo na mieście będąc zwykłym mieszkańcem? Trochę jeździłem wieczorem i widziałem co widziałem, a z władzą mam tyle wspólnego, ze chciałbym ją mieć, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tdx Re: Snieg pada 22.11.08, 14:37 Alez mozna :) Jestem nieco uczulony na posty typu: "jest super, sluzby dzialaja, zyje nam sie rewelecyjnie, wiec czemu sie czepiacie" ;-) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
maczek83 Re: Snieg pada 22.11.08, 20:57 Na drogach krajowych pługi zamiatają aż miło. Jechałem dzisiaj Ostrowiec-Opatów-Kielce-Pińczów. Tam gdzie krajówka - droga czarna. Tam gdzie inna - gorzej lub dużo gorzej. Po stopniu odśnieżenia można poznać na jaką drogę się wjeżdża :D Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth W końcu :))))))))))))) 22.11.08, 20:37 Tak tak tak!! Niech pada! Niech go będzie jak najwięcej:) Kocham śnieg, uwielbiam zimę:) I w końcu....jestem szczęśliwy :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: W końcu :))))))))))))) 22.11.08, 20:39 A ja nie, niech już przyjdzie odwilż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: W końcu :))))))))))))) 26.11.08, 12:58 No i po śniegu ...........a było tak pięknie :) Ale jeszcze będzie zimaaaaaaaaaaaa :) Odpowiedz Link Zgłoś