Dodaj do ulubionych

Snieg pada

21.11.08, 21:00
Kto opon na zimowe nie zmienił jutro może mieć problem - za oknem zima.
Obserwuj wątek
    • se_nka0 Re: Snieg pada 21.11.08, 21:02
      wiadomosci.onet.pl/1867221,11,item.html
    • Gość: mich Re: Snieg pada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 21:44
      Na razie niewiele, ale sie lepi
      • dizzy81 Re: Snieg pada 21.11.08, 22:55
        Jest strasznie, 5 minut spaceru w gęstym śniegu i zamarzła mi głowa :(
        • temponick Re: Snieg pada 21.11.08, 23:25
          Właśnie rozmawiałem z żoną -Mówi że jak w bajce w Ostrowcu tak
          pięknie przysypało śniegiem. Oblepione wszystko na biało
          • dizzy81 Re: Snieg pada 21.11.08, 23:27
            Jutro już będzie pewnie po bajce :P
            • temponick Re: Snieg pada 22.11.08, 00:44
              Notatka prasowa z 22:58:

Obfite opady śniegu spowodowały, że w piątek wieczorem na
              świętokrzyskich drogach panują trudne warunki. Tiry zablokowały trasę
              krajową 42 Namysłów-Rudnik (sic!) w okolicy Wąchocka. Wg
              świętokrzyskiej policji cztery tiry nie mogąc podjechać pod górę
              zablokowały drogę 42 między Wąchockiem a Wielką Wsią (!)

Ale

Dyżurny świętokrzyskiego oddziału GDDKiA oznajmił PAP, że drogowcy
              dążą do udrożnienia trasy. Wg niego, pracownicy GDDKiA byli
              przygotowani na atak zimy, sprzęt pracuje na drogach.

Brawo
              • dizzy81 Re: Snieg pada 22.11.08, 09:24
                Ja zostałem zachlapany błotem pośniegowym przez pługopiaskarkę, gdy szedłem
                chodnikiem
                • temponick Re: Snieg pada 22.11.08, 12:11
                  Co mnie w tej notce uderzyło to Namysłów (gdzie Rzym a gdzie Krym?) oddalony bodajże o 300km i Rudnik. Ale kto w Polsce wie gdzie leży Rudnik?

Wystarczyło napisać: -Na drodze 42 ze Starachowic w kierunku Skarżyska, zaraz za Wąchockiem, na stromym podjeżdzie
                  • misiek7307 Re: Snieg pada 22.11.08, 12:22
                    Raz na jakiś czas jeżdżę do . . . Namysłowa, bo tam pochowany jest
                    mój dziadek i za każdym razem jestem mocno zdziwiony i zszokowany
                    skąd w Rudnku zaraz po skręcie na Starachowice pojawia się tablica z
                    odległością do Namysłowa właśnie????? Co ciekawe oznakowanie
                    odległości do Namysłowa pojawia się później w odległości jakieś 50km
                    przed nim!!!!!
                    • temponick Re: Snieg pada 22.11.08, 12:43
                      To nie jedyny przykład jaki podałeś. Nie pamiętam od kiedy tego typu
                      oznakowanie zostało wprowadzone (bo zostało), ale to pokazuje
                      dobitnie mentalność decydentów którzy to wprowadzili
                      • tdx Re: Snieg pada 22.11.08, 12:57
                        Jechalem wczoraj w nocy do Ostrowca. Tradycyjnie tuz przed Wasniowem
                        tir zablokowowal droge ;) Do Nowej Slupi droga byla posypana i
                        odgarnieta. Zaraz za znakiem konca powiatu kieleckiego nastapil koniec
                        swiata - trakt byl zawiany i zasypany :) Pozdrawiam serdecznie
                        ostorwieckich "samorzadowcow" :D Jak zwykle pokazali klase.
                        • dizzy81 Re: Snieg pada 22.11.08, 13:07
                          No i to jest odwieczny problem, wszak to droga wojewódzka...
                          • temponick Re: Snieg pada 22.11.08, 13:23
                            Ale wytyczne z województwa nie dotarły do powiatu...ostrowieckiego

Jeden gospodarz, jeden gospodarz, bo gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść
                            • tdx Re: Snieg pada 22.11.08, 13:35
                              Tzn. nasi samorzadowcy zakladaja, ze padac nie bedzie =] Coz z tego,
                              ze trabili o tym w mediach od poczatku tygodnia :D Kielce jak widac
                              moga... Nie mam slow do "rzadzacych" tym miastem. Wydaje mi sie, ze
                              jest to dla nich (w zalozeniu) konktrakt trwajacy cztery lata. W tym
                              czasie trzeba sie urzadzic, powsadzac dzieci do jakichs firemek. W
                              skrocie - zabezpieczyc sie finansowo i czekac na swoja "kolejke" za 4
                              lata ;-]
                              • jere-mi12 Re: Snieg pada 22.11.08, 13:38
                                W samym Ostrowcu pługopiaskarki jeździły dość intensywnie wieczorem, opad śniegu
                                rozpoczął się po 20 bodajże, niedługo potem na ulice wyjechały odpowiednie
                                służby, nie wypowiadam się o drogach innych bo nimi nie podróżowałem
                                • temponick Re: Snieg pada 22.11.08, 14:12
                                  Samo miasto to nie taki znowóż problem. Podjazdy na przelotowych
                                  trasach -Tu jest główne żródłó blokad i karamboli
                                • tdx Re: Snieg pada 22.11.08, 14:27
                                  Zabrzmialo jak raport ;-) Kolega ma cos wspolnego z "wladzami"? ;p
                                  • jere-mi12 Re: Snieg pada 22.11.08, 14:30
                                    Haha, czy nie można obiektywnie przekazać co się działo na mieście będąc zwykłym
                                    mieszkańcem? Trochę jeździłem wieczorem i widziałem co widziałem, a z władzą mam
                                    tyle wspólnego, ze chciałbym ją mieć, pozdrawiam
                                    • tdx Re: Snieg pada 22.11.08, 14:37
                                      Alez mozna :) Jestem nieco uczulony na posty typu: "jest super, sluzby
                                      dzialaja, zyje nam sie rewelecyjnie, wiec czemu sie czepiacie" ;-)
                                      Pozdrawiam :)
                                • maczek83 Re: Snieg pada 22.11.08, 20:57
                                  Na drogach krajowych pługi zamiatają aż miło. Jechałem dzisiaj
                                  Ostrowiec-Opatów-Kielce-Pińczów. Tam gdzie krajówka - droga czarna. Tam gdzie
                                  inna - gorzej lub dużo gorzej. Po stopniu odśnieżenia można poznać na jaką drogę
                                  się wjeżdża :D
        • maczek83 Re: Snieg pada 22.11.08, 20:53
          Może w czapkę trzeba zainwestować?:)
    • unhollyseth W końcu :))))))))))))) 22.11.08, 20:37
      Tak tak tak!! Niech pada! Niech go będzie jak najwięcej:) Kocham śnieg,
      uwielbiam zimę:) I w końcu....jestem szczęśliwy :)))))))
      • dizzy81 Re: W końcu :))))))))))))) 22.11.08, 20:39
        A ja nie, niech już przyjdzie odwilż!!!
        • unhollyseth Re: W końcu :))))))))))))) 22.11.08, 21:32
          Oż Ty:P
          • rotarepo Re: W końcu :))))))))))))) 26.11.08, 12:58
            No i po śniegu ...........a było tak pięknie :) Ale jeszcze będzie
            zimaaaaaaaaaaaa :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka