Dodaj do ulubionych

Tabletki anty a wymiotowanie

01.10.09, 18:35
Witam, mam pewien problem. Biore tabletki cilest, w piatek wzielam trzecia
tabletke z listka, o 22. Ok 2 w nocy wymiotowalam i w sobote kochalam sie z
chlopakiem. Moje pytanie brzmi jakie bylo prawdopodobienstwo zajscia w ciazy
w takiej sytuacji? Przeczytalam gdzies ze ryzyko powstaje kiedy wymiotuje sie
mniej niz 3 godz po wzieiu tabletki. Troche sie denerwuje...
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Tabletki anty a wymiotowanie 01.10.09, 19:01
      heh, to nie czytaj "gdzieś", tylko poczytaj ulotkę od cilestu.
      powinna być w opakowaniu.
      • riesena Re: Tabletki anty a wymiotowanie 02.10.09, 18:05
        przeczytalam, nie ma tam informacji jak dlugo sie wchlNIA tabletka, piszą tlyko
        ze jesli objawy nie ustana po 12 godzinach to zbey nie robic rpzerwy itd, a jak
        ustana to wziac dodatkowa tabletke, tylko ze to bylo pare dni temu i dodatkowej
        tabletki nie wzielam...
        • claratrueba Re: Tabletki anty a wymiotowanie 02.10.09, 21:38
          Cztery godziny to bardzo dużo, nawet przy ciężkiej niestrawności tabletka zdąży
          się wchłonąć z żołądka. Biegunka byłaby tu niebezpieczna, wymioty- nie.
          Oczywiście, o ile nie było to ciężkie zatrucie jakąś toksyną, które całkowicie
          sparaliżowało pracę żołądka ale wtedy nie skończyłoby to sie jednorazowym
          zwymiotowaniem a znacznie cięższymi objawami (biegunka, silne bóle, gorączka).
          • riesena Re: Tabletki anty a wymiotowanie 02.10.09, 23:09
            dzieki, mam nadzieje ze masz racje, ale chyba i tak dla pewnosci zrobie test
            • doral2 Re: Tabletki anty a wymiotowanie 06.10.09, 13:42
              wiesz co?? jesteś wyjątkowo leniwa.

zadałam sobie trud i przeczytałam ulotkę od cilestu i oto co w niej znalazłam:

"...Postępowanie w razie wymiotów
              W przypadku wystąpienia wymiotów w ciągu 3 godzin od momentu przyjęcia tabletki
              lub w przypadku ciężkiej biegunki utrzymującej się dłużej niż przez 24 godziny,
              skuteczność antykoncepcyjna preparatu może nie być wystarczająca. Należy wówczas
              przez 7 dni przyjmować nieprzerwanie 7 tabletek leku Cilest i jednocześnie
              stosować dodatkowe, niehormonalne metody antykoncepcji. Jeśli wymioty i (lub)
              biegunka będą się utrzymywać, skuteczność doustnych preparatów antykoncepcyjnych
              może być zmniejszona..."

i co ty na to?? nadal będziesz twierdzić, że nic w ulotce na interesujący cie
              temat nie ma??
              • riesena Re: Tabletki anty a wymiotowanie 06.10.09, 23:18
                tak tlkyo ze ja mam angielska ulotke cilest i troche rozni sie od tej polskiej.
                Nie ma w niej infrmacji ile tabletka sie wchlania, tlyko co robic w rpzypadku
                pominiecia tbaletki. juz pare dni temu znalazlam w internecie polska ulotke
                cilestu i tą informacje. Ale dzieki za fatyge...
                • skruszel Re: Tabletki anty a wymiotowanie 07.10.09, 00:20
                  www.bujnowski.net/~pkwapisz/probydzwieku/index.php?inc=record&get=28-2738
                • diabelskipomiot Re: Tabletki anty a wymiotowanie 07.10.09, 07:09
                  Dzisiaj wieczorem mają na dwójce gadać u Pospieszalskiego o wadach i zaletach
                  tabletek
                  • doral2 Re: Tabletki anty a wymiotowanie 07.10.09, 18:39
                    ulotki są dostępne w internecie, także po polsku. ja je znalazłam.
                    • riesena Re: Tabletki anty a wymiotowanie 07.10.09, 19:43
                      wlasnie to napisalam.... ze znalzlam ta ulotke w internecie -_-
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka