miss.sajgon 09.03.04, 15:19 Byłam niejako zmuszona do zażycia Postinor DUO. Jak Wasze organizmy na to zareagowały? 1/ czy okres w terminie? 2/ czy jakies krwawienia w miedzyczasie? 3/ inne skutki... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alephewik Re: Postinor 19.03.04, 14:38 Ja tez musialam to wziac:/Krwawienie pojawia sie gdzies po dwoch dniach i trwa ze 3-4 dni ("zastepuje" wlasciwy okres). Nie mialam zadnych skutkow ubocznych. Odpowiedz Link
miss.sajgon Re: Postinor 20.03.04, 12:12 Witam ponownie. Już po strachu. Trochę go było. Lekarz mnie uprzedzał, ze może pojawić się krwawienie po kilku dniach od zażycia, a potem to "normalne" może być, ale nie musi, dopiero to po kolejnym cyklu będzie prawidłowe. W instrukcji "obsługi" podobnie, z zastrzeżeniem że też nie jest to gwarancja na niebycie w ciąży... U mnie jednak żadnego nieplanowanego nie było. Okres dostałam w terminie. Skutków ubocznych nie było. Jedyne co, to były bóle podbrzusza przez pierwsze dwa dni okresu. Już jest po. Strachu się najadłam co niemiara. A teraz lekki dyskomfort, bo co parę minut sprawdzamy, czy gumka jest cala... Na tabletki antykoncepcyjne nie moge sobie pozwolić, bo moje hormony szaleją bez tego, a dodatkowo mam problemy z tarczycą. Jak biorę te anty to tabletki na tarczyce (tez hormonalne) nie chcą działać i od razu tarczyca mi się powiększa i się duszę... Odpowiedz Link
gallarda Postinor 20.03.04, 23:52 witaj.Coz,ja mialam zupelnie inne 'przygody' z postinorem.Zadnych krwawien krotko po nie bylo,okresu w terminie rowniez.Dostalam go chyba z opoznieniem dwutygodniowym bodajze.Nastepny tez byl nie w terminie.Dopiero pozniej wszystko wrocilo do normy.Wspomne jeszcze o tym,ze tak sie denerwowalam,ze nie mam i nie mam tej miesiaczki po tych tabletkach,iz wkoncu zapisano mi jakies tabletki do ssania,ktore mialy mi przywrocic miesiaczke.uhhh... nie ma czego zazdroscic.Wiecej nerwow,niz to wszystko warte. Odpowiedz Link