aducha06 16.08.10, 18:12 Witam Wiecie moze jak przedłuzyc cykl przy tabletkach trojfazowych - milvane . wyjezdzam na urlop i chciałąbym przedłuzyc cylk o tydzien, moze ktos tak robił i wie jak?Prosze o poradę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: przedłuzenie cyklu przy trojfazowych 17.08.10, 10:13 nie ma nic w ulotce na ten temat?? jeżeli chcesz przedłużyć cykl, to o całe opakowanie, imho tak będzie lepiej. Odpowiedz Link
ash_3 Re: przedłuzenie cyklu przy trojfazowych 23.08.10, 12:42 biorę milvane. teraz biorę 2op pod rząd i 7 dni przerwy. w ulotce chyba jest że zaczynasz brać białe po kończonym opakowaniu. jestem na 9 tab 2 op i plamienia jeszcze żadnego nie miałam. Odpowiedz Link
the_kami Re: przedłuzenie cyklu przy trojfazowych 23.08.10, 15:22 Heh, jak zwykle różne opinie Mnie lekarka mówiła, żeby brać tylko pigułki z ostatniej fazy. Odpowiedz Link
ash_3 Re: przedłuzenie cyklu przy trojfazowych 25.08.10, 10:46 ale ja nie biorę żeby przedłużyć okres z powodu mojego widzimisie tylko lekarka 2 całe op pod rząd zaleciła brać żeby mnie rzadziej głowa bolała /dziwne ale w przerwie mnie boli głowa/. Odpowiedz Link
bystra_26 na tabsach NIE MA CYKLU I OKRESU 29.08.10, 15:24 Antykoncepcja hormonalna bardzo skutecznie wyłącza cykl miesiączkowy. Jak bierzesz tabsy też nie masz MIESIĄCZKI (jest tylko po cyklach owulacyjnych!), ale tylko krwawienie z odstawienia. Nie jesteś więc w stanie "przesunąć okresu" czy "wydłużyć cyklu", bo ich NIE MASZ. Możesz co najwyżej przesunąć termin KRWAWIENIA Z ODSTAWIENIA. Odpowiedz Link
sundry Re: na tabsach NIE MA CYKLU I OKRESU 29.08.10, 18:09 Zawsze chce mi się śmiać z takiego czepiania dla samego czepiania. Chyba każdy wie o co chodzi, a okres przy tabletkach to skrót myślowy. Czujesz się lepiej, jak ktoś pisze przesunąć termin krwawienia z odstawienia? Odpowiedz Link