Dodaj do ulubionych

Yasmin a biegunka

27.01.11, 14:48
Wczoraj ok godz. 19 przyjęłam 3 tabletkę z opakowania a ok. godz. 23 wystąpiła jednorazowa, ale bardzo ciężka biegunka. Co prawda minęły te 4 godziny, ale przed przyjęciem tabletki zjadłam tłusty posiłek, więc bałam się, że się ona nie wchłonęła. Wzięłam więc tabletkę z zapasowego opakowania. Czy dobrze zrobiłam? Od dzisiaj mam normalnie brać dalej tabletki ze zwykłego, niezapasowego blistra? Czy zabezpieczać się dodatkowo?
Obserwuj wątek
    • ding_yun Re: Yasmin a biegunka 27.01.11, 18:52
      Co mówi ulotka w kwestii wzięcia pigułki i wymiotów/biegunki? Ja bym założyła, że ta pigulka się jednak nie wchłonęła. Na pewno powinnaś się zabezpieczać dodatkowo, ale nie jestem pewna, przez ile, trzeba to sprawdzić.
      • doral2 Re: Yasmin a biegunka 27.01.11, 20:43
        bardzo dobrze zrobiłaś, bierz dalej z dotychczasowego blistra, nie musisz się dodatkowo zabezpieczać.

ding_yun - szkoda, że nie doczytałaś, że dziewczyna wzięła dodatkową tabletkę z zapasowego blistra uncertain
    • liliyah Re: Yasmin a biegunka 27.02.11, 19:44
      A o ktorej przyjelas ta druga tabletke? I czy pozniej nie mialas juz biegunki? Dla pewnosci na Twoim miejscu przez kilka dni stosowalabym dodatkowe zabezpieczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka