20.05.11, 09:55
Być moze był taki wątek,ale i tak proszę o podpowiedź
Wczoraj wieczorem wzięłam pierwszą tabletkę anty (są to moje pierwsze w życiu tabletki) po dwóch godzinach obudziła mnie duszność,całkowity brak tchu,dopiero jak otworzyłam okno przy chłodnym powietrzu mogłam złapać powietrze,malo tego, w niedługim czasie pojawiło się lekkie drętwienie lewej strony ciała,głownie łydki i jest nadal,jako że ulotkę czytalam ileś razy wzdłuż i wszerz, jest napisane,że przy jakimś z podanych objawów tab. od razu odstawić i najlepiej do lekarza,no ok,dlatego mam pytanie,czy zrobić to już dziś (wizyte u gin.mam we wtorek), czy mimo tego brać dalej i przyzwyczajać organizm,bo to dopiero pierwsza tab.i to mogła być reakcja z niczym nie związana? zdaję sobie sprawę,że mogę panikować,ale w mojej rodzinie są sami sercowcy (o czym gin.wspomniałam),czy ktoś mi może poradzić??
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Help!! 20.05.11, 11:36
      moja rada jest taka - bierz dalej, trzeba sprawdzić czy jest to jednorazowy incydent czy też powtarzalny.
      przez kilka dni nie powinno nic złego ci się stać, a odstawić tabletki zawsze zdążysz.

ale sama musisz podjąc decyzję.
      • dele_mele Re: Help!! 21.05.11, 23:33
        A miałaś badania krzepliwości przed rozpoczęciem antykoncepcji?
        • designn4 Re: Help!! 22.05.11, 11:44
          Nie mialamuncertain wspomniałam lek że w mojej rodzinie są problemy z krążeniem i dostałam receptę na Atywię,to jest jakis nowy twór, za wiele o nim w necie to nie ma,za jakis czas kazała przyjść i powiedzieć jak sie po niej czuję
          jest trochę lepiej, w sensie że duszności przeszły,zostało lekkie drętwienie najabrdziej ręki i mrowienie od ramienia do stóp,kiedy przeczytalam w necie ze u kogoś po 6-ściu tabletkach pojawiło sie zagrożenie zakprzepicy,to mi sie odechciewa,a moim marzeniem poza antykoncepcja wazniejsze bylo miec wreszcie regularny okres eeeh
    • kamila7bdg Re: Help!! 23.05.11, 12:11
      Idź czym prędzej do lekarza - dokładnie pisze, że w takich wypadkach należy niezwłocznie (!) zgłosić się do lekarza. Dla organizmu, który nie akceptuje danych tabletek może się to inaczej skończyć...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka