an.i.ka 20.07.11, 17:39 Lekarz zmienił mi Regulon na Microgynon. Zapomniałam zapytać czy mam się dodatkowo zabezpieczać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: Regulon na Microgynon - pytanie 20.07.11, 18:09 ulotkę słoneczko czytałaś?? tam jak krowie na rowie wyłożone.. Odpowiedz Link
an.i.ka Re: Regulon na Microgynon - pytanie 20.07.11, 21:30 Ulotka nie przewiduje sytuacji gdy zrobi się przerwę tygodniową w braniu tabletek. W ulotce jest napisane, że powinno się wziąć nową tabletkę Micro po skończeniu Regulonu. Ja jednak zrobiłam przerwę (od poniedziałku nie biorę), dziś jest środa. Nie spodziewałam się zmiany tabletek, u lekarza byłam byłam w innym celu niż zmiana tabletek, spodziewałam się wziąć receptę na Regulon. Odpowiedz Link
doral2 Re: Regulon na Microgynon - pytanie 21.07.11, 07:08 srututu moja droga "..Jeżeli wcześniej przyjmowano inny złożony środek antykoncepcyjny - Można rozpocząć przyjmowanie preparatu Microgynon 21 następnego dnia po przyjęciu ostatniej tabletki doty¬chczas stosowanego preparatu (oznacza to brak przerwy w przyjmowaniu tabletek). Jeżeli preparat ten zawiera również tabletki nieaktywne (bez zawartości hormonów), można rozpocząć przyjmowanie preparatu Microgynon 21 następnego dnia po przyjęciu ostatniej tabletki zawierającej hormony (jeżeli brak pewności, która to tabletka, należy zapytać o to lekarza albo farmaceutę). Można również rozpocząć przyjmowanie preparatu później, ale nigdy nie później niż w dniu, w którym po 7- dniowej przer¬wie należałoby przyjąć dotychczas stosowaną tabletkę (lub następnego dnia po ostatniej nieaktywnej tabletce doty¬chczas stosowanego preparatu). Jeżeli postąpi się zgodnie z powyższymi zalece¬niami, wówczas nie jest konieczne stosowanie dodatkowych metod antykoncepcyjnych. Jeżeli wcześniej przyjmowano tabletkę zawierającą tylko gestageny (minipigufka) Można przerwać przyjmowanie tnini-pigułki w dowolnym dniu i zamiast niej, o tej samej porze, przyjmować preparat Microgynon 21. Jeśli w ciągu pierwszych 7 dni przyjmowania Microgynon 21 utrzy¬muje się stosunki seksualne, należy stosować jednocześnie inne metody antykoncepcji (metody mechaniczne)..." Odpowiedz Link