Dodaj do ulubionych

cilest - bierze któraś?

31.05.13, 11:15
Prawda, to że wycofali? ( na chwilę czy nie) Gdzieś przed chwilą przypadkiem na forum wyczytałam i trochę mnie to ruszyło bo raz, że mi służyły po wielu niewypałach i mi szkoda i trochę ( bardzo!) mi się eksperymentowanie nie uśmiecha..nie teraz. No i zabraknie mi kilku piguł do wizyty. ;/ normalnie to nie był by problem ale teraz. Przerwa ni w pięć ni w dziesięć i zmiana piguł i jak to chwilowe wycofanie znów powrót. W ogóle co się dzieje co się dzieje z tymi nowymi (?) pigułami. Cały czas jakiś syf, jakieś problemy. To jedne wycofają, to drugie?
Obserwuj wątek
    • justy1 Re: cilest - bierze któraś? 31.05.13, 20:54
      tak, cilest jest wycofany prezez producenta. Będzie długa przerwa w dostępności. Niech lekarz zaleci Ci coś innego.

a cilest to nie są nowe pigułki - w Polsce są dostępne co najmniej 15 lat.
      • claratrueba Re: cilest - bierze któraś? 03.06.13, 04:55
        > a cilest to nie są nowe pigułki - w Polsce są dostępne co najmniej 15 lat.

Ponad 20. Ja sama brałam Cilest od 1992. To jedne z najbardziej popularnych tabletek, brane przez miliony kobiet. Raczej producent się z nich nie wycofa, po prostu jest problem z konkretna partią:
        www.medexpress.pl/start/gif-wycofuje-cilest/13784/
    • katarzyna406 Re: cilest - bierze któraś? 17.06.13, 09:27
      Brałam przez prawie rok. Niestety są wycofane po aptekach już ich nie ma. Ale opinie są podzielone. Mój ginekolog twierdzi że to nieprawda co tam o nich mówili że jakiś składnik nieaktywny. Wszystko aktywne. Pewnie po jakimś czasie wejdzie na rynek nowy lek o identycznym składzie tylko nowa nazwa no i cenasmile Mi szczerze mówiąc średnio służyły. Ochrona była jak najbardziej ale zmienne nastroje - coś okropnego. Burza hormonów jak u nastolatki. Teraz przechodzę na Qlairę - wg ginekologa na nastroje na pewno pomoże ale jest droższa o 20 zł. To tylko taka różnica.
      • magda19847 Re: cilest - bierze któraś? 25.06.13, 12:09
        tez je bralam i wlasnie mialam przerwe poszlam do gina i przepisal mi vibin i jestem przy 10 tabletce i mam nadmiar sliny i nie wiem czym to spowodowane?!mam nadzieje ze zmiana tabletek bo taki nadmiar sliny milam bedac w ciazysad
        • frag-i-la Re: cilest - bierze któraś? 04.03.14, 11:11
          Ja przytyłam 20 kilo. Bardzo sie męczyłam biorąc Cilest. Wymioty, migrena totalne rozbicie. Wytrzymałam rok. Przeszłam na Yaz
          • kkk Re: cilest - bierze któraś? 07.03.14, 10:51
            to po co sie tyle męczyłas? 20 kg przytyłas?? bosssz, ja gdybym 3 przytyła to bym to rzuciła, a nei zekac az potwór sie zrobi uncertain
            Cilest brałam b. króko, sa za mocne dla mnie, obrzeki, potworne bóle głowy, odstawiłam i zamieniłam na lżejsze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka