Dodaj do ulubionych

mercilon ?

14.09.04, 11:57
Witam ! zaczęłam brać tabletki MERCILON i chciałabym się dowiedzieć jakie są
wrażenia Pań po stosowaniu tych tabletek... pozdrawiam !
Obserwuj wątek
    • buffy85 Re: mercilon ? 14.09.04, 15:09
      Ja biorę Mercilon juz prawie rok i nie narzekam, wszystko jest w porządku,
      oprócz troche mniejszej ochoty na sex (ale naszczęscie nie cały czas wink)
      pozdrawiam
      • reggie85 Re: mercilon ? 15.09.04, 08:32
        A ja dla odmiany czułam sie po mercilonie okropomnie, mialam
        slabosci,tragedia,historia skonczyla sie w szpitalu.Nie sugeruj sie tym,bo
        kazdy reaguje inaczejsmile
        • nelka2 Re: mercilon ? 15.09.04, 09:06
          Mnie te tabletki wykończą sad zaczełam je ostatnio brac (dzisiaj 13 tabletka) i od tamtej pory - ciagle chce mi sie wymiomotowac, boli mnie brzuch, nie umiem przespac calej nocy - budzi mnie chec wymiotów... no i okres przekształcil sie w brazowe plamienie sad sad sad Mam pomału tego doscyc indifferent Chciałam juz przestac je brac, ale wiem, ze najlepiej jest skonczyc opakowanie do konca...
          A niby sa najsłabsze.
          Ech - teraz powinnam isc do gina po inne, ale przyznac musze, ze po tych 13-stu dniach sie bardzo zraziłam do takiej formy antykoncepcji.

pozdrawiam,
          • reggie85 Re: mercilon ? 15.09.04, 13:27
            Czasem organizm musi sie poprostu przyzwyczaic,ale jak nie mozesz wytrzymac to
            odstaw,moze poprostu Twoj organizm nie tolruje Marcilonu akurat,ta forma
            antykoncepcji jest chyba najpewniejsza,sama ide dzis do lekarza po zmiane
            pigulek i modle sie zebym mogla je dalej bracsad nie wyobrazam sobie nerwowki co
            miesiac czy dostane okres czy nie.
            • nelka2 Co sie stanie? 16.09.04, 20:45
              Dzisiaj po 15-stu dniach brania tabletek odstawiłam Mercilon (powody opisałam we wczesniejszym poscie). Byłam u lekarza - powiedział, ze mamm przestac je brac - przepisał mi inne.. Powiedział tez cos o wczesniejszym okresie.. czy to jedyna rzecz, która mnie czeka? kiedy poczuje sie lepiej?

Wybaczcie moje pytania smile Mam male doswiadczenie w temacie..
              • kyanne Re: Co sie stanie? 17.09.04, 09:30
                hm, a co sie ma stac? Poczujesz sie lepiej smile i tyle smile Mam akurat bardzo podobna sytuacje. Organizm sam do siebie dojdzie smile tak mysle.. wink smile

• ludwiczka1 Re: mercilon ? 16.09.04, 18:38
      Mercilon brałam przez półtora roku. Niestety mój organizm źle go tolerował. A
      konkretnie rzecz biorąc pojawiły się problemy z wątrobą. W zasadzie doszło do
      tego, że nie było jednego dnia, w którym by mnie nie bolała. Musiałam odstawić
      tabletki. Dolegliwości ustapiły natychmiast. Po rocznym odpoczynku od tabletek
      zdecydowałam się z ogromną obawa na cilest. Biorę go już trzy lata i jest ok.
      Wkrótce jednak zrezygnuję także z niego. Wyszłam bowiem za mąż i planuję w
      niezbyt odległej przyszłości powiększenie rodziny. Mam tylko nadzieję, że całe
      to faszerowanie się hormonami nie przyczyni się do jakichś trudności z zajściem
      w ciąże.
    • julkry Re: mercilon ? 20.09.04, 02:10
      Biore mercilon czwarty miesiac i przyznam szczerze: zadnych problemow, zadnych
      bolow piersi ani brzucha, okres kulturalnie po 3 dniach mija, zadnych plamien;
      generalnie: LUX i o niebo lepiej niz przy cilescie (przy ktorym przytylam 3
      kilo w ciagu poltora miesiaca).
      A, no i jak na razie, skutecznosc nie zawiodlawink
      • sahteene Re: mercilon ? 18.10.04, 20:18
        ja biore od lutego - na poczatku organizm zatrzymywal wode tak ze szczegolnie
        przed okresem czulam sie jak gabka, jakby to nie bylo moje cialo. potem w
        czerwcu nastpilo cos dziwnego - okres tydzien wczesniej, do tego bol piersi
        przez nastepny miesiac. zrobilam badanai krwi, poszlam do lekarza - stwierdzil
        ze to moze byc "wypadek przy pracy" + upały + stres. najprawdopodbniej tak
        wlasnie bylo bo o dtej pory wszsytko gra - zadnych absolutnie skutkow
        ubocznych. okres w terminie, cialo ok.
    • ewci20 Re: mercilon ? 15.11.04, 22:22
      Coż, Mercilon to jedne z najlepszych tabletek na naszym rynku : najmniejsza dawka hormonów,dobra firma...ja nie narzekam , nie odczuwam zadnych skutków ubocznych ,ale kazda z nas jest inna i nie kazda moze stosowac antykoncepcje hormonalna,dlatego istnieja tez inne srodki smileJezeli po tabletkach jest problem to mozna spróbować plasterków antykoncepcyjnych - ale to troche wiekszy wydatek niz tabletki , chociz te najlepsze nie sa tanie ;pozdrowionka dla wszystkich zazywajacych smile
      • montefirmyzott Re: mercilon ? 31.12.04, 19:47
        ja po mercilonie czuję się okropnie! Po czwartym opakowaniu mam dosyć. Spuchłam
        jak balon, a zawsze miałam extra figure.pozatym boli mnie w okres niesamowicie
        głowa, no i libido poleciało na łeb na szyję. Szok! mam humorki, moj maz ma
        mnie dosyć. Dodam ze po stedirilu nie tyłam ale miałam inne skutki uboczne, po
        minulecie podobnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka